Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Μπράβο για την πρωτοβουλία σου Alex! Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει συγγραφείς και αναγνώστες της φανταστικής λογοτεχνίας στη χώρα μας!
 3. 2. Διήγημα που κέρδισε σε διαγωνισμό (με σειρά ανάγνωσης): Ο Καλύτερος Πελάτης - Elli Sketo Ο Δράκος στο Ραβδί - Ιρμάντα Το Κορίτσι στον Καθρέφτη - Morfeas 4. Διήγημα με πάνω από 5.000 λέξεις Το Ιπτάμενο Φίδι - Επισκέπτης 5. Διήγημα με λιγότερες από 1.000 λέξεις Ένα διήγημα... 0 λέξεων - mman 8. Διήγημα με στοιχειωμένο μέρος Η ευχή της λησμονιάς - Mesmer 17. Διήγημα με τέρατα: Νυχτερινή Υπενθύμιση - DinoHajiyorgi
 4. Χθες αγόρασα από την Πολιτεία: 1. Συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου, του Υπνχου ε.α. Γεώργιου Σάγου.
 5. Today
 6. Ωραίο και καλογραμμένο. Δεν έχω πολλά να πω. Τα σημεία που με προβλημάτισαν τα έθιξαν ήδη οι προλαλήσαντες και έχεις εξηγήσει αναλυτικά το σκεπτικό σου. Ίσως να ήθελα λίγο καλύτερο τον τίτλο. Η χρήση ντοπιολαλιάς στα κείμενά σου, σ’ το έχω ξαναπεί, μου αρέσει. Ωραίο και το τέλος. Συμφωνώ κι εγώ πως κάποια σημεία ήθελαν λίγο περισσότερο άπλωμα. Μήπως τελικά θα έπρεπε να ανοίξει κι άλλο το όριο των λέξεων στους διαγωνισμούς του σφφ;
 7. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των κειμένων είναι απαράδεκτα, εν αγνοία των συγγραφέων τους. Ακόμα κι αν είσαι η εξαίρεση, όταν το βάζεις στο βιογραφικό είναι σα να λες ότι είσαι ένας από αυτούς - που είσαι, δηλαδή. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Να πειστείς ότι είσαι έτοιμος πριν να είσαι.
 8. Να μειώσω τα αδιάβαστα στο kindle μου. Να διαβάσω 35-40 βιβλία. Να διαβάσω 3 βιβλία από Stephen King γιατί τον έχω παραμελήσει. Να ξαναπροσπαθήσω να ξεκινήσω τα χρονικά της Νάρνια. Να πιάσω τη σειρά με τον Charlie Parker του John Connolly από την αρχή και να διαβάσω τουλάχιστον τα 3 πρώτα (ήδη έχω ξεκινήσει το 1ο που το έχω ξαναδιαβάσει αλλά το ξαναδιαβάζω γιατί όπως είπα θέλω να τα πιάσω με τη σειρά). Αν πετύχω έστω έναν από τους παραπάνω, καλά θα είναι.
 9. Δεν το έχω τελειώσει ακόμα, αλλά κοιτάζωντάς το στα ελληνικά από μετάφραση μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η γλώσσα. Βρήκα και εγώ προβλήματα στην πλοκή αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα μέχρι να δω το τέλος. Πάντως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αντίστοιχους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας της Αμερικής. Περισσότερα στη λέσχη το Σάββατο.
 10. BladeRunner

  Τι βιβλία αγοράσατε;

  Από ιδιώτη, με 22€: 1. Τομ Σαρπ - Μην πατάτε τη χλόη (Κανάκη) 2. Γουίλιαμ Τρέβορ - Η ιστορία της Λούσι Γκολτ (Ελληνικά Γράμματα) 3. Μαρκ Τουέιν - Ο Γουίλσον ο σαΐνης (Δελφίνι) Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί και τα τρία βιβλία τα έψαχνα εδώ και πολύ καιρό...
 11. Το δέχτηκαν!!! Καλή τύχη να έχει το βιβλιο σου και να φτάσει παντού!! Μετά από όσα γράψαμε δεν πρόκειται να ρωτήσω αν πρόκειται για συνεκδοση ή παραδοσιακό τρόπο έκδοσης... Χεχεχε! Αν δεν υπάρχει πρόβλημα θα ήθελα να μου πεις ποιο είναι και πού θα το βρω. Θα με ενδιέφερε σίγουρα. Μπράβο σου λοιπόν και καλοταξιδο. Η επιτυχία σου είναι ελπίδα και για μένα!
 12. Στη θέση σου θα έψαχνα να δω οι αγώνες πείνας που κατατάσσονται και αυτό θα έστελνα. Απλά έχε υπόψη σου ότι σε γενικές γραμμές το cross genre είναι πιο δύσκολο να πουληθεί. αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα στο δεχτούν. σκέψου ότι το δικό μου είναι ένα light novel με στοιχεία φολκλόρ, μυστηρίου και θρίλερ το οποίο το δέχτηκαν τελικά.
 13. Spark

