Jump to content

Stargate Universe (2009-2011)


DinoHajiyorgi
 Share

Recommended Posts

post-1004-125477407914_thumb.jpg

 

Ξεκινάει φιλόδοξα η νέα σειρά Stargate, το Stargate Universe, με πρώτα γνωστά ονόματα τον βαρυσήμαντο Robert Carlyle και την Ming Na. Οι υπόλοιποι είναι οι περισσότεροι νέες φάτσες και δεν θα τους μνημονεύσω εδώ, παρά μόνο καθώς θα εξελίσσεται η σειρά και θα αποδεικνύει την όποια αξία της. Έκτακτη συμμετοχή έχει και ο Lou Diamond Phillips.

 

Στον διπλό πιλότο, κάνουν ειδική εμφάνιση και οι Richard Dean Anderson, Michael Shanks και Amanda Tapping.

 

Δηλώνω επιφυλακτικός. Η συνταγή αυτή τη φορά μας έχει όχι μια Ατλαντίδα στην άλλη άκρη μια αστροπύλης, αλλά ένα διαστημόπλοιο των αρχαίων, χωρίς πλήρωμα, που διασχίζει τον γαλαξία με αυτόματο πιλότο. Για να γλιτώσουν από μια εξωγήινη επίθεση σε μια μακρινή, Γήινη βάση, ένα τσούρμο προσφύγων – και μια ποικιλία χαρακτήρων, διασχίζουν τυφλά την αστροπύλη της βάσης προς άγνωστη διεύθυνση και βρίσκουν τους εαυτούς τους στο εν λόγω διαστημόπλοιο, με την ονομασία Destiny, το οποίο βρίσκεται, βεβαίως-βεβαίως, σε απαγορευτικά τεράστια απόσταση από τη Γη. Το σκάφος των αρχαίων έχει υποστεί ζημιές και για να μπορέσουν οι ήρωες μας να επιβιώσουν πρέπει να βρουν τρόπο να λειτουργήσουν την αρχαία τεχνολογία.

 

Πως είπατε; Ατλαντίδα; Όχι Ατλαντίδα, είπαμε Destiny. Η πόλη δεν μας βγήκε σε καλό, αυτή τη φορά δοκιμάζουμε διαστημόπλοιο. Πιο δοκιμασμένη συνταγή και σεναριακά, διαστημόπλοιο χαμένο σε άγνωστο γαλαξία με συνονθύλευμα γήινων που θέλουν να γυρίσουν στη μάνα πατρίδα, ε… ανοίγει τις πιθανότητες για πιο αποτελεσματική δημιουργικότητα. Φτάνει η συνταγή να μην αποδειχτεί ατυχώς κουρασμένη.

 

Ο πιλότος δεν μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Δύο επεισόδια μαζί, με το δεύτερο να φλυαρεί βαρετά χωρίς να το προχωρά για να μας δείξει τις όποιες πιθανότητες της σειράς. Τελειώνει με το που φτάνουν στον πρώτο άγνωστο πλανήτη, χωρίς εξερεύνηση. Εντάξει, αυτό στο επόμενο επεισόδιο, ενώ αναλωθήκαμε στα μπούρου-μπούρου των χαρακτήρων. Πρώτη φορά πιλότος Stargate δεν μας παρουσιάζει νέμεση, τους κακούς αντίπαλους δηλαδή.

 

Για να δούμε…

Link to comment
Share on other sites

Μου θυμίζει αρκετά Voyager. Είμαστε χαμένοι =πολύ μακριά= απο την πατρίδα και προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να γυρίσουμε πίσω χρησιμοποιόντας τεχνολογία που βρίσκουμε.

Ο πιλότος δεν με ικανοποίησε αλλά είμαι περίεργος να δω που θα το πάνε και τι μορφές ζωής θα συναντήσουν δισεκατομμύρια!!!! έτη φωτός μακριά απο τη γη.

Δυστυχώς, ακόμα λιγότερο με ικανοποίησαν οι πρωταγωνιστές (με εξαίρεση τον θεό carlyle -που όμως ο ρόλος δεν του πηγαίνει και ακριβώς γάντι).

