Jump to content

Δυο αγελάδες γράφουν

  • entries
    56
  • comments
    302
  • views
    14,186

Όνειρο, θυμίζει τις χθεσινές πορείες

Διγέλαδος

123 views

Ήμουν σε ένα σπίτι σαν εξοχικό, προσκεκλημένος. Τελικά ήρθαν πολλά παιδιά από την περιοχή, αλλά και γνωστά παιδιά από τον οικογενειακό μου κύκλο. Εγώ όμως ήμουν ο μεγαλύτερος. Όταν βράδιασε λίγο αποφασίσαμε να πάμε σε έναν κολπίσκο για να κολυμπήσουμε απέναντι από το σπίτι. Το ότι τα νερά ήταν θολά και πράσινα δεν μας παραξένεψε πολύ, γιατί υπάρχουν τέτοιες παραλίες και δεν φαινόταν πολύ μέσα στο σκοτάδι. Άρχισαν να βουτάνε όλοι. Εγώ βούτηξα, αλλά ήμουν κάπως στην άκρη.

 

Σε κάποια φάση άρχισα να ακούω ουρλιαχτά. Για κάποιο λόγο κάποιοι πέθαιναν μέσα στο νερό. Σίγουρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και για μένα αν κάτσω στο νερό και σπρώχνω για να βγω ενώ φωνάζω και στους άλλους να βγουν. Όσοι προλαβαίνουν να βγουν τη γλυτώνουν. Όμως έχουμε και άσχημα νέα. Διασώζουμε μια φίλη της αδερφής μου. Είναι σε κωματώδη κατάσταση και με δυσκολία μπορεί να αναπνεύσει. Καταλαβαίνουμε ότι το νερό πρέπει να είναι δηλητηριώδες. Αποφασίζω να πάρω την πρωτοβουλία να κάνω κάτι για αυτό. Ένιωθα υπεύθυνος για τα παιδιά σαν μεγαλύτερος. Πηγαίνω στη διευθύντρια του σχολείου (προφανώς τα παιδιά πηγαίνουν εκεί;) και της λέω ότι επειγόντως πρέπει να έρθει ένα ασθενοφόρο. Αυτή με κοιτάζει σαν να την ξύπνησα από ένα βαθύ λήθαργο και μου λέει ότι είναι πολύ δύσκολο επειδή είμαστε μακριά από το πιο κοντινό νοσοκομείο. Παίρνει τηλέφωνο, ρωτάει με ήρεμη φωνή κι όντως μου λέει ότι θα κάνει κάποιες ώρες να έρθει. Δεν νομίζω ότι έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης ή δεν την νοιάζει. Πρέπει να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Γυρνάω πίσω και λέω τα άσχημα νέα. Λέω πως πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πάμε εμείς στο νοσοκομείο. Ο κολλητός μου, που έχει μυαλό, μου λέει ότι έχει βρει ένα μικρό αεροπλάνο δυο θέσεων παρατημένο και θα μπορούσε να το φτιάξει. Του λέω να ξεκινήσει.

 

Στο μεταξύ έχουμε κι άλλο θέμα. Οι γονείς είναι πολύ συντηρητικοί και δεν ξέρανε για αυτήν την σύναξη. Και ήρθανε για να μαζέψουν τα παιδιά, με τη βία αν χρειαστεί. Εγώ δεν θα το άφηνα αυτό και σκόπευα να τους απασχολήσω όσο γινόταν. Έρχονται σαν λόχος πάνω σε τανξ και πάω μπροστά τους. Τους φωνάζω: "Περιμένετε, πριν συνεχίσετε πρέπει να μιλήσουμε."

Αυτοί σαστίζουν και συμφωνούν. Παρκάρουν το ψηλό κινούμενο σπίτι που έχουν και με καλωσορίζουν. Εγώ ξεκινάω να τους εξηγώ ότι θα πρέπει να συζητήσουμε για αυτό που θα επακολουθήσει και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Κοιτάζω όμως από τα παράθυρα και βλέπω ότι οι περισσότεροι γονείς είναι έξω και λέω στον αρχηγό τους ότι θα πρέπει να μαζευτούν όλοι για να παρθεί η απόφαση. Ο αρχηγός πατέρας ήξερε ότι αυτό ήταν αδύνατο και μου έφερνε επιχειρήματα, αλλά και τους φώναζε πάνω. Όσο μιλούσαμε γινόντουσαν διάφορα και δεν κατάλαβα πόσος χρόνος πέρασε. Κοίταξα ξανά από τα παράθυρα και είδα ότι γινόταν πραγματική μάχη έξω. Μάλιστα είχαν εμπλακεί και οι αστυνομικοί. Είχαν πιάσει μερικά παιδιά και τα είχαν δέσει πάνω στα περιπολικά για προστασία ώστε να μην επιτεθούν τα υπόλοιπα στα περιπολικά. Εγώ πηδάω κάτω και τρέχω να βρω τον κολλητό μου. Περνάω μέσα από λαστιχένιες σφαίρες, δακρυγόνα και πέτρες και μπαίνω σε μια από τις αποθήκες που λειτουργούσαν σαν καταφύγια. Βρίσκω τον κολλητό μου ο οποίος τώρα με τα άσπρα μαλλιά έμοιαζε με τον Doc από το Back to the future. Τον ρωτάω για το αεροπλάνο, και μου λέει ότι όλα είναι ΟΚ. Το έφτιαξε και μάλιστα ήδη έφυγαν οι πρώτοι μαζί με την άρρωστη. Εγώ τον συγχαίρω και του λέω ότι κάπως πρέπει να φύγουμε από εδώ. Συμφωνεί και σκυμμένοι τρέχουμε προς τα έξω. Ήταν δύσκολα τα πράγματα! Ο κολλητός μου για να αποφύγει δυο αστυνομικούς που παραλίγο να τον πιάσουν κάνει μανούβρα και τους αποφεύγει την τελευταία στιγμή. Κρύβεται μέσα σε μια άλλη αποθήκη και μετά φεύγει από μια άλλη πόρτα εγώ πάλι τον ακολουθώ, αλλά από όλο δρόμο. Η συνέχεια επί της οθόνης...2 Comments


Recommended Comments

laugh.gif Αυτό όντως μοιάζει με τρέιλερ ταινίας! Βρε μπας και το αντέγραψες από πουθενά; :p

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..