Jump to content

Το πιθάρι του Πυθαρίωνα

Sign in to follow this  
  • entries
    4
  • comments
    37
  • views
    1,553

Μη με στενοχωρείτε

Πυθαρίων

334 views

Μάγκες, σας καλώ να υπερβούμε τον παλιμπαιδισμό μας. Τι στο διάολο, δεν μπορούμε να βριστούμε και λίγο σαν πραγματικά καθίκια του κερατά; Σε ποιο παρθεναγωγείο βρισκόμαστε;

 

Με όλη μου την ταπεινότητα,

ΠΑΡΑΚΑΛΩ:

 

α) Τα μέλη (όσα μέλη εμπλέκονται και όσα δεν εμπλέκονται), τους μοντεράτορες και τον αντμινιστράτορα (δηλώνοντας πως δεν είμαι - και δεν έχω δηλώσει ποτέ * - προσωπικός φίλος, κανενός απ’ αυτούς, προς αποφυγή παρεξήγησης), να κατευνάσουν τον εκνευρισμό τους, και

 

β) τον npaps (που επίσης δηλώνω ότι δεν είναι προσωπικός μου φίλος), να καλμάρει

 

και όλους να αποδείξουν ότι ναι, είμαστε άνθρωποι, κι έχουμε διαφορές, οξύτητες, αντιπαραθέσεις, πάθη, πάθος και φιλότιμο,

ότι ναι, έχουμε τόσο τις ιδιαιτερότητές μας, τις στριμάδες μας και τους μονοϊδεασμούς μας,

όσο και τις προτιμήσεις μας και τις συμπάθειές μας,

αλλά:

ότι το φιλότιμο ρε γαμώτο είναι πάνω απ’ όλα, και επειδή εδώ δεν διαλέγουμε ακριβώς την παρέα μας, παρά κάνουμε λίγο μόστρα, λίγο σαματά, λίγο παιχνίδι και γουστάρουμε, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε τελικά στην μπάντα.

 

Τόσο παιδιά είμαστε.

 

Επιθυμώ (και θα χαρώ και θα εκτιμήσω και θα συγκινηθώ) να δω την διεύθυνση να καλεί τον npaps με μια δήλωση του τύπου “έλα πίσω ρε μπουμπούνα, πίστεψες ότι θα τη γλίτωνες;” και τον ίδιο να δηλώνει “καλά, φάγατε την πλάκα που σας έκανα; Εδώ είμαι, πού θα πήγαινα;”.

 

Πρώτος απευθύνω αυτήν την πρόσκληση, σεμνά και ταπεινά, σ’ έναν τύπο που προσφέρει κι αυτός τα ψίχουλά του τα πολύτιμα σ’ αυτή την συνεστίαση.

 

Και θερμά παρακαλώ κι εσάς, που προσφέρετε τα δικά σας ψίχουλα, να κάνετε το ίδιο. Ακόμα κι αν έχετε διαφορές μαζί του.

 

Με την αίσθηση ότι είμαστε μια συναρπαστικά διαστροφική παρέα, για να αρχίσουμε να διαλυόμαστε,

και την βεβαιότητα ότι, τα βρίσκουμε δεν τα βρίσκουμε, πάλι εδώ θα είμαστε, φιλοξενούμενοι και φιλοξενούντες, και πάλι θα τη βρίσκουμε.

Φιλικά, Πυθαρίων

 

(*) Δεν έχω δηλώσει φίλος δεν σημαίνει ότι δεν αποδέχομαι με τιμή την φιλική τους διάθεση. Σημαίνει κάτι άλλο, λίγο πιο συμπλεγματικό.

 

Υ.Γ. Έ, τι το σκέφτεστε; Μη με στενοχωρείτε. http://community.sff.gr/public/style_emoticons/default/friends.gif http://community.sff.gr/public/style_emoticons/default/drinks.gif ;-) http://community.sff.gr/public/style_emoticons/default/wink.gif17 Comments


Recommended Comments

Εκ μέρους μου (και μιλάω γιατί δεν φαίνεται να συμφωνούμε και πολύ συχνά με τον npaps :rolleyes:) δεν υπάρχει κανένας εκνευρισμός, και προφανώς τίποτα το προσωπικό. Χαίρομαι να διαφωνώ, και όχι μόνο με τον npaps, με την προϋπόθεση να υπάρχει αλληλοσεβασμός, κάτι που αισθάνομαι ότι υπάρχει μέχρι τώρα.

