Jump to content

Douglas Hulick - Tales of the Kin


Blacksword
 Share

Recommended Posts

50063.jpg

 

Ο Douglas Hulick είναι αμερικανός συγγραφέας, γεννημένος στο Φάργκο της Βόρειας Ντακότα. Οι σπουδές του ήταν γύρω από την Μεσαιωνική Ιστορία, παίρνοντας Bachelor και Master, ενώ είναι και επαγγελματίας στις Ιστορικές Δυτικές Πολεμικές Τέχνες, με την κύρια επικέντρωσή του να είναι σ’ ένα 17ου αιώνα Ιταλικό Ξίφος (rapier).

Είναι λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού απ’ όσο μπορεί να θυμηθεί, αν και στη συγγραφή γύρισε αρκετά αργότερα, όταν έπεσε τυχαία πάνω σ’ ένα λεξιλόγιο ιστορικών εγκληματικών ορολογιών.

 

Το πρώτο του βιβλίο, Among Thieves, ήταν υποψήφιο για τα βραβεία David Gemmell Morningstar και Kitschies Golden Tentacle το 2011, όπως επίσης και για το Grand Prix de l'Imaginaire το 2013.

D15ydat4bPS._SL250_FMpng_.png

 

Among Thieves

Με την σημερινή γενιά στο είδος της φαντασίας να έχει επεκταθεί πολύ περισσότερο από αυτά που είχαν θέσει οι δημιουργοί του στην εποχής τους, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερα βιβλία και σειρές απ’ όσα θα μπορούσες να μετρήσεις, πολλοί νέοι συγγραφείς έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στον χώρο πατώντας πάνω στην επικρατούσα τάση της σκοτεινής φαντασίας, δίνοντας στους χαρακτήρες και τον κόσμο που παίρνουν μέρος μια πιο τραχιά και ρεαλιστική κόψη - και κάποιοι, πράγματι, το κατάφεραν αρκετά επιτυχημένα ενώ άλλοι όχι και τόσο.

Το Among Thieves, το πρώτο μέρος της σειράς Tales of the Kin, είναι ένα βιβλίο που πέφτει στην πρώτη κατηγορία, με τον Douglas Hulick να καταφέρνει να συνδυάσει είδη παλιά και νέα, κλασικά και μοντέρνα, και να μας ταξιδέψει βαθιά μέσα σε μια σκοτεινή πόλη γεμάτη με μισθοφόρους, άρχοντες του εγκλήματος, αδίστακτους πρίγκιπες και τρελούς αυτοκράτορες, αλλά και σε μια γρήγορη σε ρυθμό sword & sorcery ιστορία με μπόλικο μυστήριο, μαγεία, αγωνία, και μοναδικές ξιφομαχίες.

 

Η Ildrecca ήταν κάποτε μια πόλη αυτοκρατόρων, μια πόλη θαυμάτων και εξουσίας, κάνοντάς την το κέντρο μιας σπουδαίας αυτοκρατορίας - μέχρι που ένας, τρελός αυτοκράτορας επιδίωξε να πάρει αυτή την εξουσία για τον εαυτό του, χωρίζοντας την ψυχή του σε τρία κομμάτια, και βάζοντας τις μετενσαρκώσεις σ’ έναν αιώνιο κύκλο που τον έκαναν αθάνατο στα μάτια των απλών ανθρώπων. Σήμερα, βασανισμένη από πολέμους και διαφθορά, η πόλη της Ildrecca έχει γίνει ένα επικίνδυνο μέρος, ένα μέρος όπου στις ζώνες, στους δρόμους και στα στενά κυβερνούν οι πανίσχυρες οργανώσεις των αρχόντων του εγκλήματος, κάνοντας την επιβίωση δυσκολότερη σε αυτούς που δεν είναι αδίστακτοι ή πανούργοι αρκετά, αλλά για τον Drothe, ένα μέλος των Kin, και έναν παθιασμένο για αρχαία κειμήλια, η δουλειά του σαν μεσάζοντας πληροφοριών είναι να ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από τις φήμες και τα ψέματα με οποιοδήποτε τρόπο, άσχημο ή όχι, θεωρεί κατάλληλο.

Όταν, όμως, καθώς θα γυρνάει από την τελευταία του δουλειά, τον καλέσει ο Nicco, το αφεντικό του και ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες σε όλη την πόλη, και του πει για μερικές φήμες που έχουν προκαλέσει μια αναταραχή στην Ten Ways, μια βρώμικη ζώνη όπου ο νόμος έχει κάνει τα στραβά μάτια στην διαφθορά των κακοποιών, απειλώντας να φέρει ένα ανεπιθύμητο πόλεμο μεταξύ του υποκόσμου, θα ανατεθεί στον Drothe να πάει εκεί και να ανακαλύψει τα αίτια αυτών των φημών και να τις σταματήσει πριν προκαλέσουν περισσότερη ζημιά στην οργάνωση.