Αξίζει μια ευκαιρία αν εκμεταλλευτούν τις προοπτικές που ανοίγει το καινούριο concept.

Ίδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

SG... Μια πολύ καλή βασική ιδέα, που την εκμεταλλεύτηκαν πολύ λίγο και κατά τη γνώμη μου, μόνο επιφανειακά.

Αν οι σεναριογράφοι αποδειχτούν λίγο πιο ευφάνταστοι και ελάχιστα περισσότερο επιστημονικά έξυπνοι,

ίσως να μπορούν να παράγουν πραγματικά μικρά διαμάντια SF.

Τα κλισέ έχουν ήδη αναλώσει την όποια δυναμικότητα επιρροής στο κοινό.

Ίσως είναι ώρα για μερικές πραγματικά νέες και ανατρεπτικές απόψεις που η SG σίγουρα μπορεί να παράγει.

Το destiny εχω την αίσθηση οτι θα στραφεί προς το space Ρομάντζο (κάτι σαν ZG)... φυσικά ελπίζω να διαψευσθώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Management

Τα είδα και εγώ με τη σειρά μου.

 

Νομίζω οτι επίτηδες δεν ήταν action-oriented διότι μάλλον θέλουν να το κρατήσουν χαμηλά σε tech στην αρχή. Λογικό εάν σκεφτεί κανείς ότι εάν ήταν από το πρώτο επεισόδιο όλα τα καλούδια που γνωρίζουμε στην επιφάνεια θα έχανε το ενδιαφέρον του. Άσε που όλοι οι tv-series fans ξέρουμε πως οι πρώτες 2, ίσως και 3η , seasons είναι introductory για τους χαρακτήρες οπότε … έχουμε μέλλον ακόμα.

 

Πιστεύω ότι με τον καιρό θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Αν θυμηθούμε οτι η πρώτη σειρά κράτησε 10 seasons μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτή, εάν τη χειριστούνε σωστά, να διαρκέσει περισσότερο από την Τόλμη και Γοητεία.

 

Όσο για το εάν θα είναι space opera, well, εννοείται.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το τρίτο επεισόδιο, Air (3), είναι συμπληρωματικό του πιλότου. Στο ίδιο κλίμα, χωρίς μεγάλες εξελίξεις. Δεν έχουμε κακούς ακόμα. Ούτε ξεχωρίζει κάποιος από τους χαρακτήρες.

 

Μνεία στην πολύ καλή μουσική του Joel Goldsmith (γιού του Jerry).

 

Ο Alexi Murdoch τραγουδάει το "Breathe".

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση... πρέπει να έχω τελειώσει με το SG-1 και το Atlantis για να δω αυτό;

 

Αντί να δεις αυτό γιατί δεν βλέπεις το SG-1;

 

Για τα βασικά, τι είναι η αστρική πύλη κλπ, και μόνο η κινηματογραφική ταινία φτάνει. Για το πως φτάσαμε εδώ όμως, οι τελευταίοι κύκλοι του SG-1 θα ήταν απαραίτητοι. Ίσως δεν μπορώ να σε κατατοπίσω σωστά, γιατί οι σημαντικές πληροφορίες είναι σκόρπιες σε τόσα πολλά επεισόδια.

 

Δεν ξέρω τι κατεύθυνση θα πάρει το Universe, σίγουρα όμως θα αντλεί στοιχεία από τις προηγούμενες σειρές.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει 3 κύκλους του SG-1 και σκοπεύω να συνεχίσω. Απλά... σκέφτηκα μήπως το βλέπω παράλληλα ανά εβδομάδα, αλλά δεν με χαλάει να το αφήσω να έρθει με την σειρά του... έτσι και αλλιώς προτιμώ να έχω όλα τα επεισόδια μιας σειράς και να καθορίζω εγώ τον ρυθμό που θα την βλέπω.

Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επεισόδιο 4, Darkness(1)

 

Δράση δεν είχε. Υπόθεση είχε;

 

Υπομονή έχω. Μπορώ να δω το Stargate Universe, ως τώρα, σαν ένα καλό βιβλίο που δεν βιάζεται, που αφιερώνει εκτενή κεφάλαια για να στήσει ρεαλιστικά τον κόσμο του. Το Darkness είναι ένα επεισόδιο χαρακτήρων, καθώς τους καθιερώνει στη συνείδηση μας. Παγιδευμένοι μακριά από τη Γη, σε μια κατάσταση στην οποία βρέθηκαν βίαια και δεν γουστάρουν καθόλου, σίγουρα δεν κάνουν για το καλύτερο πιθανό πλήρωμα στο οποίο θα θέλαμε να ανήκουμε. Επαναλαμβάνω, ως τώρα.

 

Ο Carlyle κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει αλήθεια στον ήρωα που υποδίεται, σίγουρα όμως δεν δημιουργεί τον πιο θετικό κεντρικό χαρακτήρα για μια σειρά. Έχει κεντρικό χαρακτήρα αυτή η σειρά; Ποιος είναι;

 

Με τον ρυθμό που διάλεξαν οι σεναριογράφοι φοβάμαι πως παίζουν με την υπομονή του μέσου αμερικανού θεατή. Είμαστε στο 4ο επεισόδιο και με τόσους χαρακτήρες, ο μόνος χαρακτήρας που απουσιάζει είναι εκείνος της ίδιας της σειράς. Που είναι η πατέντα; Που είναι οι κακοί; 4ο επεισόδιο! Με αυτόν τον τρόπο δεν κερδίζονται θεατές και νούμερα. Πρέπει να κατασταλάξουν κάπου, θα μπορούσαν να το κάνουν κλασσικά στον πιλότο και κανείς δεν θα παραπονιόταν.

 

Μακάρι να βγω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anime_Overlord

Aμάν ρε Ντίνο, πού είναι οι κακοί;;; Άλλος λόγος δεν υπάρχει; Ας υπάρχουνε ευφάνταστα survival στοιχεία κι ας λείπουν οι κακοί εξωγήινοι. Σωστός αντίπαλος μπορεί να είναι και απλά το να μείνουν ζωντανοί σε αφιλόξενο πλανήτη. Κάπως έτσι ήταν και το Lost πριν το κάνουνε ότι να ναι.

 

Αν με ρωτήσετε όλοι οι κακοί στις προηγούμενες σειρές ήταν πολύ κουλ στην αρχή και ξενέρωτοι αργότερα. Αν φτιάξουνε μια σειρά όπου ο πραγματικός εχθρός είναι οι φοβίες και τα μίση του πληρώματος, θα το δω ευχαρίστως.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως δεν το πρόσεξες Anime_Overlord, αλλά ο Ντίνος αναφέρεται στο καθαρά εμπορικό κομμάτι. Εμείς μπορεί να έχουμε άλλα γούστα, αλλά ο μέσος αμερικανός θεατής είναι αυτός που θα κάνει τα νούμερα και θα κρατήσει ζωντανή τη σειρά. Αν αυτός την εγκαταλείψει, τότε η σειρά απλά θα ακυρωθεί. Νομίζω αυτός είναι και ο φόβος του Ντίνου και παραπονιέται.

 

Αν τώρα οι συγγραφείς της σειράς καταφέρουν να κάνουν κάτι σαν αυτό που λες ΚΑΙ να κρατήσουν τους θεατές, τότε μπράβο τους θα είναι και πολύ γάτες.

Link to comment
Share on other sites

Επεισόδιο 5, Light (2)

 

Λιτό επεισόδιο σε εφέ, δυνατή όμως, συγκινητική ιστορία. Τίποτα το πρωτότυπο, στρωτά σκηνοθετιμένο.

