Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Η ωραία κοιμωμένη

  ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

  ΟΝΟΜΑ: ωραία κοιμωμένη ΕΊΔΟΣ: Δραματικό ΣΤΙΧΟΙ: 35 Οι λέξεις με κομμάτιασαν μου πήρανε το νου τις σκέψεις μου διαμόρφωσαν στο σύμπαν του μυαλού με βούτηξαν στα χρώματα τις άυλες μουσικές και άπλωσαν σαν σώματα του κύκλου τις σιωπές μου έδειξαν τα πάντα πώς είναι να πενθώ να οδηγώ τους κόσμους στο μέσα εαυτό μου κράτησαν το χέρι σαν να' μουνα παιδί με λόγια με νανούρισαν στου τέλους την αρχή. Δεν θα τις συναντήσω στην αληθινή ζωή βαθειά θα τις πενθήσω σαν μάνα που θρηνεί οι μελωδίες τους όμορφες τα χέρια απαλά κράτησαν το μαχαίρι πριν σκάψει την καρδιά μου μίλησαν στον άδη τον τόπο το νεκρό επέτρεψα το χάδι σαν να' μουν δεκαοκτώ. Μου είπαν να παλέψουμε για την υπεροχή αυτές αν θα κερδίσουν εγώ στη φυλακή στη φυλακή του κόσμου εξόριστη του νου ωραία κοιμωμένη εικόνα του εαυτού με στρίμωξαν στις φράσεις τις μαύρες αδερφές της σκέψης προεκτάσεις της ύλης οι στιγμές μου είπαν θα μου μάθουν όλα τα μυστικά το σώμα μου να βάζω σημαία στα βουνά την αγάπη πώς να κρύβω από τ' αφεντικά τ' αφεντικά του κόσμου τα πέρατα του νου τους λεκτικούς κατάδικους στο σύμπαν τ' ουρανού. Δεν θα δρομολογήσω τη μέσα μου χαρά ωσάν την Αφροδίτη ή σαν την Αθηνά θα πάψω να θυμάμαι τους άλλους εαυτούς πού στήνουν τις παγίδες σαν τους ενιαυτούς θα οδηγήσω μόνη το άρμα του μυαλού θα με διεκδικήσω απ' τ' άστρα τ' ουρανού. Ωραία κοιμωμένη γλυκιά κι ονειρική της γης η απορριμμένη της τύχης η εκλεκτή ωραία κοιμωμένη η ανάσα του μυαλού Θεού η ευλογημένη η άνασσα του νου.
 3. Today
 4. 21. Οι παίκτες του Τιτανα - Philip K. Dick (196) Κάθε βιβλίο του συγγραφέα είναι μία περίεργη και πρωτότυπη ιδέα, σε συνδυασμό με τον τρόπο που γράφει, ξεχωρίζει με επιτυχία. Όμως αυτό δεν μου άρεσε, με κούρασε σε αρκετά σημεία, αλλά τελικά με κράτησε κοντά του μέχρι ο τέλος.
 5. BladeRunner

  50 Βιβλία για το 2019

  Bird Box. Σχόλιο εδώ: Josh Malerman -Απρίλιος 52. Σεμπάστιαν Φίτσεκ - "Η θέση 7Α" (Διόπτρα, 2019, σελ. 471). 8.5/10 53. Συλλογικό - "Βρόχος" (Λυκόφως, 2019, σελ. 151). 7/10 54. Τζ. Π. Ντίξον - "Η ιστορία του χειρούργου" (Οξύ, 2019, σελ. 78). 8.5/10 55. Ζαν-Μπατίστ Αντρεά - "Βασίλισσά μου" (Στερέωμα, 2019, σελ. 163). 8/10 56. Ζορζ Σιμενόν - "Το μπλε δωμάτιο" (Άγρα, 2007, σελ. 210). 8.5/10 57. Ζ. Ρ. Πέντρο - "Το δικό σου πρόσωπο θα είναι το τελευταίο" (Πόλις, 2019, σελ. 253). 8.5/10 58. Αλεσάντρο Μπαρίκο - "Μίστερ Γκουίν" (Πατάκης, 2019, σελ. 316). 8/10 59. Άαρον Άπελφελντ - "Μπάντενχαϊμ 1939" (Εστία, 2008, σελ. 162). 8/10 60. Άκης Παπαντώνης - "Καρυότυπος" (Κίχλη, 2014, σελ. 117). 7/10 61. Λουίτζι Μπαρτολίνι - "Ο κλέφτης των ποδηλάτων" (Μεταίχμιο, 2017, σελ. 189). 7/10 62. Άλεξ Μιχαηλίδης - "Η σιωπηλή ασθενής" (Διόπτρα, 2019, σελ. 412). 6.5/10 63. Τζος Μάλερμαν - "Bird Box" (Οξύ, 2019, σελ. 322). 9/10
 6. BladeRunner