  Boss Level (2021)

  Ένας βετεράνος των ειδικών δυνάμεων που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση για έναν παράξενο λόγο ζει επανειλημμένα την ημέρα που τον δολοφόνησαν. Ο άνδρας αυτός πρέπει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την βασανιστική επανάληψη ώστε να σταματήσει το ατέλειωτο μαρτύριο που υπομένει. Σκηνοθέτης: 👈 Joe Carnahan Σεναριογράφοι: Chris Borey (σενάριο) | Eddie Borey (σενάριο) | 3 ακόμη Ηθοποιοί: Frank Grillo 👉 Mel Gibson 👉 Naomi Watts 👉 Δείτε όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν εδώ.
 14. Κατανοητό. Όπως και η αγανάκτηση που βγαίνει απ' τα λεγόμενά σου κατανοητή. Για να πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί με το bookoo και δεν ξέρω τι παίζει. Θα το μελετήσω και θα επανέλθω. Ένα τελευταίο αν και άσχετο με το θέμα: Το τελευταίο βιβλίο μου που τώρα αρχίζω να στέλνω σε εκδοτικούς έχει να κάνει με έναν θανατοποινίτη που τον ρίχνουν σε μια αρένα για πειραματικούς σκοπούς. Μιλάμε για κανονική αρένα τύπου 'Αγωνες πεινας' και μιλάμε για δράση αίμα κτλ. Τα πειράματα αφορούν μελέτη τεχνητής νοημοσυνης κι εκτός από ανθρώπους εμπλέκονται και ρομπότ των οποίων η συμπεριφορά ελέγχεται.
 15. Και θα συμφωνήσω με όλα αυτά που γράφει και ο Αντώνης. Είναι γνωστό κιόλας από μεγάλο εκδοτικό που ζητάει από τους συγγραφείς ένα τάλιρο περίπου για να τους κάνει συνέκδοση.
 16. Spark

  Morbius (2022)

  Jared Leto-Led Morbius Gets Pushed Back Again to 2022 Following No Time to Die‘s most recent delay due to the ongoing pandemic, Sony Pictures has decided to follow suit and change the release date of their upcoming Spider-man spin-off film Morbius for the fourth time. Originally scheduled for an October 8, 2021 release, the Jared Leto-led film has been pushed back to next year and is now set to hit theaters on January 21, 2022. The film stars Academy Award winner Jared Leto (Dallas Buyers Club), Emmy nominee Matt Smith (Doctor Who) as Loxias Crown, Adria Arjona (Good Omens) as
 17. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν χωράει ο νους μου ότι η αυτοέκδοση (ιδιοεκδοση) μπορεί να κοστίζει έως και τρεις φορές λιγότερο.
 18. Κατανοώ ότι οι απόψεις μας στα περισσότερα σημεία εφάπτονται. Βέβαια και διαμέτρου αντίθετες να ήταν δεν θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα προφανώς. είναι σημαντικό πάντως αυτό που λες ότι είναι καλό να υπάρχει αντίλογος για να βλέπουμε και άλλες οπτικές που ενδεχομένως να τις είχαμε αμελήσει ή να μην τις είχαμε σκεφτεί. Εδώ εγώ να διευκρινίσω πως με αυτοέκδοση εννοώ ιδιοεκδοση, οπότε η διαδικασία προώθησης ενός βιβλίου δεν έχει και μεγάλη διαφορά με έναν εκδότη. Απλά προτιμώ οι συμφωνίες που κάνω να είναι ξεκάθαρες. Θεωρώ πολύ πιο έντιμο ένας εκδοτικός να είναι ξεκάθαρος στο τι κάνει. Εγώ
 19. Γεια σου Αλέξανδρε! Οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου ποικίλουν. Το θέμα για μένα δεν είναι το κόστος (μην υποτεθεί ότι είμαι πλούσιος), αλλά η πράξη της έκθεσης ενός έργου στο κοινό και η κατά το δυνατόν ευρύτερη αναγνώριση. Ένα αξιοσημείωτο οικονομικό κέρδος για τα δεδομένα της Ελλάδας θα το θεωρουσα μάλλον απίθανο. Δεν ξέρω πως τα βλέπεις αυτά που γράφω, αλλά μη νομίζεις ότι έχω και πολύ διαφορετικές απόψεις με τις δικές σου. Απλώς πιστεύω ότι μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη από πράγματα που δεν είχαμε σκεφτεί.
 20. Spark

