Jump to content

The witcher / The Hexer (2001)


D'Ailleurs
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...

Πάιζω το παιχνίδι αυτήν την εποχή. Ομολογώ πως δεν ήξερα για το βιβλίο (και την ταινία). Τα γραφικά του έχουν ξεφύγει πραγματικά. Αν έχετε δει το Βeowolf του Gaiman, έιναι κάπως έτσι. Σαν την ταινία, μόνο που τα ίδια γραφικά τα έχει στο gameplay.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι ΠΟΛΥ καλή. Καμία σχέση με τα κλασικά fantasy games που έχουμε συνηθίσει. Ρατσισμός, πόλεμος ανθρώπων - ξωτικών, βία, άυθονες βωμολοχίες...

Το σενάριο είναι απολαυστικό, αλλά δε ξέρω κατά πόσο έχουν κρατήσει την ιστορία του βιβλίου ή έχουν απλά πάρει κάποιες γραμμές από εκεί. Δηλαδή το τί είναι οι Witchers (μεταλαγμένοι με αλχημεία κυνηγοί τεράτων) και γενικές πληροφορίες για τον κόσμο του Ζεμπρόφσκι.

Αν η ταινία θα κυλάει στην ίδια αισθητική με το παιχνίδι (και δεν εννοώ μόνο στον τομέα των FX) τότε θα είναι κορυφαία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hello, all you beautiful creatures.

 

 

 

Για την ταινία μόλις έμαθα, και έσπευσα να μάθω περισσότερα. Από ότι φαίνεται δεν πρέπει να ήταν και μεγάλη επιτυχία, ούτε επίσης η σχετική σειρά με τα 13 νομίζω επεισόδια.

 

 

 

Παραθέτω links για περισσότερα:

 

Μόλις δω τη σειρά θα σου πω, αλλά από τις κριτικές τις ταινίας δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. http://www.imdb.com/title/tt0300657/

 

 

 

Το παιχνίδι από την άλλη ήταν ό,τι καλύτερο RPG έχω δει μετά το Oblivion. Τι να πω για τα γραφικά, για το gameplay, την ωριμότητα σε όλο του το σενάριο, τα ηθικά διλλήματα που επηρέαζαν την έκβαση του παιχνιδιού. Υπέροχο, απλά υπέροχο?

 

 

ΥΣ: Σίγουρα βγαίνει και δεύτερο μέρος σε παιχνίδι, οπότε και πιστεύω ότι ενδεχομένως θα ξανακάνουν και την ταινία!!!

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

άσχετο αυτό, αλλα ρε μεγάλε, άμα το παιχνίδι ήταν οτι καλύτερο μετά απο την μεγαλειώδη πατάτα Oblivion, τότε πάλι μέτριο θα είναι...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για την σειρά, πάντως για το παιχνίδι μου έχουν πεί καλά λόγια. Όσο για την ταινία θα δούμε τι λέει...

 

[off topic]Το Oblivion όντως ήταν απογοητευτικό μετά το καταπληκτικό Morrowind... Εγώ ήλπιζα ότι το Oblivion θα ήταν σαν το Morrowind αλλά... Το Morrowind είχε και πολύ καλύτερο gameplay στις λεπτομέρειες από το Oblivion. Αλλά ας αφήσουμε αυτό τώρα...[/off topic]

Link to comment
Share on other sites

Για τη σειρά , έγραψα κανά δυό κουβέντες στο αντίστοιχο topic... μόνο τρία επεισόδια έχω δει μέχρι τώρα, ελπίζω να βελτιωθεί παρακάτω. Για την ταινία, όποιος βρει υπότιτλους να μας πει μπας και τι δούμε και εμείς. Το trailer είναι γενικά κατατοπιστικό, περίπου έτσι (και με την ίδια μουσική) είναι η σειρά, ίσως με λιγότερες δραματικές σκηνές.

 

Επίσης, να προσθέσω ότι η σειρά έχει πολύ καλή φωτογραφία για το υπόλοιπο επίπεδό της.

 

Όσο για το παιχνίδι μεγάλε, μη στηρίζεσαι στην άποψή μου... ή παίξτο ή αν βαριέσαι διάβασε κριτικές και δες screenshots

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είδα το πρώτο επεισόδιο της σειράς και μου άρεσε.

