Jump to content

Οι δέκα καλύτερες Sci-Fi ταινίες της τελευταίας 30ετίας


nikosal
 Share

Recommended Posts

Θα συμφωνησω με τον Ντινο (αν και θα πικρανω το πατριωτακι μου τον Spock)

Απο Matrix αξιζε μονο το πρωτο, και οχι, δεν ισχυει το "Μονικας παρουσης πασα εφ ποιοτητα παυσατω" Ωραια η κυρια Μπελουτσι, αλλα αμα η ταινια ειναι, εχμ, μετρια, οσο κι αν την εχουμε στην, γκουχ γκουχ, καρδια μας, δεν το σωζει....

Μεχρι πριν μερικα χρονια κορυφαια εφ ταινια θεωρουσα το Dark City.Tωρα μονομαχει με το Children of Men. Απο κοντα και το Minority report λογω επαγγελματικου-εγκληματολογικου-ενδιαφεροντος

Απογοητευτηκα με αρκετες ταινιες τα τελευταια χρονια. Ενδεικτικα αναφερω τα 3 Star Wars prequels (κι ας φαω ξυλο απο κανεναν), το I, Robot και το War of the Worlds (αν και στο τελευταιο ημουνα σχεδον σιγουρη οτι θα μου προεκυπτε πατατα Νευροκοπιου και μονο απο διαστροφη πηγα να το δω)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Darkchilde

    6

  • Oberon

    5

  • nikosal

    9

  • Spock

    5

War of the Worlds δεν ήταν και τόσο άσχημη ως ταινία. Μία ταινία να περάσεις την ώρα σου.

Link to comment
Share on other sites

Άρα όχι κατάλληλη για τις 10 κορυφαίες --- οπότε ξαναγυρνάμε στις δεκάδες μας, αν θέλετε.

Link to comment
Share on other sites

Oυφ, επεξήγηση λοιπόν: Ρωτούσα να πείτε και τις 10 (ή όσες μπορείτε) ταινίες που σας απογοήτευσαν. Έδωσα λοιπόν τα δύο πρώτα επεισόδια του star wars, αλλά... ψιθυριστά για να μην ακούσεις. Και σε έστειλα και στο διπλανό τόπικ για να είμαι σίγουρος ότι θα γλιτώσω το γιουχάισμα...

 

:lol: Σορρυ, δεν είχα δει τα spoilers (αν και αναρωτήθηκα για το κενό στη φράση). Έλεος Νικ! Έχω ποτέ τσακωθεί με κάποιον επειδή δεν του αρέσει κάτι που αρέσει σε μένα? (Εκτός από το Legion of Super Heroes...χμμ...και το Σταρ Τρεκ...χμμμ....και το Elfquest...χμμ...και το Star Wars....Καλά, άστο). :atongue2:

Seriously, μην ανησυχείς, δεν ενοχλούμαι, και ούτε θα σε πρήξω με κανένα κατεβατό για τα merits του Phantom Menace, το οποίο ούτε και γω συμπαθώ ιδιαίτερα (όπως θα είδες δεν το έβαλα ούτε καν σαν μπαλαντέρ. Για το Attack of the Clones όμως θα λογαριαστούμε άλλη στιγμή!) :lol:

 

Χειρότερες ταινίες τώρα...χμμ, οκ.

 

1. Starship Troopers. Η μονη ταινία που ήμουν έτοιμος να σηκωθώ να φύγω από τον κινηματογράφο!

 

Όλες οι άλλες είναι λιγότερα χάλια. Αλλά θα σκεφτώ περισσότερο και θα επανέλθω.

Link to comment
Share on other sites

Διονύση, αν δεν ήμουν με κάποιον άλλον που ήθελε να δεί την ταινία, θα είχα φύγει. Μετά τα πρώτα λεπτά κάθε λίγο και λιγάκι γκρίνιαζα και ήθελα να φύγω από την ταινία!!!! Κι ενώ εγώ θεωρώ το Starship Troopers σαν μία αν όχι ΤΗΝ, από τις χειρότερες ταινίες ΕΦ, στον άλλον άρεσε και δεν του άρεσε το Contact, που εγώ πραγματικά λάτρεψα...

