Jump to content

Διακοπές στη Χέλλαντ - Λένος Χρηστίδης


Recommended Posts

Οκ, οκ, δύο νήματα για το Λένο Χρηστίδη μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, αλλά σήμερα τελείωσα το συγκεκριμένο βιβλίο και έκανα μία αναζήτηση και είδα ότι δεν είχαμε ούτε ένα νήμα για τον συγκεκριμένο συγγραφέα, οπότε γιατί όχι; (Αν πάλι είχαμε νήμα και απέτυχα να το βρω, οκ, βρίστε ελεύθερα) -ενημερωτικά, το άλλο τόπικ είναι τοιούτο.-

b56659.jpg

Διακοπές στη Χέλλαντ, λοιπόν.

Κληντέηβιλλ, 2364. Η παγκόσμια πρωτεύουσα του παγκόσμιου κράτους ευημερεί. Ο Φρέντυ Βάριους, Δεύτερος Τέταρτος, Υπεύθυνος Προόδου του Παγκόσμιου Προεδρείου, έχει τα προβλήματά του: μοναξιές, εξυπνάκηδες βιο-Βοηθοί, επτασφράγιστα μυστικά, βαρεμάρα, απαγορευμένα τραγούδια, πληροφοριακό βουητό, εκλογές. Χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση. Και συν τοις άλλοις, πρέπει να σώσει το τομάρι του αξιότιμου Προέδρου Φλατ, του Παγκόσμιου Προεδρείου και το δικό του. Θα τα συνδυάσει και τα δύο. Στον κορυφαίο κοσμοτουριστικό κόμβο. Την ιστορική Χέλλαντ. Με τις ομορφιές της. Με τα ωραία της. Θα παρακολουθήσει εντυπωσιακές τελετές, θα παραστεί σε μεγαλόπνοες ομιλίες, θα φάει ψητά κρέατα εξαφανισμένων ζώων, θα πιει κρασί από σταφύλια, θα ζαλιστεί από τον ήλο, θα χορέψει, θα κολυμπήσει, θα μιλήσει, θα ακούσει, θα θυμηθεί. Θα κάνει φίλους. Και θα τους δει να κυλούν αργά. Προς το γλυκό πορτοκαλί σιρόπι. Είναι οι διακοπές του και θα το ρίξει έξω.

Όταν είχε πρωτοβγεί το βιβλίο -2001-, είχα διαβάσει μία κριτική που σχολίαζε θετικά το βιβλίο και σημείωνε τις νταγκλασανταμικές επιρροές του. Το καλό όμως είναι ότι δεν σταματά και δεν περιορίζεται από αυτές. Για να ειλικρινής, δεν βρήκα κάποια έντονη επιρροή, αλλά είναι όντως στο ίδιο στυλ, γραμμένο σχεδόν με ένα πονηρό χαμόγελο στα χείλη. Και η ιστορία με κράτησε από την αρχή έως το τέλος. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί και η λεξιπλαστική ικανότητα του Χρηστίδη (είμαστε στο έτος 2364, τόσες εφευρέσεις χρειάζονται ονόματα...) είναι αξιοπρόσεκτες και δένουν με την πλοκή και την διάθεση (είναι σωστή μία τέτοια λέξη) του βιβλίου.

 

Πάτε και εσείς για διακοπές στη Χέλλαντ. Ή, αν πήγατε ήδη, πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα και το προηγούμενο τοπίκιο. Ομολογουμένως, πολύ ενδιαφέρουσα η όλη φάση! Θα τον τσεκάρω οπωσδήποτε. Αφου τελειώσω μέσα στις γιορτές με την στοίβα που έχω μαζέψει..

 

 

 

Υ.Γ. Γενικά, είναι πολύ επικοδομητικό να γίνονται τόσο ενδελεχείς παρουσιάσεις με μεράκι και αγάπη. Τσιγκλάνε τον κόσμο!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

 Ο Λένος Χρηστίδης γεννήθηκε το 1968 στη Φραγκφούρτη της τότε Δυτικής Γερμανίας, γιος του κριτικού θεάτρου Μηνά Χρηστίδη και της συγγραφέως Ντόρας Γιαννακοπούλου. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα.

 

b56659.jpg

 

Κληντέηβιλλ, 2364. Η παγκόσμια πρωτεύουσα του παγκόσμιου κράτους ευημερεί. O Φρέντυ Βάριους, Δεύτερος Τέταρτος, Υπεύθυνος Προόδου του Παγκόσμιου Προεδρείου, έχει τα προβλήματά του: μοναξιές, εξυπνάκηδες βιο-Βοηθοί, επτασφράγιστα μυστικά, βαρεμάρα, απαγορευμένα τραγούδια, πληροφοριακό βουητό, εκλογές. Χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση. Και συν τοις άλλοις, πρέπει να σώσει το τομάρι του αξιότιμου Προέδρου Φλατ, του Παγκόσμιου Προεδρείου και το δικό του. Θα τα συνδυάσει και τα δύο. Στον κορυφαίο κοσμοτουριστικό κόμβο. Την ιστορική Χέλλαντ. Με τις ομορφιές της. Με τα ωραία της. Θα παρακολουθήσει εντυπωσιακές τελετές, θα παραστεί σε μεγαλόπνοες ομιλίες, θα φάει ψητά κρέατα εξαφανισμένων ζώων, θα πιει κρασί από σταφύλια, θα ζαλιστεί από τον ήλιο, θα χορέψει, θα κολυμπήσει, θα μιλήσει, θα ακούσει, θα θυμηθεί. Θα κάνει φίλους. Και θα τους δει να κυλούν αργά. Προς το γλυκό πορτοκαλί σιρόπι. Είναι οι διακοπές του και θα το ρίξει έξω.

 

 

Το βιβλίο επιλέχθηκε για τον Απρίλιο μήνα επιστημονικής φαντασίας στη Λέσχη Ανάγνωσης Φανταστικού.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Α, να ένα βιβλίο του Χρηστίδη που ΔΕΝ έχω διαβάσει. Άμα προλάβω, μπορεί να σας κάνω παρέα σ' αυτή τη ΛΑΦ :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολλά να μας πει ο συγγραφέας! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..