Jump to content

Captains's Log

  • entries
    59
  • comments
    219
  • views
    16,741

About this blog

A madman’s treasures

Entries in this blog

 

The World is Flat

Έχω διαβάσει τα βιβλία του αλλά επειδή αν σας πω να τα διαβάσετε δε θα το κάνετε (άλλωστε έχουμε και διαγωνισμούς που έρχονται ) σας συνιστώ να δείτε το παρακάτω video as a must!     http://www.youtube.com/watch?v=53vLQnuV9FY

RObiN-HoOD

RObiN-HoOD

 

Blogs now visible to guests

Τα Blogs από σήμερα είναι εμφανή και σε μη-μέλη (guests - visitors).   Σε όλα τα μέχρι σήμερα blogs απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα να τα βλέπουν οι guests για να συνεχίσει η λειτουργία τους όπως ήδη γνωρίζετε.   Όποιος θέλει μπορεί να την ενεργοποιήσει από τα settings του εκάστοτε blog του από http://community.sff.gr/blog/manage/ --> Manage Settings και μετά Allow guests to view your Blog? (checked=yes) ανάλογα με τις προτιμήσεις του.   Προσοχή: Οποιοδήποτε νέο blog εξ' αρχής (by default) φαίνεται από τους guests.

RObiN-HoOD

RObiN-HoOD

 

SFFNoWriMo Tips

Το SFFNoWriMo αρχίζει και ο γερό-RObiN σας παραθέτει μερικά μικρά μυστικά που μπορείτε να ακολουθήσετε για μια επιτυχημένη "μαγειρική" συνταγή:     Γράφετε κάθε μέρα έστω και από λίγο. Είναι από τα σημαντικότερα μικρά μυστικά. Η καθημερινή άσκηση φέρνει την επιτυχία. Ταυτόχρονα σε περίπτωση που κάτι σας συμβεί μπορείτε την επομένη να καλύψετε το κενό. Μην αφήσετε τις μπύρες να σας ξεμυαλίσουν (και τα λουκάνικα και τα hamburger κλπ κλπ).
 
Μην αγχωθείτε να τελειώσετε. Ακόμα και αν δεν φτάσετε το όριο των 50.000 λέξεων η εξάσκηση θα έχει προσθέσει ένα λιθαράκι.
 
Ενσωματώστε μέσα στη πρώτη εβδομάδα μαζί με τη γραφή σχέδιο για σκελετό της ιστορίας. Μιας και θα πρέπει να τη γράψετε σε χρόνο dt δεν υπάρχει χρόνος για αναλυτικές πλοκές. Βασιστείτε σε αυτά που ξέρετε να κάνετε καλύτερα και σε γρήγορες εναλλαγές σύμφωνα με τη διαίσθησή σας . Άλλωστε μετά το Νοέμβρη πάντα μπορείτε να αναπροσαρμόσετε την ιστορία … και ξεχάστε επιτέλους να νομίζετε ότι μόλις τελειώσει ο μήνας θα πάτε στον τυπογράφο .
 
Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει auto-save οπότε δε θα κινδυνεύετε να χάσετε τα γραπτά σας αν συμβεί κάτι. Από τις καλύτερες λύσεις είναι το Google Docs το οποίο είναι δωρεάν και ταυτόχρονα είναι βασισμένο στο internet. Ακόμα και αν σας χαλάσει το PC στη μέση του πουθενά το κείμενό σας θα κάθετε πάνω στο σύννεφο του internet και θα περιμένει να το συνεχίσετε (τώρα το ότι θα σας έχουν σπάσει τα νεύρα που το PC σας θα είναι στο τεχνικό τμήμα του Πλαισίου με μια κούπα καφέ μέσα του είναι άλλη ιστορία).
 
Φροντίστε να καταλάβουν οι γύρω σας ότι έχετε μια υποχρέωση με τον εαυτό σας . Δικαιολογίες όπως «ήμουν κουρασμένος και δεν πρόλαβα» ή «είχα βάρδιες» δεν τις πιστεύει κανείς. Χρησιμοποιήστε τα Σαββατοκύριακα για να αναπληρώσετε το χαμένο χρόνο. Ξεχάστε τις εξόδους γιατί μπορεί πάνω σε αυτή την προσπάθεια να βασιστεί ένα μελλοντικό βιβλίο σας. Ακόμα πιο καλά μπορεί να σας εκδώσουν! (εντάξει βρίσκω κι εγώ τώρα θέματα να σας τονώσω το ηθικό…. λέμε τώρα )
 
Εκτός αν προσπαθείτε να γράψετε κάτι τραγικά πρωτοποριακό χρησιμοποιήστε κλισέ πλοκές γιατί θα σας βοηθήσουν στη ταχύτητα της συγγραφής. Μετά τις αναπροσαρμόζετε. Όποιοι έχουν εμπειρία από Παιχνίδια Ρόλων ή γραφή σεναρίων ή έχουν ασχοληθεί πολύ με τη δημιουργία σεναρίων εν γένει) θα δουν ότι έχουν ένα προβάδισμα στη δημιουργία σκελετού … τυχερούληδες!
 
