Jump to content

Δυο αγελάδες γράφουν

  • entries
    56
  • comments
    302
  • views
    15,262

Διαβάζουμε πιο γρήγορα ένα βιβλίο από ένα i-book


Διγέλαδος

280 views

Έρευνα δείχνει ότι το διάβασμα χαρτιού είναι πιο γρήγορο από το διάβασμα οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (iBook, iPad, κτλ) Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι το διάβασμα σε ηλεκτρονική ταμπλέτα είναι 10,7 % πιο αργό απ' ότι ένα εκτυπωμένο βιβλίο. Παρόλα αυτά οι χρήστες προτιμούσαν να διαβάζουν ταμπλέτες παρά χάρτινα βιβλία. Φυσικά την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή δεν θέλουν καν να την πλησιάζουν.Περίεργο που στην έρευνα έδειξαν ότι οι χρήστες προτιμούσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές παρόλο που το διάβασμα είναι πιο αργό (έστω ελάχιστα). Πάντως αυτός μπορεί να είναι κι ένας λόγος που εμείς εδώ στην Ελλάδα ακόμα θέλουμε να διαβάζουμε τα βιβλία με την παραδοσιακή τους μορφή.Φυσικά, το γεγονός ότι τα πειραματόζωα ήταν μόνο 24 δεν βοηθάει και πολύ στην εγκυρότητα της έρευνας, αν και μου ακούγεται φυσιολογικό. Επίσης δεν ξέρω πόσο οικείοι ήταν με αυτήν την τεχνολογία.πηγή: Pc world

7 Comments


Recommended Comments

BladeRunner

Posted

Πάντως εγώ προτιμώ να διαβάζω ένα βιβλίο στη χάρτινή του μορφή. Δεν έχω δοκιμάσει, βέβαια, να διαβάσω απο ένα ibook, αλλά δεν μου φαίνεται το ίδιο. Άσε που θέλω να γυρνάω τις σελίδες, να το ξεφυλλίζω δηλαδή, να μυρίζω το χαρτί και άλλα τέτοια :p Το "πιο αργά ή πιο γρήγορα" δεν με απασχολεί και πολύ.

Link to comment
Διγέλαδος

Posted

Συμφωνώ απόλυτα. Αναγκαστικά χρησιμοποιώ i-book όταν θα κάνω μεγάλα ταξίδια και δεν θέλω να κουβαλάω έξτρα βάρος μαζί μου

Link to comment

Νομίζω ότι χρησιμοποιούνται περισσότερο λόγω της ευκολίας στην μεταφορά. Η απώλεια σε ταχύτητα είναι πολύ μικρή έτσι κι αλλιώς.

Link to comment

Εγώ προσωπικά προτιμώ το βιβλίο να το διαβάζω στην παραδοσιακή του μορφή. Σε σύγκριση με το ίντερνετ, πέραν οτι διαβάζω πιο αργά, η οθόνη του υπολογιστή είναι ανυπόφωρη για τα μάτια, όταν πρόκειται για μεγάλες αναγνώσεις. Τώρα για το i-book δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι οτι αυτό παραμένει (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Επίσης, όπως και να το κάνουμε, η όλη αίσθηση και πρακτικότητα του παραδοσιακού βιβλίου είναι μακράν καλύτερη απο μια ηλεκτρονική συσκευή.

 

Αν βέβαια θες να πας ένα ταξίδι και να έχεις μαζί τα βιβλία σου, το i-book είναι μονόδρομος, δεν το συζητάμε.

Link to comment
Διγέλαδος

Posted

To i-book δεν έχει καμιά σχέση με τις οθόνες των υπολογιστών. Τόσο πολύ που χρειάζεσαι φως από πάνω για να διαβάσεις σε αυτός αν έχει έστω και λίγο σκοτάδι. Επίσης χρησιμοποιεί ένα μελάνι που θυμίζει πολύ το τυπωμένο χαρτί.

Link to comment
OxAp0d0

Posted

Εγώ πάντως στην οθόνη διάβαζα πιο αργά επειδή κουράζονταν τα μάτια και έπρεπε να κάνω κάτι άλλο για λίγο (να πάω για νερό, κτλ κτλ). Ενώ αν σε "ρουφήξει" ένα βιβλίο δε ξεκολάς από πάνω του μέχρι να τελειώσει.

Link to comment
TheTregorian

Posted

Νομίζω ότι όσο βγαίνουν βιβλία, πάντα θα τα προτιμώ! Δεν ξέρω αν είναι πείσμα ή απλά γούστο, αλλά το κλασσικό χάρτινο βιβλιαράκι, δε θα το εγκαταλείψω ποτέ. Έχει νομίζω... άλλη ατμόσφαιρα! Σου χαλάει λίγο τη μαγεία του φάνταζι η οθόνη. Όσο για το θέμα της ταχύτητας, δεν είχα ποτέ εμπειρία με τέτοιου τύπου εργαλεία για να εκφέρω σωστή γνώμη, αλλά αν κρίνω απ' τον υπολογιστή, έστω κι αυθαίρετα, καταλήγω στο να συμφωνήσω!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..