Jump to content

Πρόταση αγγλικού βιβλίου για αρχάριο


Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα από μεταφρασμένα σε ηρωική φαντασία και κάποια επιστημονική. 

Θέλω να ξεκινήσω μη μεταφρασμένα (αγγλικά).  Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες προτάσεις? 

Να αναφέρω ότι δεν είμαι εξπέρ έχω διαβάσει δύο τρία από την σειρά vampire hunter d τα οποία είναι κάπως ξερά και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Άρα αν γίνεται οι προτάσεις να είναι κάπως απλά βιβλία στην ορολογία /γραμματική. 

Επίσης δεύτερο να είναι stand alone η τριλογίας όχι σειρές με 10 πλας. 

Και τέλος αν γίνεται να είναι κάπως φρέσκα (από δεκαετία 90 και μετά όχι παλαιότερα) 

Έχω ξεχωρίσει αυτά σαν πρώτες επιλογές ποια είναι η γνώμη σας? (εννοώ όχι σαν βιβλία σαν δυσκολία στην μετάφραση) 

Way of kings sanderson

Six of crows barduga

Στείλτε μου οποιασδήποτε πρόταση από ηρωική φαντασία στυλ μαρτιν/ροθφους η με αντιήρωες στυλ αμπερκομπι η και στο μέλλον όπως εντερς γκειμ η αν είσαι έτοιμος πάτα εντερ. 

 

Υγ αν έχω κάνει λάθος στο νήμα συγνώμη και  ας μεταφερθεί 

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή να σου πω ότι εγώ ξεκίνησα να διαβάζω λογοτεχνία στα αγγλικά, χωρίς να αντιμετωπίσω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, έχοντας μόνο ένα lower, οπότε μην το φοβάσαι πάρα πολύ. Ακόμα κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ είναι ότι διάβαζα comics στα αγγλικά μερικό καιρό πριν ξεκινήσω τα βιβλία. Αν δεν θέλεις να εξασκηθείς λίγο με αυτό τον τρόπο, τότε θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με διηγήματα μέχρι να δεις ότι σου είναι εύκολο πριν το ρίξεις στα μυθιστορήματα.

Τώρα τα πρώτα μυθιστορήματα που διάβασα στα αγγλικά (άρα φαντάζομαι ότι δεν είναι δύσκολα από πλευράς γλώσσας) ήταν τα, ας ελπίσουμε προς το παρόν, αμετάφραστα βιβλία της σειράς Wither του Sapkowski. Γενικά είναι σχετικά κοντά στο στιλ του Matin και του Abercrombie, οπότε φαντάζομαι ότι θα σου κάνουν. Πρέπει όμως να σου πω ότι η πρωτότυπη γλώσσα είναι τα Πολωνικά και όχι τα αγγλικά και συνεπώς δεν ξέρω αν είναι καλό μέρος για να αρχίσεις, αφού είναι μεταφράσεις.

O Abercrombie έχει γράψει και άλλα βιβλία στο κόσμο του First Law που δεν έχουν μεταφραστεί (και δυστυχώς δεν το κόβω να μεταφράζονται). Προς το παρόν έχω διαβάσει μόνο το Best Served Cold, το οποίο βρήκα αρκετά εύκολο από πλευράς αγγλικών.

Ο Martin έχει γράψει και διάφορα άλλα πράγματα σε διάφορα είδη, εκτός από αυτά που έχουν μεταφραστεί. Πάλι αρκετά εύκολα αγγλικά και είναι πιθανό να σου αρέσουν, αφού γενικά σου αρέσει η δουλεία του. Έχει και πάρα πολλές short stories, οπότε είναι καλό μέρος για να αρχίσεις.
 

Τώρα απ' τα δύο για τα οποία ρωτάς δεν έχω διαβάσει κανένα, αλλά νομίζω ότι το Way of Kings είναι πρώτον πολύ μεγάλο σε μέγεθος και δεύτερον το πρώτο από σειρά 10 βιβλίων, οπότε μάλλον όχι κατάλληλο για την ώρα. Το άλλο απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι YA οπότε φαντάζομαι ότι θα είναι αρκετά εύκολο. 

Ελπίζω να σε βοήθησα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..