Το τι θα συμβεί από δω και πέρα προφανώς είναι μεταξύ του ίδιου και του φόρουμ, και δεν μπορώ να έχω λόγο σ' αυτό.

Share this comment


Link to comment
DinoHajiyorgi

Posted

Υπήρξε η περίπτωση Dune/melissoula, κι εκεί το φόρουμ έπραξε ως έπρεπε χωρίς να παραπονεθεί κανείς. Το ότι δεν υπήρχε άλλη οδός ήταν φανερό σε όλους. Υπήρξε η "σφαγή Ιανουαρίου του 2010" που άφησε πίσω τόσες πληγές χωρίς να διωχτεί κανένας. Και τώρα; Είδα χορατά, πειράγματα και μια διαφορά απόψεων, ναι, ήταν ζιζάνιο ο npaps. Που είναι η ζημιά; Τι το τρομερό αγνοούμε εμείς που παρακολουθούμε τα γεγονότα; Σίγουρα δεν έχει να κάνει με τις σαχλαμάρες που έλεγα κάποτε περί "Ου λήψει το όνομα του μοντεράτορα σου επί ματαίω" και άλλα περί τηβέννων έτσι δεν είναι; Και στο τέλος-τέλος, ας πάψουμε να χωριζόμαστε σε δύο προσωπικότητες, του εντός και του εκτός πληκτρολογίου. Θα ήταν γόνιμο ένα μυτίγκιο με μπύρες όπου όμως τέτοια ζητήματα δεν θα προσπεραστούν, αλλά θα συζητηθούν, για να πνεύσει επί τέλους ένας πιο ήπιος αέρας (που τον έχουμε όλοι εδώ μέσα έτσι και αλλιώς.) Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο του Πυθαρίωνα.

Share this comment


Link to comment
aScannerDarkly

Posted

Ντίνο, αν στη σφαγή δεν έγιναν αυτά που έπρεπε, μπορεί να είναι λάθος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα λάθη πρέπει να επαναληφθούν. Το κείμενο του Πυθαρίωνα είναι ειλικρινές, με απόλυτα αγαθή πρόθεση. Γιατί να μαλώνουμε και να χαλιόμαστε, ενώ έχουμε τόσα να πούμε; Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά. Μακάρι να ήταν. Ούτε και υπήρξαν πάντα τόσο αθώα.

Share this comment


Link to comment

Συμφωνώ με τον Πυθαρίωνα, συμφωνώ και με τον Ντίνο, αλλά δεν ξέρω τι σημασία έχει.

Είναι αλήθεια ότι δε γνωρίζω όσα προηγούμενα έχουν συμβεί κι επίσης ότι είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ.

 

Παρ' όλ' αυτά, για ό,τι αξίζει η γνώμη μου θα την πω, κυριως επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω η απόφαση επικαλέστηκε "τα μέλη" συλλήβδην: ο Νίκος ουδέποτε "προσέκρουσε" στην προσωπική μου ευχαρίστηση, ούτε καν όταν είχαμε και μεταξύ μας ψιλοκοντρίτσες. Επιπλέον νομίζω ότι στη συζήτηση για το κείμενο του Λάρρυ ήταν από τους λιγότερο προκλητικούς και ειρωνικούς συνομιλητές (και αν υπήρχε τρολ στο συγκεκριμένο τόπικ σίγουρα δεν ήταν ο Νίκος). Αν έγιναν κι άλλα πριν ή κατά τη διάρκεια ή μετά, δεν τα γνωρίζω, αλλά με αυτά τα δεδομένα βρίσκω την εξέλιξη παράλογη και ομολογώ ότι η παρουσία του Νίκου στο φόρουμ θα μου λείψει.

