Τον έχετε διαβάσει; Ποια είναι η γνώμη σας γι’αυτό τον συγγραφέα;
Η δική μου άποψη:
Το Magician, αν και για τα σημερινά δεδομένα ίσως να μοιάζει λίγο παλιομοδίτικο, εκπέμπει, πιστεύω, την πώρωση του συγγραφέα όταν το έγραφε --κι αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Το διαβάζεις και το ευχαριστιέσαι πραγματικά. Το έγραψε κάποιος που αληθινά του άρεσε, ενώ περιέχει και μερικά πρωτότυπα και καλοστημένα πράγματα.
Η συνέχεια, Silverthorne, σε κάνει να ξανασυναντήσεις τους χαρακτήρες που έχεις αγαπήσει από το Magician. Κάπου εδώ ο Αρούθα είχε γίνει ο αγαπημένος μου χαρακτήρας.
Το τρίτο μέρος του Riftwar, A Darkness at Sethanon, περιγράφει μια μεγάλη εισβολή και έχει μερικές εκπλήξεις, καθώς και άλλες διαστάσεις. Έχει επίγειες συγκρούσεις και πανίσχυρη μαγεία σε άλλα επίπεδα δύναμης. Μου άρεσε πολύ.
Μετά, ο Φέιστ κάνει ένα άλμα στο χρόνο. Οι χαρακτήρες του μεγαλώνουν, κάνουν παιδιά, και τα παιδιά τους μπλέκονται σε περιπέτειες. Το Prince of the Blood και το The King’s Buccaneer είναι δύο μυθιστορήματα που πλησιάζουν να είναι ηρωική φαντασία που σέβεται τον εαυτό της. Ουσιαστικά, swashbuckling adventures, ενώ στο φόντο μοιάζει κάτι μεγάλο και επικίνδυνο ν’αρχίζει να γίνεται. Τα λάτρεψα.
Και μετά, έρχεται το Serpentwars Saga, μια τετραλογία Κι εδώ βλέπεις την αλλαγή του Φέιστ. Τώρα, ο συγγραφέας είναι πιο ρεαλιστικός και παρουσιάζει τα πράγματα πιο σκληρά και αιματηρά. Το πρώτο βιβλίο, Shadow of A Demon Queen, περιγράφει μια εκστρατεία σε μια μακρινή ήπειρο· μια εκστρατεία αιματηρή, κουραστική, ρεαλιστική. Κάπου με κούρασε κι εμένα, γιατί συνέχεια έγραφε τις κινήσεις ενός στρατού, αλλά ήταν έναν πολύ καλό βιβλίο.
Το δεύτερο, Rise of A Merchant Prince, μας λέει πώς ένας τύπος έγινε ο μεγαλύτερος έμπορος στην Κρόντορ. Πολύ πρωτότυπο για τα δεδομένα της φαντασίας. Το λάτρεψα κι αυτό.
Το τρίτο, Rage of A Demon King, μιλάει για μαζική επίθεση από μια άλλη ήπειρο, τα αποτελέσματα της οποίας υφίσταται η Κρόντορ, και είναι αληθινά καταστροφικά. Χάος και μακελειό παντού σ’αυτό το βιβλίο.
Και το τελευταίο, Shards of A Broken Crown, μας λέει πώς οι επιζήσαντες προσπαθούν να φέρουν το μισοκατεστραμμένο τους βασίλειο σε τάξη. Κι αυτό πάρα πολύ καλό.
Μετά, αρχίζει η κατρακύλα του Φέιστ. Έγραψε 3-4 βιβλία βασισμένα σε ηλεκτρονικά παιχνίδια στον κόσμο του. Διάβασα το πρώτο και δε μου έκανε όρεξη να διαβάσω τα υπόλοιπα. Είχε χαθεί αυτή η πώρωση του συγγραφέα, και η πλοκή έμπαζε από παντού.
