Jump to content

Star Trek αναφορές σε Τηλεόραση, Κιν/φο, Cartoons και Μουσική


aristofanoula
 Share

Recommended Posts

Βλέποντας ταινίες και επεισόδια από διάφορες τηλεοπτικές σειρές και cartoons δε διαπιστώσατε πως υπάρχουν αρκετές αναφορές (πότε μικρές και πότε μεγάλες) που αφορούν το αγαπημένο μας Star Trek;

 

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε μια μικρή καταγραφή αυτών των αναφορών για επιμορφωτικούς λόγους (και καλά!) :abiggrin:

 

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα δείτε κάποια ταινία ή επεισόδιο ή ακόμα και στίχο τραγουδιού(όχι μόνο sci-fi) και σε κάποια φάση "σκάσει μύτη" κάτι σταρτρέκικο(άμεσο ή έμμεσο), μη το κρατήσετε μόνο για τον εαυτό σας, κάντε ένα κόπο και καταγράψτε το σε αυτή τη λίστα. Προσοχή! Εννοείται πως το τόπικ θα περιέχει πολλά spoiler.

 

Βάλτε ένα νουμεράκι πρώτα, έπειτα τον τίτλο και έπειτα την αναφορά με όσες λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορείτε.

 

Make it so!! :aufo:

 

 

π.χ

 

#0

"Τίτλος"

Star Trek Αναφορά

Αν βρίσκουμε περισσότερες αναφορές από το ίδιο θέμα, κάνουμε edit(αν το βρίσκει το ίδιο πρόσωπο) ή απλά τοποθετούμε πάλι στην αρχή τον ίδιο αριθμό. Ελπίζω να καταλάβατε :awacko: :awacko:

Edited by aristofanoula
Link to comment
Share on other sites

#1

 

Daddy Day Care (Μπαμπάδες Νταντάδες)

 

Αυτή η κλασική αμερικάνη κωμωδία έχει πάρα πολλές αναφορές στο Σταρ Τρεκ.

-Ένα από τα παιδάκια μιλάει μόνο Κλιγκανά.

-Ο τρίτος "νηπιαγωγός" που έρχεται στη παρέα, ονόματι Marvin είναι κανονικός Τρεκάς. Ξέρει αρκετά για την διαπαιδαγώγηση παιδιών γιατί έχει διαβάσει κατά λάθος το βιβλίο του Dr. Spock, νομίζοντας οτι πρόκειται για τον Mr. Spock "Y'know, it's not about Star Trek!". Είναι ο πρώτος που καταλαβαίνει τι λέει το παιδί. Σε κάποια φάση φοράει goldshirt. Λέει αρκετές ατάκες από τη σειρά και μάλιστα τους παίζει σε κουκλοθέατρο το "Wrath Of Khan".

-Στο τέλος ο νέος παιδικός σταθμός ανοίγει σε ένα πρώην Star Trek Store - Club ονόματι "The Final Frontier"(να δούμε πότε θα αποκτήσουμε και εδώ κάτι παρόμοιο!)

 

Λίγο άσχετο με το τόπικ αλλά μια και αναφέρω την ταινία πρέπει να πω πως ένα από τα παιδάκια (ο Flash), θα παίξει τον James Kirk στην παιδική του version στην καινούρια Star Trek ταινία.

Link to comment
Share on other sites

#2

Boston Legal

Περίοδος 2 - Επεισόδιο 20

Τίτλος: Finding Nimmo

 

Ο Ντένι (Γουίλιαμ Σάτνερ) παίρνει μαζί του τον Άλαν (Τζέημς Σπέιντερ), για ψάρεμα στον Κόλπο Νίμο, στην British Columbia. Ενώ βρίσκονται εκεί συζητούν το θέμα του σολωμού που επιστρέφει στον τόπο της γέννησης του, σολωμό όμως προσβεβλημένο από κάποια παράσιτα που οφείλονται στην μόλυνση. Παράσιτα που τα αποκαλούν...

 

Alan: Oh my God. This book? The Stain Upon the Sea? It’s all about these sea lice.

Denny: Interesting.

Alan: They call them cling-ons.

Denny: Did you say Klingons?

Alan: The really could wipe out salmon if something isn’t done. They have to do something.

Denny: Uh huh.

Alan: Uh huh?

Denny: Huh.

Link to comment
Share on other sites

Denny: Did you say Klingons?

 

 

Από αυτό ακριβώς το επεισόδιο και την συγκεκριμένη ατάκα πήρα την ιδέα για το σχόλιο του τίτλου του τόπικ! Ανεπανάληπτο!

