Jump to content

Legion of Super-Heroes fan art by Oberon


Oberon
 Share

Recommended Posts

To τόπικ αυτό είναι μέρος ενός self-healing που αποφάσισα να κάνω μήπως κάποια
στιγμή καταφέρω να γράψω στο τόπικ "Το ΣΑΙΡ που άφησα πίσω". Το πώς συνδέεται αυτό με το κόμικ Legion of Super-Heroes θα γίνει άλλη στιγμή πιο κατανοητό.

Πριν κάνω μια μεγάλη παρουσίαση του Legion of Super-Heroes στο φόρουμ των Κόμικς θα σας πω εδώ δυο λόγια.
Πρόκειται για ένα κόμικ φουτουριστικής φαντασίας, με στοιχεία μυθοπλασίας που βγαίνει από το 1958 ως σήμερα. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι σούπερ-ήρωες μεν αλλά και κάτι περισσότερο από αυτό.
Το σύμπαν της Λεγεώνας είναι απίστευτα τεράστιο και ο αριθμός των χαρακτήρων ξεπερνάει τους 100. Oι διάφορες εκδοχές του κόμικ, οι διάφορες ενσαρκώσεις του και το "continuity" είναι τόσο περιπλεγμένα που κανείς δεν ξέρει όλες τις λεπτομέρειες ακριβώς. Όπως και με το Σταρ Τρεκ, έτσι και με το Legion οι φανς του είναι μανιώδεις σε βαθμό που κανένα άλλο κόμικ δεν έχει φτάσει. Οι φανς ήταν που έσωσαν το κόμικ από εξαφάνιση γύρω στο 1970, οι φανς ήταν αυτοί που έφτιαξαν το πρώτα φανζιν για κόμικς εκείνη την εποχή. Ενώ σήμερα υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες για το Legion και πολλά φόρα με μεγαλύτερο ίσως το http://www.legionworld.net το οποίο έχει χιλιάδες μέλη και εκατοντάδες χιλιάδες ποστς και στο οποίο συμμετέχω και γω που και που.
Το βασικό premise του Legion of Super-Heroes φαντάζει απλό:
Το Legion είναι πάντα 1000 χρόνια μπροστά. Όταν ήμασταν στα 1975, οι ιστορίες τοποθετούνταν στο 2975, ενώ σήμερα βέβαια τοποθετοόυνται στο έτος 3007. Ο γαλαξίας ολόκληρος είναι γνωστός, οι αυτοκρατορίες του, που θυμίζουν Τρεκ, είναι επίσης γνωστές και ο οργανισμός United Planets είναι το αντίστοιχο της Federation του Τρεκ. Αρκετοί κόσμοι ξεκίνησαν σαν αποικίες της Γης μέσα στα 1000 χρόνια από την εποχή μας ως τότε, ενώ άλλοι ανακαλύφθηκαν αργότερα και έτσι χιλιάδες φυλές ζουν ενωμένες κάτω από τη σημαία των Ενωμένων Πλανητών.
Η Λεγεώνα των Υπερ-ηρώων είναι μια ομάδα από νεαρούς που κατάγονται από διάφορους κόσμους οι οποίοι είτε λόγω της βιολογίας τους είτε λόγω κάποιου ατυχήματος είτε με τεχνητά μέσα απέκτησαν κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, και πολεμούν ενάντια σε διάφορες απειλές, από σούπερ-κακούς μέχρι ρατσιστικές οργανώσεις κλπ. Οι ιστορίες είναι άλλοτε περιπέτειες, άλλοτε καθαρά επιστημονική φαντασία, άλλοτε science fantasy και καμμια φορά και εντελώς fantasy.
Είναι το πιο αγαπημένο μου κόμικ το οποίο διαβάζω στα Αγγλικά εδώ και 32 χρόνια, και στα Ελληνικά - τα λίγα τεύχη που βγήκαν - ακόμα πιο παλιά. Είναι ουσιαστικά και η βάση της Μυθαστρίας, η οποία ξεκίνησε σαν "αντιγραφή" κατά κάποιο τρόπο του Legion of Super-Heroes.
Αναμενόμενο ήταν λοιπόν να ζωγραφίσω και γω κάποιους χαρακτήρες του Legion, άλλοτε με τα δικά τους κοστούμια άλλοτε με δικά μου, όπως κάνουν και χιλιάδες άλλοι Legionομανείς! tongue.gif
Στα παρακάτω ποστς θα βάλω κάποιες εικόνες, μερικές animated που έχω φτιάξει και θα εξηγήσω και λίγα πράγματα για τους χαρακτήρες. Ελπίζω να σας διασκεδάσουν. smile.gif

Edited by Mesmer
Link to comment
Share on other sites

Cadmilos_MysaNal.jpg

 

Mysa Nal aka White Witch (κοστούμι των 60ς)

Η Mύσα Ναλ γεννήθηκε στον πλανήτη Νάλτορ, κόρη της Mεγάλης Μάντισσας του Νάλτορ και αδελφή της Nura Nal που αργότερα έγινε μέλος της Λεγεώνας με το όνομα Dream Girl.

Oι Ναλτοριανοί είναι όλοι precognitives, αλλά η Μύσα γεννήθηκε χωρίς αυτή την ικανότητα. Το στίγμα, αφού ήταν και κόρη της Αρχιμάντισσας, ήταν μεγάλο.

Θέλοντας να ακολουθήσει τα χνάρια της πανίσχυρης αδελφής της, ή τουλάχιστον να αποτινάξει το στίγμα από πάνω της, η Μύσα πήγε στο πλανήτη Zerox, έναν κόσμο γεμάτο μάγους και μυστικιστές, απομονωμένο και ξενόφοβο.

