Jump to content
Sign in to follow this  
SymphonyX13

A Quiet Place (2018)

Recommended Posts

SymphonyX13

Άλλη μια ταινία τρόμου  του 2018 που περιμένω ανυπόμονα τον ερχομό της στις σκοτεινές αίθουσες. Άκρως ενδιαφέρουσα ιδέα για μετααποκαλυπτικό σκηνικό. Ελπίζω να επαληθεύσει τις προσδοκίες μου.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
SymphonyX13

Το "Ένα ήσυχο μέρος" όπως αναφέρω και στο πιο πάνω ποστ, το περίμενα ανυπόμονα. Το τρέιλερ είχε καταφέρει να κεντρίσει απόλυτα το ενδιαφέρον μου. Απέφυγα να ακούσω περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά λίγες μέρες πριν την δω, έμαθα ότι από την ταινία απουσιάζουν σχεδόν τελείως οι διάλογοι, κάνωντας την, στην ουσία μια βουβή ταινία, από διαλόγους,όχι από ήχο γιατί αυτός είναι εκωφαντικός. Μάλλον η χρήση του είναι εκωφαντική, όπως και η απουσία του σε σημεία. Αυτή ακριβώς η χρήση ή μη, του ήχου, όπως και της μουσικής, καταφέρνει μαζί με ένα έξυπνο, σφιχτό σενάριο και την καταπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών που μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, να φτιάξουν μια ταινία με τόση ένταση και αγωνία, που σε σημεία γίνεται ανυπόφορη. Πόσο συχνά έχετε δει ταινία στον κινηματογράφο και το κοινό πολλές φορές να είναι απόλυτα.. ήσυχο;.(για να παίξω λίγο με τον τίτλο της ταινίας) Υπήρξαν στιγμές που πραγματικά μέσα στην αίθουσα δεν ακουγόταν απολύτως τίποτα. Ούτε μουρμουρητά, ούτε ψίθυροι, ούτε καν θόρυβοι μασουλήματος των διάφορων σνακ. Λες και οι θεατές είχαν μπει και αυτοί στον κόσμο της ταινίας όπου κάθε θόρυβος, μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμος. Δεν θα πω κάτι παραπάνω, υπέροχη ταινία για εμένα, που σίγουρα θα πρότεινα στους φίλους του τρόμου, να την δουν στην σκοτεινή αίθουσα...

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steel Guardian

Την είδα κι εγώ. Κι εμένα μου φάνηκε αρκετά καλή, χωρίς όμως να με ενθουσιάσει. Θα συμφωνήσω ότι σε κάποιες σκηνές υπήρχε απίστευτη ένταση και πως όντως και στην αίθουσα που είδα εγώ την ταινία το κοινό ήταν πολύ ήσυχο και απορροφημένο.
Να αναφέρω μόνο πως παρά το γεγονός ότι υπάρχει ελάχιστη ομιλία στην ταινία γίνεται "κουβέντα" μέσω νοηματικής, με υποτίτλους, οπότε ας μην τη φοβηθούν όσοι νόμιζαν ότι δεν υπήρχει καθόλου διάλογοι.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
SymphonyX13

Πολύ σωστή παρατήρηση, καθώς αναφερομουν σε απουσία διαλόγων με την μορφή ομιλιας.Επρεπε να το είχα διευκρινίσει καλύτερα!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dreamer

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Κακή
⭐⭐Μέτρια
⭐⭐⭐Καλή
⭐⭐⭐⭐Εξαιρετική
__________________________________________________________
Τι μου άρεσε:
Οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί στην ερμηνεία τους.
Έχει αρκετές στιγμές αγωνίας και σε κρατάει στην "τσίτα".
Μου άρεσε η σχεδόν απόλυτη σιωπή στην ταινία και η επικοινωνία της οικογένειας μέσω νοηματικής.

Τι δεν μου άρεσε:
Σε καμία περίπτωση δεν είναι original η ιδέα των τεράτων που είναι τυφλά και αντιδρούν στον ήχο αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό.
Πολλές ανοησίες κάνουν τα πιτσιρίκια κατά λάθος και τραβούν συχνά την προσοχή των τεράτων ούτε αυτό είναι αρνητικό αλλά λίγο εκνευριστικό για τον θεατή. 
Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς εμφανίστηκαν αυτά τα πλάσματα δεν το ξεκαθαρίζει.
__________________________________________________________

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ⭐⭐

Edited by Dreamer
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blacksword

Το A Quiet Place θα μπορούσε να μεταφραστεί άνετα ως μια από τις κορυφαίες ταινίες της χρόνιας. Μια μίξη επιστημονικής φαντασίας με τρόμο που σε κρατάει συνεχώς σε μια κλιμακούμενη ένταση που χτίζεται σιγά-σιγά μέσω των ελάχιστων διαλόγων, αποκορυφώνοντας με ένα εκπληκτικό φινάλε που αλλάζει όλα τα δεδομένα!

9/10

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..