Jump to content

Alias (2001-2006)


Darkchilde
 Share

Recommended Posts

H Sydney Bristow δουλεύει για την SD-6 παρακλάδι της CIA. Όταν όμως λέει στον αρραβωνιαστικό της τι δουλειά κάνει, ο Arvin Sloane, αρχηγός της SD-6 του Los Angeles, βάζει να τον σκοτώσουν. Τότε η Sydney μαθαίνει την αλήθεια: ότι η SD-6 δεν είναι παρακλάδι της CIA, αλλά κάποια άλλη οργάνωση με δικά της σχέδια... Η Sydney πάει στο μόνο μέρος που ξέρει ότι μπορεί να βοηθήσει να σταματήσουν την SD-6: την αληθινή CIA!!! Έτσι η Sydney Γίνεται διπλός πράκτορας, και το μόνο άτομο μέσα στην SD-6 που ξέρει την αληθινή της ταυτότητα είναι ένας άλλος διπλός πράκτορας τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα: ο Jack Bristow, ο πατέρας της για τον οποίο νόμιζε ότι πουλούσε ανταλλακτικά αεροπλάνων μέχρι εκείνη την στιγμή!!!

 

Εν τω μεταξύ ο φίλος της και δημοσιογράφος Will Tipping αρχίζει να ψάχνει για τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της...

 

Και η συνέχεια επί της οθόνης...

 

Εκείνο που μου αρέσει την σειρά είναι το έξυπνο σενάριο, τα μυστηριώδη Rambaldi Artifacts, ο Michael Vaughn, και τα μυστικά που περιμένουν να αποκαλυφθούν στην συνέχεια της σειράς...

 

Sydney Bristow είναι η γνωστή από το Daredevil στην Ελλάδα Jennifer Garner

Arvin Sloane είναι ο Ron Rifkin

Jack Bristow o Victor Garber

Michael Vaughn o Michael Vartan

Will Tipping o Bradley Cooper

 

Επίσης έχει αρκετούς guest star όπως Quentin Tarantino σε ένα διπλό επεισόδιο της πρώτης σαιζόν ονόματι The Box, η Lena Olin σε όλη την δεύτερη σαιζόν, η Gina Torres γνωστή από Hercules, Xena, Firefly, Cleopatra 2525, και αρκετοί άλλοι.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να τη δω αν κυκλοφορήσει σε DVD. Αρνούμαι πεισματικά να τη δω στην τηλεόραση (Ant1 νομίζω). Το κανάλι είχει φέρει 5 επισόδεια πριν από κανά τρίμηνο και τώρα έφερε τα επόμενα 5 για να γεμίζει τα κενά στο πρόγραμμά του.

 

Έχουν περάσει εκείνες οι εποχές που κάθε Δευτέρα στις 9 ξέραμε πως θα είχε Χ-Files. Στην περίπτωση που η σειρά είναι καλή, θα σπαστώ αφάνταστα να βλέπω τα ίδια 10 επισόδεια σε συνεχή επανάληψη...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ σε DVD βλέπω ότι βλέπω. Αλλά αν την βρείς στο videoclub πάρτο και δες το. Έχουν κυκλοφορήσει οι 3 πρώτες σαιζόν.

Edited by Darkchilde
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τελευταία βλέπουμε καθημερινά Alias, είμαστε κοντά στη μέση του δεύτερου κύκλου, και μάλλον θα δούμε ό,τι υπάρχει μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Μου αρέσουν κάποια σημεία και κάποια άλλα μου φαίνονται πολύ, χμμμ, απρόσεκτα. Σε κάθε επεισόδιο σχεδόν υπάρχει κάτι πολύ "αθώο" που κατεβάζει τη σειρά σε χειρότερο επίπεδο. Δεν εννοώ τις αμερικανιές, αυτές είναι δεδομένες. Αλλά πράγματα όπως το να παθαίνουν οι πράκτορες συναισθηματικό παρατράκ εν ώρα υπηρεσίας όποτε συμφέρει το storyline, ενώ να είναι θεόψυχροι σε άλλες αποστολές π.χ. μου φαίνονται αφελή. Κατά τα άλλα είναι πολύ καλή σειρά για πίτσα και κόκα-κόλα. Εγώ δεν πίνω κόκα-κόλα. Για την ακρίβεια σπάνια τρώω πίτσα, αλλά δεν πήγαινε να πω "καλή σειρά για κινέζικο" γιατί θα ακουγόταν εντελώς λάθος.

 

Το ότι η Jennifer Garner αλλάζει ρούχα, στυλ και μαλλιά σε κάθε αποστολή, είναι ένα μεγάλο plus της σειράς. Είμαι 100% βέβαιη πως το κάνουν συνειδητά, επίτηδες, απροκάλυπτα, και για ευνόητους λόγους.

 

Η σειρά έχει τρύπες, αφέλειες, λάθη, αλλά είναι κολληματική. H αλήθεια είναι πως ρχισα να το βλέπω για την Jennifer. Είδα τη σκηνή με το κόκκινο καρέ μαλλί. Αποφάσισα πως είναι σοβαρότατος λόγος για να το δω! :p

 

Σαν χαρακτήρας πάντως η Sydney έκει κενά... Αλλού φέρεται σαν παιδάκι, χειρότερα κι από μένα που είμαι ρομαντικοσυναισθηματικοloser. Αλλού πάλι είναι ψυχρή-και-μηχανιστική πράκτορας... (το είπα και παραπάνω αυτό περί συναισθηματικών).

 

Η σειρά είναι κολληματική γιατί απλώς θέλεις να μάθεις τι γίνεται μετά. Από διαλόγους δεν έχει τίποτα δυστυχώς, δεν έχει ατάκες. Απλά μιλάνε.

 

Α, ξέχασα να εκθειάσω τον Marshal! Ο Marshal είναι φοβερός, έχει γέλιο. Και είναι και πιο καλοφτιαγμένος χαρακτήρας από την Bristow... Έχει συνήθειες, έχει ιδιαιτερότητες... Αν ήταν και οι δυο χαρακτήρες για rpg ο Marshal θα ήταν υπέροχος χαρακτήρας, με background, με flaws, με υλικό για να γίνει roleplay (εδώ acting) τέλος πάντων - ενώ η Bristow θα ήταν απλά munchkin.

 

Αάααυτα περί Alias.

Θα συνεχίσω να το βλέπω, είναι εθιστικό. Είπαμε, είναι για κινέζικο. :p

Link to comment
Share on other sites

Δε τη βλεπω για τους λογους του Οξαποδο-περιπου.

Εχω δει λιγο βεβαια...Για την Γκαρντερ και τα χειλη της Τορες.

Link to comment
Share on other sites

Στον δεύτερο κύκλο παίζει και η Lena Olin, φαντάζεστε σε ποιον ρόλο...

Θεά και αυτή, θεά. Πιο ώριμη και πιο γοητευτική (καλύτερη ηθοποιός), πιο γυναίκα από την Jenn, αν και στη Jenn αυτό είναι το ωραίο, τα androgynous χαρακτηριστικά της.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Alias (2001-2006)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..