Jump to content

Giant Size Fascists


Arachnida
 Share

Recommended Posts

Το Giant Size Fascists είναι ένα ελληνικό κόμικ που αφηγείται τις περιπέτειες μιας λεγεώνας ακροδεξιών υπερ-ηρώων, που φέρει το γονίδιο Ε. Ήρωες όπως ο Γαλανόλευκος Πατρίδας, ο Μιναρόταυρος, ο Χασαποσέρβικος, η Αρκούδα της Πίνδου και ο Παλαμάς, προστατεύουν το ένδοξο ελληνικό γένος από τους ανά τους αιώνες σατανικούς εχθρούς του. Ο Κεμαλικός, ο Αλή Πασάς στα Γιάννενα, ο γάτος Περσίας, ο Δόκτωρ Άλμπαν και ο απίστευτος Ψευδομακεδών υπό τις οδηγίες του Εφιάλτη απειλούν να καταστρέψουν και να σφετεριστούν οτιδήποτε ελληνικό.

Χαρακτηριστική είναι η απόδοση του "It's all greek to me" από τους πρωταγωνιστές: "Όλα τα έχουν φτιάξει Έλληνες".

Η καταπληκτικά εμπνευσμένη δουλειά είναι του Κων Χρυσούλη, έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΧΑΡΑΜΑδΑ και νομίζω ότι αξίζει να το αναζητήσετε.

Fascists.bmp

Edited by Arachnida
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να το έχω διαβάσει και απλά συλλέγοντας πληροφορίες από το Internet κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι ανάξιο λόγου.

 

Πρόκειται για μια ακόμη ρατσιστική και φασιστική κίνηση έκφρασης μίσους κατά του ελληνισμού. Τίποτα το νέο, τίποτα το πρωτότυπο. Η όλη έμπνευση βασίζεται στον πόθο του δημιουργού να εξευτελίσει την αγάπη κάποιον για την πατρίδα τους και προφανώς να εκφράσει το προσωπικό του μίσος.

 

Προσωπικά μου αρκεί η δήλωση του Κων "Giant-Size Fascists is my effort to shit on everything Greek.."

 

Θα παρακαλούσα τους φίλτατους διαχειριστές να κατεβάσουν το θέμα καθώς το βαραίνουν οι παραπάνω κατηγορίες και επιπλέον θεωρώ ότι διαφημίζει ένα προσβλητικό και προπαγανδιστικό έργο. Αυτή η πρόταση γίνεται με κάθε επιφύλαξη για την σύμπλευση με τους κανονισμούς λειτουργίας του forum.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Ως αρχική ιδέα μου φαίνεται έξυπνη. Βέβαια όταν το διαβάσω, τότε θα πω τη γνώμη μου, όπως ο καθένας, ωραία και πολιτισμένα.

Αλλά μην γκαζώνετε, δεν θα γίνουμε Αρτ Αθήνα εδώ να κατεβάζουμε πίνακες και να πετάμε έξω βίντεο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως το έχω ψιλοδιαβάσει το αλμπουμ και δεν ξετρελάθηκα. Βγάζει το γέλιο του, ειδικά αν διάβαζε κάποιος Avengers, αλλά γενικά δε μου άφησε και πολλά αυτό καθεαυτό το κόμικ, όσο τα βιογραφικά στοιχεία και οι ονομασίες των κακών, οι οποίες και βγάζουν κάμποσο γέλιο.

Τώρα για τα περί ανθελληνισμού, μάλλον γινόμαστε υπερβολικοί, περισσότερο μια αντιεθνικιστική δουλειά ένος Έλληνα είδα, και πάντα ως σάτιρα.

Link to comment
Share on other sites

Οφείλω να ομολογήσω ότι διαφωνώ με τη διατύπωση της ανωτέρω πρότασης του κομίστα, αλλά δεν πρόκειται περί ρατσισμού, όσο για κλασική περίπτωση μανιώδους αντίδρασης που χάνει το μέτρο από άποψη εκφρασιολογίας. Το έργο είναι καθαρά αντιεθνικιστικό, όχι ρατσιστικό. :(

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Ίσως να συμφωνούσα μαζί σας αν δεν υπήρχε το παρελθόν.

 

Γιατί ο Νικ Μάρβελ σε παλαιότερο θέμα, έτυχε μιας «κάποιας» αντιμετώπισης; Ήταν απλά αντισατανιστικό (;;;!!!)

 

Γιατί δικό μου post διαγράφηκε όταν μέσα σε όλα τα άλλα δήλωσα ότι «οι Εβραίοι προσπαθούν να επιβληθούν με την κλάψα...κτλ». Μα και εγώ κατάγγειλα τον εβραϊκό εθνικισμό και τις πρακτικές του. Μήπως οι Εβραίοι (και ο εθνικισμός τους) είναι προστατευόμενο είδος ενώ οι έλληνες όχι;

 

Δεν θέλω ούτε να ανεβάσω τους τόνους ούτε με τα παραπάνω υπονοώ ότι είχατε άδικο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά σε παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές θέσεις του Κων όπως προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν και οι δικές μου. Αυτό που ζητάω είναι να τηρηθούν οι κανόνες του forum.

 

Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο μίσους φαίνεται ξεκάθαρα από τη δήλωση του δημιουργού την οποία ανάρτησε και στο site του.

 

Το ότι πρόκειται για ένα ρατσιστικό έργο μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε καθώς απομονώνει μια μερίδα ανθρώπων και τους επιτίθεται και τους προσβάλει. Τα επιχειρήματα δεν έχουν σημασία. Δηλαδή αν πω εγώ ότι οι μαύροι δεν μου αρέσουν επειδή ακριβώς είναι μαύροι και τρομάζω όταν τους βλέπω στο σκοτάδι να χαμογελούν, μπορεί κανείς να μου φέρει αντίρρηση; Αφού τρομάζω. Δικαίωμά μου δεν είναι; Αν μπούμε όμως σε τέτοιες διαδικασίες όπως καταλαβαίνετε σύντομα θα εκτροχιαστούμε.

 

Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία κάθε άποψη έχει τη θέση της. Έτσι και ο Κων μπορεί να κάνει ότι θέλει και να μην έχει νομικές κυρώσεις εφόσον δεν στρέφεται κατά προσώπων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι σεβαστό να προβάλλονται οι μισαλλόδοξες απόψεις του από ένα forum που το απαγορεύει ρητά και που στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί αυτό το δικαίωμα.

 

Όσον αφορά το γέλιο που βγάζει επιφυλάσσομαι. Δεν είναι απίθανο να έριχνα πολύ γέλιο αν το διάβαζα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα όρια μεταξύ σάτιρας και προσβολής είναι λεπτά και συνήθως ξεπερνιούνται. Άλλωστε με πόσες και πόσες γελοιότητες στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο δεν γελάμε; Ξέρουμε όμως κατά βάθος ότι είναι χωρίς νόημα.

 

Τέλος στο Art Αθήνα προσωπική μου γνώμη είναι ότι ορθός έπραξαν. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό το θέμα. Είναι ένα θέμα που αφορά την τέχνη, τις εκφράσεις της και τον αλληλοσεβασμό. Καμία σχέση δεν έχει με το παρόν θέμα.

 

Μπορούμε να κλείσουμε το θέμα εδώ αν θέλετε ή να το συζητάμε για μέρες. Θεωρώ όμως τουλάχιστον άδικη την προβολή του παραπάνω έργου και άλλων ανάλογων χωρίς την έκφραση κάποιων ελάχιστων ενστάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι ακριβώς να γράψω. Ποτέ στο forum δεν προσπάθησα να κάνω οποιουδήποτε είδους προπαγάνδα ή να εκφράσω πολιτικές απόψεις- μακριά από εμένα αυτό το τροπάριο.

Ένα κόμικ είναι το Giant Size Fascists. Μία μορφή τέχνης, που μένει στους αναγνώστες να κρίνουν αν είναι καλή ή κακή και να πράξουν αναλόγως.

Οι προσωπικές απόψεις του συγγραφέα με αφήνουν αδιάφορο, είναι αδύνατο να συμφωνούμε, όπως φυσικά και με τον περισσότερο κόσμο. Όμως η συγκεκριμένη δουλειά του έχει πολύ καλό σχέδιο και κάμποσες κωμικές εμπνεύσεις. Δεν είναι φυσικά το καλύτερο κόμικ που έχω διαβάσει, απλά το ανέφερα σαν πρόταση.

Όπως όταν λέω το ανέκδοτο με τον Λένιν και την Βουδαπέστη (αυτό με τον πίνακα) δεν σκοπεύω να προσβάλω κάποιον, έτσι και τώρα. Είναι ένα καθαρά σατυρικό έργο, που δεν γίνεται σε κανένα σημείο ακραίο ή χυδαίο.

Ένα μάτσο υπερήρωες όπως η Αρκούδα της Πίνδου, η Μπουμ-μπουμ-Λίνα και ο Μιναρώταυρος πολεμούν εχθρούς της πατρίδας όπως ο Κεμαλικός, ο Σφυροδρεπανοκέφαλος, ο Αλή Πασάς και ο Ψευδομακεδών.

Για να βγάλει γέλιο είναι η υπόθεση, όχι για να επιτεθεί στην Ελλάδα, ούτε για να πει βγείτε να κάψετε τη σημαία (που για μένα όποιος το κάνει είναι απλά καραγκιόζης και δεν αξίζει και να ασχοληθώ μαζί του).

Όσο για το ζήτημα με τον Νικ Μάρβελ και την αντιμετώπισή του, συμφωνώ. Ειδικά το πρώτο topic που είχε ανοίξει δεν έπρεπε να κλείσει και μάλιστα τόσο απότομα. Η πλάκα είναι ότι από ένα απόσπασμα που διάβασα από το βιβλίο φαινόταν αρκετά καλογραμμένο.

Τέλος πάντων, δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν, έστω και εμμέσως, άρα μία μικρή συγνώμη από τον lithonis.

Επιμένω όμως ότι είναι απλά ένα κόμικ.

Link to comment
Share on other sites

Μερικά πράγματα, πριν αρχίσω να το παίζω Ελβετία και να κάνω yodeling στο θέμα.

 

1. Ο Arachnida έκανε ένα τόπικ για ένα κόμικ, όπως ο Νικ Μάρβελ είχε κάνει ένα αντίστοιχο για ένα βιβλίο φαντασίας.

Κανένα τόπικ δεν έκλεισε επειδή κάποιοι διαφωνούσαν, αλλά μόνο όταν έγινε flame war.

 

2. Θα συμφωνήσω μαζί σου Lithonis για τη σάτιρα και οτι μερικές φορές μπορεί να ξεπερνά τα όρια, αλλά! Όσον αφορά εμάς δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με το τι κάνει ο Κων ή ο οποιοσδήποτε στη δική του σελίδα, ούτε και τι ιδεολογία έχει. Το τόπικ του Αραχνίδα δεν προσβάλλει κανέναν, και είναι μέσα στα πλαίσια του φόρουμ των κόμικς να αναφέρεται ένα κόμικ.

 

3. Αν κάποιος ερχόταν εδώ και άρχιζε τα Ανθελληνικά (θα πω παρακάτω ένα παράδεγμα Ανθελληνισμού να φρίξεις) να είσαι σίγουρος πως τα ποστς/τοπικς του και πιθανά και ο λογαριασμός του θα σβήνονταν, όπως σβήνονται τα προσβλητικά/ρατσιστικά/μισαλλόδοξα ποστς για οποιοδήποτε άλλο λαό ή και θρησκεία.

Στην περίπτωση αυτή όμως, δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Μια αναφορά με ένα εξώφυλλο σε ένα κόμικ, δεν είναι ούτε προπαγάνδα, ούτε προσυλητισμός, ούτε βέβαια Ανθελληνισμός, ειδικά μάλιστά αφού το κόμικ είναι σατιρικό (καλό ή κακό δεν έχει σημασία).

 

Οπότε εκτός αν αρχίσετε flame war, ώστε να μας αναηκάστε να πάρουμε κάποια μέτρα, απλά δεν θα κλείσει, αφού και όσοι moderators είπαν τη γνώμη τους στο Mods forum συμφωνούν στο να μην κλείσει. Θα προτιμούσα να μην δοκιμάσει κάποιος να ξεκινήσει flames εδώ!

 

Στο site του Κων στο deviant πάντως πρόσεξα πως σατιρίζει και άλλους λαούς μέσω των σούπερ-ηρώων του, άρα δεν νομίζω να τίθεται καν θέμα "ανθελληνισμού" πουθενά. Αλλά ακόμα κι αν δήλωνε ανοιχτά "ανθελληνιστής", στο δικό του site μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και δεν έχει σχέση με μας.

 

Όσον αφορά τώρα στους Κανονισμούς του φόρουμ, δεν είδα να παραβαίνεται ουδείς! Κατανοώ Lithonis τη θέση σου, μια που και ο Ελληνικός λαός είναι "λαός", αλλά νομίζω πως εμείς, σαν Έλληνες, έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε κριτική στους εαυτούς μας, ακόμα και να τονίζουμε - σατιρικά ή μη - κάποια "στραβά" ή "στερεότυπα".

Για να το πω πιο απλά: Με ενοχλεί όταν ακούω ξένους να λένε "Εσείς οι Έλληνες είστε το Α ή το Β", αλλά σαν Έλληνας διατηρώ το δικαίωμα να πω "Οι Έλληνες είμαστε το Α ή το Β". Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Δεν μπορώ να κατηγορηθώ για ρατσισμό αν πω "Οι Έλληνες είμαστε εαυτούληδες" ή αν ασκήσω κριτική σε κάτι που με ενοχλεί σαν πολίτη αυτής της χώρας, έστω και με υπερβολική σάτιρα.

 

Από την άλλη, αν έρθει κάποιος στο φόρουμ Έλληνας ή ξένος και πει (το παράδειγμα που θα δώσω είναι αληθινό και έχει ακουστεί σε ξένο φόρουμ): H Mακεδονία ανήκει στους Σκοπιανούς, η Θράκη και τα νησιά στους Τούρκους, η Ήπειρος στην Αλβανία, η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί με πυρηνική βόμβα, και ό,τι μείνει πρέπει να είναι "slave state", γιατί οι Έλληνες είναι υπάνθρωποι, να είσαι απόλυτα βέβαιος πως ο χρόνος παραμονής του στο SFF θα είναι δραματικότατα μικρός!!!

 

Εδώ όμως δεν βλέπω κάτι τέτοιο ούτε κατά διάνοια, πόσο μάλλον αφού πρόκειται για ένα απλό τόπικ που αναφέρεται σε ένα κόμικ. Γι'αυτό ας το λήξουμε εδώ το θέμα, παρακαλώ πολύ. Και αν κάποιος έχει να πει κάτι στον δημιουργό του κόμικ αυτού ας το κάνει στο site του και όχι σε μας.

 

Σημείωση, μια που είδα τώρα το τελευταίο ποστ του Αραχνίδα. Και να μην έκλεινε το πρώτο τόπικ του Νικ Μάρβελ θα κατέληγε επιβεβαιωμένα όπως κατέληξε και το δεύτερο. Έκλεισε σε μια προσπάθεια να ΜΗΝ γίνει ό,τι έγινε στο δεύτερο τόπικ.

 

Εν τέλει, δεν κατανοώ γιατί συνεχίζουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα ειδικά για θέματα ή άτομα που είναι εκτός φόρουμ και ακόμα περισσότερο γιατί πρέπει να γίνεται αυτό το φόρουμ πεδίο μάχης, όποτε έχουν κάποιοι τα κέφια τους (γενικά μιλάω)!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Αν και θα μπορούσα να πω πολλά

 

για να διατηρήσουμε το σεμνό επίπεδο που επιβάλει το forum...

 

Τόσο ο δημιουργός του όσο και εμείς, ως αναγνώστες, εντασσόμαστε κάτα κάποιο τρόπο στο αντικείμενο της ειρωνίας ("Έλληνες").Άρα μπορεί να θεαθεί ως ένα είδος αυτοκριτικής-ως εκεί.

Αυτό απέχει πολύ από τα σχόλια για τους μαύρους και τους εβραίους που αναφέρθηκαν πιο πάνω (καθόλου τυχαία επιλογή στόχων, αλλά τέλος πάντων)

 

(Είδατε πόσο σεμνός ήμουν?Γέρασα...

Θυμάστε-οι παλιοί-τον καβγά με τον Lord Velkion για τις σημαίες?Παλιές καλές εποχές...)

 

EDIT:Με πρόλαβε ο Dain...

Edited by Anergos Xaros
Link to comment
Share on other sites

για να διατηρήσουμε το σεμνό επίπεδο που επιβάλει το forum...

 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για πολιτισμένο/φιλικό/δημιουργικό επίπεδο που επιθυμεί το φόρουμ, χωρίς πολλούς συντηρητισμούς (όπως είχε τύχει να έχουμε στο παρελθόν) και όχι για επιβεβλημένη σεμνοτυφία (είδες τα Ορμονοτόπικς, no? ;) ) Αλλά ναι, θυμάμαι τις "αψιμαχίες" με το Velkion και thanks που δεν ξεκίνησες κάτι παρόμοιο!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Arachnida:

Θα στο θέσω ως εξής: Πολύ καλά έκανες και ανέβασες το θέμα όπως θα το έκανα και εγώ για κάτι που θα έβρισκα και θα μου άρεσε ώστε να το μάθουν και άλλοι. Αυτό το σκοπό επιτελεί άλλωστε το forum.

Δεν νοιώθω προσβεβλημένος από την κίνηση σου και δεν σχολιάζω καν τις προθέσεις σου.

Σε συγχωρώ αν σε κάνει να νοιώθεις καλύτερα αλλά πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγχώρεση.

 

Ας πούμε απλά ότι έχω κάποιες ευαισθησίες και με ενόχλησε η προβολή του εν λόγο έργου (για τους λόγους που ανέφερα) μέσω του forum.

 

Dain:

Συμφωνώ με όσα λες και μου είναι πλήρως κατανοητά.

Δεν επιχειρώ να ξεκινήσω flamewar ούτε επιτίθεμαι σε κανέναν προσωπικά. Ο μόνος που θα μπορούσε να έχει κάποιο παράπονο είναι ο Κων του οποίου το έργο απαξιώνω.

 

Το δεύτερο post μου είχε χαρακτήρα περισσότερο απολογητικό ώστε να κάνω ξεκάθαρη τη θέση μου στους προλαλήσαντες προσπαθώντας πάντα να μείνω εντός θέματος το οποίο είναι και το εν λόγο κομικ.

 

Εξαρχής δήλωσα "Αυτή η πρόταση γίνεται με κάθε επιφύλαξη για την σύμπλευση με τους κανονισμούς λειτουργίας του forum" και δεν προσπαθώ να σας υποδείξω τον τρόπο λειτουργίας του. Εκφράζω απλώς την προσωπική μου γνώμη και τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα. Επιπλέον δεν ζήτησα από κανένα να μου απολογηθεί και δεν με ενδιαφέρουν τα αισθήματα κανενός συμπεριλαμβανομένης της φιλοπατρίας του.

 

Υ.Γ. Δεν έχω όρεξη.

 

Anergos Xaros:

Θα διαφωνήσω αλλά προφανώς δεν έχει καμία σημασία. Απορώ που μπορείς να μιλάς για "αυτοκριτική" τη στιγμή που ο ίδιος ο δημιουργός δηλώνει ευθαρσώς ότι θέλει να προσβάλει και να ισοπεδώσει. Αν δεν γνώριζα τις προθέσεις του πιθανόν να το έπαιρνα και εγώ στην πλάκα. Λες να τον παρεξήγησα;

 

Τα σχόλια για τους μαύρους και τους εβραίους έχουν μεγάλη σχέση κατ' εμέ και σαφώς δεν είναι τυχαία. Θα έπρεπε;

Εκτός και εννοείς κάτι άλλο που δεν μου αρέσει οπότε θα πρέπει να ορίσεις χρόνο και τόπο συνάντησης. Άντε επειδή ήσουν καλό και σεμνό παιδί (αν και γεροντάκι) θα σε αφήσω να διαλέξεις και το όπλο της αρεσκείας σου.

 

 

cu around...

Link to comment
Share on other sites

Εξαρχής δήλωσα "Αυτή η πρόταση γίνεται με κάθε επιφύλαξη για την σύμπλευση με τους κανονισμούς λειτουργίας του forum" και δεν προσπαθώ να σας υποδείξω τον τρόπο λειτουργίας του. Εκφράζω απλώς την προσωπική μου γνώμη και τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα. Επιπλέον δεν ζήτησα από κανένα να μου απολογηθεί και δεν με ενδιαφέρουν τα αισθήματα κανενός συμπεριλαμβανομένης της φιλοπατρίας του.

 

Απολύτως κατανοητό εξ αρχής. Και δεν ζητήθηκε ούτε και δώθηκε καμμία απολογία, αλλά εξήγηση η οποία πιστεύω πως σε ενδιέφερε.

Link to comment
Share on other sites

Στην πραγματικότητα πρόκειται για πολιτισμένο/φιλικό/δημιουργικό επίπεδο που επιθυμεί το φόρουμ
H δημιουργία, καμιά φορά γεννιέται μέσα από την σύγκρουση-διαφορετικών έως και αντίθετων απόψεων.

Όσο για το "φιλικό", το νιώθω σαν μια μορφή καταπίεσης.

Δεν σας ξέρω, δεν είστε φίλοι μου και καταπιέζομαι όταν διαβάσω κάτι που μου σηκώνει τις τρίχες και δεν μπορώ να εκφράσω μια αξιοπρεπής χριστοπαναγία.

Αλλά καταννοώ και σέβομαι την εν λόγω λειτουργία για λόγους πρακτικής αναγκαιότητας και τα λοιπά...

 

Απορώ που μπορείς να μιλάς για "αυτοκριτική" τη στιγμή που ο ίδιος ο δημιουργός δηλώνει ευθαρσώς ότι θέλει να προσβάλει και να ισοπεδώσει.

 

Μα...κι αυτό ατοκριτική είναι!

 

 

Εκτός και εννοείς κάτι άλλο που δεν μου αρέσει οπότε θα πρέπει να ορίσεις χρόνο και τόπο συνάντησης.

 

...όποτε θες.Μια βόλτα από Αθήνα την σχεδίαζα έτσι κι αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Lithonis, αν διάβαζες μικρός κόμιξ της Μάρβελ θα έπιανες το μισό αστείο: το GSF είναι μια ακραία σάτιρα των Marvel Comics του 70, με τον εθνικισμό που αυτά είχαν, περασμένα από Ελληνικά φίλτρα. Όταν πχ ο τύπος παίρνει τους 4 φανταστικούς και τους κάνει ομάδα φονταμενταλιστών μουσουλμάνων είναι μάλλον εμφανές ότι δεν "θάβει" τους Έλληνες, "θάβει" τους φανατικούς κάθε είδους.

Δηλώσεις του δημιουργού δεν έχω διαβάσει για να κρίνω τα πιστεύω του, μόνο στο comicdom τον θυμάμαι στον πάγκο των fanzines και μάλιστα ούτε που μιλήσαμε, αλλά ως κόμιξ δεν βρίσκω προσωπικά κάτι το μεμπτο: τους σατιρίζει όλους (ένας από τους κακούς πχ είναι ο Ανθέλλην, ένας αναρχικός με δοκάρι, μολότοφ και κράνος μοτοσυκλέτας

Link to comment
Share on other sites

Απολύτως κατανοητό εξ αρχής. Και δεν ζητήθηκε ούτε και δόθηκε καμία απολογία, αλλά εξήγηση η οποία πιστεύω πως σε ενδιέφερε.

Οκ. Με κάλυψες.

 

 

Μα...κι αυτό αυτοκριτική είναι!

Σωστό και αυτό αλλά δεν πρόκειται περί της αυτοκριτικής περι της οποίας ο λόγος.

 

...όποτε θες. Μια βόλτα από Αθήνα την σχεδίαζα έτσι κι αλλιώς.

Α!!! Πολύ ωραία. Ενημέρωσε με όμως για το όπλο της επιλογής σου ώστε να προπονηθώ νωρίτερα. Μην με βρεις εντελώς σκουριασμένο. Λέω μάλιστα να κόψουμε και εισιτήρια για την "μονομαχία των γιγάντων". Επίσης να το γυρίσουμε σε βίντεο και να το πουλήσουμε σαν αποκλειστικό σε όλα τα κανάλια.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου :-)

 

Lithonis, αν διάβαζες μικρός κόμιξ της Μάρβελ ...

Πιάνω ακριβώς τι εννοείς. Κάπου διάβασα την δήλωση κάποιου "... το έργο πολλές φορές ξεπερνά τον δημιουργό ..."

Ίσως να είναι και έτσι, δεν θα διαφωνήσω σε αυτό. Διατηρώ απλά κάποιες επιφυλάξεις.

 

Η παραπάνω δήλωση μου άναψε κόκκινα λαμπάκια. Νομίζω ότι ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να κρατά τις ισορροπίες και ότι έχει να πει να το λέει μέσα από το έργο του. Για παράδειγμα ο ανθέλλην όπως τα λες φαίνεται σαν να είναι ένας ακόμη φασίστας στο οποίο συμφωνώ ( κατάλαβα λάθος; ). Αντίθετα από τις δηλώσεις του Κων ( τις οποίες μπορεί και να παρεξήγησα τώρα που το σκέφτομαι προσπαθώντας πολύ να τις δω καλοπροαίρετα ) φαίνεται σαν να είναι ο πολέμιος του φασισμού κάτι που δεν θα σχολιάσω περαιτέρω.

 

Στην τελική, δεν διαφωνώ ότι μπορεί και να κάνω και λάθος.

Για αυτό μου αρέσουν οι πολιτισμένες συζητήσεις :-)

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι υποστηρίζει κάτι ακριβώς, πέραν των προφανών - ο φασισμός είναι κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο από το: «μισότρελος μ' εθνικιστικό φρόνημα» και ο... μπάχαλος Ανθέλλην προφανώς είναι αντιδημοκράτης, αλλά όχι φασιστής κιόλας. Το λέει, όμως, πουθενά;

Link to comment
Share on other sites

Η παραπάνω δήλωση μου άναψε κόκκινα λαμπάκια. Νομίζω ότι ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να κρατά τις ισορροπίες και ότι έχει να πει να το λέει μέσα από το έργο του. Για παράδειγμα ο ανθέλλην όπως τα λες φαίνεται σαν να είναι ένας ακόμη φασίστας στο οποίο συμφωνώ ( κατάλαβα λάθος; ). Αντίθετα από τις δηλώσεις του Κων ( τις οποίες μπορεί και να παρεξήγησα τώρα που το σκέφτομαι προσπαθώντας πολύ να τις δω καλοπροαίρετα ) φαίνεται σαν να είναι ο πολέμιος του φασισμού κάτι που δεν θα σχολιάσω περαιτέρω.

 

Στην τελική, δεν διαφωνώ ότι μπορεί και να κάνω και λάθος.

Για αυτό μου αρέσουν οι πολιτισμένες συζητήσεις :-)

Ο Ανθέλλην είναι κι αυτός ένας φανατικός, που συμμαχεί με Τούρκους, Βούλγαρους, Κομουνιστές και Πέρσες κατά της Ελλάδας. Το όλο concept είναι τόσο απλουστευμένο που καταντάει αστείο, όπως θα έπρεπε να είναι. Το αν ο δημιουργός είπε μια βλακεία για να προκαλέσει εντυπώσεις πολύ που με νοιάζει, ακούω metal τόσα χρόνια που έχω μάθει να τις αγνοώ, το έργο καθεαυτό δεν κρύβει ανθελληνισμό, το φανατισμό κοροϊδεύει, προβάλλοντάς τον καρτουνιστικά πάνω στο υπερηρωικό πρότυπο του 60-70.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Χρωστάω ένα μήνυμα εδώ.

 

Βρήκα το κόμικς στο Cube, επιτέλους, μετά από μήνες. Το διάβασα και μου άρεσε πολύ. Το όλο concept, οι ήρωες, οι ιδέες του, μέχρι και οι εκπληκτικές διαφημίσεις, ευφυείς απομιμήσεις των διαφημίσεων που είχαν τα Μάρβελ της δεκαετίας του '70. Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΓΤΠ, Νίκο, Για το πέος.

 

Το GSF, στο πρώτο τεύχος, ήταν μια χαρά. Τα "επεισόδια" που βγαίνουν στη Γαλέρα είναι μετριότατες και πολλές φορές χονδροειδείς προσεγγίσεις σε ενδιαφέροντα ζητήματα, κατά τη γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Τα επεισόδια στη Γαλέρα δεν τα έχω διαβάσει. Απ' όσο ξέρω η Χαραμάδα δεν σχεδιάζει να βγάλει δεύτερο τεύχος. Πάντως το πρώτο πήγε (και πηγαίνει) πολύ καλά από πωλήσεις. (σχετικά μιλώντας)

Επίσης νομίζω ότι η άποψη σου atrelegis είναι λίγο αφοριστική.

Edited by Arachnida
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..