Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. 28. Η παγίδα του χρήματος - George Orwell (390) Μετά τη φάρμα των ζώων και το 1984, έρχεται αυτό με εντελώς διαφορετικό ύφος και θεματολογία. Ένας τριαντάχρονος άνδρας πάει κόντρα στο ισχύον οικονομικό, καπιταλιστικό σύστημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο περιθώριο και την εξαθλίωση που επικρατεί στην Αγγλία τής δεκαετίας του 30. Με νευρίασε σε αρκετά σημεία ο πρωταγωνιστής με τη στάση του απέναντι στη ζωή και την κοινωνία γενικότερα. Ωραία γραφή και τροφή για σκέψη σε πολλά σημεία του βιβλίου. Αξίζει την προσοχή σας.
 4. Starbuck

  Μαρίνα

  Σαν να διαβάζω για τη γάτα μου ένα πράμα! Τη μία απ' τις δύο που είναι αλήτισσα, γιατί η άλλη είναι λίγο πιο Βασίλισσα Ελισάβετ. Όσο περνούσε ο χρόνος και προχωρούσε η ιστορία εμένα σχηματιζόταν ένα χαμόγελο σ' όλο μου το πρόσωπο κι ακόμα δεν έχει φύγει. Πολύ όμορφη η ιστορία, πολύ όμορφη η γραφή και πάνω απ'ολα μια τεράστια.... γλυκουλίαση Μπράβο 🙂
 5. Yesterday
 6. Naroualis

  Camp ΚαραντινόWrimo- Απρίλης 2020

  until

  Νυστάζω φαίνεται! :P
 7. WILLIAM

  Camp ΚαραντινόWrimo- Απρίλης 2020

  until

  Ένα μικρό λαθάκι! Ιούλιο και Νοέμβριο! Ελάτε να γράψουμε λοιπόν.
 8. Naroualis

  Camp ΚαραντινόWrimo- Απρίλης 2020

  until
  To Camp NaNoWriMo είναι ένα παιχνίδι όπως το NaNoWriMo (speed writing event που παίζουμε δύο φορές το χρόνο, Νοέμβριο και Ιούνιο), όμως αυτή τη φορά μπαίνει στη μέση κι ο παράγων καραντίνα. Πάμε για νέες συγγραφικές περιπέτειες, τώρα που υποτίθεται πως έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω; Χοντρικά: διαλέγουμε ένα project (να γράψω ή να διορθώσω, διήγημα ή μυθιστόρημα) και προσπαθούμε να το ολοκληρώσουμε ως τις 30/4/2020 τα μεσάνυχτα. Μεγάλο ή μικρό, δεν έχει σημασία, σημασία έχει να ολοκληρωθεί. Επειδή ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ όλο αυτό να μην πάει και του χρόνου (έλεος, δηλαδή), θα το αφήσουμε ως one-time event και γι' αυτό δεν θα του κάνουμε δικό του κλαμπ, αλλά θα φιλοξενηθεί στο κλαμπ του χειμερινού SFFWriMo. RSVPιαστείτε για να πάρετε πρόσβαση, όσοι θέλετε να μας κάνετε παρέα. Προς το παρόν #ΜένουμεΣπίτι και καλή αντάμωση!
 9. Dreamer

  Vagrant Queen (2020)

  Η Elida έχτισε μια ζωή μέσα στην παρανομία γυρίζοντας σε κάθε γωνιά του γαλαξία, μέχρι που εμφανίζεται ένας παλιός της εχθρόφιλος o Isaac υποστηρίζοντας ότι η μητέρα της Xevelyn είναι ακόμα ζωντανή. Η Elida μαζί με το νέο τους σύμμαχό Amae, οργανώνουν την διάσωση της μητέρας της, ώστε να επιστρέψει πίσω στο βασίλειο της, πριν τους βρει ο θανάσιμος παιδικός της εχθρός διοικητής Lazaro. Δημιουργοί: 👈 Jem Garrard Ηθοποιοί: Adriyan Rae 👉 Alex McGregor 👉 Paul du Toit 👉 Δείτε όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν εδώ.
 10. elgalla

  elgalla

  "Unceasing violent action is usually a sign that in fact no story is being told."

  Ursula K. Le Guin

 11. Μπράιαν Άλντις - Ταξίδι χωρίς τέλος: 5+3.5=8.5 Σχόλιο εδώ: Brian W. Aldiss
 12. BladeRunner

