Jump to content

300 (2006)


lithonis
 Share

Recommended Posts

Μου έστειλαν το παρακάτω video και έπαθα ζημιά.

Λεπτομέρειες δεν ξέρω δυστυχώς.

Όποιος μάθει πότε βγαίνει στις αίθουσες ας μας πει.

 

 

Δείτε και τα παρακάτω.

 

imdb

Official site

Edited by Dreamer
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • northerain

    7

  • RaspK

    11

  • month

    6

  • Mort13

    5

Έχω ακούσει ότι γυρίστηκε με την ίδια τεχνική με το Sin City (όλα τα γυρίσματα σε στούντιο μπροστά από green screen, κανένα εξωτερικό γύρισμα).

Link to comment
Share on other sites

Φευρουαριο....

επειδή είναι από το κομικ, είναι τελείως ιστορικά ανακριβές, αλλά είναι ένα επικό έργο για τους 300 όσο δεν παει, αν δεν κολλήσουμε εδω στην Ελλάδα για την ιστορική του ανακρίβεια, τότε θα νιώσουμε να μας χαϊδεύουν τα αυτιά και θα πωρωθούμε για καιρό...

 

 

πριν απο 2 μερες τελιωσα το κομικ...αρνουμαι να σας πω, πρεπει να το διαβασετε μονοι σας με την ησυχία σας...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, το comic έχει, κατ' εμέ, τελείως λάθος αίσθηση - ακόμα και στο επικό χάνει, κατ' εμέ. Όταν και το σχέδιο είναι αδύναμο - όχι το αδύναμο του V for Vendetta, που λόγω εποχής και τεχνοτροπίας δεν αρέσει σε αρκετούς, αλλά όταν έχει γνήσια προβλήματα - το αποτέλεσμα είναι ρηχό.

 

Συμπέρασμα: η ταινία ξεπερνάει το πρόβλημα του σχεδίου και κάποιων εκφράσεων που πιστεύω/ελπίζω πως θ' αποφύγουν λόγω χρόνου... :tongue:

 

Υ.Γ.: Δεν ξεπερνάει πλήρως το πρόβλημα - οι χαρακτήρες κυκλοφορούν με ελάχιστα ρούχα (και αν), ποσώς, μάλλον, πανοπλίες. :bag:

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω για το σχέδιο με τον προλαλίσοντα. Δεν είνια ρηχό η χάλια, απλά ο κύριος Miller, δεν πρέπει να αγκίξει ποτέ ξανά μελάνια για να φτιάξει το έργο του! (ναι εκεί είναι που καταστρέφεται) Όσο για την επικούρα, τι να πώ... Απλά η σκηνή στο τέλος τα δίνει όλα μέσα σε μια φράση και σε μια σκέψη!

Link to comment
Share on other sites

δεν είδα κάτι κακό στο σχέδιο, μόνο ο Ξέρξης λίγο μου ξίνισε αλλά μέχρι εκεί

 

Ρασπ, (Πασπ; :bleh:) σου ξίνισε και για το ότι ήτανε γυμνοί; Άμα σου ξίνισε και για αυτό, έχω να σου πω 5 πραγματάκια...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι που διάβασα το 300 πριν χρόνια μου φάνηκε γαμηστερό και ο Μίλερ είναι απλά ο Μίλερ...σωπάστε.

Τώρα περι της ταινίας, φαίνεται γαμάτη...άντε να δούμε και τίποτα καλό μετά το ''Alexander''...γκουχ γκουχ.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσα να εξηγήσω τί δε μου αρέσει και να μην έχετε να μου λέτε: ο Miller, αλλά μπαίνουμε σε θέμα γούστων. Και δε με απασχόλησε το γυμνό, Θεός φυλάξοι· τ' ότι δε φορούσαν πανοπλίες ήταν γελοίο.

 

Υ.Γ.: Μου αρέσει το έργο του Miller, απλά όχι εδώ.

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι το comic το λάτρεψα. Ήταν επικόν τε και ψυχαγωγικόν. Το σχέδιο του Miller το λατρεύω, τις ιστορικές ελευθερίες επίσης. Και η ταινία μάλλον θα μ'αρέσει. :)

Link to comment
Share on other sites

Σκηνοθέτης είναι αυτος που έκανε το remake Dawn of the Dead btw...Γενικά απο το τρέιλερ φαίνεται γαμηστερό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

σε 1,5 μήνα, 9 μαρτίου, βγαίνει στους κινηματογράφους. είδα τα τρέηλερ χθες και πορώθηκα... (να δούμε αν θα έχω αγοράσει ως τότε το κόμιξ.)