Για πολλά χρόνια μελέτησε εκεί και έγινε μια από τις ισχυρότερες μάγισσες που υπάρχουν, ειδικά σε έναν γαλαξία που η επιστήμη έχει βέβαια κατακυριεύσει τα πάντα. Oι ιστορίες με τη Λευκή Μάγισσα είναι πολλές, και με στη Λεγεώνα και εκτός.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Cadmilos_Mysa2975.jpg

 

Η White Witch με τη μορφή που είχε όταν πήρε την τελική της μύηση, με κεραίες λευκά μαλλιά, albino δέρμα και κοκκινωπά μάτια.

Το κοστούμι είναι δικό μου, όπως φανταζόμουν οτι θα σχεδιαζόταν γύρω στο 1975 από τον Dave Cockrum ή τον Mike Grell.

Link to comment
Share on other sites

Cadmilos_RelaxedWitch.jpg

 

Η White Witch πάλι με δικό μου κοστούμι, σε πιο relax φάση. :tongue:

Link to comment
Share on other sites

cadmilos-brainy-ani.gif cadmilos-invikid-ani.gif

 

Animated cartoons δύο βασικών χαρακτήρων του Legion. (Τα κοστούμια είναι αυτά που είχαν γύρω στο 2002). Τα σχέδια έγιναν στο Photoshop και το animation στο Jasc Animation Shop 3.

 

Brainiac 5.1 aka Querl Dox.

O Brainiac 5.1 κατάγεται από έναν κόσμο ονόματι Colu (προφέρεται Κολούου και όχι Κώλου). Ένας υπερανεπτυγμένος κόσμος χιλιάδες χρόνια μπροστά από τεχνολογική άποψη από κάθε άλλον κόσμο των Ενωμένων Πλανητών. Οι Κολουανοί είναι απίστευτα νοήμονες, αν και κάπως ψυχροί. Ο Querl Dox θεωρείται πως έχει νοημοσύνη επιπέδου 12. Ένας συνήθης Γήινος έχει 6 και κάθε βαθμίδα είναι γεωμετρική αύξηση της νοημοσύνης.

Η μαιμού ήταν μια προσπάθεια να κάνουν λίγο πιο χιουμοριστικό τον Brainy πριν λίγα χρόνια και γι'αυτό όπου ο Brainy από πίσω και η μαιμού. Ευτυχώς στην καινούργια εκδοχή του Legion η μαιμού έχει πάει περίπατο.

 

Δίπλα του είναι ο Invisible Kid aka Lyle Norg. Η ιστορία του είναι απλή. Ήπιε ένα ελιξίριο που του έδωσε τη δυνατότητα να γίνεται αόρατος κατά βούληση. Κατάγεται από τη Γη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος χαρακτήρας. Μια αγαπημένη μου ιστορία με τον Lyle είναι όταν ανακάλυψε πως μπορούσε να μεταφέρεται σε μια άλλη διάσταση ελαφρώς φασματική, έστω κι αν ο ίδιος διατηρούσε την υλικότητά του. Εκεί ερωτεύτηκε την Myla η οποία ήταν έγκλειστη στη διάσταση αυτή και προσπάθησε να την απελευθερώσει, αλλά απέτυχε. Ο λόγος που απέτυχε ήταν οτι η κοπέλα ήταν νεκρή, και όχι έγκλειστη, αν και δεν το ήξερε και η ίδια. Ήταν απλά ένα φάντασμα.

 

Περισσότερες εικόνες later. :)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς από Legion of Super-Heroes δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα, αλλά από τις περιγραφές σου και το πόσο πορωμένος είσαι μ'αυτό είμαι σίγουρος ότι είναι σπουδαίο! Δεν ήξερα ότι κάνεις σκίτσα, μου άρεσαν πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Αν και ο κάθε συγγραφέας τα τελευταία χρόνια στο Legion το παίζει θεός και αναπλάθει το όλο σύμπαν του "καθ'εικόνα και ομοίωση" πράγμα απίστευτα εκνευριστικό, είναι όντως πολύ καλό κόμικ.

Ναι, όλο και κάτι σκιτσάρω όταν έχω διάθεση.

Από οτι δείχνει δεν πρέπει να πολυάρεσαν τα σχέδιά μου - Dain γκρινιάρης ως συνήθως - αλλά αφού είναι για self-healiing η φάση συνεχίζω με μερικά ακόμα.

 

Cadmilos_FunkyNuraUpdated.jpg

cadmilos-dreamer-ani.gif

 

Nura Nal aka Dream Girl/Dreamer. To κοστούμι στη μεγάλη εικόνα είναι δικό μου. Ένα σέξυ φουτουριστικό κοστούμι όσο σέξυ είναι και η Νούρα. Στο animated image το κοστούμι είναι αυτό που φόραγε σαν Dreamer γύρω στο 2002.

 

Η Νούρα Ναλ, το "Κορίτσι των Ονείρων" γεννήθηκε στην πρωτεύουσα Neu'zer'x του πλανήτη Νάλτορ, κόρη της Προέδρου του πλανήτη και μεγαλύτερη αδελφή της Μύσα Ναλ, της Λευκής Μάγισσας. Όπως όλοι στον Νάλτορ έτσι και η Νούρα έχει μαντικές ικανότητες, που όμως ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο του κόσμου της. Συχνά μέσω ναρκοληψίας μπορεί να αντιληφθεί, να δει κυριολεκτικά γεγονότα που θα συμβούν μέχρι και 1 χρόνο μετά, και ποτέ δεν πέφτει έξω.

Η ικανότητά της αυτή της έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος της Legion όταν ήρθε στη Γη για να ειδοποιήσει τους Λεγεωνάριους για το θάνατο πολλών τον οποίο είχε προβλέψει. Και βγήκε σωστή βέβαια αν και αυτό που είχε δει δεν ήταν ακριβώς θάνατος.

