Jump to content

3 βιβλία άγνωστα (στην Ελλάδα), που θα προτείνατε


Sitronella
 Share

Recommended Posts

Διαβάζοντας όλα αυτά στο "γιατί διαβάζουμε όλο τους ίδιους" είπα να κάνουμε όλοι τις προτάσεις μας, για να γνωρίσουμε στους υπόλοιπους τα βιβλία που για μας ήταν μια αποκάλυψη. Βιβλία σχετικά άγνωστα στην Ελλάδα (ας μην αναφέρουμε τον Αρχοντα, το Ντιούν κλπ), που πήραμε το ρίσκο μας όταν τα διαβάσαμε, αλλά δεν βγήκαμε χαμένοι.

Φυσικά θα υπάρχουν βιβλία που ενώ για τον ένα ήταν άγνωστα, κάποιος άλλος τα έχει διαβάσει καιρό τώρα, αλλά αυτό δεν αποφεύγεται. Επίσης μπορεί να έχουν πάρει ένα σωρό βραβεία, αλλά παρ'ολ'αυτά για μας να είναι παντελώς άγνωστα. Ξεκινάω (χωρίς σειρά προτίμησης):

1. Jonathan Strange and Mr Norrell της Suzanna Clark

2. Τριλογία Sabriel, Lirael, Abhorsen του Garth Nix

3. Lilith's Brood της Octavia E. Butler

Link to comment
Share on other sites

Βασικά η canopus έχει δίκιο. Καλύτερα να λέμε και περί τίνος πρόκειται ώστε στους άλλους να μην είναια απλώς ένας τίτλος και ένας συγγραφέας... καλύτερα να λέμε και δυο λόγια για το καθένα.

Θα γράψω αργότερα ποια προτείνω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

1. Mircea Eliade, o Γέρος και οι Ανακριτές. Πολύ περίεργο urban fantasy με συνωμοσιολογικά στοιχεία μεταξύ Λάβκραφτ και Λιακόπουλου(ο συγγραφέας ασφαλώς γράφει αποκλειστικά ως λογοτέχνης αντίθετα με τον Λιάκο), γραμμένο από ένα Ρουμάνο Θρησκειολόγο. Η ιστορία ξεκινά από τις μυστικές υπηρεσίες της κομμουνιστικής Ρουμανίας που συλλαμβάνουν ένα γέρο πρώην δάσκαλο σε σχολείο του Βουκουρεστίου για άγνωστο λόγο. Κατά την ανάκρισή του αρχίζει να τους λέει ιστορίες για τους πρώην μαθητές του οι οποίες αποτελούν ένα κουβάρι, το οποίο καθώς ξετυλλίγεται οδηγεί στη Μεσαιωνική Ρουμανία και ακόμα πιο πίσω, καθώς οι μαθητές του δεν ήταν και οι πλέον συνηθισμένοι άνθρωποι... Επιρροές από μύθους για βρυκόλακες και προγονικές κατάρες μέχρι αρχαίες θρησκείες της Ρουμανίας και θεωρία της κούφιας Γής συνθέτουν ένα πραγματικά αλλόκοτο δημιούργημα με ακόμα πιο αλλόκοτο τέλος.

 

2.Mircea Eliade, Η Δεσποινίς Χριστίνα. Μια ιστορία για βρυκόλακες γραμμένη από τον παραπάνω κύριο και τοποθετημένη στην εξοχική Ρουμανία των αρχών του 20ου αιώνα. Στοιχεία από ρουμάνικες παραδόσεις, κλασσικά παραμύθια, σε συνδυασμό με ονειρική ατμόσφαιρα και ελαφρές επιρροές από θεωρίες μετεμψύχωσης. Τραγικό τέλος.

 

3. Έρνεστ Τόμσον Σίτον, τα Αγρίμια που Γνώρισα. Ένα βιβλίο για ανθρώπους που αγαπούν πολύ τα ζώα, αν και όχι τελείως ρεαλιστικό (όπως θα περιμένατε) περιγράφει τη συμπεριφορά και την προσωπική ιστορία μερικών ζώων δίνοντας έμφαση στον χαρακτήρα του καθενός προσωπικά. (προσωπικός αγαπημένος χαρακτήρας: Ο Γούλυ ο Μιγάδας Σκύλος).

Link to comment
Share on other sites

Anubis Gates, by Tim Powers.

 

Dragon Waiting, by John M. Ford

 

The Etched City, by K.J. Bishop

 

 

Μόνο τρία; Υπάρχουν τόσοι γαμάτοι συγγραφείς που είναι άγνωστοι στην Ελλάδα...

 

Σας έβαλα links για το Amazon, όπου υπάρχει και επίσημη περιγραφή του βιβλίου και ανεπίσημοι σχολιασμοί.