 

κάτι που δεν μου άρεσε ---> στο τρέηλερ λέει ότι είναι εμπνευσμένο από τον graphic novelist frank miller, και όχι ότι βασίζεται στο έργο του, 300. για όσους δεν λέει κάτι αυτό, και στο εγώ, το ρομπότ, έλεγε το ίδιο πράγμα. ότι δεν ήταν βασισμένο στο έργο του ασίμωφ, αλλά ότι εμπνεύστηκε από αυτό.

 

άντε να δούμε...

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η κινηματογραφικη μεταφορα του graphic novel του Φρανκ Μιλλερ βγαινει στις αιθουσες στις 9 Μαρτιου.

Μια απο τις πιο αναμενομενες ταινιες της χρονιας βασιζεται στην ιστορικη μαχη των Θερμοπυλων και τον ηρωισμο των 300 Σπαρτιατων που εμειναν την τριτη και τελευταια μερα της μαχης για να αντιμετωπισουν μονοι τους,περικυκλωμενοι,την τεραστια(απο 700 000 εως 3 000 000 ανδρες αναφερουν οι αρχαιοι ιστορικοι) Περσικη στρατια.

Πρωταγωνιστης ο Τζεραρντ Μπατλερ.Η ταινια δεν αποτελει ιστορικη απεικονιση-διαθετει πολλα στοιχεια φαντασυ που την εντασσουν στο αντικειμενο μας.

 

Επισκεφτειτε την επισημη ιστοσελιδα στο www.300themovie.com .

η απλα δειτε το trailer στο http://www.youtube.com/watch?v=uhi5x7V3WXE.

Edited by heiron
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

τελικά, βγήκε η ταινία χθες; την είδε κανένας; καμία άποψη? άκουσε τίποτα?

 

EDIT: το ξέρω ότι υπάρχει και ένα πιο πρόσφατο τόπικ με θέμα την ταινία, αλλά είπα να ξεθάψω το παλιό και άμα είναι να γίνουν merge ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

Η σιωπή που έχει πέσει είναι για να προτρέψει τους πάντες να δούνε το έπος! Διάλογοι και ιστορία που βγάζουνε μπροστά τα στοιχεία της Ελληνικής καφρίλας. Δεν θα πώ άλλα. Πάενε δες το.

Link to comment
Share on other sites

THIS. IS. SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111oneoneoneeleven

Το άκουσα αυτό τις προάλλες, που είχα πάει να δω τον Λαβύρινθο του Πάνα, και ξεράθηκα στα γέλια. Ίσως πείσω τον αδερφό μου να πάμε να δούμε την ταινία αυτή μόνο και μόνο για να γελάσουμε με τις καφρίλες.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, η ταινία ήταν αρκετά καλή, αλλά μην περιμένετε την τελοιότερη ταινία όλων των εποχών.

 

Θετικά στοιχεία, η άφθονη καφρίλα που πρέπει να διέπει τους χαρακτήρες (που είναι γνωστό ιστορικά ότι ήταν απίστευτα κάφροι, στοιχείο που μεταφέρθηκε με γνωστές εκφράσεις τους, αλλά και με αντίστοιχες καινούριες), η προαγωγή της επικής μάχης (κάθε Σπαρτιάτης απλά θερίζει) και μιας αρκετά καλής απόδοσης του φανταστικού σε συνδιασμό με το ρεαλισμό (θα το δείτε και θα καταλάβετε).

 

Βέβαια, αναλόγως και του θεατή, αυτά μπορεί να θεωρηθούν ως αρνητικά.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, καταρχάς τα κόλλησα (thanx Araquel δεν το είχα πάρει χαμπάρι) κατά δεύτερον η ταινία (χωρίς σπόιλερ, όσο μπορώ):

 

Εικαστικά το πάντρεμα της κινούμενης εικόνας με τα στοιχεία κόμικ είναι υπέροχο. Οι φωτισμοί ειναι καταπληκτικοί, τα πλάνα έξοχα... να μη συνεχίσω, καταλάβατε :p. Έχει μικρά πλανάκια που είναι από μόνα τους έργα τέχνης.

