Jump to content

The End!


greenmist
 Share

Recommended Posts

Κάθε ιστορία τρόμου, όπως όλες οι ιστορίες σε κάθε είδος ξεχωριστά, έχουν αρχή, μέση και τέλος. Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του συγγραφέα και πείτε την άποψη σας: ποιο τέλος θα δίνατε στην ιστορία σας και γιατί;

 

1. Happy end. Οι κακοί θα την πατήσουν στο τέλος!

 

2. Σκοτεινό τέλος. Οι κακοί κερδίζουν τους καλούς! Κανείς δεν είναι τέλειος φίλε μου!

 

3. Συνεχίζεται... Έχω ακόμα ράμματα για την γούνα σου!

 

4. Εσύ αποφασίζεις! Εγώ έγραψα την τελευταία μου πρόταση και το έστειλα στο τυπογραφείο. Βγάλε εσύ το φίδι από την τρύπα!

 

5. Καταστροφικό τέλος! Όλοι πεθαίνουν σου λέω. Καλοί και κακοί άντε γεια!

Link to comment
Share on other sites

Το δεύτερο φυσικά. Ο τρόμος απέχει από το έπος. Ο ήρωας δεν έχει την πολυτέλεια να καθορίζει τη μοίρα του. Η μοίρα του είναι γραμμένη πριν κιόλας ο συγγραφέας ξεκινήσει να γράφει την ιστορία του. Στο κάτω κάτω όταν μπλέκεις με δυνάμεις πάνω από τις δικές σου ίσως μόνο από θαύμα μπορείς να γλυτώσεις. Όμως δεν γίνεται οι χαρακτήρες να είναι όλοι τους σαν του Στίβεν Κίνγκ, δηλαδή προικισμένοι με κάποιο υπερφυσικό χάρισμα. Για να γίνει ο τρόμος πειστικός πρέπει ο ήρωας να είναι ρεαλιστικός (το παιδί της διπλανής πόρτας που λέμε!)

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ, λίγο άδικο αυτό για τον King.Δεν νομίζω οτι οι περίσοτεροι χαρακτήρες του έχουν κάποιο χάρισμα.Πολλοί απο αυτούς είναι εντελώς κοινοί ανθρωποι.Του αρέσει όμως τις πιο πολλές φορές να τους λυτρώνει.

Πάντως νομίζω οτι η ίδια η ιστορία γράφει το τέλος της. Είναι κάποιες φορές που έχω διαβάσει βιβλίο με καταστροφικό τέλος και να είναι ...πώς να το πω..fake. Ισως απο τον φόβο "πολυαννισμού", ίσως γιατί πρέπει να είναι σκληρό σαν "σοβαρό" θρίλλερ.Είναι βέβαια και πολλές περιπτώσεις που το άσχημο τέλος είναι απλά αναπότρεπτο και εντελώς φυσική συνέχεια της ιστορίας.

Προσωπικά μου αρέσει το 4.Οχι ναμην έχω καταλάβει στο τέλος τί παίχτηκε. αλλά να πρέπει να το κουβαλήσω λίγο μέσα μου για να σκεφτώ αν ο ήρωας την γλίτωσε ή αν το τίμημα που πλήρωσε παραείναι μεγάλο..

Link to comment
Share on other sites

3. Συνεχίζεται... Έχω ακόμα ράμματα για την γούνα σου!

 

Όπως Λάβκραφτ. Πάντα μένει από πίσω η απειλή να αιωρείται

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ανάλογα το βιβλίο κυρίως. Αν έχει καλοφτιαγμένους χαρακτήρες, σχεδόν πάντα προτιμώ το happy end. Αν το βιβλίο είναι γενικά σκοτεινό με αντιήρωες και τέτοια, οποιοδήποτε τέλος δεν με χαλάει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..