Link to comment
Share on other sites

Σπαμάρω αλλά να ρωτήσω για το Lilith's Brood της Butler περί τίνος πρόκειται;

 

Ο λόγος που δεν μπήκε περιγραφή από την αρχή είναι γιατί υπάρχουν κάποια φρικιά (για τον εαυτό μου μιλάω), που δεν θέλουν να ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για κάτι που διαβάζουν. Το εννοώ: δεν θέλω καν να ξέρω άν έχει ιππότες μέσα. Νομίζω το "Fantasy", και το "Science Fiction" είναι ότι περισσότερο θέλω να ξέρω. Αλλά είπαμε, αυό είναι προσωπική προτίμηση.

 

Τώρα, σχετικα με το Lilliths Brood, θα πώ εκτός σποιλερ tags ότι είναι Επιστημονική φαντασία, και ότι είναι πρωτότυπο. Δεν είχα διαβάσει κάτι που να μου το θυμίζει (ούτε έχω ακόμα).

Εντός spoiler tags τα υπόλοιπα:

 

 

Πρόκειται για το τέλος της ανθρώπινης φυλής. Ένας εξωγήινος πολιτισμός, σώζει κάποιους ανθρώπους από την τελική καταστροφή που φέρνουμε μόνοι μας στο είδος μας. (αυτά γίνονται πριν αρχίσει καν το βιβλίο).

 

Μην αποθαρυνθείτε από το εξώφυλλό του (το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου)

 

Είναι τρία βιβλία, αλλά μας το κάναν δώρο ώς omnibus (το οποίο περιελάμβανε και τα τρία).

 

Συμφωνώ και επαυξάνω για το να βάζουμε Links προς κάποιο review του βιβλίου που προτείνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Light, by M. John Harrison.

 

Για όποιον ενδιαφέρεται, πουλάμε το light (ξανά, ο βάρδος είχε πάρει το πρώτο που μας είχαν στείλει, και το έχει κατατάξει στα καλύτερα βιβλία που διάβασε το 2005) (πολύ ελαφρά χρησιμοποιημένο) καθώς και τα Things that never happen (ελαφρώς χρησιμοποιημένο) και Climbers (καθόλου χρησιμοποιημένο) του ιδίου.

Ο λόγος: το Light προσπάθησε να το διαβάσει η Sitronella και κατάφερε να φτάσει στην σελίδα 20 (μέχρι εκεί είναι χρησιμοποιημένο).

Το "Things that never happen" προσπάθησα να το διαβάσω εγώ, και έφτασα στην σελίδα 23. (μέχρι εκεί κατάφερα να διαβάσω).

Το Climbers δεν δοκιμάσαμε καθόλου να το διαβάσουμε.

 

Δεν θέλω να σας τρομάξω, το light τουλάχιστων δύο μέλη του sff το προτείνουν. Απλά δεν ήταν καθόλου συμβατό με τον δικό μου εγγέφαλο.

 

Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm.

Link to comment
Share on other sites

Ας κάνω λοιπόν ξανά τη λίστα μου με λινκ αλλά και μικρή περιγραφή (μέσα σε σπόιλερ, ώστε όποιος θέλει το διαβάζει)

1Jonathan Strange and mr Norrell

 

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα η μαγεία έχει χαθεί, μέχρι που έρχεται ο κύριος Νόρελ, ο πρώτος πρακτικός μάγος μετά από 3 αιώνες.

Μαγεία σε στυλ Jane Austin.

 

2. Sabriel, Lirael, Abhorsen

 

Το πρώτο είναι αυτοτελές, τα άλλα δύο είναι πρώτο και δεύτερο μέρος, συνεχίζοντας την ιστορία κάμποσα χρόνια μετά από το πρώτο. Η sabriel είναι ένα κορίτσι που θα αναγκαστει να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο της. Μαγεία, νεκροί και διάφορα άλλα συνθέτουν ένα πολύ ωραίο βιβλίο

 

3. Lilith's Brood

Εδώ έχει ήδη πει ο koyan.

Link to comment
Share on other sites

Για όποιον ενδιαφέρεται, πουλάμε το ...

Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm.

Επωλήθησαν, σταματήστε να στριμώχνεστε στις πόρτες...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν από αυτά που έχω διαβάσει και δεν γνωρίζω να κυκλοφορούν στην Ελλάδα:

 

1. American Gods - Neil Gaiman

2. Perdido Street Station - China Mieville

3. Otherland Series (4 books) - Tad Williams

 

Είναι και άλλα αλλά έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα ελληνικά.

Link to comment
Share on other sites

Το American Gods κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Οξύ υπό τον τίτλο "Ο πόλεμος των Θεών".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Βασικά το κατα πόσο άγνωστα είναι τα βιβλία αυτά μπορώ μόνο να υποθέσω...Αλλά θα πρότεινα σε όλους 2 οποιαδήποτε βιβλία του Jonathan Carroll και το The Alienist.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..