Jump to content

Write off #16 (Atrelegis vs Panos)


Nihilio
 Share

Recommended Posts

edit 7/1/09: ένδειξη poll Atrelegis 6 Panos 1

 

 

Ήταν κουλουριασμένος μέσα στο πρασινωπό υγρό. Το υγρό που τον αγκάλιαζε στη γυάλινη μήτρα στην οποία τον είχε κλείσει. Εκατοντάδες σωληνάκια τρυπούσαν το δέρμα του, σαν τεχνητοί ομφάλιοι λώροι. Τον κρατούσαν στη ζωή, όσο κι αν δεν την ήθελε.

Ήταν σαν ένα έμβρυο στο νέο σώμα του. Σαν πεταλούδα σε ένα τεχνητό κουκούλι περίμενε τη στιγμή να ανοίξει τα φτερά του. Ονειρευόταν την ελευθερία. Ονειρευόταν το πώς θα ήταν το νέο του κορμί. Άλλες φορές ήταν όμορφο, άλλες τερατώδες.

Η παλιά του μορφή είχε σχεδόν σβηστεί από τη μνήμη του, όπως και η παλιά ζωή του. Μόνο αποσπασματικές εικόνες από αυτή στριφογύριζαν στο κεφάλι του. Η μόνη εικόνα που υπήρχε έντονη ήταν αυτή που έβλεπε τακτικά: Αυτόν να τον κοιτάζει πέρα από το υγρό, έξω από το τζάμι, μια φιγούρα σιωπηλή, με χαρακτηριστικά που δε μπορούσε να διακρίνει.

 

 

15 ημέρες, 2000 λέξεις, αφήστε τη φαντασία και την πένα σας να οργιάσει.Pano

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ωραια ευκαιρια να θαψω τον Πανο!Δεν το ηξερα οτι οι προιστορικοι ανθρωποι στην Ελλαδα μιλουσαν επαρχιωτικα νεοελληνικα!Ουτε οτι υπαρχουν λεξεις οπως "απογευματιαζω".Βεβαια εχει φαση το ολο σκηνικο με τους θεους και τους τιτανες.Αλλα και με τους Κω-Στα!Χα,χα...

Του Ατρελεγκις ηταν πιο κλασικη.Χωρις κατι να με χαλαει αλλα ουτε και να με πορωνει ιδιαιτερα.Καμια παρατηρηση.

Γενικα,επειδη η ιστοριες με κλωνους και ατομα σε "ανθρωποφυτειες" με "μηχανοκηπουρους" ειναι πολυ 90's ενω ιστοριες με θεους που ηρθαν στην Ελλαδα και διδαξαν πολιτισμο ειναι πολυ τρεντυ...ψηφιχω Πανο!

Πανο πηγαινε στις εκδοσεις Λιακοπουλος.Χαραμιζεσαι ως κειμενογραφος!

Link to comment
Share on other sites

Τα διάβασα και τα δύο το πρωί. Atrelegis, ωραία ιδέα, αλλά κάπως, κάπου, κάποτε έχουμε δει παραπλήσιες. Το κείμενο πάντως είναι καλογραμμένο, το έχεις προσέξει. Αφήνει πίσω του ένα ψυχοπλάκωμα... Ξέρω πως το ήθελες αυτό, στο λέω ως θετικό σχόλιο. Δυνατό κείμενο, αν μη τι άλλο. Αγγίζει με τρόπο που έχουν αγγίξει και άλλες ιστορίες, αλλά still, αξίζει.

