Jump to content

Hamlet (Poll)


Orpheus
 Share

Ποιον Hamlet προτιμάτε;  

7 members have voted

  1. 1. Ποιον Hamlet προτιμάτε;

    • Sir Laurence Olivier (1948)
      1
    • Richard Burton (1964)
      1
    • Smoktunovskij (1964)
      2
    • Mel Gibson (1991)
      1
    • Kenneth Brannah (1996)
      1
    • Ethan Hawke (2000)
      1


Recommended Posts

Διάφοροι Άμλετ ανά τα χρόνια...

 

Προσωπικά έχω δει ολόκληρους μόνο τους δύο πριν τον Hawke (Gibson, Brannah), και ο ένας μου άφησε μέτρια εντύπωση (Mel Gibson ως Hamlet), ενώ στον άλλο δε μου άρεσαν τα κουστούμια και τα σκηνικά (18ος-19ος αιώνας). Λατρεύω τον Brannah, αλλά θα αναζητήσω τουλάχιστον τον Hawke πριν ψηφίσω. Είδαμε στο σχολείο τον Ρωσικό (Σμοκτουνόφσκι;) αλλά σε επεισόδια και ούτε καν μέχρι το τέλος... Τι να πεις...

Link to comment
Share on other sites

Από τους παραπάνω έχω δει μόνο τον Μελ Γκίμπσον, αλλά δεν θα τον ψηφίσω αφού δεν έχω δει τους άλλους. Πρέπει να πω ότι ο Μελ είναι δυναμικός, ενώ εγώ τον Αμλετ πάντα τον έβλεπα κάπως εύθραυστο.

 

Υπάρχει και ο "Πρίγκιπας της Γιουτλάνδης" που έπαιζε ο Κρίστιαν Μπειλ (ο καινούριος Μπάτμαν) και που ήταν μια καλή ταινία.

 

Αυτή όμως που Πραγματικά μου άρεσε είναι το "Ο Γκίλντεστερν και ο Ρόζενκρατς είναι νεκροί", που είναι η ιστορία του Αμλετ, μέσα από τα μάτια αυτών των 2 δευτερευόντων χαρακτήρων. Πολύ ευρηματικό.

Link to comment
Share on other sites

Δηλώνω άσχετος (ούτε το Ρώσικο που είδαμε μαζί στο σχολείο δεν θημάμαι...School: The Darkages...), δεν έχω δει κανένα. Ή μάλλον έχω δει, ένα παλιό...ποιανού ήταν? Α, όχι, ο Οθέλος ήταν! (σκίζω, ε?....)

 

Αυτά...

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δεί μόνο με τον Μελ Γκίπσονοπότε δεν έχω γνώμη για τους υπόλοιπους.

Πάντως ο Μέλ είναι τρομερά εκφραστικός, και οι ταινίες του είδους του πάνε πάρα πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Πως μου ξέφυγε αυτό το θέμα... :hmm: ....

 

Τον Ethan Hawke για να είμαι ειλικρινής δεν τον έχω δει ακόμα. Όμως έχω δει όλους τους άλλους (αν και θυμάμαι ελάχιστα τον Ρίτσαρτ Μπάρτον πράγμα που μάλλον σημαίνει πως με άφησε αδιάφορη) και θεωρώ πως ο Μελ Γκίμπσον είναι ο χειρότερος απ'όλους όπως επίσης κι η μεταφορά του Τζεφιρέλι. Ο μόνος λόγος που είδα αυτή την ταινία μέχρι το τέλος ήταν η υπέροχη Γερτρούδη (Γκλεν Γκλόους) της.

 

Του Κόζιντζεφ η ταινία -γιατί από τι βλέπω για τις ίδιες τις ταινίες είναι η ερώτηση αφού μιλάμε για σκηνικά, κοστούμια κτλ- είναι η πιο λεπτή αντιμετώπιση απέναντι στον Άμλετ και ο Σμοκτουνόφσκι -ο οποίος μου φαίνεται πως είναι Ουκρανός στην πραγματικότητα σαν το σκηνοθέτη- έχει σεβαστεί στην ερμηνεία του τόσο το πρωτότυπο, που αυτό και μόνο τον καθιστά για μένα καλύτερο απ'όλους.

 

 

 

Από την άλλη μου άρεσε αρκετά ο Μπράνα και η διασκευή του, ίσως αν έλλειπε ο «Ρώσος» να ήμουνα μαζί του.

Link to comment
Share on other sites

Οι μόνοι που δεν έχω δει από τους προαναφερόμενους είναι ο Σμοκτουνώβσκυ και ο Λώρενς Ολίβιερ, αν δεν απατώμαι... Μου έχουν πει καταπληκτικά λόγια για τον πρώτο, οπότε περιμένω να τις δω όλες πριν μιλήσω.

 

Επίσης, έχω δει το Φέρτη όταν ήμουν πιτσιρικάς (και πριν 5 χρόνια πάλι, στο ίδιο πάλι θέατρο, ξεχνάω τ' όνομά του, ως Φάουστ, και στις δύο παραστάσεις έχοντας με αφήσει άναυδο, όπως και οι συμπρωταγωνιστές του), καθώς και το Μαρκουλάκη πριν ενάμισι χρόνο στο Εθνικό Θέατρο (στ' οποίο έργο καταπληκτικότερος όλων μάλλον ήταν ο Μάινας ως Κλαύδιος).

Link to comment
Share on other sites

Εγω μαλλον θα πρωτοτυπισω λεγοντας οτι διαλεγω το Hamlet 2000, Ethan Hawke that is. Ο Γκιμπσον με απογοητευσε οικτρα... ας πουμε οτι δεν του παει καθολου ο Αμλετ. Ο Σιρ Λορενς Ολιβιε ειχε πολυ καλο cast αλλα πιστευω οτι δωθηκε πολυ λαθος βαση στους ρολους. Ο Μπαρτον με αφησε εντελως αδιαφορο περιμενα πολλα παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • Φάντασμα changed the title to Hamlet (Poll)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..