Nienor, on Dec 1 2008, 16:18, said:
Έχεις και πολλά βαριά θέματα μαζεμένα σε μια μικρή αφήγηση. Και είμαι σίγουρη πως όλα αυτά τα ξέρεις κι εσύ, ως πρώτος αναγνώστης στην ουσία και γιαυτό ακριβώς μπερδεύεσαι και θέλεις να την κάνεις καλύτερη ακόμα, να την αφήσεις τέλεια όταν θα τελειώσεις μαζί της. Καλά τα λέω?
Είναι κάποιες ιστορίες, που μπορεί να μην είναι καν οι καλύτερές μας, τις οποίες τις αγαπάμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, και θέλουμε ακριβώς να είναι τέλεια, να μην έχει ούτε μισό ελάττωμα. Αυτό όμως τελικά μπορεί να καταλήξει να μας τρομάξει. Ή, για να μην γενικεύω, μάλλον συμβαίνει σε εμένα αυτό. Είχα γράψει ένα διήγημα πριν περίπου 4 χρόνια, και καθότι πρέπει να ήταν μόλις το δεύτερο πράγμα που έγραψα ποτέ (και έκανα και κάτι χρόνια κα ξαναγράψω από τότε), θέλει ένα πολύ γερό συγύρισμα γιατί σε κάποια σημεία δε βλέπεται. Ε λοιπόν, δεν έχω τολμήσει να το ακουμπήσω.
(Θέλω να) πιστεύω ότι το καινούργιο τελευταίο κομμάτι είναι βελτιωμένο, ενώ το παλιό όντως κούτσαινε άσχημα. Όχι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά καλύτερο. Από κει και πέρα, μου λες 'άσ' τη' και έχεις δίκιο. Για παράδειγμα, ναι ο χαρακτήρας της γυναίκας είναι σαφώς... "υπανάπτυκτος". Το ξέρω. Από την άλλη, δεν ήθελα να τραβήξω την προσοχή κάπου αλλού. Ούτε του αναγνώστη ούτε τη δική μου δηλαδή. Κι αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν και τι θα μπορούσα να κάνω γι αυτό. Γιατρέ έχω πρόβλημα?
Ένιωσα ότι με πλησίαζε και με τριγύριζε αυτός ο βόμβος, πυκνός σαν σμάρι από μέλισσες, μέχρι που έφτασα να ξεχωρίζω κάποιες λέξεις, σχεδόν άηχες: "Προσευχήσου στο Θεό για μας". Αυτό άκουσα να μου λένε. Πάγωσε τότε η ψυχή μου. Γι΄αυτό κι εσείς με βρήκατε νεκρό.