Η Nura είναι η πιο σέξυ και πιο αισθησιακή όλων στη Λεγεώνα, είναι ουσιαστικά η "Μέριλυν Μονρόε" του 31ου αιώνα και φέρεται ανάλογα. Όμως παρά τα πλατινένια μαλλιά της, το ηδυπαθές της ύφος και την τάση της να φλερτάρει κάθε αρσενικό, είναι μια πανέξυπνη γυναίκα με πολύ βάθος (και δεν εννοώ μόνο στο ντεκολτέ της). Η ίδια η δύναμη να προβλέπει το μέλλον την κάνει να προσπαθεί να ζει το παρόν κάθε στιγμή, με όσο πάθος διαθέτει, ακριβώς επειδή ξέρει πως το μέλλον συχνά έχει απογοητεύσεις τις οποίες δεν θα μπορέσει να αποφύγει. "Συχνά η ικανότητά μου να βλέπω το μέλλον δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά οτι θα πληγωθώ δύο φορές. Μία όταν το βλέπω και μία όταν θα συμβεί" λέει χαρακτηριστικά.

Γι'αυτό και το προσωπείο της "sex symbol" δεν είναι παρά μια άμυνα, ένα τείχος που η ίδια θέτει στον εαυτό της σαν προστασία και κρύβει την πραγματική Νούρα πολύ καλά. Παρά τα φλερτ της και την φαινομενική εικόνα της, η Νούρα αγαπούσε πραγματικά τον φίλο της Thom Kallor (Star Boy) και ποτέ δεν τον πρόδωσε εν γνώσει της.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να τα δω. Έχεις ωραίες ιδέες για κοστούμια. Μ' αρέσει το ροζ κοριτσίστικο κοστούμι της White Witch. Τα πρόσωπα θέλουν παραπάνω δουλειά από άποψη εκφραστικότητας.

Αυτό που με ενδιαφέρει ακόοομα περισσότερο όμως είναι αυτό που προσπαθείς να healάρεις.

Θέλω να δω τι θα βγει...

 

[Αυτή η περιγραφή του υπερσεξουαλικού προφίλ ως άμυνα μου χτυπάει καμπάνες, επίσης.]

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Αλίνα και σένα και το Δημήτρη πιο πάνω. Πράγματι στα σκίτσα αυτά τα πρόσωπα έχουν πρόβλημα εκφραστικότητας, μεταξύ άλλων.

Το self-healing σχετίζεται με το Legion βέβαια, μια που είναι κάτι για το οποίο δεν έχω μιλήσει εκτός από "απέξω-απέξω" στο φόρουμ (γι'αυτό και ενώ τα σχέδια αυτά είναι σχετικά παλιά δεν τα είχα βάλει στο φόρουμ ποτέ ως τώρα). Είναι σαν να ρωτάς μια σεκόγια, χτυπημένη από κεραυνό, που ξαναφυτρώνει σιγά-σιγά, να μιλήσει για το σπόρο που τη γέννησε, για τον πυρήνα του εαυτού της.

Ίσως ακούγεται λίγο αρρωστημένο αυτό, αλλά δεν είναι. Ή αν είναι, τότε απλά δεν το αναγνωρίζω ως τέτοιο. Ίδωμεν.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Έχουν βγάλει τώρα τελευταία κάτι ωραία Graphic Novel με την λεγώνα, άμα τα βρείς πάρε τα είναι πανέμορφα.

Link to comment
Share on other sites

Όντως Μηνά, είναι τα grpahic novels που συγκεντρώνουν τα storylines των μηνιαίων τευχών. Hey, να και κάποιος που έχει έστω ακουστά το Legion of Super-Heroes. :) :) Μερικούς τόμους τους παίρνω όταν έχουν έξτρα σχέδια μέσα (με το Legion of Super-Heroes είμαι εντελώς fanboy έτσι κι αλλιώς) αλλά βέβαια παίρνω και το μηνιαίο περιοδικό και όποιο άλλο έχει και την παραμικρή εμφάνιση ή αναφορά σχετική με τη Λεγεώνα (γι'αυτό και έχω κάπου 900 τεύχη Legion και Legion-related). :D :D

 

H τελευταία εκδοχή του Legion είναι αισχρή από άποψη premise και ιστορίας και έχει ξενίσει σχεδόν όλους τους παλιούς φανς (ακόμα και κείνους που τους άρεσε η militaire Legion της αρχής των 90ς) αλλά το σχέδιο του Barry Kitson είναι πραγματικά εκπληκτικό!! Όλο το design του 31ου αιώνα, τα κοστούμια, οι χιλιάδες εξωγήινοι και οι δεκάδες βασικοί χαρακτήρες είναι υπέροχα! Μόλις στα 2-3 τελευταία τεύχη, άρχισε και η ιστορία να γίνεται καλύτερη και να θυμίζει κάπως την "αληθινή" Λεγεώνα.

Βλέπεις και η DC όποτε θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της, ή όποτε έχει σαδιστική διάθεση, ρίχνει και από ένα Infinite Crisis, Crisis on a billion Earths, και όποιον πάρει ο χάρος. Καμμιά φορά η Λεγεώνα τη γλυτώνει επειδή είναι κάπως πιο έξω από το κεντρικό "σύμπαν" της DC - αφού τοποθετείται 1000 χρόνια μετά - αλλά αυτή τη φορά δεν τη γλύτωσε από τις "κοσμοιστορικές" αλλαγές που έφερε το Infinite Crisis, πανάθεμά το κι αυτό και το Zero Hour και τα Re-boots τους όλα μαζί!