  Josh Malerman

  Το Bird Box μου κίνησε την προσοχή σχεδόν με το που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εξωτερικό, πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια. Κάτι η περίληψη της πλοκής, κάτι οι θετικές κριτικές αριστερά και δεξιά, ήξερα ότι ήταν ένα βιβλίο που θα ήθελα πολύ να διαβάσω, όσο πιο σύντομα γινόταν. Τελικά κυκλοφόρησε στα ελληνικά φέτος τον Μάρτιο και έπρεπε να περάσει σχεδόν ένας μήνας για να το διαβάσω, αν και ήταν ένα βιβλίο που ανυπομονούσα σαν τρελός να πιάσω στα χέρια μου. Μάλλον περίμενα την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε να το απολαύσω στον μέγιστο βαθμό. Λοιπόν, θεωρώ ότι δίκαια επικρατεί όλη αυτή η φασαρία γύρω από το βιβλίο και βρίσκω απόλυτα λογικό το γεγονός ότι θεωρείται ως ένα από τα πιο δυνατά μυθιστορήματα τρόμου των τελευταίων ετών. Είναι ένα βιβλίο που κατάφερε από τις πρώτες κιόλας σελίδες να με καθηλώσει και να με μεταφέρει σ'έναν κόσμο τρομακτικό και κλειστοφοβικό. Ο συγγραφέας δεν χρειάστηκε καν να περιγράψει τρομακτικά τέρατα ή γραφικές σκηνές ωμής βίας, για να τρομάξει τον αναγνώστη. Άλλωστε, ποιος τρομάζει πλέον με ένα τερατάκι από το υπερπέραν ή με δυο κουβάδες αίμα; Εδώ ο τρόμος είναι αθέατος, άγνωστος, απροσδιόριστος. Οι χαρακτήρες του βιβλίου στην ιδέα και μόνο να ανοίξουν τα μάτια τους στον έξω κόσμο μπορεί και να πεθάνουν από τον φόβο τους, ενώ οι άγνωστοι ήχοι είναι ικανοί να τους τρελάνουν. Η πλοκή είναι καλοδουλεμένη, με όλες τις απαραίτητες δόσεις τρόμου και ανατριχίλας, χωρίς ανούσιες υπερβολές και κουραστικές λεπτομέρειες, ενώ η όλη κοσμοπλασία του βιβλίου είναι δοσμένη με πειστικό και ρεαλιστικό τρόπο. Οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν έχουν ιδιαίτερο βάθος και απλώς κάνουν τη δουλειά τους, όμως ο χαρακτήρας της Μάλορι -η οποία είναι και η πρωταγωνίστρια της ιστορίας-, μου φάνηκε πολύ καλά σκιαγραφημένος και πειστικός: Μπορώ να πω ότι δέθηκα με όλα αυτά τα τρομακτικά γεγονότα που έζησε. Όσον αφορά τη γραφή, είναι πολύ καλή, έντονη και άκρως εθιστική, με κάποιες εξαιρετικά δυνατές περιγραφές. Η ατμόσφαιρα, φυσικά, ανατριχιαστική και αρκούντως κλειστοφοβική. Γενικά, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον, δυνατό και συναρπαστικό μυθιστόρημα, το οποίο καταφέρνει να προσφέρει ανατριχίλες στον αναγνώστη. Είναι τόσο καλογραμμένο και εθιστικό, που μπορεί να διαβαστεί άνετα και σε μια καθισιά, χωρίς να πάρεις ανάσα. Σας προτείνω να μην το ξεκινήσετε βράδυ με την επόμενη μέρα να είναι εργάσιμη, γιατί δύσκολα θα ξεκολλάτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μου λείψει ο κλειστοφοβικός κόσμος του βιβλίου, αλλά και αυτή η περίεργη αίσθηση που ένιωθα καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσής του. Σε λίγες μέρες θα δω και την ταινία, γνωρίζοντας ότι διαφέρει αρκετά σε σχέση με το βιβλίο και ότι ίσως να μην είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας. 9/10
 7. BladeRunner

