Jump to content

Δυο αγελάδες γράφουν

  • entries
    56
  • comments
    302
  • views
    15,262

Ανακαλύφθηκε Γήινος Πλανήτης. Πέρσι μας ήρθε μια δέσμη σαν laser από το ηλιακό σύστημά του.


Διγέλαδος

308 views

Ο Dr. Bhathal, ισχυριζόταν πέρσι ότι εντόπισε μια δέσμη φωτός σαν laser να προέρχεται από ένα ηλιακό σύστημα (το οποίου ο ήλιος είναι το άστρο Gliese 581). Στο άρθρο της Australian αναφέρεται ότι η πιθανή προέλευση της δέσμης laser είναι κοντά στον πλανήτη Gliese 581 e μέσα σε αυτό το μικρό ηλιακό σύστημα. Τώρα όμως αυξάνεται το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερο επειδή ανακαλύφθηκε ένας άλλος πλανήτης μέσα στο ίδιο ηλιακό σύστημα με το όνομα Gliese 581 g. Το ιδιαίτερο εύρημα με αυτόν τον πλανήτη είναι ότι μοιάζει με τη Γη. Εκτός από το γεγονός ότι δεν περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της. Αυτός ο πλανήτης είναι 20 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Ο αστροφυσικός που έκανε αυτήν την ανακάλυψη δήλωσε ότι είναι 100% πεπεισμένος ότι υπάρχει ζωή εκεί. Αν και είναι μια προσωπική του γνώμη μιας και δεν είναι βιολόγος. Δεν υπάρχουν μέρες και νύχτες, συνέχεια υπάρχει η ίδια θερμοκρασία. Αλλά σίγουρα υπάρχει υγρό.Πολλά διαφορετικά στοιχεία και ανακαλύψεις που έρχονται από το ίδιο ηλιακό σύστημα. Κάτι μου λέει πως πολλοί θα αρχίσουν να στρέφουν τα τηλεσκόπιά τους και τους δέκτες τους σε προς εκείνη την πλευρά του σύμπαντος. Φυσικά έχουμε ξανακούσει και για άλλες πορτοκαλιές, αλλά που ξέρεις αυτήν τη φορά... πηγές: http://www.vbs.tv/blog/ragbir-bhathal-aussie-alien-hunterhttp://news.discovery.com/space/earth-like-planet-life.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Gliese_581_ghttp://www.theaustralian.com.au/news/health-science/watch-this-space/story-e6frg8gf-1225710664198

14 Comments


Recommended Comments

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε.

 

Εκείνο που είπανε οι επιστήμονες που κάνανε την ανακάλυψη είναι ότι ο πλανήτης βρίσκεται εντός της λεγόμενης κατοικίσημης ζώνης του συστήματος. Αυτό σημαίνει απλά ότι σε εκείνη την περιοχή, είναι πιθανό το νερό να παραμένει σε υγρή μορφή σε οποιονδήποτε πλανήτη υπάρχει εκεί.

 

Από εκεί και πέρα, ακόμα δεν έχουμε αρκετά στοιχεία ούτε για την ακριβή σύνθεση του πλανήτη, την ατμοσφαιρά του ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει δε η μεγάλη πιθανότητα ο πλανήτης να είναι παλιρροιακά δεμένος με το άστρο, όπως η Γη με την Σελήνη. Δηλαδή ο πλανήτης να δείχνει το ίδιο πάντα πρόσωπο στο άστρο.

 

Αυτό σημαίνει μία διαφορά θερμοκρασίας αρκετά μεγάλη από την πλευρά της ημέρας στην πλευρά της νύχτας.

 

Επίσης η μάζα του πλανήτη είναι τουλάχιστον ίση με 3 φορές την μάζα της Γης, που σημαίνει μεγαλύτερη βαρύτητα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες από το συγκεκριμένο επιστημονικό άρθρο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα και να διαβάσετε από το arxiV: http://arxiv.org/abs/1009.5733

Link to comment
Διγέλαδος

Posted

Ευχαριστώ Darkchilde για το link, αλλά και για τις διευκρινίσεις :)

Link to comment

Αν ψάξεις στο arxiV για Gliese 581 Θα σου βγάλει και άλλα 7 άρθρα για το συγκεκριμένο σύστημα, ένα από τα οποία βγήκε πριν λίγες ώρες για το συγκεκριμένο σύστημα.

