Jump to content

Ίριδα - Η πόλη της Ψυχής μας (Σουζάνα Χατζηνικολάου)


komhs
 Share

Recommended Posts

Τελικά ένα βιβλίο για να με ταξιδέψει θα πρέπει να έχει φανταστικό κόσμο ,μαγεία ,μάχη καλού-κακού και το κυριότερο ένα μεγάλο έρωτα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές (και μην είναι αυτοί αμέτρητοι ).
Όλα τα παραπάνω τα βρήκα στην σειρά Το ξίφος της Αλήθειας και όταν εκείνο το ταξίδι του έφτασε στο τέλος του ,άρχισα ένα νέο με την Νοέλια ,δύο βιβλία φανταστικά. Όλα κάποτε όμως τελειώνουν και έπρεπε να βρω το επόμενό μου ταξίδι..
Επόμενη μου επιλογή πάλι από Έλληνα συγγραφέα με το βιβλίο Ίριδα-Η πόλη της ψυχής μας της Σουζάνας Χατζηνικολάου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να περιμένω από την Ίριδα αλλά εξεπλάγην πολύ μα πολύ ευχάριστα. Η ιστορία του βιβλίου έχει σχεδόν τα πάντα (το σχεδόν θα το δικαιολογήσω στο τέλος) ,βασιλιάδες ,μάγοι ,φανταστικό κόσμο και ένα υπέρτατο κακό που θέλει να καταστρέψει τα πάντα και από την άλλη μεριά το καλό να αντιμάχεται. Όταν μια πριγκίπισσα που έχει βαρεθεί την καθημερινή της πριγκιπική ζωή κάνει ένα περίπατο στο δάσος θα συναντηθεί με έναν άγνωστο και από την πρώτη τους ματιά θα γεννηθεί μέσα τους κάτι παραπάνω και από την αγάπη ,κάτι τόσο δυνατό που θα θυσίαζες τα πάντα για να το ζήσεις .
Μετά όμως την πρώτη αυτή συνάντηση αυτός θα χαθεί και από εκεί και μετά ξεκινά η περιπέτειά μας.
Μπορεί μια αγάπη να σε κάνει να θυσιάσεις τα πάντα γι’αυτή ;
Μπορούμε να ορίσουμε την μοίρα μας μόνοι μας ;
Μπορεί τελικά το καλό να νικήσει ; Όλες τις απαντήσεις τις βρίσκεις με ένα βιβλίο 800 σελίδων που είναι τόσο καλά γραμμένου και που ξετυλίγει την ιστορία του με τέτοιο τρόπο ταξιδεύοντας σε σε άλλους κόσμους και αποκόβοντας σε εντελώς από την πραγματικότητα που θα ήθελες να είναι άλλες τόσες .Ένα μόνο πράγμα του λείπει που αν υπήρχε πραγματικά θα το απογείωνε .
Σε μια ιστορία αγάπης που θα έδινες και την ζωή σου για πάρτη της όταν οι δυο τους συναντιόνται και μετά από τόσες δυσκολίες είναι επιτέλους μαζί δεν είναι δυνατόν να μην περιγράψεις ένα φιλί ! Δυστυχώς ο ερωτισμός απουσιάζει εντελώς από το βιβλίο (ερωτισμός – όχι πορνό) αλλά είναι πολύ λίγο για να σε κάνει να μην ευχαριστηθείς το βιβλίο. Προσωπικά το βρήκα απίθανο και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεταφρασμένα του είδους . ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ οπωσδήποτε .

18034286_1002130236591047_7322852696688977373_n.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εχω διαβασει το αυγο του Θεου της ιδιας συγγραφεως εκπληκτικο,ειμαι σιγουρος οτι και αυτο το καινουργιο της θα ειναι υπεροχο.

Πιστευω εαν κρινω απο το προηγουμενο βιβιλιο οτι ουτε και αυτο θα εχει να ζηλεψει τιποτε απο ξενους συγγραφεις.

Συντομα θα το αγορασω και θα το διαβαζω και θα πω εντυπωσεις,γενικα ειμαι απολυτα θετικα προκατελημενος προς την συγγραφεα απολυτα βασικα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ηξερα το βιβλιο αυτο νομιζα οτι ηταν καινουργιο θα το παρω με την πρωτη ευκαιρια σε ευχαριστω για την πληροφορια

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..