Χορταστικό (52 λεπτά), ωραία ιστορία, πολύ παραμυθένια ατμόσφαιρα, καλοί ηθοποιοί.

Από επίπεδο budget, εντάξει χάνει, αλλά ο σκηνοθέτης έχει κάνει καλή δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Είδα το πρώτο επεισόδιο της σειράς και μου άρεσε.

Χορταστικό (52 λεπτά), ωραία ιστορία, πολύ παραμυθένια ατμόσφαιρα, καλοί ηθοποιοί.

Από επίπεδο budget, εντάξει χάνει, αλλά ο σκηνοθέτης έχει κάνει καλή δουλειά.

 

Λοιπόν τώρα που έχω δει όλη τη σειρά έχω σχηματίσει καλύτερη γνώμη.

Είναι κάτι διαφορετικό, που αξίζει να δείτε. Λείπει η υπερβολή και οι σκηνές μάχης φαίνονται πολύ αυθεντικές με την απουσία ειδικών εφέ. Φαίνεται πολύ παράξενη η εικόνα και η φωτογραφία, όταν δεν έχουν επεξεργαστεί ψηφιακά.

Ο πρωταγωνιστής (Michal Zebrowski) νομίζω είναι εξαιρετικός, δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον άλλο ιδανικότερο για το ρόλο του Geralt. Η σειρά είναι βέβαια όπως προανέφερα μικρού σχετικά budget, αλλά το αποτέλεσμα από αξιοπρεπές στα πρώτα επεισόδια, γίνεται πάρα πολύ καλό από τη μέση της σειράς και μετά. Τα τελευταία 6-7 επεισόδια αφηγούνται την ίδια ιστορία, κάτι το οποίο είναι θετικότατο, μιας και στα προηγούμενα που ήταν αυτοτελή, η πλοκή ξεδιπλωνόταν τόσο γρήγορα, που ορισμένες φορές χρειαζόταν ο θεατής να χρησιμοποιήσει πολύ έντονα τη φαντασία του για να βγάλει συμπεράσματα.

Επίσης είναι εντυπωσιακό το πόσο βελτιώθηκαν οι σκηνές μάχης, μιας και προς το τέλος ο Zebrowski έχει γίνει πολύ καλός ιππέας-ξιφομάχος.

Γενικά το Wiedzmin έγινε μία από τις πιο αγαπημένες μου σειρές και θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του φάνταζυ.

Είναι κρίμα που δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα τα βιβλία του Andrej Sapkowski στα αγγλικά (εκτός από το Last Wish) και ελπίζω μία μέρα να έρθουν και στη χώρα μας. Νομίζω ήδη έχουν κάνει σχετική επιτυχία στην Ισπανία.

Ο χαρακτήρας του Geralt, τα τέρατα που καλείται να αντιμετωπίσει για να προστατέψει τους ανθρώπους, αλλά και τα ηθικά διλήμματα, που ξετυλίγονται γύρω του και τον Κώδικα τιμής των Wiedzmin, σε συνδυασμό με τις πολιτικές δολοπλοκίες, αποτελούν έναν πολύ όμορφο καμβά για να ζωγραφιστούν ιστορίες επικής φαντασίας.

Η ταινία, δε νομίζω ήταν απλά μονταρισμένα πλάνα από τη σειρά.

 

Δείτε και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

και

Link to comment
Share on other sites

Είδα βίντεο. Καλό! Υποβλητική ατμόσφαιρα και πολύ καλο το αποτέλεσμα που βγάινει απο την απουσία εφέ και υπερβολικού μοντάζ. Όντως, ο ηθοποιός είναι καλός. Γιατί έχει κατάμαυρα μάτια, σαν βαμπίρ?

 

Λοιπόν, το θέλω να το τσεκάρω. Τα έχεις κάπου μαζεμένα? Α, αν μπορείς να βρεις και δεύτερο κύκλο Heroes. Ε?

Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά θα κάνω τον Γιάννη να βγει από τα ρουχα του, χεχε...

:blow:

Βασικά η σειρά είναι όπως την περιγράφει, αξιοπρεπέστατη για τα δεδομένα της, αλλά με συγχωρείτε, ωραίο παιδί ο Μιχάλ, αλλά δε φτουράει ως ηθοποιός. Έχει ένα στήσιμο, ένα σφίξιμο, ένα κάτι "έχω συγκαεί, αλλά είμαι άντρας και δεν το δείχνω να μη με κακοχαρακτηρίσετε".