Ωστόσο, η Ten Ways είναι μέρος που κρύβει πολλά άσχημα, σκοτεινά μυστικά και όταν η αναζήτησή του για την αλήθεια τον οδηγήσει σε κάτι που δεν θα έπρεπε να είχε ανακαλύψει, κάτι που κρατάει μια αρχαία δύναμη που θα μπορούσε να δώσει σε οποίον το επιθυμεί την απόλυτη κυριαρχία πάνω από την πόλη και την αυτοκρατορία, ο Drothe θα βρεθεί σύντομα κυνηγημένος για την ζωή του, βάζοντάς τον βαθιά μέσα σε ένα μεγάλο πόλεμο εν μέσω των οργανώσεων του υποκόσμου, και αν δεν καταφέρει να βρει ένα τρόπο για να τον σταματήσει και να δραπετεύσει από τα χέρια των εχθρών του, μπορεί κάλλιστα να φέρει στην καταστροφή αυτόν, τους φίλους του, και όλα όσα έχει επιτύχει μέχρι τώρα μια και καλή.

 

Με τόσους πολλούς νέους συγγραφείς να εμφανίζονται από μέρα σε μέρα στο χώρο της φαντασίας, κάνοντας τον ανταγωνισμό ενάντια σε πιο ευπώλητα ονόματα ακόμη δυσκολότερο, είναι μόνο σίγουρο ότι πολλά, λιγότερο γνωστά βιβλία θα ξεχαστούν μετά από λίγο καιρό - είτε από έλλειψη ενδιαφέροντος είτε από ανερπακείς πωλήσεις.

Κι όμως, το Among Thieves είναι ένα από αυτά τα βιβλία που καταφέρνουν να κάνουν την εξαίρεση, φέρνοντας στο τραπέζι κάτι τόσο φρέσκο και ευφάνταστο όσο μαγικό και διασκεδαστικό.

 

Δημιουργώντας τον δικό του, μαγικό κόσμο, ο Douglas Hulick μας βυθίζει από την πολύ πρώτη σελίδα του μυθιστορηματικού ντεμπούτου του μέσα σε μια διεφθαρμένη πόλη που, παρ’ όλο που δεν διστάζει σε καμία στιγμή να δείξει την σκληρή και αδίστακτη πλευρά της, αποκαλύπτει το αρχαίο, άσχημο παρελθόν της· μια βαθιά, αρχαία ιστορία που, με τις σπουδές του μεσαιωνική ιστορία, δίνει στην κοσμοπλασία μια ανώτερη αίσθηση που την κάνει ακόμη πιο πλούσια από τις περισσότερες σύνηθες.

Αυτό, όμως, που κάνει αυτό το βιβλίο πολύ πιο απολαυστικό πέρα από την βαθιά κοσμοπλασία του - και είναι πιθανώς το καλύτερο στοιχείο απ’ όλα τα άλλα - είναι η μακρά εμπειρία του Hulick στην ξιφασκία που, καθώς συνδυάζει το sword & sorcery με το είδος του μυστηρίου σε μια ασυνήθιστη μίξη στο πρώτο πρόσωπο αφήγησης, καταφέρνει να δώσει μια ρεαλιστικότερη κόψη στις ακολουθίες των μαχών και στο σύστημα μαγείας, και να φτιάξει στο τέλος μέσω του πρωταγωνιστή μια άκρως ψυχαγωγική, ευφάνταστη και τρελή περιπέτεια που αποδεικνύετε πολύ γρήγορα καλύτερη από πολλές, πολλές άλλες - γνωστές ή όχι.

 

Εν κατακλείδι, το Among Thieves είναι μια καλή πρώτη εισαγωγή στον κόσμο, και τον υπόκοσμο, της πόλης της Ildrecca, με τον Douglas Hulick - δείχνοντας τις επιρροές από τις σπουδές του στην μεσαιωνική ιστορία και την εμπειρία του στην ξιφασκία καθ’ όλο το βιβλίο - να δημιουργεί μια πολύ πρωτότυπη και ευφάνταστη ιστορία, συνδυάζοντας είδη που σημάδεψαν την παλιά και την σύγχρονη λογοτεχνία, και να μας ταξιδεύει σε μια άκρως ψυχαγωγική, σκοτεινή περιπέτεια με μπόλικη δράση, μαγεία και πολλούς υπέροχους χαρακτήρες.

Edited by Blacksword
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..