Χρησιμοποιήστε λεξικά, βιβλιοθήκες, μουσεία και αξιοθέατα. Όλα αυτά ηλεκτρονικά μέσω της αγαπημένης σας μηχανής αναζήτησης για ταχύτητα και έμπνευση ιδεών. Καταγράψτε τις ιδέες σας σε κουτάκια συννεφάκια για ευκολία. Σας προτείνω το Mind Manager (το οποίο χρησιμοποιώ κι εγώ για να παρακολουθώ τις διαπλοκές στο forum χρόνια τώρα ) αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα εκεί έξω (ψάξτε για brainstorming και mind-mapping).
 
Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας, τουλάχιστον γι αυτό τον μήνα, διακατέχεται από απόλυτη ησυχία ή έστω από απόλυτη μουσική, ανάλογα με τα γούστα σας. Η μουσική είναι καλός σύμμαχος για μερικούς. Απολαύστε μουσικές στιγμές μετά συγγραφής (προτιμήστε κλασική μουσική).
 
Μπαίνετε λιγότερο στο Facebook και περισσότερο στο SFF.gr Έτσι δε θα σπαταλάτε το χρόνο σας κάνοντας like στις γάτες της Melkiades ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθείτε την καθημερινή σταθερή πορεία των συμμετεχόντων από το σχετικό subforum.
 
Κάνετε συχνά διαλείμματα για να ξεκουράζεστε και να παίρνετε ενέργεια . Δείτε ότι το γραφείο σας είναι έτσι φτιαγμένο που θα μπορείτε να κάθεστε χωρίς να πιάνεστε και αν υπάρχει και παράθυρο με θέα ακόμα καλύτερα. Μερικοί συγγραφείς έχουν αναφέρει ότι διάφορες τεχνικές feng shui του βοήθησαν να αυξήσουν τις λέξεις τους κατά τουλάχιστον 15% (να δω ποιος θα το ψάξει και τι στο κόσμο) .
 
Τώρα αν είστε τίποτα hitech gadget freak μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας το ipad ή την android tab μαζί σας και να γράφετε όπου βρίσκεστε.
 
Πιέστε τον εαυτό σας να είστε το ίδιο σωστοί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Δεσμευτήκατε σε έναν αγώνα ευχαρίστησης. Χαρείτε το. Μην παρατάτε την χαρά στη μέση.
Εμείς θα είμαστε εδώ να σας εμψυχώνουμε .     Καλή συγγραφή

RObiN-HoOD

RObiN-HoOD

 

Notification Preferences Reset

Βρέθηκε bug το οποίο είχε "καθαρίσει" τα notification preferences προϋπαρχόντων μελών πριν το upgrade (περίπου πριν 2 μήνες) με αποτέλεσμα όλα τα preferences ήταν disabled.   Έγινε RESET στα default του site, γι αυτό και είτε θα αρχίσατε να λαμβάνετε κάποια emails ή/και θα δείτε στο notifications (πάνω αριστερά από το nickname σας) να αυξάνει κάποιος αριθμός.   Αν για κάποιο λόγο θέλετε να τα αλλάξετε ή να τα απενεργοποιήσετε επιλεκτικά, μπορείτε να το κάνετε απο το profile σας (ή κλικ εδώ για γρηγορότερα) και επιλέξτε ότι θέλετε.     PS. Ευχαριστώ SpirosK για την ευγενική χορηγία του bug report

RObiN-HoOD

RObiN-HoOD

 

