Jump to content

Highlander: The Search for Vengeance (2007)


Nienor
 Share

Recommended Posts

http://en.wikipedia.org/wiki/Highlander:_T...h_for_Vengeance

 

http://www.highlandersearchforvengeance.com/

 

 

Μια πολύ επιτυχημένη μορφή Χαϊλάντερ νομίζω. Το είδα χτες σε dvd και μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση.

 

Κοινωνία στο μέλλον, Νέα Υόρκη του κάποτε, με έναν αθάνατο, τον Μάρκους (αρχικακός) να κυβερνάει την πόλη κράτος που είναι η Νέα Υόρκη. Τον Μακλάουντ δεν τον λένε Ντάνκαν, τον λένε Κόλιν, και 2000 χρόνια τώρα προσπαθεί να σκοτώσει τον τον Μάρκους που του σκότωσε τη γυναίκα.

 

Η σκηνοθεσία είναι του Yoshiaki Kawajiri, όμως η παραγωγή είναι τόσο αμερικάνικη όσο και ιαπωνική. Δε θα το έλεγα anime σε καμία περίπτωση, παρόλο που έχει στοιχεία, όσο και από γουέστερν.

 

 

Αν το πετύχετε σε dvd δείτε το, είναι καλό :)

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

Πολύ οξεία παρατηρητικότητα: το συγκεκριμένο έργο είναι προϊόν συντελεστών που έβγαλαν και άλλα παρόμοια έργα που αρκετοί δε βλέπουν ως ιαπωνικά anime, αφού διαφοροποιούνται σε πάρα πολλά σημεία από τις καθαρά ιαπωνικές παραγωγές. Είχα πάντα ανάμεικτα συναισθήματα για τις δουλειές τους, και συνεχίζω να έχω παρόμοια συναισθήματα.

 

Υ.Γ.: Οφείλω να ομολογήσω ότι ο κυριότερος λόγος που δεν καίγομαι είναι ότι ο κολλητός μου βγάζει έναν ενθουσιασμό για δαύτο που βγάζει κατά κανόνα μόνο μ' έργα που σχεδόν πάντα με αφήνουν με παρομοίως ανάμεικτα συναισθήματα (ή παντελώς αδιάφορο) - και ο οποίος μ' εκνεύριζει ασύστολα, ούτως ή άλλως. :atongue2:

Edited by RaspK
Link to comment
Share on other sites

αλλη μια ταινία που της έχουν αλλάξει τα φώτα. Το συγκεκριμένο φαίνεται να είναι ενδιαφέρον αλλα ευχαριστώ δεν θα πάρω. Θα μείνω στις τρείς πρώτες ταινίες και στην σειρά...

Link to comment
Share on other sites

Guest roriconfan

Την είδα την ταινία και μπορώ να πω ότι ήταν χλιαρότατη.

 

Μα πόσες ταινίες με έναν σούπερ τυπά που του φάγανε την κοπέλα και ζητάει εκδίκηση υπάρχουν πια; Καθόλου πρωτότυπο σενάριο.

 

Και που κολλάνε οι αθάνατοι στην ταινία αν το κεντρικό θέμα δεν είναι το "there can be only one";

 

Οι μάχες ήταν όλο εφέ και μόστρα αλλά αν δείτε πως καταλήγουνε, ή ο καλός χάνει και ως δια μαγείας πέφτει αναίσθητος σε holy ground και γλυτώνει ή κάνει μια επίθεση που στο άσχετο και χωρίς αιτιολόγηση νικάει τον κακό.

 

Η τελική επίθεση είχε ένα εκατομύριο επιδράσεις που διορθώσανε όλα τα κακά που είχε ο κόσμος μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Ούτε παραμυθάκι που το βασίλειο ξαναγίνεται αμέσως πράσινο και όμορφο όταν νικάνε τον κακό μάγο να ήταν!

 

Γενικώς, σαχλαμαρίτσα ήταν. Χίλιες φορές καλύτερες οι ταινίες.

