Jump to content

Ring of the Nibelungs (2004)


RObiN-HoOD
 Share

Recommended Posts

  • Management

Based on the Germanic myth "Das Nibelungenlied" and the Nordic "Volsunga Saga" which also inspired the four-opera cycle by Richard Wagner and J.R.R. Tolkien's epic "The Lord of the Rings", this is the story of the young blacksmith Siegfried, who, not knowing that he is heir to a conquered kingdom, becomes popular with the Burgunds by slaying their bane, the dragon Fafnir. When the reward seems to be a huge treasure, Siegfried ignores the curse that lies on the hoard - which now seems to endanger his love to beautiful Norse warrior queen Brunhild.

 

Πολύ καλή τηλεταινία. Φανερά στοιχεία μυθολογίας και παραμυθιού που βρίσκει κανείς και στο LotR, μιας και ο Tolkien πήρε και από εκεί. Πετυχημένη ατμόσφαιρα και καλή ηθοποιία.

 

Σαν ταινία fantasy σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι και τίποτα φοβερό, αλλά έχει την πλάκα του. Έχει ένα τέλος αποζημίωση, για όλες εκείνες τις ώρες που το παρακολούθησες.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει και εγώ σε DVD και με ψιλοαπογοήτευσε.. όχι πως ήταν άσχημο, αλλά περίμενα περισσότερα.

Μου την έσπασε ιδιαίτερα ο πρωταγωνιστής, ο ηθοποιός που έπαιζε τον Siegfried... μου φαίνεται πως δεν ταίριαζε καθόλου με το ρόλο, και ο ρόλος του είχε κάτι ατάκες και σκηνές τελείως αμερικανιές... Επίσης την Brunhilde την κάνανε σαν την Ζήνα, και μου την έσπασε και αυτό... αλλά όλοι οι άλλοι ηθοποιοί ήταν μια χαρά.

Την ιστορία την..*γκουχ γκουχ* λίγο... της αλλάξαν τα φώτα! Παρατήρησα πολλές διαφροές με τον μύθο. Τώρα θα μου πεις, μπορεί η ιστορία να βασίζεται περισσότερο στο έργο του Βάγκνερ παρά στον μύθο (γιατί ο Βάγκνερ τον άλλαξε λιγάκι), αλλά δεν ξέρω. Ίσως.

Και κάτι ακόμα. Νομίζω θα ήταν πολύ καλύτερο άμα χρησιμοποιούσαν την μουσική του Βάγκνερ.

 

Αλλά ντάξει, βλέπεται ευχάριστα. Αν έχετε βαρεθεί τον Άρχοντα και θέλετε να δείτε κάτι σε fantasy, αυτό είναι μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει σε DVD μόνο το 1ο μέρος, δυστυχώς. Θα ήθελα να δω και το δεύτερο. Καλέ Overlordούλη, αν το έχεις, το θέλει ο πιστός σου (που λέει ο λόγος :Ρ) υπηρέτης.

 

Εμένα μου άρεσε αρκετά. ΟΚ, δεν είναι σαν τον μύθο, αλλά, έτσι κι αλλιώς, δεν περίμενα ότι θα ήταν. Πάντως, οι χαρακτήρες ήταν δουλεμένοι, η πλοκή του δεν ήταν χαζή, και, γενικά, υπήρχε μια σοβαρότητα στο όλο έργο. Πράγμα σπάνιο στις μέρες μας, ειδικά για ταινία Φαντασίας.

 

Η Brunhilde ήταν Βαλκυρία, κανονικά, ρε Βουλσούνγκιε. Πόσο πιο Ζήνα να είναι; Αν μη τι άλλο, στην ταινία ήταν λιγότερο Ζήνα απ'ό,τι στον μύθο. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, μου φάνηκε ότι ο έρωτάς της με τον πρωταγωνιστή ήταν πολύ απότομος. Tongue-in-cheek πράγμα. "Εε, πώς είπατε;..." :D Αλλά δεν έχω παράπονο. Έχω δει 100 φορές χειρότερα πράγματα σε ταινίες.

 

Καλό είναι, σε γενικές γραμμές.

Link to comment
Share on other sites

Και πώς το βρίσκουμε αυτό; Ξέρετε ελληνικό τίτλο; Καλά, αποκλείεται να το βρω στα Γιάννενα αλλά λέμε τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Ti?!???!!!!!!!!??????????

Ο Βαρδος λεει καλα λογια!!!Χεη,αυτη πρπει να ειναι καλη!

Επισης θα μαθω περισσοτερα και για τη μεγαλη γενια του Κινγκ Βολσουνγκ...Χε,χε...

Link to comment
Share on other sites

Eroviana στα ελληνικά το λένε "η κατάρα του δαχτυλιδιού" ή κάτι τέτοιο. Κάποιο μεγάλο βίντεοκλαμπ ίσως και να το έχει στα Γιάννενα, αφού πρόσφατα το είδα σε ένα πολύ πολύ μικρούλι του Ευδήλου.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει 100 φορές χειρότερα πράγματα σε ταινίες.

καλά, εντάξει, δε διαφωνώι... σε σχέση με άλλα που έχω δει και γω, είναι αριστούργημα :p

 

 

 

 

 

Επισης θα μαθω περισσοτερα και για τη μεγαλη γενια του Κινγκ Βολσουνγκ...Χε,χε...

Να! Ορίστε! Ξέχασα να το αναφέρω!

Τσκ τσκ τσκ.. ντροπή τους... σπιλώνουν το ιερό όνομα των Βόλσουνγκς, των προγόνων μου!