 

Dain ranting στις 6.30 το πρωί. Αιντέεεε!!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Cadmilos_NunuThommy.jpg

 

Συνεχίζοντας λοιπόν, η παραπάνω εικόνα είναι ένα "fake" cover φτιαγμένο στο στυλ ενός άλλου διάσημου κόμικ - το οποίο δεν ντρέπομαι να πω πως μ'αρέσει ως σήμερα - τη Μικρή Λουλού. Ίσως ξέρετε πως η Λουλού έβγαινε και στα Ελληνικά από το 1954 (στην Αμερική από το 1935 ως το 1984) και νομίζω βγαίνει και τώρα ξανά.

Οι ιστορίες ήταν απλές και παιδικές, αλλά για παιδικό κόμικ πανέξυπνο και μπροστά από την εποχή του. Κάποιοι μάλιστα το θεωρούν από τη μία το πρώτο "φεμινιστικό" κόμικ, μια που η Λουλού συνήθως αγωνιζόταν να αποδείξει στα αγόρια της παρέας και ιδίως στον Τάμπυ οτι δεν είναι "χαζοκόριτσο", και από την άλλη "πρόγονο" της Μαφάλντα με την οποία έχει πολλά κοινά.

 

Στο εξώφυλλο λοιπόν η Nunu (Nura Nal) - που εδώ μοιάζει με τη "ντίβα" Γκλόρια, άσπονδη φίλη της Λουλούς - δέχεται λουλούδια από τον ήρωα Αtmos (με τον οποίο απάτησε τον Τhom Kallor χωρίς τη θέλησή της) ενώ ο Thommy (Thom Kallor aka Star Boy, o εραστής της Nura Nal) χρησιμοποιεί την ειδική του ικανότητα να προσθέτει τεράστιο βάρος σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή πλάσμα, για να ρίξει στο κεφάλι του Atmos - που εδώ μοιάζει με τον πλούσιο πιτσιρικά Wilbur επίσης από τη Λουλού - ολόκληρο τη κτίριο της Λεγεώνας που τότε έμοιαζε με πύραυλο που έχει χωθεί στη γη ανάποδα. :)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Χαχχαχα, hey, εδώ τα πρόσωπα είναι το αντίθετο. Εκφραστικότατα! Μ' έκανες και γέλασα, και κάπου εδώ θα πάω να κοιμηθώ με το πολύτιμο αυτό γέλιο για παρέα.

Αν αρχίσω εγώ να μιλάω για τον Ταξιδιώτη της Αυγής, τα παιδικά βιβλία που αναφέρω στο topic για τα πρώτα μας βιβλία, και τις ώρες που έχω κλάψει με το SeaQuest, θα δούμε ποιος είναι ο πιο πειραγμένος. :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι πολύ που γέλασες και πήγες για ύπνο κεφάτη (όπως και για το οτι σ'άρεσε η Λουλού που μου είπες στο ΜΣΝ). :)

Είναι πιο εύκολο να κάνεις εκφραστικά πρόσωπα σε καρτούν γιατί αφ'ενός μεν δεν χρειάζονται παρά λίγες απλές γραμμές και αφ'ετέρου η εκφραστικότητα τονίζεται από την υπερβολή των γραμμών αυτών όσο μινιμαλιστικές και να είναι.

Στο πιο ρεαλιστικό σχέδιο, παρ'όλο που βασίζεται και αυτό σε απλές γραμμές, λόγω των μυών, του δέρματος κλπ, μια έκφραση μπορεί πολύ εύκολα να γίνει γκριμάτσα. Θυμάμαι στη Βακαλό μια άσκηση που μας είχαν βάλει στην αρχή-αρχή. Να σχεδιάσουμε ένα πρόσωπο, ένα γυναικείο κεφάλι που γελά.

Οι περισσότεροι κάναμε ένα γκροτέσκο πράγμα που έδειχνε φριχτά μαυρισμένα δόντια. Βλέπεις το γέλιο σε ένα σχέδιο δεν είναι θέμα μόνο του στόματος αλλά όλου του προσώπου και ιδίως των ματιών και των φριδιών.

Όσο για τα δόντια, εκτός αν κανείς σχεδιάζει οδοντοστοιχίες, σχεδόν ποτέ δεν πρέπει οι σκιές να σχεδιάζονται ρεαλιστικά!

 

Cadmilos_Imra.jpg

 

Aκολουθεί η Imra Ardeen aka Saturn Girl. Το κορίτσι του Κρόνου, η πρώτη από τους 3 παλαιότερους Λεγεωνάριους και ο έρωτάς μου όταν μικρός διάβαζα τα Διαπλανητικά (την Ελληνική έδοση του Mystery in Space).

To κοστούμι της είναι δική μου παραλλαγή σε δύο στολές που φόραγε στα 60ς και 70ς.

Η Ίμρα είναι μια πανίσχυρη τηλεπαθητικός από τον δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα. Όταν ο Τιτάνας αποικίστηκε κάπου στον 24ο αιώνα, ένας είδος κρυστάλλων που βρέθηκαν στην επιφάνειά του άνοιξε τις λανθάνουσες ψιονικές ικανότητες των αποίκων.

Η κοινωνία που δημιουργήθηκε ήταν αρκετά διανοούμενη, με αγάπη στο "κλασσικό", αν και ελαφρά ψυχρή και σιωπηλή.

Έτσι είναι και η Ίμρα, αν και όχι τόσο σιωπηλή. Έχει υπάρξει αρχηγός της Λεγεώνας, έχει υπάρξει σε όλες τις εκδοχές της με τα χρόνια, και θεωρείται εκτός από σύμβολο του Legion of Super-Heroes ή πιο αναγνωρίσιμη Λεγεωνάριος ακόμα και από όσους δεν γνωρίζουν το κόμικ. Ο πανίσχυρος νους της, η σταθερότητα του χαρακτήρα της και η πυγμή της, την κάνουν μια από τις πιο δημοφιλείς Λεγεωνάριους, και χαίρει την εκτίμηση όλων των συντρόφων της ακόμα και του Brainiac 5.1.

