Κατ' αρχάς, τον πρώτο πιλότο της σειράς, το 'The Cage'.
Το επεισόδιο αυτό γυρίστηκε το 1964, δύο χρόνια προτού αρχίσει να προβάλλεται κανονικά η σειρά. Ο πιλότος αυτός, και συνεπώς η τότε προτεινόμενη νέα σειρά, απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού δικτύου NBC, οι οποίοι έδωσαν δύο λόγους: πρώτον, ήταν πολύ 'εγκεφαλικό', για να το παρακολουθήσει ο μέσος τηλεθεατής, και δεύτερον, δεν μπορούσε σε μία σειρά να είναι πρώτη αξιωματικός του πλοίου μία γυναίκα! Όπως και να ακούγεται αυτό τώρα, δυστυχώς τέτοιου είδους λογοκρισία υπήρχε μπόλικη τότε, την περίοδο της κλασικής σειράς, και φαίνεται αυτό σε κάποια επεισόδιά της. Τα ίδια τα σενάρια κάποιων (ευτυχώς πολύ λίγων) επεισοδίων κατευθύνονται κιόλας ώστε να εξυπηρετήσουν τα θέλω των τότε μεγάλων κεφαλιών τότε. Ο ίδιος Roddenberry περιγράφει σε μία εκτενή του συνέντευξη στο startrek.com τις συνθήκες λογοκρισίας που τον εμπόδισαν να κάνει πολλά από αυτά που ήθελε στην κλασική σειρά, ή να μην κάνει κάποια που έκανε, κάτι που ευτυχώς έπαψε άρδην να συμβαίνει, από το The Next Generation και έπειτα, όπου μπορούσε πλέον να κάνει αυτό που ήθελε ανεμπόδιστος και ανεπηρέαστος.
Το θαύμα πάντως έγινε, δύο χρόνια αργότερα, και ενώ ο πρώτος πιλότος απορρίφθηκε, το δίκτυο ζήτησε και δεύτερο πιλότο, και έτσι το πολυαγαπημένο μας Τρεκ έγινε πραγματικότητα.
Σημείωση: Το The Cage δε βρίσκεται στα dvd της πρώτης σαιζόν, αλλά σε αυτά της τρίτης.
Πολύ μακρυγόρησα για τον πιλότο, ιδού οι προτάσεις μου για τα επεισόδια της πρώτης σαιζόν:
'Where No Man Has Gone Before' (αυτό ήταν ο δεύτερος πιλότος, όχι όμως το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε στην τηλεόραση)
'The Naked Time'
'The Menagerie', Parts I&II
'Balance of Terror'
'Tommorow is Yesterday'
'Court Martial'
'Space Seed'
'Errand of Mercy'
'The City on the Edge of Forever'
Αυτές οι προτάσεις μου για την πρώτη σαιζόν της κλασικής σειράς, όποιος θέλει παρακαλώ να πει και τις δικές του προτάσεις, είτε για την πρώτη σαιζόν, έιτε για τις επόμενες.
This post has been edited by spock2266: 02 June 2007 - 17:33

Sign In
Register
Help

Back to top
MultiQuote