Jump to content
  • entries
    81
  • comments
    95
  • views
    2,404

Ανακύκλωνοντας τις παλιές και νέες ιστορίες σας


Alexz

278 views

Κάνοντας αυτό το μήνα (Ιανουάριος του 2021) διορθώσεις σε παλιές ιστορίες που είχα γράψει το προηγούμενο έτος προκειμένου να τις δημοσιεύσω, διαπίστωσα πως ένα μυθιστόρημα από αυτά δεν με ικανοποιεί. Παρόλα αυτά, όπως είχα δει και σε κάποιο άλλο νήμα το sff από κάποιο άλλο μέλος (νομίζω ήταν ο @zaratoth), τα βιβλία είναι προϊόντα και τα προϊόντα πρέπει να βγαίνουν στην αγορά. Από τότε που απέτυχα στο starτup που ήθελα να φτιάξω, αυτή η φράση τριγυρίζει το μυαλό μου συνέχεια. Είναι σαν ένα μικρό πράσινο ανθρωπάκι που μου λέει: Πρέπει να δημοσιεύσεις την ιστορία που έγραψες ακόμη και αν δεν είναι καλή.

Και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που έχω γράψει βιβλία που είναι πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου και για αυτό το λόγο τα έχω αφαιρέσει από το Amazon και τα χω αφήσει να σκονίζονται στο ψηφιακό ράφι μου. Σκέφτηκα λοιπόν την παρακάτω ιδέα: Από το να τα δημοσιεύω στο Amazon και να σκέφτομαι τις κακές κριτικές που θα παίρνω, οι οποίες παρεμπιπτόντως θα επηρεάσουν και τα άλλα μου βιβλία, θα τα δημοσιεύσω στην πλατφόρμα του Web Novel (είναι κάτι αντίστοιχο με το wattpad), μιας και το επίπεδο είναι χαμηλό. Ακόμη κι αν λάβω αρνητικές κριτικές, δεν έγινε κάτι. Από την άλλη επειδή δεν έχω καθόλου παρουσία εκεί, κάποιο κοινό θα το αποκτήσω και ίσως να μεταφέρω κοινό σε λενα πολύ καλό βιβλίο που ετοιμάζω για εκεί.

Στόχος μου είναι όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου να έχω συγγραφικά έσοδα από πολλαπλές πηγές. Ο λόγος είναι απλός: το Amazon μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να σου κλείσει το λογαριασμό επειδή κάποιο bot θεώρησε ότι έχεις αντιγράψει κείμενα (συμβαίνει συχνά) και να δεις τα έσοδα σου να εξαφανίζονται. Με λίγα λόγια το ιδανικό είναι να παίζεις σε διάφορες πλατφόρμες και να έχεις πολλαπλά έσοδα από το να βασίζεσαι σε ένα κανάλι εσόδων (αυτό είναι Επίσης κάτι ακόμη που έμαθα από το startup που είχα).

Έτσι λοιπόν μία ιστορία που δημοσίευσα πέρυσι και πήγε χάλια στο Amazon, ξεκίνησα ήδη να την ανεβάζω σε μικρά κεφάλαια μέσα στο web novel. Αντίστοιχα, σειρές οι οποίες είναι πετυχημένες στο Amazon έχουν συνήθως ένα έτος ζωής. Με αυτό εννοώ πως ο αλγόριθμος από ένα σημείο και μετά σε θάβει ώστε να αναδειχθούν νεότερες ιστορίες. Έτσι λοιπόν, όταν αυτές οι ιστορίες θα έχουν κλείσει ένα έτος και τα έσοδα θα είναι πολύ μικρά, τότε θα αρχίσω να τις δημοσιεύω και αυτές στο Web Novel.

Εδώ θα με ρωτήσετε κάποιοι: πληρώνεσαι στο web novel? Η απάντηση είναι πως εξαρτάται. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση αν δημοσιεύεις καθημερινά τουλάχιστον 1.500 λέξεις και κάνα δυο μήνες τότε αρχίζουν και σου δίνουν 200 δολάρια το μήνα. Δεν αξίζει με τίποτα ο κόπος, αλλά αν κάποια από τις ιστορίες σου χτυπήσει top 20, τότε μπορεί να βγάζεις κάθε μήνα από 2 έως 10 χιλιάδες δολάρια. Προφανώς αυτός είναι ο στόχος μου, για αυτό και θα αρχίσω να της αναδημοσιεύω εκεί πέρα.

Εσείς τι κάνετε με τις παλιές ιστορίες; Τις αφήνετε στο ράφι να σκονίζονται ή της αξιοποιείτε κάπως;

4 Comments


Recommended Comments

Alexz

Posted

29 minutes ago, Nick V. said:

ράφι, τα πάντα όλα... :death:

Να πω την αλήθεια έχω στο ράφι όλες τις ιστορίες που έγραψα στο λύκειο. Σκέφτομαι να της βγάλω κάποια στιγμή όλες στο Wattpad.

Link to comment
Nick V.

Posted

Αν το κάνεις, πες μας εντυπώσεις.

Link to comment
Alexz

Posted

Μόλις βρω χρόνο θα τις ανεβάσω όπως είναι.

Μέχρι στιγμής 3η ημέρα που ανέβασα την άλλη ιστορία στο wattpad και έχω 3.000 προβολές.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..