Link to comment
Share on other sites

Παίρνει διάφορα ελιξήρια κατά καιρούς. Για να ακούει καλύτερα, να γλυτώνει δηλητήρια κλπ Και όταν τα πίνει τα μάτια του παίρνουν διάφορα παράξενα χρώματα.

@Ευθυμία:Γκρρρ... Εντάξει δεν είναι και ο Τομ Χανκς, αλλά ποιος θέλει τον Τομ Χανκς να αποφεύγει βέλη και να κόβει κεφάλια;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχοντας δει κι εγώ όλη τη σειρά και έχοντας διαβάσει και το πρώτο βιβλίο, το The Last Wish, έχω να πω ότι η μεταφορά ήταν εξαιρετική. Υπάρχουν βέβαια αλλαγές, πχ. στο βιβλίο, ο κώδικα τιμής των witcher δεν υπάρχει, ούτε απαγορεύεται να σκοτώσουν ανθρώπους. Αυτό που χάνεται στη σειρά, αντίθετα, είναι η απίστευτη διασκευή γνωστών μας παραμυθιών. πχ.

η Ρένφρι, που παρουσιάζεται σαν απλά μια πριγκήπισσα που έχει διαταχθεί ο θάνατός της, είναι στην πραγματικότητα η Χιονάτη. Στη σειρά αναφέρεται απλά ότι θα πάει με εφτά γνώμους να μείνει μαζί τους, και την πάει ο Γκεράλτ. Στο βιβλίο ο aldemar του Μπλάβικεν λέει στο Γκεράλτ την ιστορία της Ρένφρι (δεν την έχει συναντήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή), αναφέροντας ότι εκείνη, μετά από κακουχίες και περιπέτειες, κατέληξε με εφτά ληστές νάνους, οι οποίοι και την έσωσαν όταν η μητριά της της έστειλε έναν μάγο να τη δηλητηριάσει.

 

 

Επίσης στη σειρά, η γνωριμία του Γκεράλτ με την Γιέννεφερ τη μάγισσα, έχει γίνει ένα κομματάκι πέντε λεπτών, ενώ στο βιβλίο είναι ολόκληρο διήγημα, με εντελώς ιαφορετική πλοκή από το κομματάκι των πέντε λεπτών και εντυπωσιακότατο τέλος.

 

Και δεν κρατιέμαι να μην το πω, τέλη Οκτωβρίου βγαίνει στα αγγλικά και το δεύτερο βιβλίο, το Blood of the Elves.

Edited by Naroualis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Βρε βρε τι ανακάλυψα στο forum... :D

 

Τη σειρά την είχα δει ενώ περίμενα το παιχνίδι και αφού είχα ενημερωθεί όσο μπορούσα από το internet για την ιστορία των βιβλίων. Έπαθα πλάκα από τα πρώτα δύο επεισόδια κιόλας! είναι κάτι πολύ διαφορετικό, έχει πολύ θεατρικά στησίματα σε κάποιοες σκηνές, και το χαμηλό κόστος δεν με ενόχλησε καθόλου, ίσα ίσα, το απόλαυσα. Δεν χρειάζονται καλά ειδικά εφέ για να γυριστεί μαι ιστορία φαντασίας.

 

Ο σκηνοθέτης έχει κάνει και θετική δουλειά και αρνητική.

Στα θετικά είναι οι σκηνές του και το απλό παίξιμο των ηθοποιών, όπως και οι μόνο απαραίτητες μάχες. Φτάνει πια με το "χώσε κι άλλες μάχες και αίμα, αρέσει".

Στα αρνητικά είναι ότι απλά έχει αλλάξει τα φώτα σε πρόσωπα και γεγονότα, αλλά εγώ τον συγχωρώ. (Ο συγγραφέας, ο Αντζέι Σαπκόφσι, όχι, ούτε και οι αναγνώστες του! :frown: )

Άλλο αρνητικό είναι κάποιες σκηνές όπου έχει ξεπέσει στο κιτς και στο μελλό, κάνοντας πολύ καλούς ηθοποιούς να μοιάζουν με ηλίθιοι, αλλά ευτυχώς είναι ελάχιστες. Και, τέλος, έχει αφαιρέσει σχεδόν ολοκληρωτικά το απίστευτο χιούμορ του συγγραφέα (που δεν σε προειδοποιεί, εκεί που διαβάζεις ήσυχα κι ωραία, αφήνει τη βόμβα να σκάσει κι εσύ μετά ψάχνεις τη μασέλα σου στο πάτωμα!). Σε μερικές σκηνές απλά το αφήνει να υπονοείται.

