Jump to content
Ιρμάντα

ΣΑ #7 - Απαντήσεις και Σχολιασμοί

Recommended Posts

Ιρμάντα

image.png.94bc2eb5ca41a0d33861bef1dc1040b4.png Πω -πω τι βλέπουν τα ματάκια μου της καημένης κουκουβάγιας....

 

Λοιπόν, προς όλα τα ζωάκια του δάσους:

Έχουμε διαβάσει την ασκησούλα εδώ:

 

 

...και παραδίδουμε κόλλες εδώ.

Άλλη μία οι παρατηρήσεις:

 • Ο κατάλογος με φανταστικά πλάσματα είναι υπερπλήρης, αλλά σε καμία περίπτωση δεσμευτικός. Βάλτε ό,τι φανταστικό ον (ή όντα) σας εμπνέουν.
 • Ανεβάζουμε μέχρι 6 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή. Υποθέτω θα έχουμε τελειώσει πολύ νωρίτερα αλλά αυτή ειναι η τελευταία προθεσμία.
 • Ανεβάζουμε εδώ.
 • Δέσμευση είδους (fantasy, horror, sci fi) δεν υφίσταται. Εξάλλου η άσκηση εξερευνά εξ ορισμού τα cross overs και τις πασης φύσεως διασταυρώσεις.
 • Δέσμευση για πεζό ή ποίηση δεν υπάρχει.
 • Δέσμευση ως προς αριθμό λέξεων επίσης δεν υπάρχει.

Λοιπόν, με σεμνότη (όσο μπορείτε) και προσήλωση...ξεκινάμε!!!!

Edited by Ιρμάντα

Share this post


Link to post
Share on other sites
MadnJim

Νομίζω πως εδώ έπρεπε να βάλω το λινκ για το ποίημα που σκάρωσα με αφορμή την άσκηση. "Με τον καλύτερο φίλο" λοιπόν, στη βιβλιοθήκη ποίησης, all time MadnJim's classic.:)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Βασικά έπρεπε να το ανεβάσεις κατευθείαν εδώ. Θα το κοιτάξω όταν δεν θα είμαι σε κινητό. Εύγε νέε μου για τη σβελτάδα σου πάντως!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Πρέπει να γίνει split από μεγάλο κεφάλι.

Λοιπόν, Σπυράκο. Τι να σου πω, με τον κηδεμόνα σου.

Αλλά δεν είναι το θέμα σου ή οτιδήποτε άλλο, καθώς αυτή τη φορά έχεις προσέξει και το θέμα ομοιοκαταληξία και όλα. Γενικά την πρόσεχες τη ρίμα σου, μπορεί να ξέφευγε κάτι αραιά και που, εδώ όμως όχι. Μια χαρά αλλα αυτό που λέει και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ: Αν ήταν λυκάνθρωπος, ναι. Σκύλος, όμως; Όσο αταίριαστο και να είναι δεν είναι μυθικό πλάσμα.

Οπότε θα μας φέρεις πίσω την κόλλα σου διορθωμένη....:D Εννοώ, έχεις διαβολεμένη ευχέρεια σε κάτι τέτοια. Άντε στρώσου, και να το ανεβάσεις κατευθείαν εδώ μετά.

(Αυτό το μήλο που' φαγα

σάμπως βαρύ μου πέφτει

λυγίζουνε τα γόνατα, ζαλίζεται ο νους

καλά να πάθω που 'δωκα

πίστη στον άθλιο κλέφτη

Φοβού και δώρα φέροντες, πάντα, τους Δαναούς...)

Edited by Ιρμάντα
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
MadnJim

Έφτασεεεεεεε! Μια μικρή γρήγορη τρίπλα, δύο στροφές των τεσσάρων στίχων προστέθηκαν, τώρα υπάρχει και μυθικό ον στο σύμπλεγμα.:)

Με τον καλύτερο φίλο.pdf

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Λοιπόν όντως είσαι γρήγορος και αποτελεσματικός, σαν υπερσύγχρονο καθαριστικό ένα πράγμα.