Edited by aristofanoula
Link to comment
Share on other sites

#3

Leisure suit Larry in the land of the lounge lizards (ηλεκτρονικό παιχνίδι)

Όταν ο πρωταγωνιστής πάει στην τουαλέτα του μπαρ, διαβάζοντας τα μηνύματα που έχουν αφήσει κάποιοι στον τοίχο, εμφανίζεται και το "Scott me up, beamie"

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο θέμα, Φανή! :abiggrin:

 

Θα έβαζα τώρα 5 από τα FRIENDS, αλλά περιμένω την απάντηση στο Memory-Alpha πρώτα :awink:

 

Όμως, πριν από αυτό:

 

#4

Kill Bill, vol.1

 

Στην αρχή αρχή της ταινίας, γράφει:

 

"Revenge is a dish best served cold"

old Klingon proverb

 

Την ταινία την είδα μόλις προχθές και ειδικά όταν είδα αυτό έπαθα πλάκα! Όντως, η φράση αυτή, στην αγγλική τουλάχιστον γλώσσα, πρωτοειπώθηκε στο The Wrath of Khan.

 

 

Στην ίδια ταινία, σε κάποιο σημείο, περιγράφει τη δικηγόρο της αρχηγού του εγκλήματος στην Ιαπωνία:

 

"The pretty lady to the right who's dressed like she's a villain on Star Trek..."

 

 

Κάτι μου λέει ότι ο Ταραντίνο είναι φαν του Τρεκ :abiggrin:

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

#5 Star Wars: The Phantom Menace

 

Καθώς η βασίλισσα Amidala ετοιμάζεται να επιστρέψει στον Νaboo και κοιτάζει την κίνηση στον Coruscant από το διαμέρισμά της, ένα γνωστό μας πλοίο εμφανίζεται ανάμεσα στα πολλά, στην ταινία Star Wars: The Phantom Menace.

Βεβαιωμένο από έναν βασικό computer animator της ταινίας, ο οποίος είναι και mega-Trekker. Μάλιστα λέει πως το ίδιο πλοίο εμφανίζεται άλλες 11 φορές, αλλά δεν διευκρινίζει αν το βλέπουμε μέρα ή νύχτα. ;)

 

post-59-1201816981_thumb.jpg

 

 

Στο Star Trek: First Contact πάλι, ένα επίσης γνωστό πλοίο από "ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά" εμφανίζεται κάτω από ένα Oμοσπονδιακό αστρόπλοιο Akira class, αν και θαμπό για εμφανείς λόγους. Το μοντέλο όμως φτιάχτηκε επιβεβαιωμένα σαν "wink" προς το Star Wars (το βάζω για λόγους ορθότητας αν και δεν είναι αναφορά στο Τρεκ).

 

post-59-1201817120_thumb.jpg

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

#6 Futurama: Episode 4x12: Where No Fan Has Gone Before.

 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις το συγκεκριμένο επεισόδιο. Μέχρι και οι ηθοποιοί του original cast δανείσανε τις φωνές τους για το επεισόδιο και εμφανίζονται ως το original crew από το TOS.

Edited by Spock
προσθήκη τακτικού αριθμητικού
Link to comment
Share on other sites

#7 Married with children

 

Ολίγον ασαφές ως προς τον αριθμό του επεισπδίου και την περίοδο που προβλήθηκε, αλλά με τους Μπάντυς τα έχουμε ξεπεράσει κάπως αυτά.

 

Σε κάποιο από τα επεισόδια του Married with children, η Κέλλυ πιάνει δουλειά στο τοπικό tv theme park. Μια μέρα επιστρέφει σπίτι και περιγράφει τι έγινε με "μια χοντρή ππου ήρθε σήμερα στη δουλειά". Μετά από διάφορα γκανγκς, τα οποία και περιγράφει η σκηνή καταλήγει με τη φράση "so, I put her on the machine, pressed the button and sent her to where no man has gone before".

Link to comment
Share on other sites

#8

Airplane II: The Sequel

 

Ο William Shatner ως Buck Murdock που βοηθάει στην προσγείωση ενός διαστημοπλοίου στη Σελήνη, κοιτάζει στο περισκόπιό του για να το δει και βλέπει... το Enterprise!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μια που απαντήθηκε η ερώτηση στη Memory Alpha, ας βάλω τις αναφορές από τα 'Φιλαράκια'!

 

#9

FRIENDS

 

1- Στα πρώτα επεισόδια σε κάποια φάση ο Ρος φέρνει στην παρέα το υπερηχογράφημα του παιδιού του. Καθώς το μελετάει η παρέα ο Τζόι μπερδεμένος λέει "What are we supposed to be seing here?" και ο σίγουρα τρεκάς Τσάντλερ απαντά "I don't know, but it's about to attack the Enterprise!"