 

Ο εγκλιματισμός μας στον κόσμο του Destiny και των χαρακτήρων συνεχίζεται. Ο πρώτος που κερδίζει τις εντυπώσεις, και με τον οποίο ταυτιζόμαστε, είναι ο Eli Wallace (ο ηθοποιός David Blue). Το... hook: Το ερωτοχτυπημένο βλέμμα του στο όμορφο κορίτσι, για το οποίο έχει έναν ώμο να δανίσει, όταν εκείνη έχει ανάγκη να γείρει κάπου ... Αλλά για την τόσο ποθητή σωματική επαφή, εκείνη έχει ήδη τον μπρατσαρά πιλότο διαθέσιμο.

 

Περιμένω με περιέργεια το επόμενο επεισόδιο. Ακόμα δεν ξερω που πάμε.

Link to comment
Share on other sites

Επεισόδιο 6, Water.

 

Πρώτα πάλεψαν να εξασφαλίσουν αέρα. Μετά τα φώτα. Σε αυτό το επεισόδιο προσπαθούν να βρουν νερό. Στο επόμενο, το Coffee, τους τελειώνει ο καφές.

 

Μετά από έναν πλανήτη σκέτη άμμο (στο επεισόδιο 3), τώρα συναντούν σωτήρια έναν πλανήτη σκέτο πάγο και χιόνι, πάνω που ξέμεναν από νερό. Και ευτυχώς που ο παγωμένος πλανήτης είναι εξοπλισμένος με δική του αστροπύλη.

 

Είχαμε και εξωγήινους, μικροσκοπικά, ζοχαδιασμένα σωματίδια που μπήκαν στο σκάφος λαθραία από τον άλλο πλανήτη, εκείνον με την έρημο.

 

Η γκρίνια και τα ύποπτα βλέμματα μεταξύ των χαρακτήρων συνεχίζεται. Σινεμά ρεαλιτέ και να δούμε πόσο θα αντέξει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Earth

 

Επεισόδιο 7 και ο διοικητής της αποστολής ακόμα βγάζει την ομιλία της Janeway από το πρώτο επεισόδιο του Star Trek Voyager! "Μια μέρα θα τα καταφέρουμε να επιστρέψουμε πίσω στη Γη ενωμένοι, ζωντανοί."

 

Σε έκτακτη εμφάνιση και ο Richard Dean Anderson, τον οποίο δεν αναγνώρισα αμέσως. (Γεροντοπάχυτα.)

 

Για άλλη μια φορά γίνεται χρήση της εξωγήινης τεχνολογίας ανταλλαγής νόησης, για να μπορούν οι "ναυαγοί" του Destiny να επισκέπτονται τη Γη καταλαμβάνοντας σώματα άλλων. Ενδιαφέρον παιχνίδι με την σύζυγο του διοικητή που καταλήγει (ίσως) και βρώμικο στο φινάλε. Ενδιαφέρον, όχι όμως ο λόγος για τον οποίο βλέπω την σειρά.

Link to comment
Share on other sites

Χμμ, ενδιαφέρον...

Πριν αρχίσω να το βλέπω δεν μπορούσα να φανταστώ τι ιστορία θα έβγαινε, διαβάζοντας τα ποστ του Ντίνου.

 

Πρέπει να ομολογήσω πως είμαι θετικά εντυπωσιασμένος από την πρωτοτυπία των πρώτων επεισοδίων. Τουλάχιστον ξεφεύγει από το στερεότυπο όλων των άλλων σειρών του Σταργκέιτ.

 

:dazzled:Δεν το πιστέυω μου φαίνεται πως συμφωνώ με τον Ταφκαρ!

 

Ντίνο ο καφές τους έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, σε κάποια στιγμή αναφέρουν πως πολλοί από το 'πλήρωμα' παρουσιάζουν προβλήματα στέρησης.

Edited by Nova
Duplicated lines
Link to comment
Share on other sites

8. Time

 

Το καλύτερο επεισόδιο μέχρι σήμερα. Επιστημονική φαντασία: πλανήτης, creatures και ταξίδι στον χρόνο. Έξυπνο και δυνατό.

