Jump to content

Violent pornography?


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Χε, έχω διαβάσει το βιβλίο όταν ήμουν στο Λύκειο, αλλά τίτλος και συγγραφέας μου είχαν διαφύγει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια θεωρία που καλύπτει αυτό το σημείο, αλλά η προέλευσή της μου διαφέυγει τώρα. Λέει το εξής (απομακρύνετε τα παιδιά παρακαλώ): Οι θηλυκοί άνθρωποι, όπως όλα τα ζώα όσο ήταν δενδρόβιοι είχαν την είσοδο του κόλπου πιο πισω απ' ό,τι είναι τώρα, με αποτέλεσμα η συνουσία να γίνεται μούρη-πλάτη. Άλλωστε τα περισσότερα ζώα θεωρούν την αποκάλυψη της κοιλιάς τους ως υποταγή και συνεπακόλουθα ρίσκο, και προτιμούν τη "στάση" αυτή. Όταν οι γυναίκες κατέβηκαν από τα δέντρα κι άρχισαν να κάθονται στο χώμα, η φύση, προσπαθώντας να προστατέψει την είσοδο του κόλπου, την έφερε πιο μπροστά. Αποτέλεσμα, οι αρσενικοί για να συνουσιατούν, έπρεπε να γυρίσουν τη θηλυκιά ανάσκελα κι οι θηλυκιές αντιστέκονταν, μιας κι αυτό θα αποκάλυπτε την κοιλιά τους. Από αυτή τη φυλετική μνήμη των "βιασμών" (αποκάλυψη της κοιλιάς=επιθετικότητα και παραβίαση της ασφάλειας) προέρχεται ένα μέρος του συνδιασμού βίας και σεξ.

 

Προσωπικά δεν με πολυπείθει αυτή η θεωρία, έχει πολλά κενά, όπως πχ, γιατί δε συνέβει το ίδιο και στα υπόλοιπα πρωτεύοντα όταν κατέβηκαν από τα δέντρα, όπως κάποια είδη μπαμπουίνων. Πάντως είναι μια ιδέα.

 

Χμμ. Δεν ξέρω αν το τέλος την δενδρόβιας ζωής ευνόησε την ιεραποστολική στάση. Ένας άλλος παράγοντας που το έκανε αυτό είναι η αύξηση του πλάτους της πλάτης σε σχέση με το πάχος του θώρακα. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι (και τα περισσότερα πρωτεύοντα αλλά όχι όλα) έχουν πιο πλακουτσό κορμό από τα τετράποδα θηλαστικά.

Όμως ο σημαντικότερος παράγοντας που νομίζω ότι οδήγησε σταδιακά στη (σχετικά με τα υπόλοιπα πρωτεύοντα) μεγάλη προτίμηση στην ιεραποστολική στάση είναι η πρωτοφανής ανάπτυξη της εκφραστικότητας των μιμικών μυών (του προσώπου δηλαδή). Αυτό, αν το συνδυάσει κανείς με το γεγονός ότι, ειδικά στους ανθρώπους, το σεξ αποτελεί πολύ σημαντική κοινωνική πράξη συντροφικότητας, υπήρξε μεγάλο κίνητρο για τη στάση αυτή αφού για πρώτη φορά η ανάγκη για μια πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, ήταν τόσο μεγάλη.

Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση σε αυτήν από τους άντρες.

[Είμαι way off-topic?]

Link to comment
Share on other sites

Για την ώρα απλά να παραθέσω ένα ωραίο quote που θυμήθηκα απο την σειρά House M.D.

 

Σκηνή: Συζητάνε για το τι μπορεί να σκοτώνει έναν ασθενή. H Cameron λέει πως μπορεί να φταίει το σεξ. Ο Τσεης της απαντάει "Sex don't kill people" και ακολουθεί η απάντησή της

 

Dr. Cameron:

Sex could kill you. Do you know what the human body goes through when you have sex?

Pupils dilate, arteries constrict, core temperature rises, heart races, blood pressure skyrockets, respiration becomes rapid and shallow, the brain fires bursts of electrical impulses from nowhere to nowhere, and secretions seep out of every gland, and the muscles tense and spasm like you're lifting three times your body weight.

It's violent.

It's ugly.

And it's messy.

And if God hadn't made it *unbelievably* fun, the human race would have died out eons ago.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Ήρθα να αναστήσω αυτό το ενδιαφέρον τόπικ καθώς το άρθρο μου στη στήλη τρόμου Horrorscope στο Σκρα-punk εχει ακριβώς το ίδιο θέμα: http://skra-punk.com/2017/01/29/horrorscope-logotechnia-tou-tromou-ke-sex/

(Για μενα τρόμος και σεξ ταιριάζουν :) )

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..