  Josh Malerman

  Ο Τζος Μάλερμαν είναι Αμερικανός συγγραφέας, καθώς επίσης και ένας από τους δυο τραγουδιστές και στιχογράφους του συγκροτήματος The High Strung. Όσον αφορά τη συγγραφική του καριέρα, έγινε πάρα πολύ γνωστός το 2014, χάρη στο Bird Box, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μυθιστορήματα τρόμου των τελευταίων ετών, η ταινία του οποίου άρχισε να προβάλλεται στο Netflix πριν λίγους μήνες, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Άλλα βιβλία του συγγραφέα είναι τα A House at the Bottom of a Lake (2016), Black Mad Wheel (2017), Unbury Carol (2018) και Inspection (2019), ενώ στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εξωτερικό και το σίκουελ του Bird Box, με τον τίτλο Malorie. Δείτε τα βιβλία του, καθώς και κριτικές αναγνωστών, στο Goodreads. Πριν έναν μήνα κυκλοφόρησε στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Οξύ, το πολυσυζητημένο Bird Box, ενώ από τις ίδιες εκδόσεις αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πολύ ενδιαφέρον Unbury Carol.
 8. Πέθανε πριν από λίγες μέρες ο Τζιν Γουλφ. Στη Πεόρια του Ιλινόι σε ηλικία 87 χρονών. Συγγραφέας μεταξύ άλλων της περιβόητης σειράς Solar Cycle, υπήρξε ένας από εκείνους που η κλάση τους ήταν ανώτερη της φήμης τους. Απ' όσο έχω μπορέσει να καταλάβω από τα λίγα που διάβασα από εδώ και από εκεί, πρέπει πραγματικά να ήταν πολύ ιδιαίτερη περίπτωση συγγραφέα. Το ''The Book of the New Sun'' με έχει ιντριγκάρει για τα καλά. Λόγω των φτωχών Αγγλικών μου δεν το έχω πιάσει ακόμη, αλλά θα το κάνω σίγουρα κάποια στιγμή. RIP.
 9. Yesterday
 10. zefuros

  Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

  Αποποίηση Ευθύνης: Θα σχολιάσω σαν απλός αναγνώστης Το κείμενο σου μου φάνηκε πολύ σύνθετο και εντελώς ξένο σε σχέση με ο,τι διαβάζω (βέβαια μην νομίζεις πως πλεόν έχω χρόνο για διάβασμα! :-) ΘΑ γραψω την "αίσθηση" που μου αφησε: Κάτι το οποίο ξεκίνησε ως σύνθετο ποίημα, συναντήθηκε με τον χείμαρρο των σκέψεων σου, και κατέληξε στην κόρη του ανέμου. Please σβήσε το: "Κατά την προσωπική μου γνώμη,επιζεί το γένος των έκπτωτων αγγέλων στους απογόνους τους, τους καλοπληρωμένους εκπροσώπους των μπασκετικών αθλημάτων,που λόγω του ύψους τους παραπέμπουν σε γίγαντες" 1. Ειναι ξενο στο κείμενο σου 2. έχεις δει πως ειναι συνηθως οι μπασκετμπολίστες; Σαν αναποδο γαμώτο :-) Καμία σχέση με "αντρες εκπάγλου ομορφιας και ασυνηθιστης σωματικής ρώμης" Οι προλαλήσαντες με κάλυψαν. Υ.Γ. Το οτι εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι δεν σημαίνει οτι δεν ειναι καλό. 5 λεπτά διαβαζω την τελευταια πρόταση και ακόμα δεν εχω καταλάβει τί εννοεί: "ο ουρανός διαλύθηκε, άφησε την τελευταία πνοή του στο ετοιμοθάνατο σώμα του επαναπατρισμού των ιδεών από το σκοτεινό ματογυάλι του κόσμου στο μετασυμπαντικό αναπλήρωμα του δυσεύρετου χρόνου."
 11. Ο Δεύτερος τόμος δεν έχε γραφτεί. Νομίζω έχει πει ότι θα βγει μετά την ολοκλήρωση της σειράς. Βέβαια, αυτό φαντάζομαι ότι δεν είναι πρόβλημα, γιατί αυτός ο τόμος τελειώνει αφού καλυφθεί ένας συγκεκριμένος πόλεμος. Σκέψου το σαν ένα βιβλίο σύγχρονης ιστορίας που καταπιάνεται με τα γεγονότα που οδήγησαν στον Α' Π.Π. μέχρι και το τέλος του, αλλά δεν καλύπτει την περίοδο του μεσοπολέμου και τον Β' Π.Π.. Έχει δηλαδή σαφή αρχή και τέλος, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούν να ειπωθούν.
 12. Μάλιστα. Ε τότε λέω να το κάνω το καλό, όταν φυσικά μεταφραστεί και ο δεύτερος τόμος. Γιατί απ' ότι φαίνεται η ολοκλήρωση της σειράς από το 2050 και βάλε
 13. Απ' το λίγο που έχω διαβάσει μπορείς εύκολα να παρακολουθήσεις τι γίνεται, χωρίς να έχεις άλλες γνώσεις σχετικές με την δουλειά του Martin, αλλά ίσως μπορεί να χάσεις κάποιο easter egg εδώ κι εκεί. Επίσης ΔΕΝ είναι "κανονικό" μυθιστόρημα. Πιο πολύ σαν σε βιβλίο ιστορίας φέρνει ή ακόμα καλύτερα στο Silmarillion, αν το έχεις διαβάσει.
 14. Ξέρει κανείς αν πρέπει να έχει διαβάσει τα πέντε της σειράς αλλιώς χάνει hints; Ή είναι αυτοτελές;
 15. BladeRunner

  Τι διαβάζετε;

  Έχω αρχίσει το Bird Box, του Τζος Μάλερμαν.
 16. Ballerond

  Το Ρούσο Ρουμάνι

  Καλησπέρα, Νίκο Δεν κατάλαβα την ιστορία σου. Αντίθετα με τον Ντίνο, εγώ βρήκα αρκετές αδυναμίες και βιασύνες - κυρίες στο στήσιμο των χαρακτήρων και του δεσίματος μεταξύ τους. Η Μάνια αντιδράει υπερβολικά προς κάποιον που προτίθεται να την βοηθήσει παρόλο που δείχνει ότι φοβάται, αγκαλιάζονται πολύ συχνά και πολύ γρήγορα (μου θύμισε Αμερικανιές όπου έτσι ερωτεύονται οι πρωταγωνιστές), πατάνε κι οι δύο σε κάποια στερεότυπα της ηλικίας τους αλλά το σώζεις στην πορεία όπου ο τρόμος κι ένταση στο δάσος τους κάνουν να αναθεωρούν τα πάντα. Στο τέλος, δεν κατάλαβα τι έγινε. Τους κυρίευσε το δάσος; Έγιναν κομμάτι του; Έγιναν γίγαντες; Γιατί ο Μίλτος δεν νοιάστηκε καθόλου για το πτώμα; Γιατί η Μάνια τον ακολουθούσε για ώρες αφού δεν της απαντούσε τίποτα για το πτώμα; Πώς άλλαξε η συμπεριφορά τους, επειδή κοιμήθηκαν εκεί; Συνήθως αφήνω κάποιες απορίες μου άλυτες αν το διήγημα με παρασύρει στον ρυθμό του, αλλά εδώ όλες οι απορίες προκύπτουν από το αρχικό μυστήριο πάνω στο οποίο στήθηκε η ιστορία. Επίσης, γίγαντες ακούσαμε, μυρίσαμε αλλά δεν είδαμε. Μόνο μύθους. Μου άρεσε που αναφέρεις για το ποτό που ήπιε το πρωί και ότι δεν την επηρέασε στην κίνησή της - δείχνει αληθοφάνεια. Δεν μου άρεσε καθόλου το "είμαι εναντίον στα κινητά" το οποίο ήρθε τόσο βολικά σαν πληροφορία την στιγμή που θα βόλευε να μην έχει κινητό. Επίσης, Μίλτον και Μίλτος, νομίζω ότι μπορούσες να τα διαχωρίσεις περισσότερο και να επιλέξεις άλλο όνομα για τον Μίλτο (εκτός κι αν συνδέονται που πάλι δεν το κατάλαβα). Καλή επιτυχία!
 17. Ballerond

