Jump to content

Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ (F. Scott Fitzgerald)


D'Ailleurs
 Share

Recommended Posts

Διαβάζει κανείς F. Scott Fitzgerald;

Αν όχι χάνετε. Απο τους καλύτερους συγγραφείς του μεσοπολέμου.

Εχω διαβάσει το 'Tender is the night" και το "The Great Gatsby" και θέλω όπωσδήποτε να διαβάσω και τα άλλα του βιβλία.

<h1 class="firstHeading">

</h1>

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζει κανείς F. Scott Fitzgerald;

Αν όχι χάνετε. Απο τους καλύτερους συγγραφείς του μεσοπολέμου.

 

Έχω μονο να πω ότι συμφωνώ και επαυξάνω.

Το The Great Gatsby το έχω διαβάσει και το διαθέτω σε όσες γλώσσες μιλάω καθώς και μια έκδοση στα ρώσικα (τα οποία σκοπεύω να μάθω).

Θα σου πρότεινα το The Beautiful and Damned, γραμμένο 3 χρόνια πριν τον Γκάτσμπυ.

Link to comment
Share on other sites

Ένας πολύ καλός μου φίλος μου έχει μιλήσει για το Fitzgerald, αλλά δεν έχω καθήσει να διαβάσω ακόμα - συνήθως είχα ή άλλα βιβλία, ή εξετάσεις, ή δουλειές που προείχαν. Κάτι μου λέει ότι θα πρέπει να το επισπεύσω από τον τόνο σας, ε;

Link to comment
Share on other sites

Μόνο το The Great Gatsby και ήταν καταπληκτικό. Πάνε χρόνια που το διάβασα, αλλά μου έχει μείνει το βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι και εγώ πριν πολλά χρόνια. Δεν με είχε ενθουσιάσει, ίσως λόγω ηλικίας, ίσως γιατί περιστρεφόταν γύρω από μια κοινωνία που μου φαινόταν ξένη (η δεκαετία της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, 1920+). Ήταν καλό και σύντομο, απλά δεν με είχε ενθουσιάσει.

Μια και είμαστε στην εποχή, αναρωτιέμαι αν έχετε διαβάσει το Χρηματιστή του Ντράιζερ (1912, ο Γκάτσμπι γράφηκε μια δεκαετία μετά), ένα πολύ καλό μυθιστόρημα πάνω στην Αμερική, το Χρηματιστήριο, τις κρίσεις, που μου θύμισε πολύ έντονα Ελλάδα του 1999... Έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά, αν θυμάμαι καλά στη Σύγχρονη Εποχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εγώ από Φιτζεραλντ μόνο το The Great Gatsby(όπως πολλοί εδώ) έχω διαβάσει και μάλιστα πρόσφατα.Δεν με ενθουσίασε,αν και κάπου προς το τέλος(όχι το τέλος,λίγο πιο πρίν,λίγο μετά τη μέση) βελτιώνεται αρκετά από πλευράς δράσης.Γιατί το κακό είναι ότι απλά μας περιγράφει την κοινωνία της εποχής,τα τεχνολογικά επιτεύγματα,την πολυτέλεια,τα πάρτυ,την όλη "gaiety"...Μετά λεει "ας γραψω και λίγο στόρ" και το ξεπετάει σχετικά γρήγορα.Η γραφή του καλή είναι βέβαια,αν και ψιλοβαριόμουν και τα αγγλικά δεν με συναρπάζουν το διάβασα σχετικά ευχάριστα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Ο Παράδεισος του Πατ Χόμπυ 

Τρίτο βιβλίο του Φ. Σ. Φιτζέραλντ που διαβάζω, μετά το "Ο μεγάλος Γκάτσμπυ" που διάβασα το 2013 και το "Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον", που διάβασα το 2014. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συλλογή διηγημάτων, που παρουσιάζουν έναν ξεπεσμένο σεναριογράφο του Χόλιγουντ, τον Πατ Χόμπυ, που στα σαράντα εννιά του χρόνια προσπαθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βγάλει κάποια δολάρια, ενθυμούμενος πάντα την παλιά του δόξα. Οι ιστορίες μπορούν να διαβαστούν με οποιαδήποτε σειρά και είναι σαν να γράφτηκαν για διαφορετικά περιοδικά, χωρίς να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος στα βάσανα του πρωταγωνιστή. Ο Φιτζέραλντ μέσω των συγκεκριμένων διηγημάτων θίγει τα κακώς κείμενα του Χόλιγουντ της εποχής του και αναδεικνύει μια άλλη εικόνα της μεγάλης αυτής βιομηχανίας θεάματος. Σίγουρα ούτε η γραφή ούτε το είδος των διηγημάτων είναι για όλα τα γούστα, όμως προσωπικά δηλώνω ικανοποιημένος. Επίσης, τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή το "Ο μεγάλος Γκάτσμπυ", που είχα ψιλοθάψει τότε που το διάβασα - μπορεί να το δω με άλλο μάτι, πλέον. Και, φυσικά, έχω να διαβάσω και άλλα βιβλία του.

7.5/10

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ (F. Scott Fitzgerald)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..