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να στο έχω πει ότι την άλλη μέρα είδα το Contact και μάλιστα γκρίνιαζα γιατί τα είχα πάρει τόσο πολύ με το Starship Troopers και δεν ήθελα να πάω στο Contact (αμφότερα τα είδα στη Θεσσαλονίκη). Ευτυχώς το Contact με αποζημίωσε περισσότερο από όσο μπορώ να σκεφτώ τώρα.

 

Όσο για το Starship Troopers εκτός ότι ξέσκιζε εντελώς το βιβλίο του Heinlein (που είχε και σατιρικά στοιχεία), ήταν και κακογυρισμένο και γενικά ένα αίσχος. Προσπαθώ να βρω άλλη ταινία που να αντιπάθησα τόσο και πραγματικά δεν μπορώ. Και ναι, μερικά άτομα με τα οποία είχα πάει μαζί τρελάθηκαν με το Starship Troopers και μίσησαν το Contact.

Η αιτία; "To Contact δεν έδειχνε τους εξωγήινους". (Και όχι δεν ήταν 12 χρονών αυτοί που το είπαν αυτό!)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Απο Matrix αξιζε μονο το πρωτο, και οχι, δεν ισχυει το "Μονικας παρουσης πασα εφ ποιοτητα παυσατω" Ωραια η κυρια Μπελουτσι, αλλα αμα η ταινια ειναι, εχμ, μετρια, οσο κι αν την εχουμε στην, γκουχ γκουχ, καρδια μας, δεν το σωζει...

Επ! Επ! Ο Ντίνος πλάκα έκανε, και προφανώς στο δικό μου ποστ φαίνεται ότι δεν μιλάω για την παρουσία της Μπελούτσι στην ταινία! Ήμαρτον, δεν είμαι και παλαβός να κρίνω από αυτό την ταινία (δεν λέω ότι υπονόησες κάτι τέτοιο, απλά το λέω για να ξεκαθαρίζω :) ), ούτε καν το είχα στο μυαλό μου αυτό! Άλλωστε, είπα για ποιες σκηνές μιλάω! Πίστευα ότι είναι σαφές το ότι ο Ντίνος αστειεύεται, όσο και ότι εγώ δεν μιλάω γι' αυτό, αλλά για τις σκηνές της ταινίας, οι οποίες είναι γεμάτες νοήματα, γι' αυτό και δεν σχολίασα περαιτέρω μετά το ποστ του Ντίνου!

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

Νιενορ, αλλά γιατί να βάλεις στη δεκάδα σου ταινίες που δεν σου άρεσαν; Εγώ δεν ρώτησα "ποιες πιστεύετε είναι σύμφωνα με τους ειδικούς οι δέκα καλύτερες εφ ταινίες"

 

Μα δεν αναφέρομαι στη γνώμη κανενός ειδικού. Είναι άλλο πράγμα να μπορώ να αναγνωρίσω μια καλή ταινία όταν τη βλέπω κι άλλο να μου αρέσει. Είναι όπως με το φαϊ πχ, άμα μου σερβίρουν ένα εκπληκτικά μαγειρεμένο αρνί στο χαρτί, με τα όλα του, με το τυρί του, τη μουστάρδα του το σκόρδο του κτλ δε θα πω ότι είναι μάπα επειδή εγώ δε μπορώ να φάω σκόρδο... Ξεκάθαρο δεν είναι? Ό,τι έχω βάλει στη λίστα είναι επειδή εγώ και μόνο πιστεύω θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Δε νπμίζω πως μπορεί να φτιαχτεί και διαφορετικά.

 

 

ΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!! Το Reloaded, ειδικά, αν και είχε πολύ κυνηγητό και μπαμ μπουμ, όντως, είχε και πολύυυυυ άλλο πράγμα! Πιο πολύ από τις άλλες δύο μαζί (σκηνές με Merovingian, Oracle και Architect)!

 

Οκ, ίσως, έτσι κι αλλιώς ούτε το 2 ούτε και το 3 τα πάλεψα να τα δω ολόκληρα και είμαι και αρκετά προκατηλλειμένη απέναντι στις συνέχειες συνήθως, αλλά και πάλι πιστεύω πως ότι είχε να δώσει το κόνσεπτ της ταινίας, εξαντλείται στο πρώτο της μέρος.

