SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: Η Πόλη - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Updates are coming ... fasten your seat belts!!!

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:

Τα περιεχόμενα του forum «Βιβλιοθήκη» διατίθενται στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική ανάγνωση, αποκλειστικά προκειμένου για την άσκηση κριτικής. Απαγορεύεται η ανατύπωσή τους, σε οποιοδήποτε άλλο μέσο και με οποιoδήποτε τρόπο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη - κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων κάθε ιστορίας ή ποιήματος. Τα κείμενα που εκτίθενται στο forum δεν θεωρούνται "δημοσιευμένα", βάσει εθίμου καθιερωμένου σε παρόμοια fora και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:
Όνομα Συγγραφέα:
Είδος: (πχ, ηρωική φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμος, κτλ)
Βία; (Ναι/Όχι)
Σεξ; (Ναι/Όχι)
Αριθμός Λέξεων:
Αυτοτελής; (Ναι/Οχι.) (Αν όχι, ποιο μέρος είναι αυτό; 1ο; 2ο; 3ο; κοκ)
Σχόλια: (Ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε)
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Η Πόλη

#1 User is offline   Rikochet 

• let it all be
  • Group: Members
  • Όνομα:j.

Posted 21 October 2005 - 23:31

Η Πόλη ζεί. Δεν το ήξερα, αλλά το έμαθα. Μέσα απ’τους καπνούς του ‘μαύρου’ και τις βίαιες ρουφηξιές του ναργιλέ.

Η Πόλη φοβάται. Το νιώθεις, αλλά δεν ξέρεις την αιτία. Κανείς δεν την ξέρει. Τα κτίρια στάζουν βρώμα.

Η Πόλη κινείται, και σε παρασέρνει στον φρενητικό ρυθμό της. Σε τραβάει μαζί της, απο σοκάκι σε σοκάκι, σταθμό σε σταθμό, απο πλατεία σε πλατεία. [Γιατί όλα φαίνονται ίδια;]

Η Πόλη τραγουδάει. Σπανιότερα τα πρωϊνά, συχνότερα τα βράδια. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μελωδικός ψίθυροςּ αν κολλήσεις το αυτί σου στο πεζοδρόμιο ή σταθείς σε μια οποιαδήποτε ταράτσα και αφουγκραστείς, ίσως τον ακούσεις.

Η Πόλη κρύβει μυστικά. Είναι συμμετρική μέσα στην ασυμμετρία της. Πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψεις – κάτι καινούριο να σε κάνει να τρέξεις μακριά, φοβισμένος. [Αυτό το «Κέντρο Χειρουργικών Επεμβάσεων» δεν ήταν εκεί πριν δυο μέρες]

Η Πόλη τρέφεται. Απο τους ανθρώπους, απο τα κτίσματα. Κάποιος πρέπει να την ταΐζει. [Να γιατί τα πάντα, με τον καιρό, γίνονται γκρίζα]

Η Πόλη κοιμάται. Μαζί της, κι εγώ. [Μου τό ‘πανε ότι η κόκα σκοτώνει τα όνειρα – δεν τους άκουσα, ο μαλάκας]

...

Η Πόλη ξυπνά. Τα χασμουρητά της με τρομάζουν.

...

Η Πόλη πεινάει πάλι. Τη ρωτάω τι θέλει. Μου απαντάει. Ανατριχιάζω. Μια ένεση και παίρνω τα πάνω μου. Πιάνω έναν μπαλτά και μια πλαστική σακούλα, και βγαίνω να μαζέψω τροφή. [Σήμερα κλείνω τα δεκάξι. Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω πυροσβέστης. Τώρα μεγάλωσα. Άραγε θα σκεφτεί κανείς να μου πάρει δώρο;]
Clay lies still, but blood's a rover;
Breath's a ware that will not keep.
Up, lad; when the journey's over
There'll be time enough for
sleep

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 21 October 2005 - 23:36

Όμορφο flash-άκι. Θα ήθελα όμως λίγο περισσότερο. Πάντως μπορείς να το αναπτύξεις και άλλο το θέμα σου.
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

R.E. Howard - The Tower of the Elephant

#3 User is offline   Balidor 

• Υπογαλαξιακή Ψαρόσουπα απο αγελάδα με μαγνησιο !!!
  • Όνομα:Δημητρης

Posted 21 October 2005 - 23:38

Xxxxmmmmmmmmm Ωραίο θέμα... γνωστό !!!

Πολύ οραίο το όλο σκηνικό βέβαια δέν ξέρω να σου περιγράψω τα συναισθήματα που μου δημιούργησε γιατί είναι πρωτόγνωρα !!!

Γουέλ Ντάν !!!!
«Κρυφτήκανε οι ποιητές, βαθιά στα όνειρά τους,
και οι τσαρλατάνοι χαίρονται, που ήρθε η σειρά τους»
!

Χίλια δυό κομμάτια...(blog)! ! !
...

Posted Image

#4 User is offline   Nienor 

• Όνομα:Κιάρα

Posted 22 October 2005 - 04:04

Με τρομοκρατείς μεν, δεν είναι και τόσο καλό δε.
Τουλάχιστον έτσι όπως είναι, αν είναι προσχέδιο (γιατί μοιάζει αρκετά με τέτοιο) να το προχωρήσεις σίγουρα. Μ'αρέσει που η πόλη σου είναι ον και ζητά συνεχώς. Μου θυμίζει λίγο το μαγαζάκι του τρόμου η παρουσιαση της, εκείνο το πελώριο φυτό. Δε μ'αρέσουνε διάφορες φράσεις, όπως:

Μέσα απ’τους καπνούς του ‘μαύρου’ και τις βίαιες ρουφηξιές του ναργιλέ.