Ήταν μία καλή/ αξιέπαινη προσπάθεια, καίτοι άσεμνη και μη αρμόζουσα σε τάξη. Αλλά επειδή τέτοιοι κανόνες φυσικά δεν ισχύουν, ναι, θα έλεγα ότι σαν άσκηση ήταν επιτυχημένη. Καλό το χιούμορ. Ελπίζω όμως όποιο άλλο κείμενο ανεβεί να διαχειριστεί εξίσου το ψυχολογικό υπόβαθρο μίας τέτοιας αταίριαστης σχέσης. Πράγμα που είναι και το βασικό νόημα.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου! Μήλο δεν ξαναπαίρνω από τα χέρια σου!

Edited by Ιρμάντα
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
John Ernst

Μια ιστορία χωρίς τέλος! όταν την τέλειωσα μου έδωσε την εντύπωση ότι ανήκει σε κάτι μεγαλύτερο. στα πλαίσια της άσ κησης, βέβαια, 2500 λέξεις είναι αρκετές. μετά τα σχόλια, θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, οπότε βλέπουμε...

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.docx

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Τέτοια θέλω να βλέπω. Εύγε! Επιστρέφω το βραδάκι με σχόλια.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elli Sketo

Καλησπέρα, ορίστε το πρώτο μέρος από το πραγματάκι που γράφω. Δοκιμάζω πολλά καινούρια πράγματα με τουτο 'δω και έχω χαρεί που το γράφω. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα και για όποιες διορθώσεις/ ιδέες έχετε να μου προσφέρετε.

Το δεύτερο κομμάτι το γράφω ακόμα και το τρίτο δεν το έχω αποφασίσει 100% αλλά έχω μια γενική ιδέα για το που θέλω να το πάω.

Δικό σας:

Spoiler

 

Η τάξη απαρτιζόταν κυρίως από ανθρώπους και ξωτικά αλλά μερικά σκαντζάρια είχαν αρχίσει να εμφανίζονται περιστασιακά στα μαθήματα. Οι καθηγητές δεν ήταν ακριβώς ενθουσιασμένοι, οι γονείς ήταν κυρίως δυσαρεστημένοι αλλά τα παιδιά περνούσαν τέλεια.

Οι εντάσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο ανάμεσα στα παιδιά των ανθρώπων και στα παιδιά των σκαντζάρων. Πολύ σύντομα δημιουργήθηκαν κλίκες, συμμορίες και αναπάντεχες συμμαχίες ανάμεσα στα λιγοστά ξωτικά και τα ακόμη λιγότερα σκαντζάρια. Μπορεί τα ξωτικά να ήταν τα ψηλότερα όλων αλλά στους καβγάδες τα κοντά μα ρωμαλέα πρασινωπά πλασματάκια άντεχαν ξύλο για τρεις. Στα διαλείμματα το προαύλιο μεταμορφωνόταν σε αρένα όπου τα αγόρια των ανθρώπων προκαλούσαν τα ξωτικά, τα σκαντζάρια το έπαιρναν προσωπικά, τα αγόρια έτρωγαν ξύλο, μετά έφερναν τους φίλους τους, ξυλοκοπούσαν ξωτικά και σκαντζάρια και ύστερα επέμβαινε κάποιος καθηγητής, τιμωρούσε τυφλά τους νεόφερτους στη σχολική πραγματικότητα και τους έστελνε σπίτι τους.

Ήταν μια άγραφη συμφωνία που έδειχνε να βολεύει τους πάντες.

Τα παιδιά των ανθρώπων εδραίωναν την εξουσία τους στο Σχολικό Οικοσύστημα, τα σκαντζάρια είχαν το απόγευμα ελεύθερο από το κλουβί του σχολείου και τα ξωτικά είχαν επιτέλους την ησυχία τους. Σε σχέση με πριν τουλάχιστον.

Όλες αυτές οι φασαρίες και ίντριγκες ακολουθούσαν και τα κορίτσια κάθε φυλής, τα οποία ακόμα πιο διψασμένα για αναγνώριση και αποδοχή από τα αγόρια, κατέφευγαν σε πιο “πολιτισμένο” πόλεμο και τεχνικές τρομοκρατίας στα αντίπαλα στρατόπεδα. Οι καβγάδες στον διάδρομο, τα φαρμακερά σχόλια και τα κουτσομπολιά ακολουθούσαν τα κορίτσια σα μαύρο σύννεφο.