Link to comment
Share on other sites

Ρε Spockακι μου γλυκο και λατρεμενο, απλα συνεχισα την πλακα.... :selfcentered:

Α, sorry! Δεν το είχα καταλάβει και έτρεξα να προλάβω παρερμηνείες! χεχε :doh:

Link to comment
Share on other sites

Προταση: γιατί δεν κάνουμε σε αυτό το τόπικ ή σε κάποιο άλλο κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνουμε για τα βιβλία όπου ο καθένας θα δίνει τη βαθμολογία του και τις παρατηρήσεις του και στο τέλος κάθε μήνα θα βγάζουμε ένα μέσο όρο;

 

Για να βγει κάποια άκρη.

Edited by Nova
Link to comment
Share on other sites

Προταση: γιατί δεν κάνουμε σε αυτό το τόπικ ή σε κάποιο άλλο κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνουμε για τα βιβλία όπου ο καθένας θα δίνει τη βαθμολογία του και τις παρατηρήσεις του και στο τέλος κάθε μήνα θα βγάζουμε ένα μέσο όρο;

 

Για να βγει κάποια άκρη.

nova, αυτό που προτείνεις συζητιέται εδώ και κάτι λιγότερο από 2 χρόνια περίπου, αλλά θα γίνει. ο μεσιέ νίκοσαλ θα μας δώσει τα φώτα του πώς έφερνε βόλτα τη λίστα κλπ, και θα το στρώσουμε το θέμα.
Link to comment
Share on other sites

Guest roriconfan

Άντε, κλασικά θα πω τα σπαστικά μου για όλες τις ταινίες που αναφέρετε.

 

Άλιεν & Predator (Όλες οι ταινίες): Καλή σαν ιδέα αλλά πλέον δε μου κάνουνε κλικ τούτα τα τερατάκια. Σίγουρα, εφιαλτικά αλλά Τζίγκερ αλλά ποτέ μου δε κατάλαβα τι ρόλο βαράνε. Απλά παρασιτούνε και επεκτάνονται ή σκοτώνουνε πολεμιστές. Αν δηλαδή τα Άλιεν καταφέρουνε να τους σκοτώσουνε όλους και να κατακτήσουνε τον πλανήτη, μετά τι θα κάνουνε; Πως θα τρώνε; Και δεν έχουνε καν μυαλό να πιλοτάρουνε σκάφη για να πάνε αλλού. Και οι Κυνηγοί με χάσανε λόγω απλοϊκού / κολλημένου raison d’etre.

 

2001, Οδύσσεια του διαστήματος: Οκ, το παραδέχομαι ότι αρτιστικά η ταινία δεν μοιάζει με τίποτα που έχω δει ποτέ σε ανάλογο ύφος. Απλά η πλοκή του χοροπηδάει σκηνές στο ξαφνικό και πάει κουραστικά αργά. Άσε που την βασική ιδέα με τον μονόλιθο την πετάξανε στο Xenogears-Xenosaga και μου αρέσει πλέον ακόμη λιγότερο. Όχι, δε πάει κι αυτήν στην δεκάδα.

 

Ο πόλεμος των άστρων (όλες οι ταινίες): Α όχι, δε θα πέσω τόσο χαμηλά. Η ταινίες είναι διασκεδαστικές αλλά άκρως μανιχαϊστικές. Σενάρια τύπου καλό εναντίον κακού δε μου αρέσουνε καθόλου. Με τίποτα στην δεκάδα.

 

Στενές επαφές τρίτου τύπου & Άβυσσος & Contact & E.T. & Cocoon: X-files αλλά από την θετική. Δε μου άρεσαν ιδιαίτερα. Ήταν ευχάριστες ιδέες και τίποτα άλλο. Οι λιγότερο γνωστές Starman και The Sphere ήταν παρόμοιες και πιο ευχάριστες για εμένα.

 

Σολάρις: Υπέροχη ατμόσφαιρα, καλή ιδέα αλλά το τέλος με άφησε ανικανοποίητο.

