Jump to content

Οι εκδοτικοί στόχοι μου για το 2021!


Alexz

291 views

Φτάνοντας προς το τέλος του έτους αποφάσισα να κάνω το καθιερωμένο (για δεύτερη χρονιά)  άρθρο σχετικά με το ποιοι είναι οι στόχοι μου.  Αποφάσισα πλέον να απλοποιήσω τα πράγματα και στόχος μου θα είναι για το 2021 να γράψω τα παρακάτω...


 Ξεκίνησα να γράφω μία σειρά  ο πρωταγωνιστής,  ο οποίος είναι φοιτητής και  ταξιδεύει προς μύκονο με το αεροπλάνο,  πέφτει σε ένα σύννεφο βροχής και αφού όλοι τους χάσουν τις αισθήσεις εμφανίζονται σε έναν κόσμο γεμάτο δεινόσαυρος.  Ο πρωταγωνιστής μας προσπαθεί να βοηθήσει τις κοπέλες να επιβιώσουν και να ψάξουν να βρουν ένα τρόπο να γυρίσουν πίσω στον κόσμο τους.  Έχω γράψει τις πρώτες 30.000 λέξεις και στόχος μου είναι να φτάσω τις 60 με 70 χιλιάδες μέσα στο δεκέμβριο ώστε να το εκδώσω μέσα στον φεβρουάριο.  Ιανουάριο και φεβρουάριο σκοπεύω να γράψω  τα επόμενα δύο και να τα εκδώσω μέσα στο διάστημα φεβρουαρίου και μαρτίου.  Δεν πρόκειται για μεγάλη σειρά,  θα αφήσω προς το παρόν τα τούβλα 400 και 500 σελίδων και θα κοιτάξω να κάνω κάτι απολαυστικό και μικρό που θα είναι γύρω στις 200 με 250 σελίδες.


 Έχω γράψει το succubus 4  αλλά για διάφορους  χαζούς λόγους δεν το διόρθωσα για να το εκδώσω.  Έχω στόχο την επόμενη εβδομάδα να το πιάσω και να τελειώσουμε αυτό και να το δημοσιεύσω μέσα στο δεκέμβριο εναλλακτικά αρχές ιανουαρίου.  Στόχος μου  μέσα στο 2021 είναι να γράψω και το πέμπτο μέρος της σειράς και να κλείσω την πενταλογία.  Επίσης στόχος μου είναι να καταφέρω να να το εκδώσω και σε ηχοβιβλίο.  Μέχρι στιγμής έχω κάνει συζητήσεις με έναν εκδοτικό οίκο και μάλλον θα τα καταφέρω.


 Το dungeon keeper είναι ένα βιβλιαράκι περίπου 200 σελίδων το οποίο το έφτιαξα πέρυσι τον φεβρουάριο κενό 99% έτοιμο δεν έχω στρώσει ακόμη να καθίσω μία εβδομάδα να κάνω τις τελευταίες διορθώσεις και να τον εκδόσω.  Στόχος είναι να βγει και αυτό μέσα στον ιανουάριο.  Αν σε αυτό καταφέρω επίσης να βγάλω ήχο βιβλίο θα είναι θαύμα.


 Η σειρά που λέγεται fire knight  είναι μία συλλογή διηγημάτων αυτοτελών,  όπου έχω εκδώσει ήδη τα πρώτα τρία,  έχω γράψει τα επόμενα δύο,  αλλά πρέπει να καθίσω να κάνω διορθώσεις και να εκδώσω μέσα στο 2021 μέχρι και το τεύχος 7,  ώστε να κλείσω την σειρά.


 Αυτή τη στιγμή γράφω την πλοκή για το vampire sorcerer 3,  και στόχος μου είναι μέχρι την παρασκευή 4 δεκεμβρίου να έχω γράψει τις πρώτες 10.000 λέξεις,  ώστε μετά ο δεύτερος συγγραφέας να το πάρει και να το ολοκληρώσει.  Σε αυτό όντως μου θα είναι να κάνω διορθώσεις και προσθήκες.  Ο εκδοτικός το θέλει έτοιμο μέχρι μέσα φεβρουαρίου,  οπότε το πρόγραμμά μου θα είναι ιδιαίτερα πιεσμένα.


Σε όλα αυτά τώρα που ανέφερα, στόχος μου είναι να τα έχω τελειώσει μέχρι τον φεβρουάριο του 2020,  αλλά κάτι μου λέει ότι θα τον παίξω πάλι και δεν θα τα καταφέρω :)
 Προχωρώντας από τον μάρτιο και μετά θα πρέπει να κάνω την πλοκή και ένα μέρος από το vampires sorcerer 4,  καθώς επίσης και να ξεκινήσω μία  από τις δύο σειρές που έχω σκεφτεί,  αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να γράψω μία σειρά από σύντομα μυθιστορήματα  200 σελίδων περίπου το καθένα και να εκδίδω σχεδόν ένα βιβλίο κάθε μήνα  ή να κάνω μία άλλη σειρά  περίπου 90.000 λέξεων του κάθε βιβλίο και να επιχειρήσουμε να εκδώσουμε από παραδοσιακό εκδοτικό οίκο.  Σε περίπτωση που επιλέξω το δεύτερο,  θα είναι επειδή θέλω να βελτιωθώ στην τέχνη και η τεχνική της γραφής,  μιας και περισσότερα λεφτά σίγουρα δεν θα βγάλω.
 Αυτά όσον αφορά το αγγλόφωνο κοινό.