  50 Βιβλία για το 2020

  Ταξίδι χωρίς τέλος. Σχόλιο εδώ: Brian W. Aldiss -Απρίλιος 49. Μπράιαν Άλντις - "Ταξίδι χωρίς τέλος" (σελ. 304). 8.5/10
 13. Ταξίδι χωρίς τέλος Πρώτη επαφή με το έργο του Μπράιαν Άλντις και δηλώνω εξαιρετικά ικανοποιημένος, τόσο από την πλοκή και την κεντρική ιδέα, όσο και από το αρκετά ξεκούραστο στιλ γραφής. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες κατάλαβα ότι θα διάβαζα κάτι το ιδιαίτερα ψυχαγωγικό και ιντριγκαδόρικο, και απορώ με τον εαυτό μου γιατί τόσα χρόνια μετά την αγορά του το είχα να πιάνει σκόνη στη βιβλιοθήκη μου, χωρίς ούτε καν να το έχω ξεφυλλίσει! Τέλος πάντων, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, πεδίο δράσης του οποίου είναι ένα τεράστιο διαστημόπλοιο που ταξιδεύει για πολλά χρόνια στο διάστημα χωρίς κυβερνήτη και χωρίς κάποιον συγκεκριμένο προορισμό. Κάτοικοι του διαστημοπλοίου είναι διάφορες φυλές ανθρώπων (σχετικά εχθρικές μεταξύ τους), που τριγυρίζουν στους απέραντους και έρημους διαδρόμους του σκάφους που είναι γεμάτοι από μεγάλα φυτά, απλώς επιβιώνοντας μέχρι κάποια στιγμή να πεθάνουν. Όμως, κάποτε θα έρθει η ώρα που θα βρεθούν κάποιοι ένοικοι του σκάφους, που θα αναρωτηθούν για τη φύση του κόσμου τους, αλλά και για το νόημα της ύπαρξής τους. Όμως, μήπως θα ήταν καλύτερα να μην μάθαιναν ποτέ την αλήθεια; Γρήγοροι ρυθμοί, κάμποση δράση, δυνατά σκηνικά και λίγο μυστήριο είναι μερικά από τα καλούδια που προσφέρει τούτο το μυθιστόρημα, με τη γραφή να είναι άκρως ευκολοδιάβαστη και εθιστική, με ρεαλιστικές περιγραφές του εσωτερικού του σκάφους και των διαφόρων καταστάσεων. Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα και ξεκούραστα, κάνοντας τον αναγνώστη να ξεφύγει από πεζή καθημερινότητα. Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γινόταν μια πολύ καλή ταινία, αν και εδώ που τα λέμε όλο και κάποιες ταινίες έχουν δανειστεί στοιχεία της πλοκής του. 8.5/10
 14. Και η επιλογή είναι δύσκολη, ποια να αφήσω απέξω;
 15. WILLIAM

  Μαρίνα

  Ντουλάπες μεταφοράς λοιπόν! Μια ωραία εφεύρεση. Να πάρω ένα ζευγάρι να πηγαινοέρχομαι σπίτι - γραφείο χωρίς να βγαίνω! Διασκεδαστικότατη η ιστορία και ευκολοδιάβαστη, με έκανες να περιμένω να δω και τι απέγινε το γατί!
 16. Naroualis

  Game Nostalgic

  Εννοείται πως ψηφίζουμε! Δεν είμαι μονομαχία να μην έχει νόημα.
 17. Εγώ θα έλεγα ναι. Έχουμε τρία για να διαλέξουμε
 18. Μα ακριβώς για να μην αγχώνομαι ρωτάω... Έντιτ: και ναι, δυο βδομάδες είναι μια χαρά.
 19. Cassandra Gotha

  Game Nostalgic

  Α-χά.Εμείς τα τέσσερα, ψηφίζουμε;
 20. Roubiliana

  Μαρίνα

  Υπέροχη ιστορία, αστεία, πρωτότυπη κ απολαυστική. Μου άρεσε ιδιαίτερα το τέλος.
 21. WILLIAM

  Συγγραφικοί στόχοι 2020

  Α στο σχολείο είχα το ρεκόρ, έξι ερωτήσεις, εννιά σειρές απάντηση και πήρα 20. Στην ιστορία ήταν το κριτήριο για να διαλέξω ποιες θα απαντήσω, αυτές με την πιο σύντομη απάντηση! (ήταν και ο χρονικός περιορισμός)
 22. Naroualis

  Συγγραφικοί στόχοι 2020

  Πρέπει να το 'χει η κούτρα σου... εμένα μου με βλέπεις, απαντούσα διαγώνισμα ιστορία στο γυμνάσιο με δώδεκα λέξεις. Κι η διπλανή μου ήθελε μισή σελίδα. :P
 23. Naroualis

  Game Nostalgic

  Δυο βδομάδες είναι καλά; Και να βάλουμε έναν μοντ να μας ανοίξει ένα πολ;
 24. Roubiliana

  Τέρας, Ξανά

  Πολύ καλή ιστορία. Μου άρεσε η ονειρική του ατμόσφαιρα κ ο τρόπος που τελείωσε.
 25. Cassandra Gotha

  Game Nostalgic

  Βιάζεσαι να μας ξεφορτωθείς, Κελαινώ; Μας βαρέθηκες κιόλας; Δε σ' αρέσει η παρέα μας; Βρωμάν τα πόδια μας; Έχει μουτζούρες η φάτσα μας; (Μην αγχώνεσαι, καλέ! )
 26. Λαμπρά. Μέχρι πότε διαβάζουμε και ψηφίζουμε λέτε; Και Πώς;
 27. Επίσης αυτό δε θυμάμαι αν το έχουμε ξαναπροτείνει, αλλά έχω ακούσει καλά σχόλια.
 28. WILLIAM

  Συγγραφικοί στόχοι 2020

  Άντε και εις ανώτερα! Πρέπει να μου κάνεις ένα μάθημα στο πως να τα κρατώ μικρά! Ξεκίνησα να γράψω ένα διήγημα για ένα διαγωνισμό (όριο 5000 λέξεις) και το έφτασα 7500!
 1. Load more activity
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..