 

Στάλκερ: Δεν την έχω δει. Απλά μόλις διάβασα τι παίζει στην wikipedia. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Την κόβω σαν άλλη μια Οδύσσεια σε αρτιστικό ύφος.

 

Εξολοθρευτής & Επιστροφή στο μέλλον & Star Trek: First Contact: Επίσης αρκετά διασκεδαστικές ταινίες αλλά το όλο ταξίδι στον χρόνο ποτέ μου δε το κατάλαβα ή μου άρεζε. Αναιρεί οτιδήποτε κι αν κάνεις και οδηγεί σε μεσσιανιστικά πρότυπα που απεχθάνομαι. Οι Borg είναι με διαφορά από τους πιο επιβλητικούς κακούς που έχω γνωρίσει, άσχετα που υποβιβάζονται σε thugs της πλάκας αργότερα στην σειρά.

 

Μπλέιντ Ράνερ & 12 Πίθηκοι & Gattaga & Brazil & 1984: Βεβαίως, εύκολα μπαίνουν όλα στην δεκάδα. Και δράση είχαν και ατμόσφαιρα και φιλοσοφία και μυστήριο και κοινωνικό προβληματισμό. Αν και οι 12 Πίθηκοι επίσης είχανε ταξίδι στον χρόνο, στην τελική δεν ήταν το επίκεντρο η αλλαγή των γεγονότων.

 

Bicentennial Man & Artificial Intelligence & I Robot: Το πρώτο μπαίνει στην δεκάδα. Σε αντίθεση με τα παρόμοια άλλα δύο δεν είχε υπερβολές, μαγικές νεράιδες και εκλεκτά ρομπότ σαν εύκολη λύση. Και το τέλος ήταν αρκετά προσγειωμένο.

 

Τα παιδιά των Ανθρώπων: Ωραία ατμόσφαιρα και μπόλικη καλοδουλεμένη δράση. Αλλά από ένα σημείο και μετά κατέληξε σε άλλη μια ταινία «τρέχω μακριά από το σύστημα που με καταδιώκει». Όσο για την βασική ιδέα, τι έγινε στο τέλος;

 

Totall Recall: Ο προπομπός του Matrix. Φοβερή δράση (αν και εντελώς ψεύτικη) και εκπληκτικά ζωντανός κόσμος. Χάνει την θέση του στην δεκάδα λόγω του Matrix.

 

The Fifth Element: Διασκεδαστικότατο αλλά το σενάριο ήταν για 10χρονα και δεν είχε σχεδόν καθόλου βάθος.

 

L'Immortel: Να με συγχωρείτε αλλά οι Γαλλικές παραγωγές μου μαυρίζουνε την ψυχή. Πολύ καλή ατμόσφαιρα, φοβερό artwork, καλή ιδέα αλλά με ψυχοπλάκωσε σε σημείο αηδίας.

 

The Matrix: Ουδέν σχόλιο, μπαίνει στην δεκάδα. Παρ’ όλες τις ακυρότητες του εδραίωσε πολλά στο πέρασμα του.

 

Σκοτεινή πόλη: Έχασε την θέση στην δεκάδα από το Matrix αλλά είναι αξιόλογη ταινία.

 

They Live: Έξυπνο αλλά θα μπορούσε να είχε αναπτυχθεί καλύτερα. Μέχρι να το χαρείς, τελείωσε.

 

Dune: Ατμοσφαιρικότατο αλλά παίζει με προφητείες και εκλεκτούς. Εκτός, γι’ αυτόν τον απλό λόγο.

 

Mars Attacks!: Παρωδία με τα όλα της αλλά όχι αριστούργημα από μόνο του.

 

Απορριπτέα σαν μπαλαντέρ: Village of the Damned, Mimic, Miracle Mile, The Dead Zone, Scanners, Η Μύγα, Hardware, Mad Max, Minority Report, Pay Check, The Thing, Pitch Black, Starship Troopers, War of the Worlds, The Island, Starman και The Sphere: Μου αρέσανε από μέτρια μέχρι πολύ όλες αλλά καμία δεν είναι τόσο αναλυμένη ή επιβλητική.