Link to comment
Share on other sites

Τα πρώτα δυο επεισόδια μου άρεσαν αρκετά αλλα από εκεί και πέρα (μέχρι το 6 που έχω δει) μου φάνηκε πολύ μελό για τα γούστα μου.Ο Colonel Everett Young έχει θυσιαστεί ήδη 3-4 φορες,ο Scott έχει πάει με δυο και ο Greer έχει τσακωθεί με όλο το υπόλοιπο πλήρωμα.Σα να βλέπουμε το big brother του διαστήματος χωρίς καθόλου δράση.Προσωπικά δεν θα το χαρακτήριζα military science fiction αλλα περισσότερο teen drama στο διάστημα.Η μονη ευχάριστη νότα ίσως να είναι ο Eli Wallace.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις ολοκλήρωσα και το 8.

Τελικά η σειρά μου αρέσει. Θα συνεχίσω να τη βλέπω.

Αναμένω εκπλήξεις στη συνέχεια.

Λέτε ο δόκτωρ Ρας να καταπλήξει τις κυρίες του SGU

ενθυμούμενος τα νιάτα του στο Full Monty;

 

Κι ένα κουίζ:

Βρείτε ποιος Ιλάι Γουάλας είναι ο ομορφότερος:

post-1153-125848656599_thumb.jpg

post-1153-125848664757_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

9. Life (Οι μονολεκτικοί τίτλοι είναι μάλλον η πατέντα).

 

Καλό επεισόδιο, όσο ένα καλογραμμένο κεφάλαιο σε βιβλίο. Ανάπτυξη χαρακτήρων και η ζωή στο σκάφος. Ουδεμία όμως εξέλιξη κατά μύθο ή γενικώς στην πλοκή. Η σειρά κερδίζει αργά τον σεβασμό μου γι αυτό που προσπαθεί, να χτίσει δηλαδή μια εικόνα διαφορετική από τα πεπατημένα, να το δω όμως να συμπληρώνει πρώτα είκοσι επεισόδια, και δεύτερον να ανακοινώνει δεύτερο κύκλο.

 

Το Stargate Universe αρνείται σθεναρά το ποπ-κορν του.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τώρα η σειρά δεν με καλύπτει. Καλό το χτίσιμο των χαρακτήρων αλλά ως πότε?

Link to comment
Share on other sites

10. Justice

 

Δυνατό επεισόδιο με cliffhanger που ξαφνιάζει. (είναι το mid-season finale.)

 

Ξεκίνησε χλιαρά και νόμισα πως θα ήταν ένα από τα γνωστά "ποιος είναι ο ένοχος" με στήσιμο δίκης μέσα στο σκάφος. Αυτό όμως μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Μαζί με τις έριδες, που επιτέλους κάπως εκτονώνονται προς μια κατεύθυνση και δίνουν ζωντάνια στην ιστορία, ζωντανεύουν και πολλοί άλλοι δευτερεύοντες χαρακτήρες.

 

Και η εκπλήξεις δεν σταματούν. Από το ποιος είναι ο ένοχος, στην ανακάλυψη εξωγήινου σκάφους, σε μια σκηνή που - λαμβάνοντας υπ'όψη τους ρυθμούς της σειράς - θα χαρακτηριζόταν κλασσική: η σύγκρουση Rush εναντίον Young και ο τρόπος που καταλήγει.

 

Είναι η πρώτη φορά που περιμένω με αγωνία το επόμενο επεισόδιο (μάλλον τον Ιανουάριο).

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

Μμμ, είναι απίστευτο, αλλά αυτή η σειρά μου αρέσει περισσότερο με κάθε επεισόδιο που βλέπω και δεν έχει καμία σχέση με ό,τι θα περίμενα από μια σειρά σαν και αυτή. Σίγουρα δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις υπόλοιπες σειρές του Stargate. Μάλιστα είναι πολύ καλό που μπορείς να τη δεις χωρίς να έχεις δει και τις άλλες δυο (SG1, Atlantis). Μπράβο στα παιδιά.

 

Stargate Στατιστικά: Πρώτη ταινία το 1994

Συνεχής πορουσία στην τηλεόραση: από το 1997 (είμαστε στην 13 χρονιά!)