Σε κάποιες εκδοχές του Legion έχει σχέση με τον Lightning Lad.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Άμα θες self-healing να μας πεις γιατί ήταν ο έρωτάς σου. Γιατί αυτή και όχι κάποια άλλη από εκεί.

[Αυτής το πρόσωπο το βρίσκω εκφραστικότερο, φαίνεται προβληματισμένο.]

Link to comment
Share on other sites

Eίναι απλό Αλίνα. Οι ιστορίες που διάβαζα στα Ελληνικά γύρω στο 1968-1974, είχαν εκδωθεί στην Αμερική κάπου στα 1958-1963 και η μόνη κοπέλα της ομάδας, που ως τότε είχα δει, ήταν η Ίμρα Αρντίιν. Τότε δεν ήξερα καν οτι τη λέγανε Ίμρα και μια που η Λεγεώνα εξελίχθηκε πολύ με τα χρόνια αρκετές κοπελιές δεν ήταν καν μέλη ακόμα, όπως η Μύσα και η Νούρα.

 

Η Ίμρα και η Supergirl της εποχής ήταν και οι μόνες σουπερ-ηρωίδες που ήξερα.

Μια άλλη κοπελιά που μου άρεσε δεν είχε σχέση με το Legion βέβαια, και την "ένιωθα" σαν μεγαλύτερη από τις άλλες, ήταν η Alanna of Ranagar, στα Ελληνικά "Αλάνκα της Ραναγκάρ".

H "Αλάνκα" λοιπόν ήταν η φιλενάδα του "Παράξενου Αδάμ" (Adam Strange) ενός αρχαιολόγου που ταξίδευε με την ακτίνα Ζήτα "40 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, στον πλανήτη Ρανν του άστρου-ήλιου Άλφα του Κενταύρου". Επειδή εκτός από την περιπέτεια η ιστορία ήταν και ερωτική, μια που ποτέ οι δύο "διαπλανητικοί ερωτευμένοι" δεν ήξεραν πότε θα τελειώσει κάθε φορά η επήρρεια της ακτίνας Ζήτα, και ο Αδάμ θα επέστρεφε αυτόματα στη Γη από τον Rann, τα μεγαλύτερα από μένα παιδιά, που φυσικά διάβαζαν το κόμικ έκαναν διάφορα "παράξενα" σχόλια για το τι κάνει ο Αδάμ στην Αλάνκα όσο προλαβαίνει! Έτσι ένιωθα πως ήταν πολύ "μεγάλη" για μένα, ειδικά όταν ήμουν 6-7 χρόνων.

 

Όμως τόσο το "Κορίτσι του Κρόνου", όσο και το "Υπερκορίτσι" ήταν πιο κοντά μου και από άποψη ηλικίας και από το γεγονός πως α. Ήξερα που ήταν ο Κρόνος και β. Δεν είχε μυστήρια και μυστικά που μου προκαλούσαν ανάμικτη περιέργεια και φόβο. Ενώ η Supergirl βέβαια ήταν στη Γη και πήγαινε στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου. Γνώριμο έδαφος. Oι "μεγάλοι έρωτες" όμως ήρθαν αργότερα όταν άρχισα να διαβάζω το Legion στα Αγγλικά αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. :tongue:

 

Nα μερικές εικόνες από διάφορα κόμικς. Από αριστερά προς δεξιά: Αlanna of Ranagar - Adam and Alanna - Supergirl and Superboy circa 1961- Saturn Girl circa 1963 (στο δεξί πάνελ).

 

post-59-1173581811_thumb.jpg post-59-1173581848_thumb.jpgpost-59-1173581890_thumb.jpg

post-59-1173581920_thumb.jpg

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Tα δύο τελευταία animated gifs που έφτιαξα.

 

cadmilos-triad-ani.gif

 

Luornu Durgo aka Triplicate Girl/Triad. Η Λούορνου έχει την ικανότητα, όπως όλοι στον κόσμο της, τον πλανήτη Carggg, να διασπάται σε τρία διαφορετικά σώματα. Σε κάποιες παλαιότερες εκδοχές, και τα τρία σώματα της Luornu είχαν την ίδια προσωπικότητα, αλλά στις νεώτερες έχούν αλλίωτικες προσωπικότητες. Η μία είναι σταθερή και λογική, ή άλλη ανήσυχη και συναισθηματική και η τρίτη αισθησιακή πονηρή και παιχνιδιάρα, κάτι που προσπάθησα να απεικονίσω και στο animation. Επίσης έχουν διαφορετικό χρώμα ματιών ενώ όταν είναι ενωμένες σε ένα σώμα κάθε μάτι έχει επίσης διαφορετικό χρώμα.

Είναι εξαίρετες σε κάμποσες πολεμικές τέχνες, ειδικά σε μια μορφή εγγενή του πλανήτη της το tri-jitsu. Aν και φαινομενικά η "δύναμή" της φαντάζει μικρή σε σχέση με τους/τις "powerhouses" της Legion, η Λούορνου έχει αποδειχτεί πολύ πιο ανθεκτική και δύσκολο να νικηθεί από πιο ισχυρούς χαρακτήρες.

Στην κλασσική Λεγεώνα πριν το αναθεματισμένο Re-Boot, η Λούορνου είχε σχέση με τον παχουλούλη Chuck Taine (Bouncing Boy) με τον οποίο παντρεύτηκαν κιόλας.