Link to comment
karatasiospa

Posted

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο να βρούμε πλανήτες παρόμοιους με την γη. Και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν ακόμη δυσεκατομύρια άστρα στον γαλαξία μας που δεν έχουν ερευνηθεί. Και εξακολουθεί να υπάρχει η δυσκολία να εντοπίσουμε πλανήτες με μάζα παρόμοια με της γης γιατί τα όργανα μας δεν μπορούν να εντοπίσουν ακόμη τέτοιους πλανήτες.

Link to comment
Διγέλαδος

Posted

Είναι ενδιαφέρον ότι τα links λένε ότι αν θα υπήρχε ζωή λογικά θα υπήρχε στο δαχτύλιο του πλανήτη ανάμεσα στα ημισφαίρια της ημέρας και της νύχτας. Επειδή εκεί λογικά θα έχει πιο ήπιες θερμοκρασίες. Δεν έχω διαβάσει καμιά ιστορία επ. φαντασίας να μιλάει για κόσμο φτιαγμένο σε συγκεκριμένη περιοχή που πλανήτη που είναι βασικά μια λωρίδα γύρω από τον πλανήτη. Ευκαιρία λοιπόν!

Link to comment
Πυθαρίων

Posted

"Δεν έχω διαβάσει καμιά ιστορία επ. φαντασίας να μιλάει για κόσμο φτιαγμένο σε συγκεκριμένη περιοχή που πλανήτη που είναι βασικά μια λωρίδα γύρω από τον πλανήτη." (Διγέλαδος)

 

Διγέλαδε, πω ,πω τι διεκδικώ! http://community.sff.gr/public/style_emoticons/default/holiday.gif

 

"Το 2234, μερικά ζευγάρια λειτουργών στάλθηκαν μετά από εθελοντική υποψηφιότητα στον πλανητοειδή RF 509 Z, γνωστό και ως Τρίτη Εδέμ. Μια περιορισμένη ζώνη κατά μήκος του Ισημερινού σ’ αυτόν τον πλανητοειδή, με σταθερές κλιματολογικές συνθήκες, πλούσια φυτική βλάστηση, αρκετό νερό και βιώσιμη ατμόσφαιρα, είναι κατοικήσιμη. Μοιάζει πραγματικά με έναν μικρό παράδεισο, με ποικιλομορφία ειδών του ζωικού βασιλείου, παρόμοιων με αυτών της Γης, κυρίως όμως φτερωτών: Ομοιόθερμων σπονδυλωτών και λεπιδόπτερων αρθρόποδων. Πτηνών και εντόμων δηλαδή. Μια περιορισμένη αλλά τυπική εκδήλωση συμπαντικής πανσπερμίας. Δυστυχώς όμως η ζώνη αυτή είναι τόσο μικρή που δεν προσφέρεται για εκτεταμένη αποίκηση." (Το μεταξένιο νεκύδαλλο της χρυσαλίδας)

 

 

Edit: Από τεχνολογία όμως, ακόμα ούτε και με τα emoticons δεν τα καταφέρνω.

Link to comment
Πυθαρίων

Posted

Διγέλαδε, ασφαλώς κάνω πλάκα.

Είμαι σίγουρος σχεδόν πάντως, ότι κάποιος συγγραφέας sf, έχει στο παρελθόν - με κακοήθεια - αντιγράψει αυτήν την ιδέα μου. Να φανταστείς, ανακάλυψα πρόσφατα μια ονοματολογία που είχε υποκλαπεί (πριν την συλλάβω εγώ) από την Ούρσουλα Λεγκέν, είκοσι περίπου χρόνια πριν! Και τι δίκιο τώρα να βρεις κάνοντας μηνύσεις, με αυτά τα μπερδέματα του χρόνου;

Ούτως ή άλλως, η αναφορά είναι τηλεγραφική, δεν χτίζω τον κόσμο μου σ’ ένα τέτοιο τοπίο.

Link to comment
Διγέλαδος

Posted

Εγώ τον σχολιασμό μου τον έκανα πάντως στο δίηγημά σου :)

Link to comment
Διγέλαδος

Posted

Ναι το διάβασα κι εγώ.. τελικα είναι να μη διαβάζεις εφημερίδες..

Link to comment
Darkchilde

Posted

Ποιές εφημερίδες; Δεν διαβάζω εφημερίδες. Ενημερώνομαι απο το internet. Οι εφημερίδες δεν ξέρουν τι γράφουν τις περισσότερες φορές.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..