Στις τουαλέτες του σχολείου κατέφευγαν συχνά οι αποτυχημένοι και οι ανεπιθύμητοι από κάθε πλευρά, καθώς και εκείνοι οι οποίοι ηττήθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον πόλεμο που επικρατούσε μέσα και έξω από τις αίθουσες.

Κάπως έτσι γνώρισε η Άννα τη Μαρί.

Η Άννα είχε κρυφτεί στην αγαπημένη της τουαλέτα και προσπαθούσε να κλαίει όσο πιο σιωπηλά μπορούσε. Για άλλη μία φορά είχε γίνει στόχος εκείνης της ξιπασμένης ξωτικής και της παρέας της. Ο σιωπηλός εξευτελισμός στους διαδρόμους του σχολείου ήταν κάτι που η Άννα είχε πια συνηθίσει. Όταν όμως ο εξευτελισμός την ακολουθούσε μέσα στην τάξη με θεατές ολόκληρο το τμήμα, τα πράγματα γινόντουσαν ανυπόφορα. Το χειρότερο για εκείνη ήταν ότι ποτέ κανείς δεν είπε στην ξωτική να βγάλει το σκασμό. Ακόμα και οι καθηγητές έδειχναν κουρασμένοι και αδιάφοροι στις προσβολές που ακολουθούσαν καθημερινά πλέον την Άννα μέσα στην τάξη. Η λογική της έλεγε ότι δεν πρέπει να δίνει σημασία, αλλά για την Άννα ήταν σχεδόν αδύνατο να μην ασχολείται με τα καυστικά σχόλια για την προφορά της, τα σγουρά της μαλλιά ή το περίεργο της ντύσιμο. Το καταραμένο της χωριό και οι στενόμυαλοι γονείς της την είχαν μετατρέψει σε ένα απροσάρμοστο που ένωνε ολόκληρη την τάξη εναντίον της.

Αυτές περίπου ήταν οι σκέψεις της όταν η πόρτα της τουαλέτας άνοιξε διάπλατα και άκουσε από τους νιπτήρες την βαθιά, βραχνή φωνή μιας σκαντζαρής να μονολογεί στη διάλεκτο της. Αναγνώρισε πολλές και διάφορες βρισιές ανάμεσα στις μασημένες της προτάσεις μα έχασε κάθε ελπίδα να καταλάβει τι έλεγε όταν άνοιξε η βρύση. Ήξερε ότι ήταν μόνη στις τουαλέτες, καθώς τέτοια ώρα όλοι ήταν σε μάθημα και σε λίγο έπρεπε να επιστρέψει και εκείνη στην αίθουσα της. Η βρύση συνέχισε να τρέχει και η Άννα άρχισε να αναρωτιέται αν η σκαντζαρή την είχε παρατήσει ανοιχτή. Όταν είδε ένα ζευγάρι ταλαιπωρημένα λευκά αθλητικά παπούτσια μπροστά από την πόρτα το αίμα της πάγωσε. Πριν προλάβει να βάλει τον σύρτη, η πόρτα άνοιξε διάπλατα και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με μια μικροκαμωμένη, ακόμα και για σκαντζαρή, κοπέλα, με γαλάζια μαλλιά, σκούρο δέρμα και τα πιο έντονα μοβ μάτια. Φορούσε ένα μισοσκισμένο μπλουζάκι γεμάτο αίματα και ένα παλιό τζιν. Η σκαντζαρή χαμογέλασε εγκάρδια στην Άννα φανερώνοντας ένα κενό δίπλα από τα δύο μπροστινά της δόντια εκεί που έπρεπε να βρίσκεται το πιο μυτερό από όλα.