 

2- Σε κάποιο άλλο επεισόδιο ο Τσάντλερ (πάλι) προσπαθεί να επικοινωνήσει με ένα helpdesk για να πάρει πληροφόρίες για τον εκτυπωτή του (ή κάτι τέτοιο) και συνηδητοποιεί οτι στην υπηρεσία βλέπουν Star Trek (αντί να εξυπηρετούν). Από τα λεγόμενα του μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη (εμείς οι υπόλοιποι "τρελοί")και ποιο επεισόδιο βλέπουν!

- Are you watching Star Trek? ... So, Spock is actually hugging his father?

 

3- Στο επεισόδιο που μας δείχνουν πώς θα ήταν υποθετικά η παρέα τους αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, ο Τζόι κάθεται στο διαμέρισμά του αναπαυτικά στην... καρέκλα του Worf!!!

 

post-1077-1201881892_thumb.jpg post-1077-1201881901_thumb.jpg

 

4- Σε ένα άλλο μετέπειτα επεισόδιο, ο Τσάντλερ (ε, αλίμονο!) προσπαθώντας να ανοίξει μια πόρτα λέει με Κερκίστικο τόνο "There's...got to be a way!" οπότε ο Τζόι απάντά "Wow, easy there, Captain Kirk!"

 

5- Στο τέλος του 8ου κύκλου, όταν η παρέα βρίσκεται στην κλινική για τα γεννητούρια της Έμμα, η Φίμπι στέλνει τον Τζόι ντυμένο γιατρό στο δωμάτιο ενός ασθενή για να του κάνει διάφορες ερωτήσεις. Μία από αυτές είναι 'ημερομηνία γέννησης;'. Ο ασθενής απαντάει και αμέσως μετά ο Τζόι του κάνει την επόμενη: 'ηλικία;'. Ο ασθενής παθαίνει πλάκα και το ρωτάει: 'Μα, καλά, δεν μπορείτε να την υπολογίσετε;'. Οπότε ο Τζόι παίρνει ένα προσέξτε-θα-πω-ατάκα ύφος και λέει έντονα: I'm a doctor, Clif, not a mathematician!!!

 

post-1077-1201881909_thumb.jpg

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

#8

Airplane II: The Sequel

 

Εδώ με πρόλαβε κάποιος πρασινοαιματος γνωστός μας αλλά μια και το είχα ετοιμάσει ορίστε

post-1200-1201893036_thumb.jpg

 

 

#10

Look Who's Talking

 

Μια πασίγνωστη ταινία με τους Jonh Travolta (James) και Kirstie Alley (Mollie, που btw έπαιζε και τη Lt.Saavik στο STII)

 

Mollie

Dr. Spock does not just want to sell a book! Dr. Spock loves us. During the Vietnam War, Dr. Spock was out protesting in the streets!

James

God, I'm sorry I said anything about Dr. Spock, okay.

James

[to Mikey]

I can't believe she's getting that upset about a Vulcan. Big ears, no emotions, right?

Link to comment
Share on other sites

#11

Ice Age

 

Παιρνώντας μέσα από μια σπηλιά, η παρέα βρίσκει ένα παγωμένο διαστημόπλοιο. Όταν το βλέπει το μωράκι κάνει έναν ωραιότατο βολκανικό χαιρερισμό (Χμμμ, ενδιαφέρον. Σε πολλά επίπεδα ;) )

 

post-1200-1201896826_thumb.jpg

Edited by aristofanoula
Link to comment
Share on other sites

#12

 

The Nanny, επεισόδιο 4.06 "Me and Mrs. Joan"

 

Όχι άμεση αναφορά, αλλά πολύ "ύποπτη" γι'αυτό και τη βάζω.

Στο μόνο επεισόδιο της Νταντάς που παίζει η Joan Collins (που είχε παίξει ως γνωστόν και στο κλασσικό Τρεκ), η νταντά Fran φορά ένα κόκκινο φόρεμα και μαύρες μπότες, ενώ έχει φτιάξει τα μαλλιά της έτσι ώστε το σύνολο να θυμίζει πάρα, πάρα πολύ τη στολή της Oυχούρα (και άλλων αξιωματικών θηλυκού γένους) στο Star Trek!