Θάνατος! :paladin:

 

Ή μάλλον όχι:

DAUDHI! :dwarf:

DAUDHADAGR ER NOER!

 

 

 

 

:animal_rooster:

Link to comment
Share on other sites

χμ, παραδόξως δεν έπεσε στην αντίληψή μου, αλλα θα το πάρω αύριο κι όλας.

Απο τις πληροφορίες, το δυσάρεστο είναι που δεν χρησιμοποιούν Wagner! Mα καλά τουλάχιστον το Θεικό Siegfrid's funeral march δεν τους φάνηκε αρκετά ηρωικό και επικό για να το βάλουν, ή μήπως δεν φτάνει η ταινία στο φόνο του Siegfrid?

H Βrunhild και στο οπερατικό έργο, μου φέρνει αρκετά σε Ζίνα πάντως (και ειδικά στις τελευταίες πράξεις), αλλα δε με χαλάει καθόλου...

Volsung >Κι ο Wagner με είχε χαλάσει γιατί σπιλώνει το Όνομα των πιο αγαπημένων μου Θεοτήτων, αλλα δεν το κάνω θέμα, και το έργο του μου φαίνεται μια χαρά...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εντάξει,η ταινία είναι αρκετά προχειροφτιαγμένη για τα σημερινά δεδομένα.Δεν ξεχνώ βέβαια οτι πρόκειται για τηλεταινία,αλλά και πάλι απο πλευράς παραγωγής έχω δει πολύ καλύτερες.Τα εφέ ήταν επιπέδου 80'ς.Απο πλευράς ιστορίας και περιεχομένου,ήταν πολύ ενδιαφέρον και ο ίδιος ο μύθος και η κεντρική ιστορία,είναι απο μόνα τους ικανός λόγος για να παρακολουθήσει κανείς την ταινία.Οι ηθοποιοί είναι όλοι καλοί-ξεχωρίζει ο βετεράνος Μαξ Φον Σίντοβ-πλην του πρωταγωνιστή ο οποίος είναι ρε παιδιά τελείως άσχετος και αφαιρεί πόντους απο το όλο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Περιμενα κατι πολυ πιο μεγαλο ... οχι σε χρονο αλλα πιο πομπωδες σιγουρα.. Wagner βλεπετε.

Δεν με ενθουσιασε αλλα για ενα απογευματακι παρεουλα καλο ηταν.

 

Ξεχασα να πω οτι δεν μπορεσε να με κανει να συνδεθω καθολου για καποιο

λογο με αφησε ελαφρως απαθη.

Edited by LordCeleborn
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το ειδα τελικα.Στο Σταρ,πριν απο λιγο.

Βασικα το πετυχα οταν εφτασε στην πολη και ακουσε για το δρακο,ο οποιος δρακος μου φανηκε γνωστος οποτε ειπα ισως να μην ειναι καποια συνηθισμενη φαντασοχαζομαρα.Βεβαια ειδα που τον ελεγαν Ερικ και λεω-μπα,λαθος εκανα.

Αλλα μετα που εκανε το μπανιο του και πηρα το θησαυρο των Νιμπελουνγκεν...χεχε...

 

Ηταν καλη,βλεπεται πολυ ευχαριστα και ειναι απο τις καλυτερες ταινιες των τελευταιων χρονων αν και δεν μπορει να συγκριθει επι ισοις οροις με υπερπαραγωγες πιστευω.Η ιστορια απλα δερνει και ειναι σχετικα πιστη στο μυθο και τις παραλλαγες του.Μονο οι ερμηνειες δεν μου αρεσαν,ειδικα του Ζηγκφριντ!Ασε που ηταν κοντος...και τον βαλανε διπλα στη θεα και ψηλη Λοκεν!

Παρεπιπτοντως η Κριστανα οχι μονο ηταν...εχμ...πανεμορφη ας πουμε...αλλα απο πλευρας ερμηνειας θα την εβαζα δευτερη μονο πισω απο τον Μαξ(καλα,αυτος ειναι αλλη κατηγορια).Ισως απλα οι αλλοι να ηταν τοσο χαλια βεβαια.

Ενα ακομη μειονεκτημα ειναι η διαρκεια δεδομενου οτι αμα το βλεπεις στο Σταρ που καθε μιση ωρα βαζουν 6 λεπτα διαφημισεις...θα σου παρει ολο το βραδυ.

 

ΥΓ: Στο οριτζιναλ στορυ η Μπρυνχιλντ δεν κανει κατι σουπερ υπερντουπερ αθλους;Ποια Ζηνα και χαζομαρες...Υπερβολικα ρεαλιστικη και γυναικουλα την εκαναν... :)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, νομίζω πως ήταν αρκετά κομμένο αυτό που δείξανε μιας που είναι μίνι σειρά κανονικά, όχι ταινία. Γιαυτό και δε μπορεί να συγκριθεί με τις παραγωγές των ταινίων, αλλά για TV είναι αρκετά καλή παραγωγή.

 

Η Μπρουνχίλντα, όντως είναι υπέροχη σαν παρουσία αν και όχι και τόσο σαν ηθοποιός. Τους άθλους αν θυμάμαι καλά τους έχει κάνει πριν την ταινία :p δηλαδή πριν να γίνει βασίλισσα της Ισλανδίας και γίνει γνωστή για τη δύναμη της, όπου κερδίζει και τη ζώνη. Ο πρωταγωνιστής κι εμένα μου τη σπάει.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ring of the Nibelungs (2004)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..