Jump to content

ReGenesis (2004-2008)


araquel
 Share

Recommended Posts

ReGenesis

 

Καναδική σειρά, που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στην NorBAC - North American Biotechnology Advisory Commission - και με το πως οι νεες επιστημονικές ανακαλύψεις μπορούν να κάνουν καλό (ή κακό) στον κόσμο. Προσωπικά την έχω σε μεγάλη εκτίμηση, όσον αφορά και την επιστημονική και την κοινωνική της "ωριμότητα".

51TyWpYT3CL_SS500_.jpg

 

Δεν έχω δει νήμα για αυτή τη σειρά, οπότε γιατί όχι;

ReGenesis λοιπόν. Είμαστε στη NorBAC (North American Biotechnology Advisory Commission), μία συμβουλευτική επιτροπή που εδρεύει στο Toronto και ειδικεύεται σε βιοτεχνολογικά ζητήματα. Κλώνοι, βιολογικά όπλα, βακτηρίδια, μεταλλάξεις, κλιματικές αλλαγές, και αρκετά ακόμα ζητήματα (ανάμεσα σε αυτά και ηθικά, πολιτικά, κλπ) θίγονται σε διάφορα επεισόδια της σειράς αυτής. Η σειρά έχει 4 κύκλους των 13 επεισοδίων ο καθένας (άρα 52 στο σύνολο, αν δυσκολεύεστε στον πολλαπλασιασμό). Και ναι, έχει ολοκληρωθεί, ο 4ος προβλήθηκε αυτήν τη χρονιά.

 

Ένα από τα ωραία της σειράς αυτής είναι ότι τα επεισόδια δεν είναι αυτοτελή με τη συνηθισμένη έννοια. Για παράδειγμα, η υπόθεση που ερευνάται σε ένα επεισόδιο μπορεί να διελευκανθεί στα μέσα του επόμενου ή μεθεπόμενου επεισοδίου, καθώς θα πλέκεται μία νέα υπόθεση. Οι πρωταγωνιστές είναι αρκετά ρεαλιστικοί, και με καμία έννοια άφθαρτοι ή αναλλοίωτοι από τα όσα συμβαίνουν τριγύρω τους (κάπου στα μέσα του 3ου κύκλου έχει ένα επεισόδιο που σε αφήνει κομματάκι μα*άκα).

 

Η επιστήμη και οι εξηγήσεις - θεωρίες δένονται στενά και παρουσιάζονται με σχετικά απλό τρόπο, ώστε να -νομίζεις ότι- καταλαβαίνεις. Στην επίσημη ιστοσελίδα της σειράς παρουσιάζονται επιστημονικά στοιχεία για τα επεισόδια, έτσι ώστε να γίνονται πιο κατανοητά όσα παρουσιάζονται στη σειρά (οκ, δεν είναι όλα εφικτά, αλλά είπαμε, τηλεοπτική σειρά είναι).

 

Από τις πιο δυνατές σειρές σκληροπυρηνικής επιστημονικής φαντασίας που έχω δει. Μένουν μονάχα 12 επεισόδια για να τελειώσει και ο 4ος κύκλος...

 

regenesis.jpg

 

Links

wikipedia entry

imdb entry

official website

 

Εντυπώσεις, anyone;

 

edit: Μόλις πρόσεξα ότι το αντίστοιχο ποστ της BunnyDee ήταν ακριβώς πριν 2 χρόνια, right down to the day! (οκ, μερικές ώρες απόκλιση. Κοίτα πώς τα φέρνει η τύχη κάποια πράγματα... :D )

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελείωσε η σειρά...

Τελείωσαν τα επεισόδια...

 

Γιατί δεν γυρίστηκε άλλος κύκλος;

Βέβαια, καλό είναι αυτό, καθώς δεν άρχισε να σημειώνει καθοδικη πορεία η ποιότητα των επεισοδίων, αλλά μονάχα 52 επεισόδια ήταν αυτά. Και έμειναν και αρκετά ερωτήματα αναπάντητα, αλλά και αυτό σχεδόν καλό είναι. Ναι, μας έχουν κακομάθει πολλές σειρές, ζορίζοντας στο τέλος μία συνοπτική απάντηση, αλλά όταν δεν συμβαίνει αυτό, μένεις με ένα χαμόγελο αμηχανίας να αναρωτιέσαι και να εικάζεις, και αυτό αξίζει περισσότερο από το 'είδες; όλα τακτοποιήθηκαν τώρα...'.

 

Και για αυτό αξίζει και το ReGenesis, και το Twin Peaks (ο χρόνος μόνο θα δείξει αν θα αξίζει και το Lost).

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to ReGenesis (2004-2008)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..