Είναι να αναρωτιέται κανείς τι είδους νύχτες περνάει το ζευγάρι των "τεσσάρων"! Τυχερός ο Chuck! Το καλύτερο κορίτσι πήρε, ή μάλλον τα καλύτερα κορίτσια! :tongue:

 

 

cadmilos-dawny-ani.gif

 

Είμαι περήφανος γι'αυτό το σχέδιο. Είναι το πιο περίπλοκο animation που έχω κάνει και νομίζω και το πιο όμορφο. Είχε κερδίσει παλαιότερα σε έναν διαγωνισμό ενός Legion Forum.

H Dawnstar είναι Ινδιάνα. Κατάγεται από τον Starhaven, έναν κόσμο με εκπληκτικό ουρανό μια και βρίσκεται σχετικά κοντά στο κέντρο του γαλαξία, ο οποίος κατοικήθηκε τον 24ο αιώνα από Ινδιάνους της Αμερικής. Οι άποικοι έφτιαξαν έναν θαυμάσιο πολιτισμό, σύμφωνο τόσο με τις παραδοσιακές αρχές τους όσο και με το νέο σύμπαν που τους περιέβαλλε. Ένας μυστηριακός κόσμος με κατοίκους που χωρίς να απορρίπτουν την τεχνολογία του 30ου αιώνα, ζουν σε αρμονία με όλο το σύμπαν, ο Starhaven γέννησε αυτή την παράξενη κοπέλα, που έχει την ικανότητα ανιχνεύτριας πέρα από κάθε προηγούμενο. Ενστικτωδώς γνωρίζει που θα βρει αυτόν ή αυτό που ψάχνει όπου και να βρίσκεται στο σύμπαν.

Η Dawnstar, η οποία δεν έχει κωδικό όνομα μια που χρησιμοποιεί το πραγματικό της, μπορεί φυσικά να πετά αλλά για κάποιο μυστήριο και άγνωστο λόγο μπορεί και να μεταφέρεται με τρομακτική ταχύτητα από το ένα σημείο του σύμπαντος στο άλλο.

Ντροπαλή στην αρχή και λίγο απομονωμένη έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς Λεγεωνάριους (έχουν γραφτεί περισσότερες fan ιστορίες με τη Dawnstar από σχεδόν κάθε άλλο χαρακτήρα του Legion), και πολλοί θέλουν την επιστροφή της στο κόμικ! (Μεταξύ αυτών και εγώ βέβαια.) :)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Luornu Durgo aka Triplicate Girl/Triad. Η Λούορνου έχει την ικανότητα, όπως όλοι στον κόσμο της, τον πλανήτη Carggg, να διασπάται σε τρία διαφορετικά σώματα. Σε κάποιες παλαιότερες εκδοχές, και τα τρία σώματα της Luornu είχαν την ίδια προσωπικότητα, αλλά στις νεώτερες έχούν αλλίωτικες προσωπικότητες. Η μία είναι σταθερή και λογική, ή άλλη ανήσυχη και συναισθηματική και η τρίτη αισθησιακή πονηρή και παιχνιδιάρα, κάτι που προσπάθησα να απεικονίσω και στο animation. Επίσης έχουν διαφορετικό χρώμα ματιών ενώ όταν είναι ενωμένες σε ένα σώμα κάθε μάτι έχει επίσης διαφορετικό χρώμα.

Είναι εξαίρετες σε κάμποσες πολεμικές τέχνες, ειδικά σε μια μορφή εγγενή του πλανήτη της το tri-jitsu. Aν και φαινομενικά η "δύναμή" της φαντάζει μικρή σε σχέση με τους/τις "powerhouses" της Legion, η Λούορνου έχει αποδειχτεί πολύ πιο ανθεκτική και δύσκολο να νικηθεί από πιο ισχυρούς χαρακτήρες.

Από τους αγαπημένους μου, ειδικά σαν concept, χαρακτήρες! :)

Στην κλασσική Λεγεώνα πριν το αναθεματισμένο Re-Boot, η Λούορνου είχε σχέση με τον παχουλούλη Chuck Taine (Bouncing Boy) με τον οποίο παντρεύτηκαν κιόλας.

Είναι να αναρωτιέται κανείς τι είδους νύχτες περνάει το ζευγάρι των "τεσσάρων"! Τυχερός ο Chuck! Το καλύτερο κορίτσι πήρε, ή μάλλον τα καλύτερα κορίτσια! :tongue:

Βασικά, αν και σωστό και δίκαιο σαν ερώτημα (προφανώς κάτι τέτοια διλήματα δεν υπάρχουν αν είσαι με όμοιό σου, αλλά δείχνουν και τα ενδιαφέροντα των pairings :bleh:), το καλύτερο ερώτημα είναι τι γίνεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης! :rofl2:

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη!!! Δεν μου είχες πει πως είχες διαβάσει Legion!! :D

 

Στο Legion World, το τεράστιο φόρουμ για το κόμικ αυτό, έχει συζητηθεί εκτενέστατα το θέμα αυτό (σε ένα τόπικ με κάτι εκατοντάδες σελίδες). Αν και δεν το έχω διαβάσει όλο, από όσο έχω καταλάβει υπάρχουν δύο θεωρίες.

