Jump to content

Progress Report #11: Κοντά στη συμφωνία με μεγάλο εκδοτικό ηχοβιβλίων!


Alexz

356 views

Έχω αρκετό καιρό να γράψω  και σήμερα αποφάσισα να την καθιερωμένη εξομολόγηση μου.  Σχετικά με πωλήσεις τα πράγματα είναι ακόμη πιο πεσμένη και μετά βίας έβγαλα 200 δολάρια.  Είναι λογικό αν σκεφτεί κάποιος  ότι έχω πάνω από τρεις μήνες να βγάλω κάποια νέα ιστορία.  Όπως έχω αναφέρει και άλλες φορές,  η ταχύτητα είναι ζωτικής σημασίας στο indie publishing.  Αυτό το μήνα έφτασαν να έχω γράψει πέντε ιστορίες και να μην έχω δημοσιεύσει κάτι… 

 Ο θάνατος του συνεργάτη μου στοίχισε  ως ένα βαθμό,  αλλά η πραγματικότητα είναι ότι βαριέμαι να καθίσω να κάνω διορθώσεις και να δημοσιεύσω τα γραπτά μου.  Ιδιαίτερα η μία ιστορία είναι 98% έτοιμη.  Ελπίζω να την δημοσιεύσω αυτό τον μήνα (ιούλιο 2020). 

 Από κει και πέρα οι νέες συνεργασίες που έκανα για την νέα σειρά βιβλίων,  φαίνεται πως αποδίδει καρπούς.

 Συγκεκριμένα μόλις τέσσερις μέρες μετά την έκδοση του βιβλίου που γράψαμε συνεργατικά ήδη έχουμε βγάλει περίπου $400,  και σχεδόν πήραμε πίσω το κεφάλαιο που είχαμε επενδύσει.  Κατά μέσο όρο το συγκεκριμένο βιβλίο δίνει  100 δολάρια την ημέρα.  Αυτό δεν θα συνεχίσει για πολύ,  αλλά αν καταφέρουμε και έχουμε κάποιες καλές βαθμολογίες,  πιστεύω μέχρι και τις πρώτες 30 μέρες θα βγάλουμε περίπου 3.000 ευρώ.  Μέχρι στιγμής η ανατροφοδότηση που έχω λάβει είναι θετική και το βιβλίο έφτασε στα 1.500 best sellers του amazon, ενώ είμαι πρώτος σε πάρα πολλές κατηγορίες.  Το προηγούμενο μυθιστόρημα είχε φτάσει στη θέση 2.500,  αλλά είχα αρκετές αστοχίες και αυτό μου στοίχισε με αποτέλεσμα να πάρω κακές βαθμολογίες και έτσι να χάσω αρκετά χρήματα.   Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν έχουν γίνει κρίσιμα λάθη στο συγκεκριμένο “πόνημα.” 

Η συνεργασία δεν πήγε τόσο  άψογα όσο θα ήθελα.  Πήγε όμως όπως τα περίμενα…  με λίγα λόγια αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι νέες συνεργασίες πάντα έχουν πρόβλημα συντονισμού στην αρχή.  Παρόλα αυτά κάνουμε καλό ντουέτο με το νέο συνεργάτη.  Πιστεύω ότι το επόμενο βιβλίο θα βγει μέσα στον επόμενο μήνα.  Εγώ γράφω το πρώτο προσχέδιο και αυτός ακολουθεί από πίσω κάνοντας διορθώσεις και επεκτάσεις.  Με αυτό τον τρόπο έχουμε στόχο να βγάζουμε ένα βιβλίο κάθε μήνα.

Το καλύτερο και σημαντικότερο όμως είναι πως έστειλα το βιβλίο μου για αξιολόγηση σε έναν από τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς εκδοτικούς οίκους ηχοβιβλίων  και έχουμε κλείσει ραντεβού για τη δευτέρα στις 20 ιουλίου.  Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό  μιας και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κλείσουμε τη συμφωνία.  Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξω ένα τεράστιο κύκλο νέων πωλήσεων σε μία άλλη αγορά, την οποία δεν τη γνωρίζω και θα ήταν δύσκολο να μπω.  Θα σας ενημερώσω σχετικά τις επόμενες ημέρες πάνω στο αν με δέχτηκε ο  συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος ή όχι.  Το θετικό εδώ είναι πως τα ποσοστά που θα παίρνω θα είναι ήδη από το πρώτο  ηχοβιβλίο που θα ξεκινήσει να πωλείται.  Επίσης μαζί με τα βιβλία υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αυξηθεί και η πώληση των ψηφιακών βιβλίων τουλάχιστον κατά 20%.

 Κάτι νέο που δοκίμασα σε αυτό το βιβλίο είναι να το κάνω εικονογραφημένο,  ώστε να χτυπήσω και άλλες αγορές  όπως αναγνώστες light novels.  Θα δείξει αν αξίζει η συγκεκριμένη επένδυση αλλά πιστεύω ότι είμαι σε καλό δρόμο.

 Κλείνοντας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα αυτό το μήνα ήταν να καθίσω να στρωθώ να γράψω μιας και δεν έχω γράψει μέχρι στιγμής ούτε 10.000 λέξεις.  Στόχος μου είναι κάθε μήνα να γράφω 50 με 60 χιλιάδες λέξεις και αυτό τον μήνα βγήκα τελείως εκτός. Ελπίζω να συμπληρώσω κάποιες λέξεις μέχρι τέλος του μήνα μιας και ο χρόνος είναι χρήμα.

 Αυτά μέχρι στιγμής,  οτιδήποτε απορία  έχετε, παρακαλώ σχολιάστε!  Θα ήθελα να μάθω τι πιστεύετε!

  • Like 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..