 

Ας πάμε τώρα σε ότι αφορά το ελληνόφωνο κοινό. Σε προηγούμενο άρθρο ανέφερα ότι κατάφερα να εξασφαλίσω συμβόλαιο από ελληνικό εκδοτικό οίκο για ένα άλλο ελληνικό έργο μου το οποίο είναι μία φολκλόρ ιστορία μυστηρίου  σε μορφή light novel.  Είναι περίπου 100 σελίδες  και ο εκδοτικός οίκος μου είπε ότι θέλει να τον συμπεριλάβει στο εκδοτικό του πρόγραμμα για τον μήνα φεβρουάριο.  Μέσα στον δεκέμβριο,  το τελευταίο δεκαήμερο σκοπεύω να γράψω τη δεύτερη νουβέλα και μέσα στον ιανουάριο να τους το στείλω,  προς αξιολόγηση ώστε να εκδοθεί τον μάρτιο ή τον απρίλιο.  Στόχος μου είναι μέσα στο 2021 να εκδώσω περίπου πέντε με έξι νουβέλες  για να κλείσω τη συγκεκριμένη σειρά.
 Εσάς ποια είναι η άποψη σας για τους στόχους μου;  πιστεύετε ότι βάζω πολλά στο κεφάλι μου;  θα έπρεπε να δώσω περισσότερη έμφαση στο ελληνόφωνο ή στο αγγλόφωνο κοινό;  πείτε μου τι πιστεύετε καριόληδες!
 

  • Like 2

8 Comments


Recommended Comments

4 hours ago, Roubiliana said:

Αποτελείς έμπνευση για όλους μας.

Άσε τις επνεύσεις, να πέφτουν τα στοιχήματα για το αν θα τα καταφέρω ή όχι!

  • Haha 1
Link to comment

Και τελικά καταλήξαμε χτες με τον στήβεν να κάνω το demon mage. Καλύτερα για να εξασκηθώ περισσότερο πριν στείλω σε παραδοσιακό εκδοτικό οίκο βιβλίο.

Link to comment
Roubiliana

Posted

Εγώ λέω θα τα καταφέρεις. Πάντως δεν είναι κακό να βάζεις παραπάνω στόχους από όσο μπορείς να καταφέρεις. Σε κινητό ποιεί

  • Like 1
Link to comment
Roubiliana

Posted

Ε ναι είπα να χρησιμοποιήσω φωνητική πληκτρολόγηση. Πάντως αυτό είναι καλό ερώτημα να γίνει και γκάλοπ. Να βάζουμε ρεαλιστικούς και περιορισμένος στόχους με στόχο να πάμε και να τους ξεπεράσουμε γιατί όχι; Ή καλύτερα να βάζουμε μεγάλους στόχους για να πιεστούμε να ολοκληρώσουμε;

Link to comment
14 minutes ago, Roubiliana said:

Ε ναι είπα να χρησιμοποιήσω φωνητική πληκτρολόγηση. Πάντως αυτό είναι καλό ερώτημα να γίνει και γκάλοπ. Να βάζουμε ρεαλιστικούς και περιορισμένος στόχους με στόχο να πάμε και να τους ξεπεράσουμε γιατί όχι; Ή καλύτερα να βάζουμε μεγάλους στόχους για να πιεστούμε να ολοκληρώσουμε;

Πιστεύω το βασικό είναι να βάζεις οριακά ρεαλιστικούς στόχους για να μην απελπίζεσαι. Δλδ αν είναι να βάλω στόχο τις 150.000 λέξεις τον μήνα όπως κάποιοι άλλοι συγγραφείς, το πιο πιθανό είναι να απελπιστώ. Βάζω 60-70 (και πάλι απέχω αρκετά, συνήθως γράφω κατά μέσο όρο 40.000 λέξεις τον μήνα), αλλά πιστεύω πως με λίγη περισσότερη εξάσκηση το να γράφω έως και 90.000 λέξεις τον μήνα είναι εφικτό.

  • Like 1
Link to comment
19 minutes ago, Roubiliana said:

Ε ναι είπα να χρησιμοποιήσω φωνητική πληκτρολόγηση. 

Τώρα τελευταία τρώει κοκομπλόκο, μάλλον από την υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Το παρατήρησα μέχρι και στο MS Voice Dictation που πληρώνω μηνιαία συνδρομή.

  • Like 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..