  Servant (2019-2021)

  Ένα ζευγάρι από την Philadelphia, θρηνεί ύστερα από μια ανείπωτη τραγωδία. Μια τραγωδία που θα προκαλέσει ρήγμα στο γάμο τους, που θα ανοίξει την πόρτα σε μια μυστηριώδη δύναμη που θα εισέλθει στο σπίτι τους. Δημιουργός: Tony Basgallop (μη διαθέσιμη φωτο) Ηθοποιοί: Lauren Ambrose 👉 Toby Kebbell 👉 Nell Tiger 👉 Δείτε όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν εδώ.
 21. Μα γιατί αρνητικά; Αφού υποτίθεται ότι έχεις μπει στην διαδικασία προώθησης εσύ ο ίδιος κι έχεις πλέον ένα κάποιο κοινό, έστω και μικρό. Εννοώ είσαι ήδη δραστήριος σε μια νέα πραγματικότητα κι αυτό μόνο θετικά μπορούμε να το δούμε. Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω ότι φαινομενικά και πρακτικά ο συγγραφέας τυγχάνει εκμετάλλευσης από τους απατεώνες που λες. Με την υποσημείωση όμως ότι κι ο ίδιος μπορεί να εκμεταλλευτεί τα όποια θετικά του νέου status. Ποια είναι αυτά: Δε θα αναφέρω χειροπιαστα οφέλη, αλλά σκέψου λίγο την ψυχική ώθηση που πιθανόν να πάρεις για να συνεχίσεις. Ακούγεται λίγο κου
 22. @Orfeas γεια σου. Πράγματι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει να κάνει με το αν νιώθεις άνετα. Ισχύει αυτό για τις προοπτικές που λες, ένας γνωστός μου έβγαλε το πρώτο βιβλίο με συνεκδοση και τα επόμενα με παραδοσιακή από τον ίδιο εκδοτικό. Από κει και πέρα εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν συμφέρει. Με 1000 και 1300 ευρώ μπορείς να κάνεις μόνος σου ένα πολύ καλό facebook promotion και να πουλήσεις απευθείας στα βιβλία. Αυτό θα έκανα εγώ δηλαδή και έχω δει ότι είναι αποτελεσματικό. Πιστεύω πως καλά έκανες και αρνήθηκες. αυτό το κόστος που συνήθως ζητάνε για συνέκδοση είναι το συνολι
 23. Αυτό ακριβώς είναι το παραμύθι των (απατεώνων) εκδοτών που πουλούν αυτοέκδοση (ή συνέκδοση, το ίδιο πράγμα είναι). Οι γνωστοί εκδοτικοί που κάνουν συνεκδόσεις είναι γνωστοί γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Η πιάτσα είναι μικρή κι όλοι ξέρουν τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Η προσθήκη στο βιογραφικό δε θα βοηθήσει, σε κάποιους ίσως μετρήσει αρνητικά.
 24. Χρήσιμες οι απόψεις σου, φίλε, αλλά έχω και μερικές ενστάσεις. Αν πρόκειται για συνεκδοση σε έναν γνωστό εκδοτικό δε μου φαίνεται και τόσο άσχημη περίπτωση. Ξέρεις, θα μπορούσες να προωθήσεις το επόμενο έργο σου με καλύτερη προοπτική, θα έχεις αποκτήσει ένα συν στο βιογραφικό σου και θα μετράς περισσότερο. Αυτό ας μην το παραβλέπουμε. Με δυο λόγια: θα είσαι ήδη συγγραφέας. Ότι χαλάει η πιάτσα, δε θα διαφωνήσω. Εν μέρει, ναι. Αλλά όπως πολλοί έχουν γράψει εδώ μέσα, οι αξίες στο τέλος αναγνωρίζονται. Να σημειώσω ότι πέρυσι με πήραν από δύο εκδοτικούς για συνεκδοση με 1000 κα
 25. Διάβασα την αγγλική έκδοση και θα έλεγα ότι δεν είναι εύκολο στην ανάγνωση. Προσωπικά, το προσπάθησα και το ευχαριστήθηκα.
 26. Nick V.

  Ήττα

  έσκυψα να μαζέψω την ήττα απ’ το χώμα σκονισμένη και βρώμικη μου φάνηκε πως σερνότανε μα την βρήκα να διδάσκει στη νίκη πώς το άλφα ν’ αλλάζει στον άνθρωπο και να το φτιάχνει κεφαλαίο
 27. Εγώ πάλι το βρήκα ποιητικό στη γραφή με στοιχεία σουρεαλισμού. Αλλά κάποια στοιχεία της πλοκής με προβλημάτισαν.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..