Ταινίες: 3. Μετά την πρώτη του 1994, έγιναν μετά το τέλος του SG1 ακόμη 2 από τη συγκεκριμένη σειρά. (2007-2008, οκ ήταν απλά μεγάλα επεισόδια όχι και τίποτα σπουδαίο, αλλά δεν παύουν να είναι 2 ταινίες -έστω και τηλεοπτικές- σε 2 χρόνια.)

SG1: 10 χρόνια (η σειρά ΕΦ που κράτησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, το X-Files άντεξε 9 χρόνια.) 213 επεισόδια.

Stargate Atlantis: 5 χρόνια, 99 επεισόδια.

Stargate Universe: 1η χρονιά και 10 επεισόδια μέχρι τώρα, αλλά ξεκίνησε πολύ καλά η σειρά. Η καλύτερη μέχρι τώρα.

Stargate Infinity: (κινούμενα σχέδια) 1 χρονιά, 26 επεισόδια.

Στα σκαριά: ακόμα 2 ταινίες, μια για το SG1 και μια για το Atlantis, η ταινία για το Altantis για τις αρχές του 2010.

 

Σύνολο: 3 ταινίες (και θα γίνουν σύντομα 5, μέσα στο 2010),

3 (ή 4 αν μετρήσουμε και τα κινούμενα σχέδια) σειρές,

16 (ή 17) χρόνια,

322 (ή 348) επεισόδια.

 

Σίγουρα μακριά από τα νούμερα του Star Trek, αλλά φέτος και τα δύο σύμπαντα προσπαθήσαν να ανανεωθούν.

Το Stargate τα κατάφερε -για την ώρα- ενώ το Star Trek... ας το αφήσουμε καλύτερα μη μας πάθει κατάθλιψη ο Σπόκιος...

Edited by Nova
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Stargate Universe Episode 11:SGU Spoilers – Stargate Universe Episode 11 called “Space” written by Joseph Mallozzi and directed by Andy Mikita will air in April 2010 on Syfy.Expect both a continuation of the Nicholas Rush drama (meaning the effects his actions will have on the team) and of course new adventures as the Destiny travels through the universe.Here is what Ming-Na aka Camile had to say about the upcoming episode:

I think what the audience will get out of it is the usual great, action-packed episode, but one with a lot of cliffhangers that’ll keep you wondering what happens next, and it won’t be until April (2010) that you’ll start to get some of the answers. Luckily for Syfy, we’ll be repeated quite a lot between now and then, so the fans can see things again or see them for the first time if they missed episodes, and then we’ll be back with more. So hopefully it won’t seem that long that we’re gone.

 

Link to comment
Share on other sites

Stargate Universe Episode 11:SGU Spoilers[/i] – Stargate Universe Episode 11 called “Space” written by Joseph Mallozzi and directed by Andy Mikita will air in April 2010 on Syfy.

 

ΣΠΑΡΑΚΟΥΑΚ!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πολύ καλό και αυτό το επεισόδιο (11. Space). Όπως και άλλα παραδοσιακά στοιχεία μιας σειράς ΕΦ, έτσι κι εδώ, οι εξωγήινοι χρησιμοποιήθηκαν ως ένα ακόμα στοιχείο του υποβάθρου και μόνο. Προτεραιότητα έχουν οι χαρακτήρες.

 

Παραδέχομαι τους δημιουργούς της σειράς, οι οποίοι τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν την επιτυχημένη (και χιλιο-χρησιμοποιημένη) συνταγή και παρουσίασαν ένα πολύ πιο ανθρώπινο και αληθινό αποτέλεσμα. Απ'ότι έμαθα θα ανανεωθεί για ακόμη ένα κύκλο.

 

Συμμετείχα στα fora του SyFy πριν καιρό, και συγκεκριμένα όταν ξεκίνησε η σειρά, όπου σας πληροφορώ ότι οι αντιδράσεις ήταν κυρίως εχθρικές προς τη σειρά (παρα-ήταν, όμωςmad.gif ).

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Stargate Universe (2009-2011)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..