 

Ο πρωταγωνιστής, ο Ζεμπρόφσκι, είναι απλά εκπληκτικός. Το πιο ωραίο είναι να βλέπεις την αλλαγή του όσο προχωρούν τα επεισόδια, τόσο στη διάθεση όσο και στην ξιφασκία του - είναι φανερό ότι ο ηθοποιός ήξερε πάντα το ίδιο καλά σπαθί, έτσι; Ο χαρακτήρας του, όμως, ο witcher, με τα χρόνια γινόταν ένα πια με το σπαθί, κι αυτό έπρεπε να φαίνεται. Και το πέτυχε!

 

Η σειρά είναι βασισμένη σε ιστορίες από τα βιβλία, όμως το τελευταίο επεισόδιο δεν είναι ούτε καν η μέση των όσων έχει γράψει ο Σαπκόφσκι. Πάντως, αν έχεις δει όλη τη σειρά με προσοχή, βλέπεις χαρακτήρες που τους ξαναβρίσκεις μετά, όλα συνδέονται, δεν πρέπει να χάνεις λέξη... Και το τελευταίο επεισόδιο είναι συγκλονιστικό.

 

Ένα αστείο: σε μια σκηνή, μια καλόγρια του ναού της Melitele φωνάζει "Χριστέ μου"! :wacko: Ένα από τα κακά του χαμηλού κόστους. Μα τόσο πια, "ο χρόνος είναι χρήμα" και δεν ξαναγύρισαν τη σκηνή; Το 98% μπορώ να πω, των Πολωνών, μισούν τη σειρά και ούτε μπαίνουν στον κόπο να μιλήσουν για την ταινία συνήθως.

 

Σε όλους τους άλλους (από άλλα κράτη) που είδαν τη σειρά, τους άρεσε! Το ίδιο και σ' εμένα! :thmbup:

Να προσθέσω ότι όλοι, φίλοι κι εχθροί της παραγωγής, συμφωνούμε σε ένα πράγμα: καταπληκτική μουσική. Ένα δείγμα:το τραγούδι του βάρδου

 

 

στο βιβλίο, ο κώδικα τιμής των witcher δεν υπάρχει, ούτε απαγορεύεται να σκοτώσουν ανθρώπους.

Απαγορεύεται. Γι' αυτό και λέει συνέχεια (στα βιβλία και στο παιχνίδι) "I 'm not a hitman". Και γι' αυτό, στην ιστορία που του λέει ο πανδοχέας στο τέταρτο κεφάλαιο του παιχνιδιού (ιστορία που μιλάει για τον ίδιο και την Ciri), τον αναφέρει ως "O witcher που σκότωνε ανθρώπους".

 

με συγχωρείτε, ωραίο παιδί ο Μιχάλ, αλλά δε φτουράει ως ηθοποιός. Έχει ένα στήσιμο, ένα σφίξιμο, ένα κάτι "έχω συγκαεί, αλλά είμαι άντρας και δεν το δείχνω να μη με κακοχαρακτηρίσετε".

Ε, όχι, εδώ δεν συμφωνούμε! Άκου "σφίξιμο"... Από τα πιο απλά παιξίματα σε τέτοιους ρόλους! Μην το λες, αφού και όσοι κακοχαρακτήρισαν τη σειρά, είπαν χαρακτηριστηκά πως "Ο Ζεμπρόφσκι κάνει ό,τι μπορεί, αλλά τι να κάνει με τέτοιο σκηνοθέτη;" :D Τέλος πάντων, αυτή τη γνώμη είχα από το δεύτερο επεισόδιο μέχρι και το τελευταίο (πριν διαβάσω τι είχαν να πουν άλλοι γι' αυτό), αλλά αλλιώς το βλέπει ο καθένας.