Link to comment
Share on other sites

Roriconfan, σαφώς και δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις ταινίες, που αποτελούν και το πρωτότυπο, και στο συγκεκριμένο κινούμενο σχέδιο. Εκτός του ότι είναι άλλο πράγμα τελείως, ε, σαφώς τα βλέπεις και διαφορετικά.

 

Όμως ένα πραγματάκι έχει, για το οποίο εγώ προσωπικά την πρότεινα κιόλας, και δε μπορώ να πιστέψω πως είναι δυνατό να το έχασες γιατί από αυτά που λες είναι πραγματικά σαν να μην το πρόσεξες και είναι και όλο το νόημά της ταινίας:

Για 2000 χρόνια προσπαθεί να σκοτώσει τον τύπο για να πάρει εκδίκηση και κάθε φορά χάνει. Στην τελική μάχη θέλει να τον βγάλει από τη μέση για να σώσει τους ανθρώπους. Ο λόγος για τον οποίο κάνει τα πράγματα αλλάζει τον σκοπό του και τον κάνει καλύτερο.

 

 

Επίσης, ποια εφέ? Κινούμενο σχέδιο είναι, ξέρεις ζωγραφιά? :p Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για εφέ :p

Και πέρα από το χαβαλέ, πως αλλιώς θα μπορούσαν να έχουν σχεδιάσει τις μάχες αν όχι έτσι, ρε συ? Να τις έχουν φτιάξει σε γενικό μακρινό πλάνο για να προσφέρουν άποψη ας πούμε?

 

Τέλοσπάντων, οκ και εμένα δεν είναι η "αγαπημένη μου ταινία", δηλαδή δεν το υποστηρίζω γιαυτό, απλά πιστεύω αξίζει τον κόπο να ρίξει κανείς μια ματιά σε όλο αυτό το πάντρεμα που έχουν κάνει. Ανατολή-δύση, Χαϊλάντερ-επιστημονική φαντασία, κτλ

Εγώ το διασκέδασα και το βρήκα ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρο ότι θα το δω επειδή, όσο κι αν γκρινιάζω, ο κολλητός μου είναι πορωμένος, και γουστάρω να βλέπω μαζί του έργα, ακόμα κι αν με πρήζει. :atongue2:

 

Στην τελική, πάντως, αυτά που λες εσύ προσωπικά είναι καλά, και, αν μη τι άλλο, δε θυμάμαι ταινία που σου άρεσε και να τη θεώρησα απαράδεκτη. :asmile:

Link to comment
Share on other sites

εγώ θυμάμαι ένα βιβλίο που μου έδωσε και ήταν απαράδεκτο. Οχι. Δύο βιβλια. :)

Link to comment
Share on other sites

Για το ένα από τα δύο, ναι θα το δεχτώ, δεν έπρεπε να στο κάνω αυτό, όντως, φαντάρος άνθρωπος κιόλας... λάθος μου. Αλλά το άλλο... κάπως πρέπει να αναθεωρήσετε μίστερ! Καλά "δε μ'αρέσει" καλά, το δέχομαι, αλλά απαράδεκτη η Λεγκέν???

 

Για την ταινία τώρα, λογικά εσένα προσωπικά θα σου αρέσει. Ίσως περισσότερο από ότι άρεσε σε μένα, τώρα που το σκέφτομαι :p

Link to comment
Share on other sites

Το ρόδο των ανέμων και το χαμένες ψυχές. :angry:

 

Το δευτερο είναι ανώμαλο. Ολες οι διαστροφές υπάρχουν εκεί μέσα. Ντρέπομαι που το διάβασα.

Το πρώτο είναι απλά απαράδεκτο και βαρετό. Φαντάσου οτι ήμουνα στο τρένο όταν το δίαβασα. Σκέψου εννιά ώρες ταξίδι, δεν είχα να κάνω τίποτα άλλο. Αμα μου έδιναν ένα βιβλίο της Κάθυ Κέλυ εκείνη την ώρα θα διάβαζα αυτό. :sleepy:

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Highlander: The Search for Vengeance (2007)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..