Μετά, έβγαλε το Talon of the Silver Hawk, το οποίο απλά μου φάνηκε η απόλυτη μετρίοτητα. Πάλι, η πώρωση δεν έχει επιστρέψει. Και το θεωρώ φυσικό, άλλωστε. Τόσα χρόνια πια γράφει γι’αυτό τον κόσμο. Νομίζω ότι θα ήταν καιρός να προχωρήσει σε κάτι άλλο. Εγώ θα βαριόμουν να βλέπω συνέχεια αυτά τα μέρη.
Έχω αγοράσει και τη συνέχεια, King of Foxes, και θα το διαβάσω κι αυτό, για να δω τι παίζει. Λέτε να φτιάχνει ο κύριος Φ;
Raymond E. Feist Riftwar Saga, Serpentwar Saga, κτλ
Other Replies To This Topic
Posted 17 March 2010 - 11:15
Naroualis, on 17 March 2010 - 10:11, said:
Σχεδιάζω εντός του έτους να διαβάσω και τη δεύτερη τριλογία, το Serpent War Saga. Το έχει διαβάσει κανείς σας;
Εγω τα διαβασα περυσι. Ωραια ήταν, χορταστικα - αν και με λιγοτερη νομιζω δραση απο τα προηγούμενα - με πολλές περιγραφές αλλα περιέργως καθόλου κουραστικά.
Έχω μια δύο ενστάσεις αλλά καλύτερα να τα διαβάσεις πρώτα...
Οι εκδόσεις Άγνωστη Καντάθ έχουν κάνει και πάλι πολύ καλή δουλειά (η μετάφραση μου άρεσε αλλά και η αισθητική των βιβλίων που είναι πανέμορφα και αν και πολυσέλιδα δεν γίνονται τούβλα)
Να τα διαβάσεις οπωσδήποτε.
Ξέρει κανείς αν προβλέπεται να κυκλοφορήσουν και άλλα του ιδίου απο την Καντάθ?
Posted 19 March 2010 - 11:27
Είχα ξετρελαθεί με το Riftwar saga, πώρωση, αγωνία για το τι θα γίνει μετά απο τα βιβλία που με έκαναν να πώ ''μμμ πρέπει να κάνω αυτό τωρα, αλλά παρακάτω τι γίνετε, καλα αυτό το κεφάλαιο μόνο κ έφυγα'' ήταν τις πιο πολλές φορές ο διάλογος με τον εαυτό μου, τώρα έχω πιάσει το πρώτο βιβλίο απο το serpent war saga το οπείο και το φέρν εις πέρας σύντομα! α ρε Φέιστ τι μας κάνεις
Posted 12 May 2010 - 13:12
Κυκλοφορησε πρόσφατα και αυτο.
http://www.protopori...ducts_id/326984
Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω όμως ακόμα
http://www.protopori...ducts_id/326984
Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω όμως ακόμα
Posted 14 May 2010 - 10:13
Ηταν στο κλιμα των βιβλιων του faist. Ξεκιναει περιπου 60 χρονια μετα τα προηγουμενα(δηλαδη τα srpentwar saga) και περιλαμβανει φρεσκους αλλα και παλιοτερους, αγαπημενους χαρακτηρες
May you live in interesting times...
Posted 25 May 2010 - 13:25
Ωχ πολύ ενδιαφέρον αυτό
Βασικά με το riftwar saga πωρώθηκα αρκετά, διαβάζοντας το κάποια χρόνια πριν. Τώρα έχω στη σειρά να ξεκινήσω το serpentwar αλλά και το καινούριο θα μπει στη λίστα των αγορών μου.
Ένα μεγάλο ριπεκτ στην Άγνωστη κανταθ πάντως για την εξαιρετική δουλειά της σε επίπεδο layout
Ένα μεγάλο ριπεκτ στην Άγνωστη κανταθ πάντως για την εξαιρετική δουλειά της σε επίπεδο layout

Sign In
Register
Help

Back to top
MultiQuote