 

Τελική 10 αγαπημένων ταινιών

 

1. The Matrix

2. Casshern

3. Johnny Mnemonic

4. 12 Πίθηκοι

5. 1984

6. Gattaga

7. Brazil

8. Blade Runner

9. Sunshine

10. Bicentennial Man

 

Απογοητευτικές ταινίες: Μόνο το League of Extraordinary Gentlemen και το Hellsing (την ταινία) μπορώ να σκεφτώ. Άντε, και σχεδόν όλες τις μεταφορές υπερηρώων σε ταινία που δεν πιάνουνε ακριβώς σαν επ. φαντασία. Άντε και το Transformers που το βρήκα ανούσιο και μανιχαϊστικό.

 

Μπαλαντέρ που κανείς κακώς δεν ανάφερε ούτε μια φορά: Event Horizon, The Book Of Life, V for Vendetta, Simone, Tron, The Butterfly Effect.

Edited by roriconfan
Link to comment
Share on other sites

Μπαλαντέρ που κανείς κακώς δεν ανάφερε ούτε μια φορά: Event Horizon, The Book Of Life, V for Vendetta, Simone, Fight Club, Tron, The Butterfly Effect

Fight Club? Δεν θυμάμαι οποιοδήποτε Ε.Φ. στοιχείο στο Fight Club.

Link to comment
Share on other sites

Fight Club? Δεν θυμάμαι οποιοδήποτε Ε.Φ. στοιχείο στο Fight Club.

mman, σοβαρά τώρα, κάνεις ερώτηση στον... (ένα-δύο-τρία-τέσσερα-πέντε-έξι-εφτά-οχτώ-εννέα-ουφ τα βάλιουμ-δέκα) στον roriconfan;!

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

Το Fight Club κι εγώ βρίσκω πως παλατζάρει μεταξύ ρεαλιστικού και φανταστικού τελικά, απλά δεν ξέρω αν το είδος του φανταστικού με το οποίο ερωτοτροπεί είναι επιστημονική.

 

Τώρα, αν το V είναι εφ (που μάλλον είναι κι απλά εγώ είμαι άσχετη :p) μπορώ να βγάλω τουλάχιστον πέντε άλλες ταινίες από τη λίστα για να το βάλω μέσα... Thanx Rorico που μου το θύμησες :)

Link to comment
Share on other sites

Guest roriconfan

Πως δεν είναι, αφού παρουσιάζει μια εναλλακτική πραγματικότητα του κόσμου μας όπως το Brazil και το Big Brother. Αυτό κι αν είναι εφ!

Link to comment
Share on other sites

To V for Vendetta θεωρείται ΕΦ μιας και εκτυλίσσετε σε μέλλον μακρινό ή ίσως εναλλακτικό. Αυτό ίσως και να είναι δυστοπικό μέλλον ή κάτι παρόμοιο.

Link to comment
Share on other sites

Τελική 10 αγαπημένων ταινιών

3. ...

4. ...

5. Big Brother

6. ...

Πως δεν είναι, αφού παρουσιάζει μια εναλλακτική πραγματικότητα του κόσμου μας όπως το Brazil και το Big Brother. Αυτό κι αν είναι εφ!
όταν λες big brother, μήπως αναφέρεσαι στο 1984;
Link to comment
Share on other sites

Guest roriconfan

Ωχ, σωστά. Η δύναμη της συνήθειας...

Fixed.

 

Αλήθεια, υπάρχει λόγος να μη υπολογίζουμε animated ταινίες; Επειδή δεν έχουνε ηθοποιούς αλλά εφέ είναι το πρόβλημα; Το Matrix κυρίως εφέ δεν ήταν; Το σενάριο και η ατμόσφαιρα είναι που έχουν σημασία.

Edited by roriconfan
Link to comment
Share on other sites

Guest roriconfan

Α, το τέλειο παράδειγμα! Λες και τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας δεν έχουνε χαθεί προ πολλού. Πάνε οι εποχές που βάζανε ελαιοπίνακες για background και ταξιδεύανε σε εξωτικές χώρες για γυρίσματα.

Edited by roriconfan
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Οι δέκα καλύτερες Sci-Fi ταινίες της τελευταίας 30ετίας

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..