 

Πάνο, πρωτότυπο μεν, αλλά... πολύ ανακάτεμα, πολύ μπέρδεμα, πολλές ιδέες στριμωγμένες μέσα σε κάτι μικρό. Ήθελαν χώρο να αναπνεύσουν, δεν έδεναν όλα αυτά εκεί μέσα... Μερικές φορές είναι καλο να συγκεντρώνεται κανείς σε μια καλή ιδέα, παρά σε όλες όσες του έρχονται στο μυαλό - το δεύτερο δεν λειτουργεί, σπάει. Υπάρχουν επίσης πολλά ορθογραφικά λάθη. Ειδικά στα ουσιαστικά σε -ης -ες. Η μισή Ελλάδα πια λάθος τα κάνει. Είναι Ο-Η διαφανής, το διαφανές, οι διαφανείς, τα διαφανή, Ο-Η επαρκής, το επαρκές, οι επαρκείς, τα επαρκή κτλ. Το απογευματιάζω δεν με χάλασε, λογικά μπορεί να απογευματιάσει όπως μπορεί και να μεσημεριάσει. Τα ιδιωματικά ελληνικά των σπηλαιανθρώπων συνδυασμένα με λεξιπλασίες του στυλ "ξενοσπηλιά" δεν ξέρω... δεν κατάλαβα καν ποιον σκοπό εξυπηρετούσαν, το κείμενο δεν χρειαζόταν comic relief, δεν το τραβούσε.

 

Αν και με ψυχοπλάκωσες Atrelegis, και αν και έχω διαβάσει και καλύτερά σου, σε ψηφίζω. :winner_first_h4h:

Edited by Nienna
Link to comment
Share on other sites

Δεν ψηφίζω για να μη θεωρήσετε ότι είμαι προκατειλημμένη υπέρ του Atrelegis.

ΑΛΛΑ: :hmm:

***spoiler***

Πού κολλάνε όλοι οι θεοί διαφορετικών μυθολογιών στην ίδια 'παρέα';

Ο Κρόνος και ο Προμηθέας είναι φίλοι; :beerchug:

Κολλητός του Προμηθέα είναι ο Νικόλας... :hmm: [Άι-Νικόλας(;)]

Ο Προϊστορικός άνθρωπος, αν και μη Homo-Sapiens, έχει γλώσσα, ελληνική (!) και μάλιστα βλάχικη!

Αν και σπηλαιάνθρωποι, η ισοθερμική στολή του Πρρομηθέα δεν τους τρομάζει, ούτε ο τρόπος που μιλάει!

Ο άνθρωπος των σπηλαίων είναι ΧΟΝΤΡΟΣ, ενώ δεν έχει καν δαμάσει τη φωτιά (επεξήγηση: η κατανάλωση ωμού και το κυνήγι δεν συμβάλλουν στην παχυσαρκία)

Γνωρίζει γιατροσόφια αν και δεν είναι Homo-Sapiens!

Το μωρό γελά με τη φωτιά. Δείξε σε ένα σημερινό μωρό φωτιά και κόψε αντιδράσεις.

Νομίζω ότι έπρεπε να παρουσιάσεις μια πιο 'σοβαρή' προσπάθεια...

***/spoiler***

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

Και οι δύο είχατε καλές ιδέες και οι δύο είχατε κακές υλοποιήσεις.

ο Πάνος:

Για αρχή η ορθογραφία. Τα -ης τα δολοφόνησες βασιλικά παλικάρι μου. Έπειτα η ιστορία. Ενώ η sci-fi εκδοχή του Προμηθέα είχε ενδιαφέρον, το αποτέλεσμα είναι ένας αχταρμάς. Ένας προιστορικός άνθρωπος με το όνομα Νικόλας. Ο Κώ-στας. Τα βλαχικά των πρωτόγονων. Δε λέω, γέλιο είχε, αλλά η όποια σοβαρότητα της αρχής (και του προλόγου) εξανεμιζόταν σε χρόνο dt. Για να μην αναφέρω το ότι ξεπέρασες κατά πολύ το όριο λέξεων.

 

ο Ατρελέγκις:

Εσύ πάλυ πρέπει να γράφεις αλυσοδεμένος. Έχεις ένα ύφος με πολλά επίθετα και περιγραφές και σάλτσες, αλλά ακόμα δεν έχεις μάθει να τα δένεις όλα αυτά τόσο καλά μεταξύ τους. Εδώ κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια και κάπως το περισώζεις, αλλά χρειάζεσαι ακόμα δουλειά. Δοκίμασε να γράφεις με μικρές λιτές προτάσεις, μπορεί το αποτέλεσμα να βγει καλύτερο. Η ιδέα είναι αρκετά κλισαρισμένη, έχει όμως ρτην γοητεία της. Μένει πιστή στην ατμόσφαιρα του προλόγου και την εντείνει.