Από εκείνη τη μέρα και μπρος, η Άννα και η Μαρί ήταν αχώριστες. Στην αρχή τα παιδιά αντέδρασαν με σθένος και μπόλικη χωλή στην απρόσμενη τους φιλία, όμως αποδείχθηκε ότι η Άννα έδινε τις πιο έξυπνες απαντήσεις όταν είχε δίπλα της την Μαρί και όταν ζόριζαν τα πράγματα η σκαντζαρή μοίραζε κλωτσιές και δαγκωνιές όπου και όσο την έπαιρνε. Σύντομα το πήραν χαμπάρι και οι δάσκαλοι που ανησύχησαν για το μέλλον της νεαρής Άννας και έσπευσαν να ενημερώσουν τους γονείς της οι οποίοι με τη σειρά τους της απαγόρευσαν να βλέπει την Μαρί.

Μετά από αμέτρητους καυγάδες και τιμωρίες ιστορικών διαστάσεων, η Άννα αναγκάστηκε να ξεκόψει από την Μαρί και να εντατικοποιήσει τις επισκέψεις της στην εκκλησία. Αυτός όμως ο χωρισμός είναι κάτι που κράτησε ελάχιστα καθώς τα κορίτσια άρχισαν να βρίσκονται έξω από το σχολείο, στο πυκνό δάσος κοντά στο χωριό ή ακόμα και τα βράδια που το είχαν σκάσει από τα σπίτια τους.

Όσο τα χρόνια περνούσαν, τόσο περισσότερο τα κορίτσια ξετρύπωναν τρόπους να επικοινωνούν και να συνεννοούνται από απόσταση. Οι κρυψώνες τους είχαν γίνει αμέτρητες και τα παιχνίδια τους με τον καιρό διαδέχθηκαν όνειρα, σχέδια απόδρασης από το χωριό και ένας έρωτας που ήρθε τόσο φυσικά όσο το νεράκι που κατεβαίνει κάθε άνοιξη από το βουνό αφού λιώσουν τα χιόνια. Τον αρχικό ενθουσιασμό και τη χαρά ακολούθησαν ένα μόνιμο σφίξιμο στο στήθος και ο παγερός φόβος ότι κάποιος θα τις δει μαζί. Δεν ήταν αρκετά κακό που ήταν και οι δύο κοπέλες, έπρεπε να είναι και από διαφορετική φυλή! Η θρησκεία της Άννας πριν λίγα χρόνια είχε σταματήσει να καίει τα Ξωτικά και τους σκαντζάρους, αν και τις λεσβιάζουσες ακόμα τις κρεμούσαν στην πλατεία. Εκτός αν ήταν και μάγισσες. Τότε τις καίγανε.

Τα βράδια η Άννα το έσκαγε από το παράθυρο της σοφίτας και έτρεχε μέχρι τις παρυφές του δάσους όπου την περίμενε η Μαρί. Αφού χανόντουσαν βαθιά μέσα στις σκιές του έπιαναν η μία το χέρι της άλλης σφιχτά και κατηφόριζαν μέχρι τη σπηλιά δίπλα από τον καταρράχτη που τα περισσότερα βράδια του καλοκαιριού περνούσαν παρέα. Μιλούσαν με τις ώρες για τις ιδέες που ξεχείλιζαν από τα έφηβα μυαλά τους και για τον άδικο κόσμο που τις φιλοξενούσε. Άλλες φορές άφηναν τα ρούχα τους στην όχθη της λίμνης, σκαρφάλωναν τον μικρό καταρράχτη και έκαναν βουτιές μέχρι να τις πονέσουν τα αφτιά τους ή απλά ξάπλωναν αγκαλιά και άκουγαν το δάσος γύρω τους.

Η Μαρί είχε σταματήσει το σχολείο χρόνια τώρα για να εργαστεί, όπως η υπόλοιπη οικογένειά της, στο ορυχείο κοντά στο χωριό. Είχε περιγράψει τις μέρες τις στην Άννα ως ανυπόφορες, ατελείωτες και απίστευτα κουραστικές και δεν περίμενε την ώρα να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί με το πραγματικό της πάθος, τη μαγειρική. Φυσικά ήταν ανήκουστο μια σκαντζαρή να δουλεύει σε κουζίνα, αλλά είχε ακούσει ελπιδοφόρες ιστορίες από την Πόλη. Η Άννα την άκουγε ευλαβικά και θαύμαζε το θάρρος και την υπομονή που έκανε στην καθημερινότητά της. Οι δικές τις μέρες περνούσαν νωχελικά και ήρεμα, με τις μοναδικές εντάσεις να απαρτίζονται από τον περιστασιακό καυγά με τους γονείς της.

