Jump to content

Διάδοχοι: Η πληγή του Δράκου - Μουστοπούλου Μαρία


komhs
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα, τι να πω τώρα για αυτό το βιβλίο και που να το κατατάξω ;

                Φανταστική λογοτεχνία δεν νομίζω, ρομαντική περιπέτεια μυστηρίου και προδοσίας σαν καλύτερα να μου ακούγετε.

                Αρχίζεις το βιβλίο έχοντας διαβάσει την υπόθεση και τις κριτικές περιμένοντας να δεις έναν μαγικό κόσμο, να βρεις μάγους, μάγισσες και βέβαια έναν τουλάχιστον δράκο, αλλά δεν βρίσκεις ...

                Για μάγους κάτι γίνεται αν και δεν είναι οι μάγοι με την έννοια που γνωρίζουμε αλλά περισσότερο άνθρωποι που έχουν κάποιο συγκεκριμένο μαγικό χάρισμα (άλλοι δαμάζουν τον αέρα, άλλοι την γη, άλλοι τον χρόνο ...) κάτι σαν συνδυασμός της σειράς The Gifted με τον Χάρι Πότερ, αλλά για δράκους ούτε φολίδα.

                Το βιβλίο είναι μια πολύ δυνατή ρομαντική ιστορία με μια τάση όμως να βασανίζει τους ήρωες της χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Πολλά πράγματα που γίνονται και έχουν ως αποτέλεσμα τα δάκρυα και την δυστυχία δεν βρήκα για ποιο πραγματικά λόγο έγιναν.

                Δυστυχώς το βιβλίο είναι φανταστικά γραμμένο, τα πάντα με τέτοια λεπτομέρεια περιγράφονται που τα έχεις μπροστά στα μάτια σου και ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία υποδειγματικός και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ενώ έπιασα τον εαυτό μου να εκνευρίζετε με την εξέλιξη να μην μπορώ να αφήσω το βιβλίο από τα μάτια μου και λέω δυστυχώς γιατί αν δεν είχε αυτά τα μεγάλα πισωγυρίσματα, όλη αυτή την αγωνία αν θα το ''κάνει'' τελικά η Λίνα (επιτέλους ησυχάσαμε με αυτό)  και είχε περισσότερη παραδοσιακή μαγεία και περισσότερες μάχες θα μιλούσαμε για ένα αριστούργημα που δεν θα έπρεπε να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

                Τελικά δεν μπορώ να πω πως δεν μου άρεσε αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα και πολλά θα τα ήθελα διαφορετικά. Ελπίζω το δεύτερο (δεν θα έπρεπε να είχε βγει;) να έχει περισσότερη δράση και να δούμε επιτέλους και τις δυνάμεις της Λίνας ,α και όχι πισωγυρίσματα.

Αν ψάχνεται μια δυνατή ρομαντική περιπέτεια με πολύ πόνο και λίγες μαγικές προεκτάσεις μην αφήσετε το βιβλίο να σας ξεφύγει, αν όμως θέλετε παραδοσιακούς μάγους , μαγικά πλάσματα και δράκους ξεχάστε το.

25937122.jpg

Edited by komhs
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..