Tυχαίο? Δεν το νομίζω, αλλά κρίνετέ το μόνοι σας! :awink:

 

post-59-1201899287_thumb.jpgpost-59-1201899326_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κάτι, παρόμοιο, στα φιλαράκια ο Τζόι φοράει αρκετά συχνά μία κόκκινη μπλούζα, η οποία θυμίζει πολύ έντονα στολή redshirt. Από την πρώτη φορά που την είδα και κάθε μία από τις επόμενες, νόμιζα ότι βλέπω έναν redshirt, απλά του έλειπε το assignment patch. Επειδή τώρα είναι αργά για να ψάξω για screenshot, θα το κάνω κάποια άλλη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται πως τη θυμάμαι αυτή τη μπλούζα του Τζόι και είχα την ίδια εντύπωση και γω, Δημήτρη. :)

Link to comment
Share on other sites

#13

Zoolander

 

Εδώ βρήκα δυο έμμεσες αναφορές στη σειρά:

Τον χαρακτήρα του Will Ferrel τον λένε Mugatu. Για όσους δεν θυμoύνται τι εστί Mugatu, here:

post-1200-1202045042_thumb.jpgpost-1200-1202045034_thumb.jpg

 

Επίσης κάπου, ο πατέρας του Zoolander (John Voight) λέει την εξής ατάκα:

"Damnit Derek, I'm a coal miner, not a professional film or television actor"

Link to comment
Share on other sites

Ώπα! Μόλις θυμήθηκα και 6η αναφορά από τα FRIENDS!!!

 

#9

 

O Τσάντλερ έχει προσωρινά ξανακυλήσει στη συνήθεια του καπνίσματος και μπαίνοντας στο ταξί της γιαγιάς της Φίμπι, ανάβει ένα τσιγάρο. Ακολουθεί ο διάλογος:

 

Phoebe: Chandler!

Chandler: What?

Phoebe: What does the sign say?

Chandler: Beam me up, Jesus!

 

 

Και, κοιτώντας στο ίντερνετ, ανακάλυψα και ότι υπάρχει και βιβλίο με αυτόν τον τίτλο:

 

#14

"Beam me up, Jesus"

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

#15

Look who's talking now

 

Η Mollie (Kirstie Alley) αυτή τη φορά πιάνει δουλειά ως ξωτικό του Αη-Βασίλη σε ένα εμπορικό. Φορώντας κανονική στολή ξωτικού και μυτερά αυτιά κάνει τον εξής διάλογο:

Mollie

Santa doesn’t want you to be a naughty girl

Girl

Who are you, his mother?

Mollie

No, I’m a Vulcan, how would you like a little death grip?

Link to comment
Share on other sites

#16

The Hughleys

Μόλις τώρα έβλεπα ένα επεισόδιο της σειράς, όπου δυο τύποι πάνε να ταϊσουν το σκύλο του γείτονα, ο οποίος όμως δεν κινείται καθόλου. Οπότε πηγαίνει ο ένας από τους δύο να δει τι συμβαίνει και λέει στον άλλο: 'He's dead, Jim'!

Link to comment
Share on other sites

#17 Στο "The Colour of Magic" του Terry Pratchett, ο Rincewind και ο Twoflowers βλέπουν τις στολές που προορίζονται για δύο "χελωναύτες", οι οποίοι έχουν στόχο να "πηδήξουν"/πέσουν από την άκρη του κόσμου και βρουν τι φύλο έχει η χελώνα πάνω στην οποία στηρίζεται ο Δισκόκοσμος. Και ο Terry Pratchett γράφει:

 

"Whoever would be wearing those suits, Rincewind decided, was expecting to boldly go where no man - other than the occasional luckless sailor, who didn't really count - had boldly gone before, and he was now beginning to get not just a suspiction but a horrible premonition.

Link to comment
Share on other sites

Wow, μόλις θυμήθηκα και 7η από τα FRIENDS!

 

#9

 

Σ’ ένα επεισόδιο της 4ης σαιζόν, ένας τύπος προσπαθεί να πουλήσει στον Τζόι μια εγκυκλοπαίδεια. Τον ρωτάει λοιπόν σε κάποια στιγμή:

 

“What do you know about vulcanised rubber?”

 

και απαντάει ο Τζόι:

 

“Spock’s birth control?”

Link to comment
Share on other sites

#18

"The Flight of the Navigator"

 

Ενώ το παιδί προσπαθεί να μάθει το χειρισμό του σκάφους (καθώς πέφτουν ανεξέλεγκτα) το σκάφος του λέει με καθαρά σκοτσέζικη προφορά:

 

"Scotty to bridge, she can't take much more of this Captain"

Link to comment
Share on other sites

#19

Stargate Season 6 Episode 12

 

O’NEILL: They didn’t go for it.

CARTER: They didn’t approve the mission?

O'NEILL: Oh no, they did that. Once they knew the stakes and the fate of the universe stuff. Both the President and Hammond realised we had no choice. He sends good luck, godspeed and all those things he says when he thinks we’re gonna die.

CARTER: So what didn’t they go for?

O’NEILL: The name I suggested.

CARTER: For the ship?

O’NEILL: Yeah.

CARTER: Yeah Sir, we can’t call it the Enterprise.

O’NEILL: Why not?

CARTER: The codename for the project is Prometheus. What’s wrong with that?

O’NEILL: It’s a Greek tragedy. Who wants that?

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..