Όλα όμως άλλαξαν όταν η Μαρί σταμάτησε να εμφανίζετε στα ραντεβού τους.

 

 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
John Ernst

Το κείμενο μοιάζει περισσότερο με περίληψη παρά με αφήγηση. Για μένα ήθελα πολλά στοιχεία να προστεθούν δίνει την αίσθηση ότι βιάζεσαι να το αποδώσεις. Παρόλα αυτά περιμένω να το δω  ολοκληρωμένο για τελικές προτάσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites
WILLIAM

Νομίζω ότι πιο σωστό θα ήταν τιμωρίες επικών διαστάσεων.

Μου αρέσει η ιστορία αν και την πας με το γρήγορο ρυθμό, προφανώς για να μη βγει πολύ μεγάλων διαστάσεων. Θα ήθελα να διαβάσω και τα υπόλοιπα.

Κάποια ιδέα δεν έχω να συνεισφέρω αλλά αν διαβάσω και το δεύτερο ίσως έχω κάποια πρόταση.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

@Elli Sketo Η ιστορία σου μου άρεσε. Σε επίπεδο άσκησης έχεις ανταποκριθεί στο ζητούμενο. Έχουμε απαγορευμένο έρωτα, βασικά πιο απαγορευμένο δεν γίνεται, έχουμε αταίριαστο ζευγάρι και συνάμα μία αρκετά σαφή ματιά στην ψυχολογία των κοριτσιών. Όντως σου βγαίνει μεγάλο και επίσης να παρατηρήσω ότι θα έπρεπε, ως έχει, να βγει ακόμη μεγαλύτερο. Τα στοιχεία που παραθέτεις είναι πάρα πολλά, το πράγμα δείχνει να έχει βάθος, πλάτος, διαστάσεις τέλος πάντων. Όλη η κοινωνία και η δομή της. Τα σκατζάρια που δουλεύουν σε ορυχεία (πως και γιατί), που είναι ανήκουστο να δουλεύουν σε μαγειρίο, ας πούμε (πώς και γιατί), ο ρατσισμός/ σχολικός εκφοβισμός μεταξύ των διαφορετικής φυλής μαθητών. Πώς κατέληξαν όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι σε ένα σχολείο; Αφού μάλιστα ζούμε σε κοινωνία όπου ακόμη οι μάγισσες καίγονται; Ποιας θρησκείας και ποιου δόγματος είναι η εκκλησία; Τί ορυχείο είναι αυτό που δουλεύουν και οι νεαρές κοπέλες;

Φυσικά κάτι μου λέει ότι κάποια από αυτά τα πραγματεύεσαι στο επόμενο μέρος. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου, και αν καθήσεις να τη χτενίσεις λίγο στο λογοτεχνικό της κομμάτι θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Δείχνει σε κάποια σημεία να είναι πιο πολύ παράθεση ιδεών παρά ιστορία. Έλλη, βάλε τα καλά σου και φέρε μας τη συνέχεια.

Περιμένουμε!

Share this post


Link to post
Share on other sites
WILLIAM

Αγαπητέ μου ΜadnJim μια χαρά σε βρίσκω, το ενέταξες μια χαρά το ποιηματάκι στην άσκηση χωρίς καν να φαίνεται ότι είναι προσθήκη! Άντε και με τον Κέρβερο την επόμενη φορά!

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
MadnJim
5 hours ago, WILLIAM said:

Αγαπητέ μου ΜadnJim μια χαρά σε βρίσκω, το ενέταξες μια χαρά το ποιηματάκι στην άσκηση χωρίς καν να φαίνεται ότι είναι προσθήκη! Άντε και με τον Κέρβερο την επόμενη φορά!

Χμ, ωραία ιδέα! Thx William! :thmbup:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines.