Jump to content

The Golden Compass (2007)


Attsifte
 Share

Recommended Posts

Βγαίνει τα Χριστούγεννα καινούργια τριλογία; Με ένα κοριτσάκι που είναι η εκλεκτή;

Edited by Dreamer
Διορθώθηκε ο τίτλος του topic και επίσης προστέθηκε το έτος κυκλοφορίας καθώς και το τρέιλερ της ταινίας
Link to comment
Share on other sites

Για τι τριλογία λες; Αν εννοείς (επειδή λες για εκλεκτή) Matrix, είναι μάλλον highly unlikely.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

hehe... στις 7 δεκεμβρίου βγαίνει λοιπόν το πρώτο μέρος της τριλογίας his dark materials του phillip pullman.

The_Golden_Compass_teaser_poster.jpgGolden_compass_ver2.jpg

 

όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία, γνωρίζει την υπόθεση (δεν θα τη σποϊλεριάσουμε εδώ πέρα - πάρα πολύ). είμστε στην οξφόρδη, ή καλύτερα μία οξφόρδη. υπάρχει τεχνολογία, αλλά όλα θυμίζουν προηγούμενο αιώνα. υπάρχουν μάγισσες και αρκούδες που μιλάν και πολεμούν. και υπάρχουν και τα δαιμόνια, για τα οποία δεν λέμε παραπάνω για να υπάρχει κάτι να τσιγκλάει μέχρι το δεκέμβριο όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία.

 

στα συν, οι ηθοποιοί που παίζουν και η new line cinemas, η οποία πριν 6 χρόνια μας παρέδωσε τον άρχοντα των δαχτυλιδιών. στα μείον ίσως το σενάριο. για να είναι οικονομικά βιώσιμη η ταινία στις ηνωμένες πολιτείες, δεν θα υπάρχει καμιά άμεση αναφορά στο θεό ή τη θρησκεία (από όσο διαβάζω στη wikipedia. τα επόμενα δύο βιβλία δεν είναι σίγουρο ότι θα μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη και θα κριθεί από την επιτυχία της πρώτης ταινίας. δεδομένου ότι στα επόμενα βιβλία ο θεός και η θρησκεία παίζουν κύριο ρόλο -περισσότερο από ό,τι στο πρώτο βιβλίο-, αναρωτιέμαι (πιστεύω όχι μόνος) πώς θα γίνει. αλλά ας μην μας τελειώσει η πίστη από τόσο νωρίς.

 

στο site αυτό μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας ή να βρείτε ποιο είναι το δικό σας δαιμόνιο.

Link to comment
Share on other sites

Τα βιβλια δεν τα εχω διαβασει αν και πολλοι εδω μεσα ειναι φαν.

Οσο για την ταινια,μου φαινεται πολυ καλη.Βγαζει μια αισθηση το τρεηλερ.Απο εκει και περα τι θα παιχτει με τις αλλαγες πανω στο βιλβιο για τα θρησκευτικα ζητηματα...θα δουμε.

Link to comment
Share on other sites

Aν η ταινία έχει επιτυχία, θα παιχτούν πολλά Heiron! Ειδικά στην Ελλάδα μάλιστα θα ξεχαστεί δια παντός ο Harry Potter και θα γίνει μπάχαλο με αυτή τη σειρά! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Είδα πρόσφατα την ταινιούλα και μου άρεσε αρκετά! Είναι πολύ πιο straightforward στα διάφορα ερωτήματα που αιωρούνται στα βιβλία (για τα δαιμόνια, τη σκόνη κλπ) και επομένως πιο ευκολοκατανόητη. Ο χαρακτήρας της Λύρας δεν μου άρεσε, δεν ήταν όπως τον φανταζόμουν, αλλά η Nicole δίνει ρέστα! Τα εφέ και οι τοποθεσίες είναι πολύ όμορφα και η μεταφορά του βιβλίου πιστή στο πνεύμα του. Γενικώς δεν ενθουσιάστηκα αλλά είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. H wikipedia έχει ενημερωμένα νέα για την πιθανότητα sequel. Ωραία θα είναι να γίνουν και τα άλλα δύο.

 

Υ.Γ. το site έβγαλε ότι το δαιμόνιό μου είναι ένας γίββωνας! Λέτε να είναι καλύτερο ψυχολογικό τεστ από αυτό των Young et al.? :atongue:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

την είδα και εγώ την ταινία, που επισήμως πλέον κυκλοφόρησε σε δουβουδού.

ωραία εφέ, ωραία ιστοριούλα, αλλά είναι ξεκάθαρα το πρώτο μέρος... και αυτό το θεωρώ μειονέκτημα, επειδή ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα γυριστούν τα άλλα δύο...

το περίμενα λίγο λιγότερο γυαλισμένο στην εικόνα, ειδικά προς το τέλος στο κέντρο που χώριζαν τα δαιμόνια από τα παιδιά, πολύ καθαρά ήταν όλα. και γενικότερα περισσότερο σαν προσπάθεια ανάπλασης, παρά σαν μεταφορά μου φάνηκε.

α, και η kidman... όλα τα λεφτά ;) .

 

Υ.Γ. το site έβγαλε ότι το δαιμόνιό μου είναι ένας γίββωνας! Λέτε να είναι καλύτερο ψυχολογικό τεστ από αυτό των Young et al.? :atongue:
δεν το ξέρω -προφανέστατα- το συγκεκριμένο τεστ, αλλα άμα το έβγαλαν ψυχολόγοι, δεν θα πόνταρα τα λεφτά μου σε αυτό. εγώ θα συμφιλιωνόμουν με το γίββωνα... :bleh:
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Plans for a sequel to fantasy film The Golden Compass have reportedly been axed following a series of protests from the Catholic Church.

 

Scholars slammed the children's movie last year for being anti-God and anti-religion - and even officials at The Vatican stepped in to criticise the film, which stars Daniel Craig and Nicole Kidman.

 

Now author Philip Pullman, who wrote the His Dark Materials trilogy the film was based on, has confirmed he has not been contacted over a follow-up, adding to industry speculation a second installment will not be made.

 

He says, "When the first film was in production, I was talking to the studio and to (writer/director) Chris Weitz and producers quite frequently. I'm sure I would be now if the sequel was in production."

 

But he admits he still has high hopes for another film: "I know everyone would like to see a sequel and I know I'd like to see it."

 

Film studio New Line Cinema is refusing to discuss the future of the trilogy.

Link to comment
Share on other sites

Δυο λιτά σχόλια σε αυτή τη ΠΑΤΑΤΑ για την οποία ακόμα κλαίω τα 7 ευρώ που έδωσα για να τη δω στο σινεμά...

 

 

Καταρχάς αυτό που με ιντρίγκαρε περισσότερο στα βιβλία (και ειδικά στο πρώτο) ήταν το μυστήριο με τα δαιμόνια. Το βιβλίο ήταν έτσι δομημένο ώστε ο αναγνώστης να καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται στο δεύτερο με τρίτο κεφάλαιο. Επειδή όμως η ταινία απευθύνεται προφανώς σε ανεγκέφαλους, για να μη μας μπερδεύει, μας δίνει μια δίλεπτη εξήγηση για τα πάντα στην αρχή της ταινίας (τι είναι τα δαιμόνια, τι είναι η σκόνη...), χαλώντας έτσι όλο το μυστήριο.

 

Δεύτερον, αυτό που είχε τρελό ενδιαφέρον ήταν η διαστρεύλωση της επιστήμης στον κόσμο της Λύρας και η σημασία της εκκλησίας στις επιστημονικές ιδέες, κάτι που δε φάνηκε πουθενά στην ταινία.

 

Ας μη μιλήσουμε περεταίρω για τις ψευτοεπικές ατάκες και σκηνές μάτσο LoTR-wannabe-ΟΥΓΚ τσιγγάνων ούτε για τη μηδενική σκηνοθεσία και casual πάω-για-ψώνια-στο-mall-ειμαι-πολύ-ιn ηθοποιεία και ας πάμε κατευθείαν στο ζουμί, εκεί που με πείραξε περισσότερο.

Το σενάριο ρε για το όνομα του Νυαρλαθοτέππ! Η δομή της ιστορίας!

 

Τι δουλειά είχαν οι σκλαβέμποροι να παραδώσουν τη Λύρα στις αρκούδες; Και γιατί να πάει οικειοθελώς από την μπροστά πόρτα στο εργαστήριο-φυλακή;

Παρεπιπτόντως τα δυο αυτά γεγονότα ήταν αντεστραμένα χρονικά από το βιβλίο. Στο βιβλίο η ιστορία έβγαζε νόημα, στην ταινία όχι.

 

Επίσης πολύ θα μου άρεσε κάποια στιγμή να αρχίσουν να σέβονται τους συγγραφείς οι χασάπηδες του hollywood, αντί να κάνουν άλλα αντί άλλων για να φέρουν το story στα μέτρα τους. Ο Πούλμαν είχε ένα συγκεκριμένο τέλος στο βιβλίο του.

Ο πατέρας της Λύρας σκοτώνει τον Ρότζερ (τον οποίο τον πηγαίνει η ίδια η Λύρα εν αγνοία της σε αυτόν) για να μπορέσει να ανοίξει την πύλη στον άλλον κόσμο, χρησιμοποιώντας την τεχνική διαχωρισμού των δαιμονίων. Να μη παραλείψω το άκρως απολαυστικό απόσπασμα από την "Γένεση" που υπήρχε στο τελευταίο κεφάλαιο που έδινε hints για το νόημα της Σκόνης αλλά τελικά δεν αποκαλύπτει τίποτα.

Το τέλος είχε νόημα γιατί έδενε την ιστορία, έφερνε την υπόθεση σε κορύφωση και ήταν ένα cliffhanger μετά το οποίο ξεκινούσε ομαλότατα το δεύτερο βιβλίο με το νέο ήρωα.

 

Εννοείται ότι αν βγουν και τα άλλα 2 βιβλία σε ταινία μπορεί τα δω σε DVD, μπορεί και καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή γνώριζα τι κιάνανε στο βιβλίο, δεν πήγα να το δώ. Και δεν φταίγανε τόσο οι χασάπηδες του Χόλλυγουντ όσο οι θρησκευτικοί χασάπηδες που όλα τα χαλάνε και τα δηλητηριάζουν.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα που δεν έχω διαβάσει το βιβλίο πειράζει που μου άρεσε αρκετά? :p

Υποθέτω πως όλα αυτά τα οποία σας ενοχλούν περισσότερο στη διασκευή είναι πάνω κάτω τα ίδια πράγματα που με ενοχλούσαν στον Άρχοντα. Όμως ρε παιδιά, είναι άλλο το μέσο και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης στα δύο.

Εγώ τα λάτρεψα τα δαιμόνια της ταινίας και νομίζω πως θα δω και τα άλλα της μέρη στο σινεμά, πριν να διαβάσω τα βιβλία και σπαστώ γιατί φυσικά θα είναι πιο ωραία :p

Link to comment
Share on other sites

Όπα, είναι αυτό με την αρκούδα; Είναι πολύ χαριτωμένη ταινιούλα με την οποία πέρασα καλά. Είμαι βέβαια και φαν της Κίντμαν. Ούτε εγώ έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά είμαι σίγουρος πως θα είναι ακόμα καλύτερο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

5 χρόνια μετά , καμία συνέχεια της τριλογίας στον κινηματογράφο. Κατά τη νώμη μου καλύτερα καθώς δεν με ενθουσίασε καθόλου η ταινία, αλλά είχα ξετρελαθεί με τα βιβλία, οπότε αποφύγαμε τον κίνδυνο να αλλοιώσουν τα επόμενα 2.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to The Golden Compass (2007)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..