  Η κυρά της λήθης

  Φίλε Κοσμά, καλησπέρα. Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι η ιστορία δεν έχει φανταστικό στοιχείο μέσα καθώς όλα συμβαίνουν στο μυαλό της πρωταγωνίστριας όπου το υποσυνείδητό της συνέδεσε την παρομοίωση του γιατρού με την φυση της άνοιας σαν αρρώστια. Στρωτό γράψιμο, καλή επιλογή οι μικρές προτάσεις αλλά ήθελε και μία ένταση παραπάνω. Να μας δείξεις άνθρωπο που όντως τα χάνει ακόμα και στα πιο απλά πράγματα (κάποιος ανέφερε ότι παραήταν "καλογραμμένος" ο χαρακτήρας της και νομίζω ότι έχει δίκιο). Επίσης, γίγαντες δεν υπάρχουν εκτός από την γιγάντια τρύπα που πάλι δεν υπάρχει. Αδύναμη σύνδεση με το θέμα κυρίως λόγω του ότι όλα συμβαίνουν στο μυαλό ενός άρρωστου ανθρώπου. Αν το έβλεπα εκτός διαγωνισμού σίγουρα θα μου τραβούσε περισσότερο θετικά το μάτι. Ωραίο το τέλος, ταιριάζει στο ύφος του κειμένου. Δεν κατάλαβα οι διαγραμμένες προτάσεις στο word τι ήταν. Αυτά τα έκανες εσύ όταν διόρθωνες το κείμενο ή είναι η καταγραφή της πρωταγωνίστριας κι ήθελες να το κάνεις πιο πιστευτό; Με μπέρδεψαν, η αλήθεια είναι, κυρίως γιατί δεν εξηγείς κάπου τον λόγο υπάρξής τους. Αν θες μία πρόταση, για να το κάνεις πιο αληθοφανές, μπορείς να βάλεις περισσότερους διαλόγους για να τονίσεις την αδυναμία επικοινωνίας της γυναίκας με τους γύρω της και το πώς καταλαβαίνει ότι αλλοιώνεται το μυαλό της. Καλή επιτυχία!
 18. Ορίστε και τα στοιχεία: 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones, οι δράκοι βασίλευαν στο Γουέστερος... Τρεις αιώνες πριν από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Παιχνίδι του Στέμματος, οι Ταργκάρυεν -η μόνη οικογένεια δρακοαφεντών που επέζησε από τον Όλεθρο της Βαλύρια- εγκαταστάθηκαν στο Ντράγκονστοουν. Η αφήγηση του χρονικού Φωτιά & Αίμα ξεκινά με τον θρυλικό Αίγκον τον Κατακτητή, δημιουργό του Σιδερένιου Θρόνου, και συνεχίζει με τις γενιές των Ταργκάρυεν που διαγωνίστηκαν για την κατοχή αυτής της εμβληματικής έδρας εξουσίας μέχρι τον εμφύλιο πόλεμο που λίγο έλειψε να αφανίσει τη δυναστεία τους. Πώς ήταν το Γουέστερος όταν οι δράκοι κυριαρχούσαν στους ουρανούς; Ποια ήταν τα χειρότερα εγκλήματα του Μαίγκορ του Αμείλικτου; Τι συνέβη πραγματικά κατά τη διάρκεια του Χορού των Δράκων; Γιατί ήταν θανάσιμος κίνδυνος να επισκεφτεί κανείς τη Βαλύρια μετά τον Όλεθρο; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στην παρούσα έκδοση, όπως τα παραθέτει ένας πολυμαθής μέιστερ της Ακρόπολης. Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο από τους δύο τόμους της καθοριστικής ιστορίας του Οίκου των Ταργκάρυεν, διανθισμένης με πάνω από ογδόντα ασπρόμαυρες απεικονίσεις του κορυφαίου εικονογράφου Doug Wheatley. Τίτλος: Φωτιά & Αίμα (Fire & Blood) Συγγραφέας: George R.R. Martin Εκδόσεις: Anubis Μεταφραστές: Εβίτα Λύκου, Βασιλειάνα Ζηκίδη, Γιάννης Βοζίκης, Ηλίας Τσιάρας, Παναγιώτα Ράπτη, Γιάννα Αναστοπούλου Σελίδες: 840 Τιμή: 32.90-10%=29.61€ Είδος: Φαντασία *Πρόκειται για τον πρώτο από τους δύο τόμους της Ιστορίας των Ταργκάρυεν
 19. Καλώς την Βιβή 😉 Εγώ δεν ακολουθώ μία συγκεκριμένη φόρμα στον σχολιασμό, το έχω δοκιμάσει πολλάκις και δεν με εξυπηρετεί καθόλου. Θα στα πω όσο πιο απλά μπορώ. Μου άρεσε η ιστορία μέχρι το σημείο όπου ξεκίνησε να γίνεται ιστορία. Τι θέλω να πω; Οι γίγαντες υπάρχουν σαν μύθος, σαν όραμα, σαν "ψευδαίσθηση" του Έκτορα. Ακόμα και τα σημάδια στο έδαφος δεν το αποδεικνύουν ξεκάθαρα. Αν δεν ήξερα ότι διαβάζω ιστορία για διαγωνισμό με θέμα "Γίγαντες" δεν θα έκανα καν focus εκεί και θα παρέμενα στο Αρχαιοελληνικό κομμάτι που μου άρεσε περισσότερο. Πιο απλά: Οι γίγαντες στο τέλος αποδυναμώνουν την ιστορία. Φαίνεται σαν να μην ήξερες πώς να την συνεχίσεις κι έβαλες την μάγισσα και το ξόρκι που τον μεταμορφώνει για να ταιριάξει στον διαγωνισμό. Την έχω πατήσει κι εγώ έτσι πολλές φορές, είναι δύσκολο να κεντρίσεις μία ιστορία γύρω από ένα θέμα και να μείνεις πιστή. Οι διάλογοι είναι λίγο τυποποιημένοι για να ταιριάξουν στο setting, θα μπορούσες να τους εμπλουτίσεις λίγο. Μου άρεσαν τα ονόματα. κάποιες επιλογές στην γλώσσα, δεν είδαμε καθόλου τους άλλους συντρόφους για να νοιαστούμε γι' αυτούς. Θα σου προτείνα να φτιάξεις την ιστορία και να ξεχάσεις τους γίγαντες σαν θέμα και να την αναπτύξεις πιο ομαλά, όπως την είχες στο μυαλό σου εξ' αρχής. Επίσης, λέξεις είχες, γιατί το έκοψες έτσι απότομα; Αυτά από εμένα, καλή επιτυχία!
 20. Κρύο αστείο: αν σκεφτείς ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τότε έχεις περάσει κατά πολύ το όριο του διαγωνισμού. Δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό στο να σου πω τι να γράψεις και τι όχι. Αυτό το είδος που γράφεις εδώ είναι δύσκολο, έχει λίγους οπαδούς, αλλά θα μπορούσες με λίγα κολπάκια να το κάνεις πολύ θελκτικό. Καλή επιτυχία
 21. Roubiliana

  Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

  Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
 22. Last week
 23. Θα γράψω 2-3 πράγματα ως αναγνώστης. ΥΓ. Θα με συγχωρήσετε αλλά δεν εχω ξαναγραψει ποτέ κριτική για κείμενο!
 24. Κυκλοφόρησε και το Fire and Blood του Martin από τις εκδόσεις Anubis.
 1. Load more activity
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..