Είδος: Ε.Φ. μετά τζίνι (πώς λέμε "Βασιλική μετά Κθούλου"
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 524
Αυτοτελής; Προφανώς
Σχόλια:Γράφτηκε τον Αύγουστο του 2007. Παρουσιάστηκε στην εκδήλωση των διηγημάτων 500 λέξεων (530 για την ακρίβεια) του 4ου Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης τον Μάιο του 2008.
Οι Άπειροτρείς Ευχές
Όταν μου εξήγησε τα διαδικαστικά, έκλεισα το στόμα μου που είχε μείνει ώρα ανοιχτό. Μετά, δεν απέφυγα την κλασσική ερώτηση: «Μπορώ να ζητήσω οτιδήποτε;»
Το τζίνι φορούσε ταγιεράκι, ψηλοτάκουνα και προσεγμένο μέικ απ. Μου χαμογέλασε μ’ εκείνο το επαγγελματικό χαμόγελο ασφαλίστριας. «Εκτός φυσικά από ευχές που σχετίζονται με την ίδια την διαδικασία εκπλήρωσης των ευχών σου. Δεν μπορείς να ζητήσεις επιπλέον ευχές. Ή επιπλέον λυχνάρια. Ή τζίνι».
Έκοψα σκεπτικός δυο βόλτες πάνω – κάτω στο σαλόνι μου. Ξαφνικά σταμάτησα και ρώτησα διστακτικά: «Μπορούμε να… να παρακάμψουμε φυσικούς νόμους;»
Το τζίνι έγειρε το κεφάλι της στο πλάι διασκεδάζοντας. «Φυσικά και κάνουμε σουρωτήρι τους φυσικούς νόμους! Είμαστε σε διήγημα φάνταζυ, το ξέχασες;»
Χαμογέλασα σε μια χαζοχαρούμενη κατάφαση. «Κοίτα», είπα «είναι τρεις πολύ δύσκολες αποφάσεις. Θα μπω για ένα ντουσάκι, να χαλαρώσω λιγάκι και να σκεφτώ. Εσύ θα με περιμένεις εδώ, ε;»
Την άφησα στο σαλόνι να κοιτάει από την βεράντα. Αν δεν υπήρχε εκείνη η αμυδρή γραμμή καπνού που την συνέδεε αφύσικα με το λυχνάρι, ακόμα θα έψαχνα για την κρυμμένη candit camera.
Γέμισα τη μπανιέρα και προσπάθησα να αδειάσω το μυαλό μου από κάποιες ευχές που παρορμητικά το είχαν γεμίσει. Ξέρετε, σεξ, γυναίκες, και σεξ με γυναίκες. Ηρέμησα μέσα στο ζεστό νερό μέχρι που έχασα σχεδόν την αίσθηση του χρόνου. Και κάπου εκεί μου ήρθε. Μπορεί να ήμασταν σε ένα διήγημα φάνταζυ αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι δεν μπορούσα να δώσω μια άλλου είδους λύση! Άρπαξα μια πετσέτα και πετάχτηκα έξω στάζοντας ως άλλος Αρχιμήδης.
«Λοιπόν! Αυτή είναι η πρώτη ευχή μου:», είπα στο τζίνι. «Να με αναγνωρίζεις όπου και όποτε με συναντάς, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχω, καθώς και το δικαίωμά μου σε όσες από τις τρεις ευχές δικαιούμαι ακόμα. Τέλος ευχής».
Εκείνη με κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω. «Αυτή είναι μια άχρηστη ευχή», είπε, «αλλά η ευχή σου είναι διαταγή μου». Έκλεισε σφιχτά τα μάτια της για μια στιγμή και όταν τα ξανάνοιξε είπε: «Έγινε».
«Τέλεια! Αυτή είναι η δεύτερη ευχή μου: Να μην συναντήσω ποτέ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες τον εαυτό μου. Τέλος ευχής».
Αυτή τη φορά με κοίταξε με οίκτο. «Θα έπρεπε να μου την περιέγραφες πριν την επισημοποιήσεις. Μόλις έχασες και δεύτερη ευχή!»
«Απλώς εκπλήρωσέ την», είπα ανυπόμονα. Όταν με διαβεβαίωσε γι’ αυτό, είπα: «Αυτή είναι η τρίτη και τελευταία ευχή μου: Εγώ, και μόνο εγώ, να έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω στον χώρο και στον χρόνο και να μπορώ να γυρνώ στην πραγματικότητα μου. Τέλος ευχής».
Εμφανίζομαι από το πουθενά στο σαλόνι μου. Το πάτωμα είναι στεγνό και από το μπάνιο έρχεται θόρυβος νερού που γεμίζει μπανιέρα. Χαμογελάω στη σκέψη ότι ο εαυτός μου είναι εκεί που τον βρίσκω κάθε φορά: στο μπάνιο να σκέφτεται την λύση που ήδη έχω βρει. Το τζίνι στρέφει το βλέμμα της από τη βεράντα προς τα μένα και είναι η σειρά της να εκπλαγεί.
«Έτοιμος κιόλας; Μα εσύ… Πώς;»
Ρίχνω μια ματιά στον καθρέφτη δίπλα μου. Αρχές καλοζωισμένων ρυτίδων, βαρύ δαχτυλίδι στο χέρι που βγάζει το πούρο απ’ το στόμα μου, άψογα ραμμένο κοστούμι. «Με αναγνωρίζεις;» τη ρωτάω.
«Φυσικά», απαντάει ακόμα σαστισμένη εκείνη.
«Πόσες ευχές δικαιούμαι, παιδί μου;»
«Δεν έχεις ευχηθεί ακόμα τίποτα. Δικαιούσαι τρεις ευχές».
«ΟΚ. Αυτή είναι η πρώτη ευχή μου: …»
ΤΕΛΟΣ

Sign In
Register
Help

Back to top
MultiQuote