 

Ξαναλέω όμως, δεν ξέρω τι σημασία έχουν όλα αυτά, αφ' ενός γιατί στην τελική το φόρουμ δεν υπάρχει για την προσωπική μου ευχαρίστηση κι αφ' ετέρου γιατί ούτε στη δύσκολη θέση της διαχείρισης βρίσκομαι ούτε μπορώ να κατηγορήσω την ευθιξία του Νίκου που κατέληξε στην (ενδεχομένως αμετάκλητη) απόφασή του ν' απομακρυνθεί από το φόρουμ, σε αντίδραση στο moderation.

 

Κρίμα πάντως. Φανταζόμουν τη μέρα που θα σας γνωρίσω όλους από κοντά για εκείνη την μπύρα. Ελπίζω μέχρι να έρθει αυτή η ώρα να μην έχει φύγει και κανείς άλλος και πρέπει να σας συναντάω τον καθένα ξεχωριστά--πόσες μπύρες να πιω τέλος πάντων; drinks.gif

Share this comment


Link to comment

Συμφωνώ με τις τοποθετήσεις του Ντίνου και της Ναταλίας. Για μένα όλη αυτή η ιστορία είναι υπερβολική και αδικαιολόγητη, αλλά δεν θα πω περισσότερα τώρα, γιατί μπορεί πίσω από την ψυχρότητα του πληκτρολογίου να έχουμε άλλα.

Share this comment


Link to comment

Αν και το παρακολουθησα το θρεντ, δεν καταλαβα ποτε εγινε ο κακος χαμος. Πολυ κριμα για ολα οσα επακολουθησαν. Στηριζω την εκκληση του Πυθαριων :)

Share this comment


Link to comment
wordsmith

Posted

Και από μένα +1 στην επιστροφή του npaps. Τι έγινε, ρε παιδιά; Πότε χόντρυναν τόσο τα πράγματα και δεν το πήρα χαμπάρι;:dazzled:Για να ηρεμήσουν λίγο μερικοί, λέω εγώ...

Share this comment


Link to comment

δεν καταλαβα ποτε εγινε ο κακος χαμος.

 

Ποτέ

 

 

Τι έγινε, ρε παιδιά; Πότε χόντρυναν τόσο τα πράγματα και δεν το πήρα χαμπάρι;

 

Ποτέ

Share this comment


Link to comment

[#10344,1] You do not have permission to view this topic.

Μετά από αυτό, νομίζω δε χρειάζεται να πούμε πολλά περί στεναχώριας. Άλλο sff βρήκα όταν μπήκα 15 χρονών, όταν αναρωτιόμουν αν υπάρχουν άλλα άτομα σαν κι εμένα στην Ελλάδα. Άλλο φόρουμ ήξερα τόσο καιρό που διάβαζα με χαρά τις ιστορίες των άλλων βαρεμένων που βρήκα σα κι εμένα και τελικά άλλο φόρουμ βλέπω τώρα με οργουελικές διαγραφές ανθρώπων και κειμένων. Το να διωχθεί/αποχωρήσει ένα μέλος, μπορώ να το καταλάβω. Το να διωχθούν ιδέες πίσω από κείμενα όχι. Δε μπορώ να το καταλάβω.

Λυπάμαι.

Share this comment


Link to comment

Νομίζω πως ο Νίκος απεχώρησε οικειοθελώς. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ απ' το status του. Καθώς είμαι και στην άλλη άκρη της Ευρώπης, βέβαια, (και πνιγμένη μέχρι το λαιμό αυτές τις μέρες) είναι πολύ πιθανό να έχουν μπει άλλα 400 τουβλάκια στο τζένγκα "αποχώρηση Νίκου" τα οποία αγνοώ τελείως. Οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί και πώς εμπλέκεται η διαχείριση και γιατί θα πρέπει να παρακαλέσει ένα μέλος, που προφανώς δε θέλει να βρίσκεται πλέον εδώ γι αυτό και την έκανε, να μείνει. Το σφφ έχει ένα σκασμό μέλη που έρχονται, φεύγουν (για λίγο ή για πολύ), ξανάρχονται κι είναι σα να μην έφυγαν ποτέ.

