SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: Προτεινόμενα επεισόδια - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Updates are coming ... fasten your seat belts!!!
  • (3 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Προτεινόμενα επεισόδια για τους νέους στο Star Trek Rate Topic: -----

#1 User is offline   Spock 

• Tuxfleet Officer
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Δημήτρης

Posted 02 June 2007 - 17:17

Ο Araquel μου έδωσε μία πολύ καλή αφορμή και ταυτόχρονα μία πολύ καλή ιδέα να ανοίξω ένα τόπικ στο οποίο μπορούμε να προτείνουμε επιλεγμένα επεισόδια σε κάποιον που θέλει να αρχίσει τώρα με το Τρεκ. Στο ποστ αυτό θα πω για την πρώτη σαιζόν της κλασικής σειράς.

Κατ' αρχάς, τον πρώτο πιλότο της σειράς, το 'The Cage'.
Το επεισόδιο αυτό γυρίστηκε το 1964, δύο χρόνια προτού αρχίσει να προβάλλεται κανονικά η σειρά. Ο πιλότος αυτός, και συνεπώς η τότε προτεινόμενη νέα σειρά, απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού δικτύου NBC, οι οποίοι έδωσαν δύο λόγους: πρώτον, ήταν πολύ 'εγκεφαλικό', για να το παρακολουθήσει ο μέσος τηλεθεατής, και δεύτερον, δεν μπορούσε σε μία σειρά να είναι πρώτη αξιωματικός του πλοίου μία γυναίκα! Όπως και να ακούγεται αυτό τώρα, δυστυχώς τέτοιου είδους λογοκρισία υπήρχε μπόλικη τότε, την περίοδο της κλασικής σειράς, και φαίνεται αυτό σε κάποια επεισόδιά της. Τα ίδια τα σενάρια κάποιων (ευτυχώς πολύ λίγων) επεισοδίων κατευθύνονται κιόλας ώστε να εξυπηρετήσουν τα θέλω των τότε μεγάλων κεφαλιών τότε. Ο ίδιος Roddenberry περιγράφει σε μία εκτενή του συνέντευξη στο startrek.com τις συνθήκες λογοκρισίας που τον εμπόδισαν να κάνει πολλά από αυτά που ήθελε στην κλασική σειρά, ή να μην κάνει κάποια που έκανε, κάτι που ευτυχώς έπαψε άρδην να συμβαίνει, από το The Next Generation και έπειτα, όπου μπορούσε πλέον να κάνει αυτό που ήθελε ανεμπόδιστος και ανεπηρέαστος.
Το θαύμα πάντως έγινε, δύο χρόνια αργότερα, και ενώ ο πρώτος πιλότος απορρίφθηκε, το δίκτυο ζήτησε και δεύτερο πιλότο, και έτσι το πολυαγαπημένο μας Τρεκ έγινε πραγματικότητα.
Σημείωση: Το The Cage δε βρίσκεται στα dvd της πρώτης σαιζόν, αλλά σε αυτά της τρίτης.

Πολύ μακρυγόρησα για τον πιλότο, ιδού οι προτάσεις μου για τα επεισόδια της πρώτης σαιζόν:

'Where No Man Has Gone Before'
(αυτό ήταν ο δεύτερος πιλότος, όχι όμως το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε στην τηλεόραση)
'The Naked Time'
'The Menagerie'
, Parts I&II
'Balance of Terror'
'Tommorow is Yesterday'
'Court Martial'
'Space Seed'
'Errand of Mercy'
'The City on the Edge of Forever'

Αυτές οι προτάσεις μου για την πρώτη σαιζόν της κλασικής σειράς, όποιος θέλει παρακαλώ να πει και τις δικές του προτάσεις, είτε για την πρώτη σαιζόν, έιτε για τις επόμενες.

This post has been edited by spock2266: 02 June 2007 - 17:33

• (3 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3

Other Replies To This Topic

#41 User is offline   kitsos 

• Living on a razors edge... balancing on a ledge!
  • Group: Members
  • Όνομα:Κώστας

Posted 05 May 2008 - 10:44

Οk κατάλαβα. Θα χρησιμοποιήσω τον …άλλο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ.
$kitsos--;
I hear the silence so loud!

#42 User is offline   Spock 

• Tuxfleet Officer

Posted 13 May 2008 - 10:46

Enterprise, Season 2

Shockwave, Part II
Carbon Creek
Minefield
Dead Stop
The Seventh
The Communicator
Stigma
Cease Fire
Future Tense
Judgment
Cogenitor
Regeneration
First Flight
Bounty
The Expanse

#43 User is offline   Δημήτρης 

• Pistol Pete

Posted 13 June 2009 - 13:32

Λοιπόν, με μεγάλη αμηχανία ομολογώ ότι δεν έχω δει τίποτα από Star Trek. Αλλά εντελώς τίποτα. Ως εκ τούτου είμαι και τελείως άσχετος στο τι παίζει. Σήμερα έχει η TV μία ταινία -ή μήπως είναι επεισόδιο;- με τίτλο Nemesis. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εγώ που δεν έχω δει τίποτα αν μπορώ να κάτσω να το δω έτσι ξεκάρφωτα, ή αν προηγείται κάτι άλλο πιο πριν. Μην πάθω δηλαδή κάτι σαν να πηγαίνω να διαβάσω τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και να ξεκινάω από τους Δύο Πύργους. Έριξα μία ματιά στο subforum προτού ρωτήσω, αλλά στα γρήγορα οπότε παίζει και να μην το είδα. Αν κάποιος μπορεί να μου στείλει και ένα link με την σωστή χρονολόγηση ταινιών και επεισοδίων -αν δηλαδή κάτι τέτοιο υπάρχει- θα ήταν ακόμη καλύτερα.