 

Ψήφος: στον Ατρελέγκι.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφίζω τον Ατρελέγγι, γιατι η ιστορία του έχει κατά τη γνώμη μου περισσότερη συνοχή, ειρμό και καλύτερο ύφος. Αρκετά πρωτότυπες ήταν και οι δύο ιστορίες, αλλά μου φάνηκε πως η εικόνα της δεύτερης ήταν λιγότερο πλήρης και η συμπεριφορά και οι σκέψεις των χαρακτήρων πολύ αποσπασματικά και κατά τόπους αταίριαστα.

Link to comment
Share on other sites

Με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες όσονα αφορά στα σχόλια για τον Πάνο. Να σημειώσω επίσης πως τα write-offs έχουν όριο λέξεων τις 2000. Οι 3.164 είναι κατάχρηση χώρου!

 

Ο Atrelegis όπως είπε κι ο Nihilio ακόμα πειραματίζεται με τις μεγάλες μη-σατυρικές ιστορίες όμως είναι πιο μεστός στις περιγραφές (αν και μερικές φορές το παρακάνει και χάνεται στις λεπτομέρειες λες και είναι ο St.King!)

 

Atrelegis κι από μένα!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ Atrelegis.

 

Αυτή την ιστορία τη πήγες αρκετά παρακάτω από το εφ πλαίσιο και μ’αρέσει όταν το βλέπω αυτό. Επίσης διαφωνώ με τους προλαλήσαντες στο ότι έχει πολλά στολίδια και φιοριτούρες. Αυτή η συγκεκριμένη, μου φαίνεται πως έχει όσα ακριβώς χρειάζεται, σε πολύ καλή δοσολογία. Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να έχεις πει με πιο απλά λόγια το "σαν μια πεταλούδα γεννημένη στα όνειρα ενός καλειδοσκόπιου".

 

 

Pano,

αυτή την ιστορία, αν δεν την είχες βάλει εδώ (κάτω από έναν πρόλογο με τον οποίο αδυνατώ να τη συνδέσω και μέσα στα πλαίσια ενός write off με περιορισμό λέξεων) αλλά στη βιβλιοθήκη, ειλικρινά θα είχα πάρα πολλά πράγματα να σου πω. Καταλαβαίνω τι προσπαθείς να κάνεις, παρ'όλο που θεωρώ πως αυτή η γραφή είναι δύσκολη και θέλει περισσότερη δουλειά, και συμφωνώ με τον τρόπο με τον οποίο το κάνεις. Μ’αρέσει ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεις το θέμα γιατί δεν έχω διαβάσει κάτι που να μοιάζει περισσότερο με ρεμίξ Τσιφώρου και εφ (και πόσο μάλιστα στα Ελληνικά), μα θέλει πολύ δουλειά για να διαβάζεται αποδεκτά. Θα μ’άρεσε πολύ να διαβάσω και κάτι άλλο που να κυμαίνεται περίπου σε αυτόν τον τρόπο γραφής.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν

 

Ψηφίζω Ατρελέγκις

 

Ωραίο ύφος, καλή απόδοση της ιστορίας, και ανάπτυξη του προλόγου. Κάποια σημεία ήταν επιεικώς πανέμορφα, από άποψη εκφραστικών σχημάτων κτλ.

 

Πάνος:

 

Παρ' όλο που η ιστορία σου μου άρεσε πολύ και με διασκέδασε (ειδικά το Κω-στα ήταν μαμάτο νομίζω), δεν ταίριαζε σε ύφος με τον πρόλογο. Νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να γράψεις κάτι πιο σοβαρό, και πιο καλά θεμελιωμένο και ανεπτυγμένο. Ο κεντρικός σου χαρακτήρας δεν αναπτύσσεται επαρκώς, ενώ αντιθέτως ο πρωτόγονος παρουσιάζεται πολύ καλά.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Write off #16 (Atrelegis vs Panos)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..