SFF.gr Community upgrade on 11-8-2012

Γενικώς ... 1) Βελτιώσεις σχεδόν σε κάθε πλευρά του GUI (graphical user interface), κοινώς βελτιώσεις στο skin όπως χρώματα, κουτάκια, τοποθεσίες κουμπιών, λειτουργίες κλπ στην οθόνη αλλά και στην ταχύτητα φόρτωσης. 2) UserCP (user control panel) : το control panel βελτιώνεται συγκεντρώνοντας περισσότερες λειτουργίες μαζεμένες σε 1 σημεία για ευκολία προς τους χρήστες. 3) Το Calendar βελτιώνεται και εμπλουτίζεται με RSVP, δηλαδή δυνατότητα reservation. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τους διαγωνισμούς, δηλαδή αυτοί που θέλουν να λάβουν μέρος θα το δηλώνουν εκεί. Θα το δούμε αργότερα όμως ... 4) Ο editor για τα posts αλλάζει ριζικά και βελτιώνεται δραματικά. Μεταξύ των άλλων δυνατότητα copy/paste από WORD χωρίς προβλήματα!!! 5) Το reputation mode αλλάζει. Από + (hug poster) μετατρέπεται σε LIKE THIS όπου γίνεται σαν του facebook. Ταυτόχρονα στο profile του κάθε χρήστη θα μπορεί να δει κανείς τα LIKES που έχει κάνει. Επίσης μπορείς να βάλεις αλλά και να βγάλεις ένα LIKE όποτε θελήσει ο χρήστης (μέχρι τώρα ότε γινόταν + δεν γινόταν να αφαιρεθεί). Τα παλιά + μηδενίζονται!!! 6) Το VNC (View New Content) αλλάζει ριζικά και βελτιώνεται δραματικά όσο αφορά την παρουσίαση. Επίσης επηρεάζεται και η αναζήτηση (search) μιας και η μηχανή που χρησιμοποιείται είναι η ίδια. 7) Με τη χρήση του νέου editor εισάγεται η έννοια του Shared Media που θα πει ότι προηγούμενα attachments, gallery pictures, κλπ μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε νέα μηνύματα χωρίς να πρέπει να ξαναγίνουν upload. 8) Tagging and prefixes: Δυνατότητα tagging και prefixes στα topics. Αυτό θα δούμε πως θα χρησιμοποιηθεί. 9) Βελτίωση notifications: Αυτό φαίνεται κυρίως πάνω δεξιά με τα εικονίδια των PMs και των Notifications όπου με το πάτημά τους εμφανίζονται menu. 10) New and improved mobile skin: Όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τους θα δουν μεγάλη βελτίωση στην εμφάνιση / πλοήγηση στο forum. 11) Βελτιώσεις στην εμφάνιση / πλοήγηση της Gallery και του Blog.   Για προβλήματα ειδοποιήστε εδώ ...

RObiN-HoOD

RObiN-HoOD

 

Το Τρομακτικό μυστικό του .... robin :P

ή τι κάνω με το Kindle touch που μόλις αγόρασα ....   Διαβάζει PDF, εκτός των amazon books φυσικά, παίζει MP3 είτε audio books είτε δική σας μουσική κατά την ανάγνωση βιβλίων, έχει text-to-speech (αγγλικά) το οποίο δουλεύει πολύ καλά, είναι μόλις 217 gr (δηλαδή το έχω στην τσέπη μου κυριολεκτικά ) και θα το φορτίζω κάθε 2 μήνες .   Ακολουθούν μερικές φώτο ...   Ευχαριστώ τον Ανδρέα για την ανταπόκριση στο αίτημά μου για PDF του βιβλίου του. Ορίστε και οι φωτογραφίες

RObiN-HoOD

RObiN-HoOD

 

One policy, one Google experience

One policy, one Google experience We’re getting rid of over 60 different privacy policies across Google and replacing them with one that’s a lot shorter and easier to read. Our new policy covers multiple products and features, reflecting our desire to create one beautifully simple and intuitive experience across Google.   This stuff matters, so please take a few minutes to read our updated Google Privacy Policy and Terms of Service now. These changes will take effect on March 1, 2012.            

RObiN-HoOD

RObiN-HoOD

 

sff.gr, the domain

Σήμερα θα μάθουμε δυο πράγματα. Ένα για το παρελθόν και ένα για το μέλλον.     Το παρελθοντικό μυστικό είναι ότι η πραγματική ημερομηνία γέννησης είναι νωρίτερα από αυτή του forum, είναι στις 7-7-2003, ένα μήνα και κάτι πριν την κοινή γνώση. Στη πραγματικότητα υπάρχει και ακόμα νωρίτερα ημερομηνία και από αυτή, αλλά γι αυτό το σκοτεινό μυστικό θα πρέπει να περιμένετε ακόμη .     Το μελλοντικό μυστικό είναι ότι μ αυτά και μ εκείνα, το domain άρπαξε λίγο από τον χωροχρόνο που περικλείει το internet και πετάχτηκε μέχρι τις 6-7-2023 για να εξασφαλίσει τη ζωή του.     Δεν είναι τρομερό να ξέρεις ότι ακόμη και αν γίνει κάτι και παύσεις να υπάρχεις, θα υπάρχει κάτι άλλο δικό σου να συνεχίζει να αναπνέει το ίδιο αέρα έστω και μέχρι το 2023;

RObiN-HoOD

RObiN-HoOD

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..