Jump to content

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)


mistseeker
 Share

Recommended Posts

Για να επιστρέψουμε λίγο στο θέμα, ladies and gentlemen, έχω να πω πως είδα προχτές την ταινία και όπως έλεγε κι ο Νεκτάριος είναι η καλύτερη ως τώρα. Φοβερά γυρισμένη και σκηνοθετημένη και οι ηθοποιίες πολύ καλές από όλους εκτός ίσως από τον νεαρό που ενσαρκώνει το Ρον (αλλά από την αρχή δεν μου άρεσε).

Σε άλλα σημεία είχε απίστευτο γέλιο, σε άλλα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, έστω κι αν έχω διαβάσει τα βιβλία.

Οι σκηνές με την επστροφή του Βόλντεμορτ ήταν πολύ δυνατές, αλλά δεν ξέρω, ο ίδιος ο Βόλτεμορτ δε μου φάνηκε και ιδιαίτερα "τρομακτικός", ειδικά σε σύγκριση με την πρώτη ταινία.

Πέρα από αυτό, ήταν όντως μια εξαιρετική ταινία.

 

Λοιπόν, ο Βόλντεμορτ είναι o Ralph Fiennes με πολύ-πολύ πάστωμα στα μούτρα, αλλά όχι μη αναγνωρίσιμος. Όντως δε φαίνεται ιδιαίτερα τρομακτικός (η προηγούμενη μορφή του για κάποιο λόγο μου φαινόταν πιο αποτρόπαια). Πάντως ο Fiennes παίζει, νομίζω, καλά, την "ήρεμη" δύναμη που ένας βαρβάτος (πλην μη γραφικός) villain θα'πρεπε να'χει.

 

Και θα πω και κάτι που δεν πίστευα πως θα το πω ποτέ: μάλλον θα διαβάσω τα επόμενα βιβλία, γιατί άρχισε να με τρώει η περιέργεια.

 

Ν.

Link to comment
Share on other sites

Την είδα προχθες την ταινία και όπως, φυσικά, το περίμενα απογοητεύτηκα. Δεν ξέρω, ίσως να φταίει που έχω πολλές απαιτήσεις. Αυτός που κάνει τον Χάρι είναι απλά άθλιος. Οι εκφράσεις που παίρνει είναι απλά καθυστερημένες! Άθλιος, άθλιος!

 

Κι ο Μπάρτυ Κράουτς Τζούνιορ που βράθηκε στο όνειρο; Δεν υπήρχε. Άσε που το όνειρο το είδε μόνο μια φορά, ενώ στην ταινία λέει ότι το βλέπει και το ξαναβλέπει. Σ' αυτό το σημείο κατέστρεψαν το στοιχείο για την επόμενη ταινία!

 

Houseelves?Πού πήγαν; Γιατί τα εξαφάνισαν; Το s.p.e.w. που οργάνωνε η Ερμιόνη πού πήγε; Βγάλανε και το σημαντικότερο στοιχείο για τη Ρίτα Σκίτερ!

 

Η madamme Maximme γιατί ήταν πιο ψηλή απ'τον Χάγκριντ;

 

Ο δράκος υποτίθεται ότι πέθανε στην ταινία;

 

Ναι, είμαι κολημμένη στα βιβλία! Δεν μπόρεσα να ξεπεράσω τις ανακρίβειες και όλη την ώρα μούντζωνα την οθόνη. :diablo:

Link to comment
Share on other sites

Όμως Εροβιάνα ο Radcliffe που παίζει τον Χάρυ είναι ο ίδιος σε όλες τις ταινίες. Εννοείς πως σε απογοήτευσε ειδικά σε αυτή ή και στις προηγούμενες?

Ναι, μερικές λεπτομέρειες λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές δεν ήταν στην ταινία, αλλά μάλλον δε θα μπορούσαν και να ήταν.

Η Olympe Maxime νομίζω πως και στα βιβλία είναι πιο ψηλή από το Hagrid.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..