 

Η μία λεει το εξής: Επειδή η Λούορνου δεν είναι τρία όντα, αλλά ένα με τρία σώματα (όταν σε κάποιες ιστορίες η μία κόντεψε να πεθάνει, οι άλλες έπαθαν ψυχοσωματικό κλονισμό. Θα μπορούσαν να επιζήσουν αν έμεναν δύο αλλά θα ήταν εν μέρει σαν ανάπηρες), μόνο το ένα σώμα μπορεί να μείνει έγκυος, ακόμα κι αν κάνουν έρωτα και οι τρεις ξεχωριστά με τον Chuck. Μια που η βιολογία τους είναι αρκετά παράξενη - επιστημονικά αδύνατη βέβαια - όταν επανενωθούν η συνολική Λούορνου θα είναι έγκυος. Όταν όμως χωριστούν ξανά θα είναι ΚΑΙ οι τρεις έγκυοι με τα τρία σώματα του μωρού, αν υπερισχύσει η Cargggian βιολογία. Αν υπερισχύσει η Γήινη, τότε μόνο η μία θα είναι έγκυος.

 

Η άλλη θεωρία λεει πως αν η συνολική Luornu νιώσει ενστικτωδώς πως είναι έτοιμη να συλλάβει απλά δεν θα διαχωριστεί μέχρι να δημιουργηθεί το έμβρυο.

 

Φυσικά στα κόμικς δεν έχει ποτέ αναλυθεί το θέμα καθόλου, και εννοείται πως ακόμα κι αν υπήρχε ένα ον που μπορούσε να χωρίζεται σε τρία σώματα, η βιολογία του θα ήταν τέτοια που δεν θα ήταν συμβατή μια εγκυμοσύνη με πατέρα έναν Γήινο.

 

Το σίγουρο είναι πως μπορούμε να φαντασιώνουμε διάφορα με τη Λούορνου και τον Τσακ (οι οποίοι σίγουρα θα έκαναν πολύ ευτυχείς όσους Legion of Super-Heroes fans είναι συντηρητικοί Μορμόνοι) για να μη μιλήσω για τον Gim Allon aka Colossal Boy και τη γυναίκα του Yera, μια Durlan με την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε οτι ον θέλει, όπως π.χ. όποια γυναίκα θα ήθελε ο Gim (7-8 σεξ με τη Μέριλυν Μονρόε, 9-10 σεξ με τη Jolene Blalock, 11-12 σεξ με τη Madonna ή έστω τα αντίστοιχά τους στον 31ο αιώνα), αλλά και όποιο άλλο ον πιθανά να ήθελε ακόμα και τον εαυτό τον ίδιο! :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Tο τελευταίο μου "αριστούργημα" :tongue: H δεσποινίς Nura Nal (Dream Girl) in Gold!

 

post-59-1174678891_thumb.jpg

 

To κοστούμι είναι δικό μου design, το background μια απλή συνθεση τριών εικόνων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

lululu.jpg

 

Να άλλο ένα σκίτσο, πάλι σε στυλ Λουλού. Εδώ πρόκειται για την Triplicate Girl που ανέφερα και πιο πάνω, οπότε το Lululu ταιριάζει μια που τη λένε Luornu. :tongue: Το ίδιο ταιριαστό είναι και το σκίτσο του Chuck Taine (Bouncing Boy) που γίνεται μια ζωντανή μπάλα - δεν είναι τόσο χαζή η ικανότητά του όσο μπορεί να ακούγεται - και είναι αρκετά χοντρούλης σαν τον Tubby και σαν εμένα, μια που μικρός όταν παίζαμε τη "Λεγεώνα" οι μόνοι ρόλοι που δέχονταν για μένα οι άλλοι ήταν ή Bouncing Boy ή Saturn Girl! Και αφού το να παίξω ένα κορίτσι ήταν μοίρα χειρότερη κι από το θάνατο, σε κείνη την ηλικία, συνήθως έπαιζα τον Chuck! :o

To "hubby" είναι απλά pun στο Lulu and Tubby, και υποκοριστικό του husband. Όντως ο Chuck και η Luornu παντρεύτηκαν στην κλασσική εκδοχή της Legion. Tα κοστούμια είναι αυτά που φορούσαν τη δεκαετία του 60.

 

To σκίτσο ήταν ασπρόμαυρο και έβαλα τώρα λίγο χρώμα στο Photoshop. Δεν είχα πια το αρχικό και αναγκάστηκα να σκανάρω το φωτοτυπημένο σχέδιο από ένα mailing του ΑPA-LSH. Εντελώς άβολο να δουλέψει κανείς με σκαναρισμένη φωτοτυπία!!

 

Τα APAs πολλά από τα οποία βγαίνουν ως τώρα για πάρα πολλά θέματα είναι το εξής.

ΑPA σημαίνει Amateur Press Association/Alliance. Πριν την εποχή του Ιντερνετ ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα σε φανς εξειδικευμένων χόμπις όπως τα κόμικς και λειτουργούν με τον παρακάτω τρόπο.

Κάθε APA έχει έναν central mailer. Κάθε μέλος του APA - συνήθως από 20 ως 50 μέλη - έχει την υποχρέωση κάθε 2-3 μήνες να φτιάχνει ένα μικρό φάνζιν με άρθρα, σκίτσα, επικοινωνία με άλλους και ό,τι άλλο θέλει σχετικό με το θέμα του APA. Το κάθε φανζινάκι μπορεί να είναι από 2 σελίδες μέχρι και 50-60 ανάλογα τα κέφια και την οικονομική δυνατότητα κάθε μέλους.

Τυπώνει τόσα αντίτυπα πάνω κάτω όσα είναι τα μέλη του APA και οι waitlisters.

Μετά, στέλνει τα αντίτυπα αυτά στον central mailer. Αυτός, αν ας πούμε το συγκεκριμένο APA έχει 25 μέλη, ενώνει 25 διαφορετικά "mailings" αποτελούμενα το καθένα από τα 25 διαφορετικά zines που έχουν στείλει τα μέλη του, και τα ταχυδρομεί πάλι στα μέλη και στους waitlisters.

