Αλλά ο υπολογιστής στο σπίτι κάνει τα δικά του πάλι!
Λευκό σαν γάλα...
«Κανείς άνθρωπος δεν είναι άσπρος σαν το γάλα. Κανείς, ούτε ζωντανός ούτε πεθαμένος»!
Έτσι δεν είπε ο γιατρός;
Και τότε γιατί έχω κολλήσει έτσι;
Γιατί η Ελένη στο γραφείο μου είπε οτι είμαι λευκή σαν το γάλα; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Ειναι δυνατόν; Ρώτησα δέκα διαφορετικούς ανθρώπους. Κανείς δεν μου είπε οτι υπάρχουν άνθρωποι τόσο άσπροι, θα μου το έλεγαν έτσι δεν είναι?
Και αν ένας απο αυτούς επέμενε οτι κάποιος μπορεί να είναι τόσο άσπρος, θα τον πίεζα και θα τον ρώταγα και θα τον έπιανα απο το λαιμό και θα τον έπνιγα μέχρι να μου το αποδείξει. Και δεν θα μπορούσε! Σίγουρα δεν θα μπορούσε! Έτσι είναι, μου το είπε και ο γιατρός! Θα μπορούσε να μου το πει και η μάνα μου αντί να βάλει τα κλάμματα πάλι οταν την ρώτησα.
Υστερική, αυτό είναι...Μια απλή ερώτηση έκανα.
-«Μπορεί κάποιος να είναι άσπρος σαν το γάλα; Ή σαν βαμβάκι;»
Ένα ναι ή οχι ήθελα ρε μάνα!
Γιατί έπιασες πάλι τα κλάμματα;
-«όχι πάλι ρε παιδάκι μου, όχι πάλι καρδούλα μου»...Αυτό μονολογούσε...
Ο άντρας μου δεν ήταν πια εκεί για να τον ρωτήσω. Έφυγε πριν δύο μηνες. Δεν άντεχε άλλο λέει...Όταν όλο αυτό περάσει θα ψάξω να τον βρώ. Θα γίνουμε όπως παλιά, σίγουρα! Όχι ακόμα όμως, όχι τώρα. Τώρα προέχει να ηρεμήσω και να βρώ τον εαυτό μου πάλι.
Μου το είπε και ο γιατρός...
Πρέπει να ηρεμήσω,
πρέπει να ηρεμήσω,
πρέπει να ηρεμήσω,
δεν υπάρχουν λευκοί άνθρωποι.
Το μεσημέρι ο Κώστας, στο γραφείο, μου έδειξε στο ίντερνετ αλμπίνους και ούτε αυτοί δεν ήταν τόσο άσπροι.
«Δεν υπάρχει καν ενα μονοσήμαντα λευκό χρώμα» μου είπε. Είναι άλλο το λευκό του χαρτιού, άλλο το λευκό του γάλατος, άλλο του βαμβακιού, άλλο του χιονιού...Ναι, ακόμα και οι αλμπίνοι έχουν άλλο χρώμα απο το λευκό τοίχο πίσω τους!
Και γιατι φοβαμαι παλι; Γιατι μου το ειπε αυτο η Ελενη; Μηπως ειδε κατι που δεν εχω προσεξει εγω η οι αλλοι γυρω μου; Υπαρχουν ασθενειες που κανουν καποιον να ασπριζει; Σιγουρα θα υπαρχουν! Πρεπει να ψαξω στο Ιντερνετ παλι η να παω σε αλλον δερματολογο...Σαμπως με εξετασε και καθολου ο αλλος;
Μονο με ακουσε και μετα μου εδωσε μια καρτα ενος αλλου γιατρου...
«Θα σε βοηθησει» μου ειπε.
Δεν με βοηθησε. Τουλαχιστον οχι για πολυ.
«Ιδεοψυχαναγκαστικη Διαταραχη. Θα ακολουθησουμε φαρμακευτικη αγωγη». Ετσι μου ειπε. Δεν χρειαζομαι φαρμακα ομως. Το ξερω αυτο, ουτε παλιοτερα τα χρειαστηκα. Μονη μου το ξεπερασα. Μόνη μου! Το μονο που χρειαζεται ειναι να πειστω! Τιποτα αλλο.
Μονο ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΠΡΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! Μονο αυτο! Μετα θα πειστω αληθεια. Θα γινω ο παλιος εαυτος μου. Αυτος που χαμογελαγε, αυτος που εκανε σχεδια, αυτος που ζουσε. Οχι ακομα ομως...πρεπει πρωτα να πειστω.
Ειμαι μπροστα στο καθρεπτη του μπανιου, γυμνη.
Πισω μου, τα λευκα πλακακια του τοιχου. Κοιταζομαι. Αν ημουν λευκη, θα επρεπε να βλεπω μονο τα μαλλια και τα ματια μου ετσι δεν ειναι; Αντιθετα, με βλεπω μια χαρα...Αν ομως η αρρωστια τωρα επωαζεται μεσα μου; Το μεσημερι οπως κρατουσα μια λευκη κουπα καφε στο χερι, μου φανηκε να εχει ιδιο χρωμα με αυτο. Η το χερι μου φανηκε να εχει το ιδιο χρωμα με την κουπα; Εχει διαφορα; Περασα την επομενη μια ωρα στο γραφειο εχοντας απλωμενη την παλαμη μου πανω σε μια λευκη κολλα χαρτι. Το κοιταζα ξανα και ξανα. Υπαρχει διαφορα, ελεγα μεσα μου. Ηταν ομως ετσι παντα; Αν το κοιταζα πριν ενα χρονο, πριν αρχισουν ολα, θα μου φαινοταν ιδια η διαφορα; Πιο εντονη; Μηπως ειχα πιο μελαχροινη επιδερμιδα πριν αρχισουν ολα αυτα;
Κανεις ανθρωπος, νεκρος η ζωντανος δεν ειναι ασπρος σαν το γαλα, βγαλτο απο το μυαλο σου. Ετσι ειπε ο γιατρος. Πρεπει να πειστω.
Βγαίνω απο το μπάνιο και πάω στο παιδικό δωματιο.
Πλησιαζω την κουνια του Γιωργακη και κοιτάζω το προσωπό του...Γαληνιε αγγελε μου... Σκυβω, παραμερίζω τα παιχνίδια που κρέμονται πάνω απο την κούνια και τον παιρνω αγκαλια.
Σηκωνω το νεκρο σωμα του γιου μου ψηλα και αυτο λουζεται απο το φεγγαροφως που μπαινει απο το παραθυρο.
Μοιαζει ασπρο αλλα δεν ειναι, ειναι σταχτι και το προσωπο του εχει ενα μπλαβι χρωμα...
Ισως αν περιμενω μερικες μερες ακομα να ασπρισει...
Οταν καποιος πεθαινει χλωμιαζει λενε...
Κανεις ανθρωπος, νεκρος η ζωντανος δεν ειναι ασπρος σαν το γαλα ειπε ο γιατρος. Νεκρος η ζωντανος...
Αυτος ξερει
Πρεπει να πειστω.
Θα περιμενω λιγακι ακομα!
Και μετα θα ειμαι ο εαυτος μου παλι...
Αληθεια...
This post has been edited by Adicto: 28 September 2009 - 23:52

Sign In
Register
Help
Back to top
MultiQuote