 

Το σενάριο, χμμμ, υποθέτω πως δε μας απασχολεί έ? ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε. Τελοσπάντων, επειδή προσωπικά δε μπορώ να δω μια ταινία χωρίς να του δίνω σημασία, το θεωρώ άθλιο. Δεν έχω διαβάσει το κόμικ, δεν θεωρώ πως έχει σημασία γιατί όταν κάτι γίνεται ταινία περνάει σε άλλο είδος και οφείλει να είναι αυτόνομο. Το σενάριο της ταινίας λοιπόν έχει απίστευτες τρύπες, διακοπτόμενη ροή σε φαινομενικά άσχετα μέρη κι αν ίσως κάποιος έλεγε πως ίσως το έσωσε κάπως το μοντάζ, ακόμα κι αυτό λειτουργεί σε κάνα δυο σημεία μόνο. Αυτό που πραγματικά κατά κάποιον τρόπο το σώζει είναι το ότι η ταινία (παρόλο που δεν είναι καθόλου παρωδία) βγάζει γέλιο σε πάρα πολλά σημεία. Είναι φτιαγμένη με ένα χιούμορ που ακόμα κι εγώ η περίεργη μπορώ να καταλάβω.

 

Τώρα το νόημα της και τα μηνύματα που περνάει δε θα τα πιάσω καθόλου. Και δε θεωρώ καθόλου πως το πρόβλημά της εκεί είναι η μεγάλες ποσότητες βίας, που κατά τα άλλα υπάρχουν αλλά ακομα κι αυτές είναι γυρισμένες με εκείνο τον κομιξάδικο τρόπο ο οποίος δε με ενόχλησε.

 

Προσωπικά την ευθαριστήθηκα πολύ περισσότερο από τι περίμενα. Θα πρότεινα σε όσους έχουν σκοπό να τη δουν να το κάνουν στις μεγάλες αίθουσες γιατί στην τηλεόραση τα υπέροχα κάδρα της θα χάνουν πολύ και οι πολεμικές σκηνές (που είναι το μεγαλύτερο μέρος της φυσικά) δε θα έχουν και πολύ νόημα.

 

Ταύτα.

Link to comment
Share on other sites

Η ίντριγκα που διαδραματιζόταν στην Σπάρτη δεν υπήρχε στο κόμικ το οποίο ακολουθεί από την αρχή ως το τέλος τους 300ους, για αυτό οι συγκεκριμένες σκηνές διέκοπταν την ροή του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα μια πολύ ωραία κι ενδιαφέρουσα κριτική για αυτή την ταινία. :rolleyes:

 

Σοβαρά τώρα, γιατί να πάω να δω μια ταινία που είναι σκέτη εφεΐλα; Και δεν πρόκειται να δω ταινία ούτε επί της αρχής "It's so bad it's funny". Δηλαδή σε τί εξυπηρετούν όλες αυτές οι κινηματογραφικές τεχνικές πέρα από το χαζοχαρούμενο wow feeling; Τί προσφέρει στον θεατή; Δηλαδή αν φτιάξω μια τρύπα στο νερό, αλλά το κάνω με τεχνική αρτιότητα, παύει να είναι μια τρύπα στο νερό; :nonono:

Edited by Guardian of the RuneRing #1
Link to comment
Share on other sites

Έλεος ρε συ, την είδες την ταινία για να την χαρακτηρίσεις ''τρυπα στο νερό''?

Link to comment
Share on other sites

Για τον ίδιο λόγο που παίζεις κι ένα computer game. Την έκκριση αδρεναλίνης :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Την ταινία θα την δείς γιατί είναι ενα επικό αμάγαλμα φαντασίας και ιστορίας, γιατί έχει να κάνει με τους 300ους, γιατί είναι βασισμένο σε ενα απο τα καλύτερα κόμικς που έχουν βγεί ποτέ, γιατί έχει καλούς σκηνοθέτες, γιατί είναι γενικά γαμάτη. Τόσες και τόσες βλακείες βλέπουμε καθε μέρα, θες να μου πείς οτι αυτή η συγκεκριμένη ταινία δεν αξίζει τον χρόνο σου? :p

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε με που έκρινα βιαστικά, αλλά δεν είδα και κανένας να λέει τίποτα παραπάνω από άρτια δοσμένες σκηνές βίας και σφαγής. Και αν ο λόγος για να τη δω είναι απλώς η έκκριση αδρεναλίνης, θα προτιμήσω το βιντεοπαιχνίδι που θα με βάλει στο ρόλο του φονιά και έτσι θα επιτελέσει καλύτερα αυτό το ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Την ταινία δεν την έχω δει, αλλά το κόμικ είναι απλά έπος. Και η μισή επικούρα που βγάζει να έχει περάσει στην ταινιά θα αξίζει τα λεφτά για το εισητήριό της.

Όσο για τις κριτικές, μην ξεχνάς ότι δεν ξέρουν όλοι το νόημα της μάχης των Θερμοπυλών.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..