Πάντως, μια και αναφέρθηκε το παιχνίδι, έχω να πω μόνο μια λέξη: Αριστούργημα.

post-1837-1230831032_thumb.jpg

Edited by Cassandra Gotha
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έχω δει κάπου μέχρι τη μέση της σειράς. Με λίγο καλύτερα σενάρια, θα ήταν το υπόδειγμα του πως φτιάχνεις fantasy σειρά με μικρό budget, μέχρι στιγμής πάντως μου κάνει ως μια ενδιαφέρουσα σειρά S&S.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει κάπου μέχρι τη μέση της σειράς. Με λίγο καλύτερα σενάρια, θα ήταν το υπόδειγμα του πως φτιάχνεις fantasy σειρά με μικρό budget, μέχρι στιγμής πάντως μου κάνει ως μια ενδιαφέρουσα σειρά S&S.

 

Μιχάλη αυτό που είπες είναι πολύ εύστοχο.

Το θετικό είναι ότι από το 7ο περίπου επεισόδιο και μετά η πλοκή κορυφώνεται κάθετα, μιας και είναι μία κοινή ιστορία που συνεχίζεται σε όλα τα επεισόδια μέχρι το τέλος. Πιστεύω θα σου αρέσει ακόμα περισσότερο.

Επίσης φαίνεται ότι από τη μέση και μετά βελτιώνονται τα πάντα. Από την ικανότητα του σκηνοθέτη στις σκηνές μάχης, μέχρι τα σκηνικά και τη δεξιοτεχνία του Geralt στην ξιφομαχία. Σε ένα επεισόδιο παίζουν και λίγα cgi.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα επεισόδιο παίζουν και λίγα cgi.

Όχι σε ένα, εγώ ως τώρα έχω δει σε τρία.

Υπάρχει το τρίτο, όπου εξαπολύει ένα ξόρκι ο Geralt.

Υπάρχει εκείνο με τον δράκο

Και υπάρχει και εκείνο που ο Geralt κλείνεται σε έναν τάφο για να σπάσει μια κατάρα, και κάνει ένα ξόρκι για να μείνει κλειστός.

 

Έχω δει μέχρι το 8ο επεισόδιο, και κάτι πάει να γίνει, καθώς συνδέονται σιγά σιγά τα προηγούμενα, αλλά ακόμα δεν έχω δει "κορύφωση". Δεν ξέρω, μέχρι στιγμής πολλά πράγματα μου φαίνονται ασύνδετα και το characterisation του πρωταγωνιστή να αλλάζει από επεισόδιο σε επεισόδιο, για αυτό λέω για "καλύτερα σενάρια".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω δει τα 3 πρώτα επεισόδια και είναι πολύ ωραία. Δεν μπορώ να περιμένω να δω και τα υπόλοιπα. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Που υπάρχει αυτό ρε παιδιά;Πού μπορώ να βρώ τις ταινίες;

 

Εγώ έχω πάθει κάτι τελείως τρελό... Μου έχουν κλέψει το λάπτοπ με το αυθεντικό σι ντι του παιχνιδιού μέσα. Τώρα μου έχει μείνει το κουτί και όλα τα μπόνους για να κλαίω... Το σάουντρακ είναι εκπληκτικό...

Link to comment
Share on other sites

Ένα από τα καλύτερα soundtrack ever, πράγματι.

Τη σειρά μπορείς υποθέτω να τη βρεις ακόμα σε torrent. Για μένα αξίζει!

Την άνοιξη λογικά θα βγεί και η συνέχεια του παιχνιδιού.

Link to comment
Share on other sites

Ένα από τα καλύτερα soundtrack ever, πράγματι.

Τη σειρά μπορείς υποθέτω να τη βρεις ακόμα σε torrent. Για μένα αξίζει!

Την άνοιξη λογικά θα βγεί και η συνέχεια του παιχνιδιού.

 

Σίγουρο; Είχαν πει πως ακυρώθηκε...

Link to comment
Share on other sites

Όχι, ποτέ δεν ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Μάλλον το μπερδεύεις με την έκδοση του πρώτου για παιχνιδομηχανές.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, ποτέ δεν ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Μάλλον το μπερδεύεις με την έκδοση του πρώτου για παιχνιδομηχανές.

 

Παιδιά νομίζω υπήρχε site με το trailer του Witcher II και μετά από καιρό χάθηκε, μακάρι να κάνω λάθος... Για να το ξαναψάξω, είναι πάρα πολύ καλά νέα αυτά που μου λέτε!

 

YES έχετε δίκιο, πόσο χαίρομαι!!!!!

 

Έχει και υλικό στο site...

Edited by AftPeakTank
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to The witcher / The Hexer (2001)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..