Jump to content
Sign in to follow this  
BladeRunner

Η Παραγωγή ελληνικού Φανταστικού το 2018

Recommended Posts

BladeRunner

Το 2017 εκδόθηκαν ορισμένα ενδιαφέροντα βιβλία του ελληνικού Φανταστικού, αρκετά εκ των οποίων από συμφορουμίτες. Ελπίζω και φέτος να δούμε πολλές νέες δουλειές Ελλήνων συγγραφέων.

Η μορφή παρουσίασης παραμένει ίδια:

(Φωτογραφία εξωφύλλου)

(Περίληψη)

Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Σελίδες:
Τιμή:

Είδος:

Μπορούν φυσικά να συνδράμουν όλοι σ'αυτό το τόπικ. Πείτε στο άλλο τόπικ -με τις Μεταφράσεις βιβλίων του Φανταστικού-, εγώ μπορώ και μόνος μου, αλλά όσον αφορά το ελληνικό Φανταστικό, δεν μπορείτε να με πείτε και άριστο γνώστη. Πολλά μπορεί να μου ξεφύγουν (μια οι αυτοεκδόσεις, μια η ελάχιστη διαφήμιση/προώθηση...).

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
panagiotis

)OStoxosEx.thumb.jpg.50f1a0399664910c1200231fb31499d5.jpg
 

8/3/2018

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο στόχος σου σε αυτή τη ζωή;

Τι θα έκανες για να τον πετύχεις; Θα θυσίαζες τα πάντα; Την κάθε σου στιγμή, την οικογένειά σου, ή μη πως ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό; Ο Βίτο εργάζεται σε ένα περιοδικό εναλλακτικού τουρισμού στο Μιλάνο. Του ζητούν να ταξιδέψει στην Ελλάδα –την πατρίδα της μητέρας του–μαζί με μια νέα συνάδελφο, τη Λάουρα. Εκείνος δέχεται και το κουβάρι μιας περίεργης ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται αργά με επίκεντρο τα σπίτια παλιών ευγενών. Οι σκιές ξεχύνονται μέσα στα σκοτάδια και η Λάουρα χάνεται. Ποιοι είναι, τι θέλουν, ποιος είναι ο Στόχος; Ένα θρίλερ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα!Τίτλος: Ο Στόχος Ημερολόγιο
Συγγραφέας: Παναγιώτης Δεληγιάννης
Εκδόσεις: Λιβάνης
Σελίδες: 320
Τιμή: 15,00

Είδος: Μυστηρίου τρόμου

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
BladeRunner

5aed7d1467ccf_.jpg.40a7d6c1a09e7c8215621f75dd64584b.jpg

Το βιβλίο "Νεκρονομικόν: Το Χειρόγραφο των Νεκρών", πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2015 από τις εκδόσεις Hippocampus Press.

Μεσαίωνας. Στο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης καταφτάνει ένας παράξενος μοναχός που ζητάει ακρόαση από τον πατριάρχη Θεοφύλακτο Λεκαπηνό. Πρέπει να αφηγηθεί μια απίθανη, αλλά αληθινή, ιστορία και να φανερώσει όλα εκείνα τα στοιχεία για τις κακόβουλες δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο. Ο πατριάρχης μαζί με άλλους επισκόπους δέχονται να ακούσουν τον μοναχό και...

Όταν ο αμερικανός συγγραφέας Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ εμπνεύστηκε και έγραψε για το Νεκρονομικόν, το καταραμένο και απαγορευμένο βιβλίο «μαγείας», θεώρησε ότι μ’ αυτό θα άνοιγε τις πύλες για άλλους κόσμους και διαστάσεις μέσα στις λογοτεχνικές του ιστορίες. Εκείνο που δεν περίμενε ήταν ότι θα άνοιγε τις πύλες του χρόνου και της φαντασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες άλλοι συγγραφείς, ζωγράφοι, γλύπτες, ποιητές, μουσικοί και σκηνοθέτες σ’ όλον τον κόσμο επηρεασμένοι από το δημιούργημά του να συνεχίσουν την ανάπτυξη των ονείρων-εφιαλτών του. 

Ποια είναι όμως η ιστορία του Νεκρονομικού; Σύμφωνα με τον Χ. Φ. Λάβκραφτ, ο συγγραφέας του διαβολικότερου βιβλίου που υπήρξε ποτέ είναι ο Άραβας Αμπντούλ Αλχαζρέντ και ο αρχικός τίτλος του βιβλίου είναι Αλ Αζίφ. Νεκρονομικόν το ονόμασε ο Έλληνας που το μετέφρασε από τα αραβικά στα ελληνικά, ο Θεόδωρος Φιλήτας. Στο βιβλίο που κρατάτε θα διαβάσετε τα γεγονότα και τις περιπέτειες της ζωής του Θεόδωρου Φιλήτα, πριν και μετά την ανακάλυψη του καταραμένου βιβλίου που έμεινε γνωστό στην Ιστορία με το όνομα που του έδωσε.

Τίτλος: Νεκρονομικόν: Το χειρόγραφο των νεκρών
Συγγραφέας: Αντώνης Αντωνιάδης
Εκδόσεις: Οξύ
Σελίδες: 432
Τιμή: 15-10%=13,50€

Είδος: Τρόμος

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..