 

Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει παιχτεί εδώ που δεν το γνωρίζω, αλλά δεν είδα πουθενά κάποιον διαχειριστή να ρίχνει κόκκινη, είδα έναν παίχτη να αποχωρεί. Αν βρίσκεται κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά, θα ήμουν ευγνώμων.

 

Μέχρι τότε, να πω απλά ότι είναι πάντα λυπηρό να χάνονται φωνές, κυρίως τη αντιλογίας.

Share this comment


Link to comment
Cassandra Gotha

Posted

Τι έγινε ρε παιδιά, πάλι κάποιος έκανε το λάθος να μιλήσει περί θρησκείας; (Δεν έχω ιδέα τι έγινε, έλειψα τρεις μέρες, απλά μαντεύω).

 

Πυθαρίωνα, ξέρεις πόσες φορές έχω πέσει από τα σύννεφα καταλαβαίνοντας ότι δεν είμαστε όλοι εδώ με την ίδια διάθεση;

Share this comment


Link to comment

Το ζήτημα ερευνάται διεξοδικώς... Το μυστήριο θα λυθεί... :mf_sherlock:

Share this comment


Link to comment

Έχω την αίσθηση ότι ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τις απόψεις του Νίκου, εδώ το πρόβλημα δεν δημιουργείται από το τι αλλά με το πως. Αυτό εδώ είναι ένα λογοτεχνικό forum κι ένα λογοτεχνικό φόρουμ έχει το σκοπό του, τη γλώσσα του και τη σημειολογία του. Μπορεί κανείς να λέει τη γνώμη του, να καυτηριάζει όσο θέλει κάποια πράγματα, αλλά κι αυτό θέλει τον τρόπο του. Ο Νίκος κάποιες φορές τον είχε αυτόν τον τρόπο, π.χ. πολύ επιτυχημένα με το μικρό διαστημόπλοιο, άλλες κατά τη γνώμη μου όχι, μιας και προσπαθούσε κάπως επιθετικά κι άκομψα να προωθήσει κάποια δικά του ιδεολογικά πιστεύω. Ως άνθρωπος μού είναι συμπαθής, έχω κάνει στα μυτίγκια κουβέντες μαζί του, είναι ειλικρινής και παρορμητικός, διαφωνούμε σε καμιά 500αριά ζητήματα, συμφωνούμε σε κάποια λιγότερα, το βρίσκω ενδιαφέρον να μιλάω μαζί του. Μόνο που στις ζωντανές συναντήσεις τα πράγματα είναι πάντα πολύ πιο ήπια κι ανθρώπινα, τα ζητήματα διευθετούνται πολύ πιο αποτελεσματικά με τη γλώσσα του σώματος και με άμεσες διευκρινήσεις. Το διαδίκτυο είναι κάπως γκροτέσκος χώρος, τα πάντα μεγαλώνουν και παραμορφώνονται, γι αυτό και θέλει προσοχή η έκφραση. Κάποιοι έχουν μια έφεση σε αυτό, κάποιοι άλλοι όχι. Είναι κρίμα πάντως να καταλογίζεται πρόθεση εκεί που υπεύθυνος είναι ο τρόπος εκφοράς. Όπως φυσικά είναι και κρίμα να δημιουργούνται πραγματικά προβλήματα από τη λάθος ή άτοπη προαγωγή των προθέσεων.

 

 

Share this comment


Link to comment
Cassandra Gotha

Posted

Σόνυα,

 

1) καταρχήν το ότι είσαι στην άλλη άκρη της Ευρώπης είναι άσχετο, δεν πα νά σουν και στην Ασία, ίντερνετ είναι εδώ. :mf_sherlock: :tease:

 

2) Ο npaps είναι banned.

Share this comment


Link to comment

δεν πα νά σουν και στην Ασία...

 

...που λέει ο λόγος laugh.gif

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..