δηλαδή δε μου φαίνεται πως το μαύρο πρέπει να είναι μαυρό αν θα μείνουν οι ρουφηξιές του ναργηλέ ή το αντίστροφο. Ή το μαύρο να γίνει φουντιά, χασίς ή κάτι άλλο ή ο ναργηλές τσιγάρο ή κάτι άλλο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ, γιατί είναι και 5 η ώρα το πρωί :tease:

Βασικά, διορθωσε το γενικά, πέρνα το μερικά χέρια όταν θα έχεις όρεξη και φτιάξε ένα διήγημα από αυτό. Πιστεύω πως θα σου βγει καλό. Το χεις.

#5 User is offline   Nienna 

• Deſideri Regina Omnium atque Pruprucorum ac Micium Genetrix
  • Όνομα:Αταλάντη (Αλίνα) Αντωνίου, ενίοτε Μικ.

Posted 22 October 2005 - 10:45

Ενδiαφέρον flashάκι, όντως. Δημιουργεί ατμόσφαιρα, σε βάζει "μέσα" πολύ γρήγορα, πράγμα που όφειλε να κάνει εξ' άλλου μιας και είναι μικρούλι. Δεν ξέρω τι θα βγει αν προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που λέει η Κιάρα, μπορεί όντως να έχει μέλλον το κείμενο, να κάνει ένα πολύ καλό διήγημα.
Her hair spread out in fiery points glowed into words,
then would be savagely still.
– T. S. Eliot, The Waste Land.

[ ποίησηκαιτέτοια * οπτικάπράμματς * μεγάλ'ηχάρητης ]

#6 User is offline   heiron 

• Abandon all hope, ye who read this post
  • Όνομα:Γιαννης

Posted 22 October 2005 - 11:47

Ωραιο αν και ατελες.Βεβαια ειναι και μικρο αλλα το τελος του...δεν με ικανοποιει!
Δε νομιζω να υπαρχει λεξη "φρενητικο".Μαλλον "φρενήρη" επρεπε να γραψεις.
Η ιδεα μιας ζωντανης-κυριολεκτικα-πολης ειναι ακρως ενδιαφερουσα.Δεν ξερω αν εννοουσες κατι τετοιο η αν μιλουσες μεταφορικα-ποιητικα παντως θα μπορουσες να γραψεις κατι πολυ καλο πανω σε αυτο το θεμα.
Now it is done and I am here.I shall always be here .
And if, as wise men tell me, time is cyclic,then I shall one day return to part of the cycle
I knew as twentyfirst century,for (it was no wish of mine) I am immortal.

#7 User is offline   Deodonus 

• Harmoniae Mundi Imperator
  • Όνομα:Θεόδωρος (αλλά προτημώ το Deodonus)

Posted 22 October 2005 - 16:29

Μου άρεσε, αλλά δεν με ανατρίχιασε όσο θα ήθελα... οι εικόνες πιστεύω θέλουν ακόμα λίγη δουλειά. Αλλά είναι καλό το όλο κόνσεπτ. :)

Αυτά...

#8 User is offline   Throgos 

• ΣΕ ΜΙΣΩ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ
  • Όνομα:Χάρης

Posted 25 October 2005 - 16:40

Καλή προσπάθεια, αν και περίμενα κάτι διαφορετικό μόλις άρχισα να το διαβάζω. Σαν ιδέα άρχισε καλά (η πόλη που ζει, που τραγουδάει κτλ). Αυτό που δεν κατάλαβα και δεν μου άρεσε τόσο είναι το γιατί βάζεις τα ναρκωτικά να μπλέκονται με την πόλη. Κατά τη γνώμη μου αυτά τα θέματα δεν έχουν καμία σχέση (ή και να έχουν, δεν έχεις τον απαραίτητο χώρο να τα συμπεριλάβεις και τα δύο σε ένα τόσο μικρό κείμενο).

Σαν κείμενο είναι ιδανικό, κοφτό, ατμοσφαιρικό, αινιγματικό και ίσως σκληρό - έτσι όπως πρέπει να είναι.

Αι υπογραφαί στερούνται ουσίας

Θρώγκος ο Έκτοτε Εξωφορουμικός
Ohm
Καληνύχτα...

#9 User is offline   northerain 

• He who walks among the rows.
  • Όνομα:George

Posted 14 November 2005 - 21:19

Τα είπαμε στο εμ-ες-εν εμείς, στην αγγλική μετάφραση οπως και να έχει. Είναι καλό, αρκετά παρανοικό και διεστραμένο. Θύμισε λίγο ένα διήγημα του Μπάρκερ(ξέρεις εκείνο με το τράμ του μεσονυκτίου εχεχεχεχ) αλλά μόνο στο ύφος, όχι στην ιστορία. Εύγε.
Posted Image
Making Sff.gr more hardcore since 2004

#10 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 21 October 2006 - 11:46

Ένα αρκετά δυνατό flash-άκι τρόμου που θα πάρει τη θέση του στον προβολέα του spotlight. Απολαύστε το.
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

R.E. Howard - The Tower of the Elephant

Page 1 of 1

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users