Έτσι κάθε 2 ή 3 μήνες κάθε μέλος παίρνει από το ταχυδρομείο ένα παχύ "βιβλίο" που αποτελείται από 25 zines και είναι γεμάτο από θέματα που αφορούν το συγκεκριμμένο APA!! Συχνά κάθε τέτοιο mailing έχει και ένα κεντρικό θέμα κάθε φορά ώστε να υπάρχει μια κάποια ομοιομορφία στο περιεχόμενό του.

Tα πρώτα ΑPA φτιάχτηκαν τη δεκαετία του 40 για βιβλία επιστημονικής φαντασίας, αλλά το πρώτο για κόμικς ήταν το Legion Outpost (και άλλο ένα λίγο πιο παλιό, γενικά για κόμικς, που δεν θυμάμαι το όνομά του τώρα) και για σειρές ε.φ. ήταν ένα APA για το Σταρ Τρεκ (what else)!!

Σημέρα, παρά την εξέλιξη του Ιντερνετ υπάρχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες APAs, και μερικά βγαίνουν από τη δεκαετία του 60 ως σήμερα. Τόσο τα παλιά όσο και πολλά καινούργια APAs έχουν τρομερό ιστορικό υλικό, ενώ άλλα πάλι είχαν και έχουν σαν μέλη τους, γνωστούς συγγραφείς ε.φ. ή φαντασίας, ζωγράφους κλπ που ξεκίνησαν την καριέρα τους από κάποιο τέτοιο APA στο οποίο πρωτοέβαλαν κάποτε τα έργα τους!

Eιδικά για το Legion of Super Heroes υπάρχουν 4 APAs αυτή τη στιγμή. Το Legion Outpost, το APA-LSH, το Klordny και το APA-247.

Προσωπικά είχα πάρει μέρος πριν χρόνια στο APA-LSH για καμμια διετία, το οποίο ακόμα μου στέλνουν, αν και δεν έχω το χρόνο να φτιάξω φάνζιν πια! Στις καλές εποχές του το *κάθε mailing* του ΑPA-LSH ήταν 3 τόμοι των 150 σελίδων ο καθένας!!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Όταν για διάφορους λόγους αισθάνομαι απογοητευμένος ή νευρικός δεν γράφω. Προτιμώ να ζωγραφίζω.

Να λοιπόν το τελευταίο σχέδιο που έκανα.

 

Οι πιο hardocoreάδες fans του Legion of Super-Heroes δεν ξεχνούν ποτέ κανένα χαρακτήρα όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμα κι αν έχει εμφανιστεί πολύ λίγες φορές. Ειδικά μάλιστα τους δεκάδες αν όχι εκατοντάδες "απορριφθέντες" χαρακτήρες, που για διάφορους λόγους δεν έγιναν μέλη της Λεγεώνας.

Μια από τις πιο όμορφες υποψήφιες ήταν και η Dori Aandraison του Xolnar, η οποία θέλησε να γίνει μέλος με το όνομα Rainbow Girl σε ένα τεύχος του Adventure Comics το 1963, που φιλοξενούσε τότε τις ιστορίες της Λεγεώνας.

Η Dori δεν τα κατάφερε μια που η μόνη υπερδύναμη που είχε ήταν να δημιουργεί πολύ όμορφα ουράνια τόξα (αν και αργότερα αν θυμάμαι καλά, ανακάλυψε πως τα ουράνια τόξα που δημιουργούσε δεν ήταν απλά "όμορφα").

Στα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε σε 1-2 περιστάσεις σαν guest αλλά ήταν αρκετές για να μην ξεχαστεί.

 

Το σχέδιο είναι ένα reimagining της Rainbow Girl, στο στυλ των ζωγράφων Dave Cockrum και Mike Grell που σχεδίαζαν το Legion τη δεκαετία του 70. Μαζί έχω βάλει και ένα πάνελ από το Adv. #309 με την πρώτη εμφάνιση της Dori Aandraison.

 

RG1stApp.jpg RainbowGirl2975_by_Cadmilos.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Μολύβι πρώτα, σκανάρισμα και μετά Photoshop: Tελειοποίηση των γραμμών, χρώμα, enhancement και το costume/character design βέβαια είναι δικά μου, from scratch, όπως είπες.

 

Έχει τις ατέλειές του βέβαια (ειδικά στα χέρια) αλλά thanks! :)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου Dain, έχω μείνει άναυδος! Και γράφεις και ζωγραφίζεις πολύ ωραία. Να μην πω για τα animation... Μπράβο! :thumbsup: :artist: :clap: :worshippy: :clap_1: [μου λείπει κι ένα εικονίδιο κρυφής ζήλιας]

 

Δεν είμαι ειδικός, αλλά δε βρίσκω τίποτα άσχημο στα χέρια! Μάλλον εσύ είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου! Και αν κρίνω από τις εικόνες που πόσταρες, νομίζω ότι βελτιώνεσαι πολύ με την πάροδο του χρόνου, κι αυτό είναι πολύ αισιόδοξο! Η τελευταία, ιδίως, εικόνα νομίζω αξίζει και για τις σου-φου ορμόνες! Σ' ευχαριστώ που τις μοιράστηκες μαζί μας...

 

Το μόνο που με απασχολεί είναι το self-healing σου... Πώς πάει αυτό; Γιατί η Legion είναι τόσο σημαντική για σένα; Ή, για να συνεχίσω την ερώτηση της Nienna, γιατί ο έρωτάς σου ήταν (ένας χαρακτήρας που έχει) η Legion;

 

[Τα ερωτηματικά μου δεν αποτελούν απαραιτήτως ερωτήσεις. Είναι μάλλον ημι-ρητορικές, προβληματισμοί που δεν είναι ανάγκη να απαντήσεις. Τουλάχιστον όχι απαραίτητα σε μένα/εμάς]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..