Jump to content

Nihilio's Blog

 • entry
  1
 • comments
  5
 • views
  7,321

Αναμνήσεις ενός Nihilio, pt 1


Nihilio

1,045 views

Είχαμε μία ωραία κουβέντα με τη Βάσω (Tiessa) το Σάββατο για το ότι το sff.gr είναι μία ζωντανή ιστορία του χώρου και ότι στις σελίδες υπάρχει καταχωρημένο μέρος της πορείας του Ελληνικού Φανταστικού. Έτσι λοιπόν είπα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες λεπτομέρειες που ίσως να ενδιαφέρουν τον μελλοντικό ιστορίκο του χώρου:


Το Φθινόπωρο δεν ήρθε μόνο του, έφερε μαζί του και τη φθορά του αδηφάγου χρόνου. Το δασάκι είχε ρίξει για τα καλά τα φύλλα του, ήταν πια μέσα Οκτώβρη. Αυτό όμως δεν εμπόδιζε τους διάφορους ραχάτηδες να τριγυρνούν σε αυτό ή στη γειτονική παραλία με τα περιβόητα βότσαλά της.
Ένας από αυτούς ήταν και ο Νικήτας. Τα καλοκαίρια βάραγε δωδεκάωρα με δεκαεξάωρα στη γειτονική καντίνα και με τα μεροκάματα έβγαζε όλον τον υπόλοιπο χρόνο, διακοπάροντας όταν όλοι οι υπόλοιποι δούλευαν. Αλλά έτσι είχαν τα πράγματα.
Συχνά-πυκνά ερχόταν ως εδώ για να κάνει ένα τσιγάρο και να ατενίσει έρημη τον άλλοτε κατάμεστο τόπο εργασίας του. Και, στο πίσω μέρος του μυαλού του, έλπιζε να συναντήσει και το Πνεύμα που όλοι έλεγαν ότι στοίχειωνε την παραλία. Οι πιο πολλοί κούναγαν το κεφάλι και έλεγαν για μεθυσμένους Άγγλους που έβγαλαν από το μυαλό τοθυς νεραϊδικά π΄΄ιτα στο μεθύσι και στους μπάφους. Ο Νικήτας όμως θυμόταν πολύ καλά τον τρόμο στο βλέμμα ενός Ολανδού που είχε αντικρίσει Εκείνο το προπερασμένο καλοκαίρι και το πόσο νηφάλιος ήταν κατά τα άλλα. Είχε πιει μόνο μια κοκακόλα αλλά τραύλιζε και έλεγε για νεραϊδοφωτιές και περίεργους ήχους. Από τότε η ανάμνηση είχε στοιχειώσει τον τριαντάχρονο πλέον Νικήτα και ο μπαμπούλας του σύδεντρου τον έδενε με τα δεσμά της μακάβριας περιέργειας, σαν δυστύχημα στην εθνική.
Η Εικοστή Ογδόη πλησίαζε και ο άντρας σκεφτόταν τις μαθητριούλες με τα πολύ κοντά μίνι να κάνουν την καθιερωμένη παρέλαση-οφθαλμόλουτρο, όταν άκουσε για πρώτη φορά το θόρυβο από τα φύλλα που έτριζαν πίσω του. Προσπάθησε να γυρίσει να κοιτάξει, αλλά ο τρόμος τον πάγωσε, τον κάρφωσε σα μαχαίρι στη ράχη
Αυτό είναι, σκέφτηκε.
Και ύστερα το θόρυβο των φύλλων το διαδέχτηκε ο θόρυβος των βοτσάλων, καθώς αόρατα πόδια έτρεχαν πάνω τους, κάνοντάς τα να χτυπάνε το ένα πάνω στο άλλο.
Γύρισε να κοπιτάξει, αλλά αυτό που αντίκρυσε δεν ήταν αυτό που περίμενε...

 

ΥΓ: 308 λέξεις. Έφτασα σπίτι 11:20, το είχα ξεχάσει :(

 

Ο βασικός λόγος που γύρισα σπίτι 11:20 εκείνη την ημέρα και έγραψα μόλις σε 10 λεπτά αυτό το έκτρωμα είναι το ότι, το ίδιο ακριβώς βράδυ είχα βγει με το Θανάση και την Αγάθα (πρόεδρο και ταμία του ΔΣ του ΦαντάστιCon) για να τους πω για το συνέδριο που ετοιμάζαμε και αν ήθελαν να γίνουν μέλη. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία που μέρος τους τα ζήσατε το ΣΚ που πέρασε.

 • Like 9

5 Comments


Recommended Comments

Διγέλαδος

Posted

Θα γίνω off topic λίγο, αλλά επίσης κι άλλα κομμάτια που σβήνετε ή κάνετε unpublish (οι admins) είναι μέρος της ιστορίας του sff...

 • Like 2
Link to comment
Nihilio

Posted

Από εκεί ξεκίνησε η όλη κουβέντα, Άλεξ, δυστυχώς όμως δεν είναι απλό να βρεθεί μία αποτελεσματική φόρμουλα για να διατηρεί όλη την πληροφορία, δίχως να γεμίζει το φόρουμ με άχρηστα ποστ. Στο επόμενο mod meeting πάντως θα συζητήσουμε εκτενέστερα το όλο θέμα.

 • Like 1
Link to comment
Διγέλαδος

Posted

Ώστε η συζήτηση που έγινε στο blog μου που κατέβηκε ήταν άχρηστη; Ξέρεις τι κι εγώ το σκεφτόμουν να το κρύψω, απλώς μια ερώτηση να μου έκανε κάποιος admin...

 

Δεν θέλω να συζητήσω πια κάτι.

 • Like 1
Link to comment
Tiessa

Posted

Να διευκρινίσω ότι το like στο ποστ του Nihilio δεν το έχω κάνει στο ότι δεν θέλω να γεμίζει το φόρουμ με άχρηστα ποστ, αλλά στο ότι θα συζητηθεί το θέμα στο επόμενο mod meeting... :)

Link to comment
Nihilio

Posted

Κανείς δε σε υποχρέωσε να συζητήσεις, Άλεξ. Και εγώ δεν έχω όρεξη να το συζητήσω, γιατί θα δυσαρεστήσω πολλούς.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..