#44 User is offline   Spock 

• Tuxfleet Officer

Posted 13 June 2009 - 14:02

Καλησπέρα, Δημήτρη. Την ταινία σήμερα δε θα ήταν καθόλου καλή ιδέα να τη δεις. Πρόκειται για την τελευταία εμφάνιση του καστ του The Next Generation, μετά από 15 χρόνια παρουσίας του. Από κάθε άποψη θα ήταν σαν να διάβαζες κατευθείαν τις τελευταίες 20 σελίδες από όλο τον Άρχοντα! Ακόμη κι αν από πλοκή θα μπορούσες σε ικανοποιητικό ίσως βαθμό να παρακολουθήσεις την ταινία, η κάθε σκηνή δε θα είχε ούτε το μισό αντίκτυπο και νόημα, από άποψη χαρακτήρων και καταστάσεων.

Τώρα, για το link που θέλεις, ιδού! Ειδικά στην εικόνα στο κάτω μέρος του ποστ, μπορείς να δεις οπτικά ακόμη πιο ξεκάθαρα τα πράγματα! :)

#45 User is offline   Δημήτρης 

• Pistol Pete

Posted 13 June 2009 - 14:40

View PostSpock, on Jun 13 2009, 15:02, said:

Καλησπέρα, Δημήτρη. Την ταινία σήμερα δε θα ήταν καθόλου καλή ιδέα να τη δεις. Πρόκειται για την τελευταία εμφάνιση του καστ του The Next Generation, μετά από 15 χρόνια παρουσίας του. Από κάθε άποψη θα ήταν σαν να διάβαζες κατευθείαν τις τελευταίες 20 σελίδες από όλο τον Άρχοντα! Ακόμη κι αν από πλοκή θα μπορούσες σε ικανοποιητικό ίσως βαθμό να παρακολουθήσεις την ταινία, η κάθε σκηνή δε θα είχε ούτε το μισό αντίκτυπο και νόημα, από άποψη χαρακτήρων και καταστάσεων.

Τώρα, για το link που θέλεις, ιδού! Ειδικά στην εικόνα στο κάτω μέρος του ποστ, μπορείς να δεις οπτικά ακόμη πιο ξεκάθαρα τα πράγματα! :)

Α, ώστε έτσι ε; Καλά που σκέφτηκα να ρωτήσω. Θα κοιτάξω όποσδήποτε και το link που μου έδωσες Spock. Ευχαριστώ.

#46 User is offline   karatasiospa 

• Όνομα:Παναγιώτης

Posted 10 March 2010 - 12:27

Προτείνω τα παρακάτω all times classics επισόδεια από όλες τισ σειρές (όπως θα καταλάβετε σε κάποιες απ'αυτές δεν μπορώ να βρώ τέτοια επεισόδεια)

City at the Edge of Forever
Doomsday Machine
Mirror, Mirror
The Measure of a Man
Yesterday's Enterprise
The Best Of Both Worlds
The Inner Light
The Visitor
Far Beyond the Stars
Νομίζω ότι είναι η καλύτερη εισαγωγή για νέους στο star Trek
Πιστεύω στους εξωγήινους! Δεν μπορεί το σύμπαν να είναι τόσο άσχημα κατασκευασμένο ώστε η μόνη μορφή ζωής να είναι οι άνθρωποι!

#47 User is offline   DimitrisX 

• Κοσμοναύτης άνευ σκάφους
  • Όνομα:Δημήτριος (Dimitrios)

Posted 14 April 2010 - 14:05

Νομίζω ότι ο πρώτος κύκλος του Enteprise είναι ιδανική περίπτωση για οποιονδήποτε νέο στο χώρο του Star Trek (είτε μυημένο στο χώρο της ΕΦ είτε όχι).

Οι λόγοι είναι ότι η σειρά αποτελεί προοίμιο στο σύμπαν του ST και ότι είναι γυρισμένη με την τηλεοπτική αισθητική της τρέχουσας δεκαετίας.
I ate @ Goody's with Andre Bormanis!!!

#48 User is offline   Spock 

• Tuxfleet Officer

Posted 24 April 2010 - 13:19

Τελευταία έχω ξεκινήσει ξανά το TNG. Ένα επεισόδιο που δεν θυμόμουν από την πρώτη σεζόν, ήταν το Symbiosis. Εξαιρετικό Prime Directive επεισόδιο, το οποίο προσθέτω ανεπιφύλακτα στη λίστα των προτεινόμενων.

• (3 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users