Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/20/2019 in Event Comments

 1. 6 points

  until

  Unicron, μήπως έχεις κάποια σχέση με τον αείμνηστο Disco Volante;
 2. 5 points

  until

  "Τελικά δεν ήμασταν οι μόνοι που είχαμε αντιληφθεί την ύπαρξη γιγάντων. Η Σοφία που είχε μία καμπούρα σαν της καμήλας κι όποτε καθόταν, ξυνόταν ασταμάτητα σε όλο της το σώμα, μας μίλησε για την δική της εμπειρία. Της Σοφίας της άρεσε να ουρλιάζει προς έναν συγκεκριμένο τοίχο, δίπλα από την καφετέρια όπου άραζαν οι φύλακες. Την ενοχλούσε εκείνο το απαθές κίτρινο που ήταν απλωμένο σαν μουστάρδα πάνω του, την εκνεύριζε η φωτογραφία του διευθυντή του φρενοκομείου όπου με σοβαρό ύφος και με τεντωμένο μουστάκι έμοιαζε λες και τρύπωνε στα βάθη της ψυχής σου. Καθόταν λοιπόν σχεδόν κάθε μεσημέρι και ούρλιαζε μπροστά του. Στην αρχή της δίνανε ηρεμιστική ένεση, μετά την μαζεύαν με το ζόρι αλλά στο τέλος είχαν βαρεθεί και την άφηναν να ξεσπάσει. Η Σοφία, όμως, ήξερε." Coming(?) soon.
 3. 5 points

  until

  Και η δική μου συμμετοχή: Η Επιστροφή των Γιγάντων
 4. 5 points

  until

  Εντάξει, αυτή ήταν μία από τις πιο Δισκοβολαντικές απαντήσεις, ever.
 5. 5 points

  until

  Η Επιστροφή των Γιγάντων (είμαστε στη φάση των ειδικών εφέ και soundtrack)
 6. 4 points

  until

  Το θέμα της διπλής βαθμολογίας θεωρώ ότι έχει απαντηθεί, αλλά, παιδιά, ας χαλαρώσουμε. Αν δεν τραβήξει γυρνάμε στα παλιά (ή πάμε για άλλα.) Όσον αφορά στο παράδειγμά σου, θα σου πω ότι με τον όρο κοσμοπλασία δεν εννούμε σώνει και ντε τον πολυσέλιδο και ιλουστρασιόν άτλαντα του σύμπαντος που φτιάξαμε (γεωφυσικός, πολιτικός, παραγωγικός και με παράρτημα ασκήσεων.) Όχι. Εννοούμε το πώς έπλασες τον κόσμο σου, όσο μικρός ή μεγάλος ή ιδιαίτερος και αν είναι αυτός. Ο κόσμος του φυλακισμένου που περιγράφεις ποιος είναι; Τα σκοτάδια, η πείνα, η δίψα του, οι ώρες που περνούν και δεν έχει με τι να τις μετρήσει, οι αναμνήσεις του, από πριν τον συλλάβουν. Αυτός είναι ο κόσμος του και το πώς θα μας τον παρουσιάσεις αυτόν τον κόσμο είναι η κοσμοπλασία. Καθόλου 0 λοιπόν. Απλώς, ένας κόσμος που περιγράφεται με άλλα δεδομένα. Η κοσμοπλασία υφίσταται σε μικρή κλίμακα το ίδιο πετυχημένα, πρωτότυπα και πειστικά, όσο και σε μεγάλη.
 7. 4 points

  until

  @Unicron Δεν ψάχνει κανείς σοκολάτα στο νεραντζάκι, απλώς καλό νεραντζάκι. Άμα εσύ φτιάξεις νεραντζάκι χωρίς σιρόπι ή δεν το ξεπικρίσεις σωστά, δεν φταίει αυτός που δεν θα το φάει, αλλά αυτός που δεν το έκανε σωστά. Επίσης, πρόσεχε, καρφώνεσαι.
 8. 4 points

  until

  Ο τελικός αποδέκτης ενός έργου είναι φυσικά ο αναγνώστης. Αλλά αυτό εδώ δεν είναι το wattpad, όπου συγγραφείς απευθύνονται σε αναγνώστες. Αυτό είναι το sff.gr και, μας αρέσει ή όχι, είναι μια πλατφόρμα στην οποία συγγραφείς απευθύνονται σε άλλους συγγραφείς (peer reviewing, που λέμε). Το αν άγγιξε ένα διήγημα τους τελικούς του αποδέκτες, τους αναγνώστες, είναι κάτι πολύ σημαντικό μεν, πλην όμως είναι και κάτι που κρίνεται σε δεύτερο χρόνο, αν και όταν το εν λόγω διήγημα βρεθεί δημοσιευμένο. Ο συγγραφέας που ανεβάζει ένα διήγημα στο sff.gr το κάνει για να βελτιωθεί πρωτίστως και δευτερευόντως για να προβληθεί, να ακουστεί το όνομά του και να αποκτήσει κάποιο αναγνωστικό κοινό. Και απευθύνεται για τη βελτίωσή του σε ομοίους του, με σκοπό να αποκομίσει χρήσιμες συμβουλές που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί. Επομένως, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρίνουμε τα τεχνικά κομμάτια ενός διηγήματος ξεχωριστά από τα μη τεχνικά, καθώς έτσι θα μπορέσει πιο εύκολα και ξεκάθαρα να κατατοπιστεί ο συγγραφέας σχετικά με το τι κάνει καλά, τι μπορεί να διορθώσει, τι δεν κατέχει καθόλου κτλ. Η προσωπική αρέσκεια και η εποικοδομητική κριτική είναι διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, εμένα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το hard sci-fi. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε συγγραφέας για να με κάνει να μου αρέσει. Αλλά έχω διαβάσει αξιόλογα διηγήματα αυτού του είδους και δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την τεχνική και λογοτεχνική τους αξία. Επίσης, η προσωπική δυσαρέσκεια δεν είναι απαραίτητα αποτυχία του συγγραφέα. Ο συγγραφέας μπορεί να τα κάνει όλα άψογα. Εμένα πάλι δεν θα μου αρέσει το hard sci-fi. Επί της ουσίας, επειδή όλοι μας εδώ είμαστε λίγο πολύ και αναγνώστες και συγγραφείς, η διπλή βαθμολογία στοχεύει στο να διαχωρίσει αυτά τα δύο. Εν τέλει, η Δημουλίδου αρέσει σε πολλούς ανθρώπους και η Γέλινεκ σε λίγους, αλλά η μία από τις δύο είναι Νομπελίστρια και η άλλη γράφει ανορθόγραφα μηνύματα στο facebook.
 9. 4 points

  until

  Σε άλλα νέα: έχω καινούρια ιδέα! Έχω καιρό να κάνω ΕΦ μπρεϊνστόρμινγκ και νιώθω έτοιμος. Επίσης, πάνε σχεδόν δυο χρόνια από τότε που έγραψα κάτι ολοκληρωμένο και ανυπομονώ.
 10. 3 points

  until

  Δεν μπορεί, πρέπει να έχεις! Σαν να ακούω τον αείμνηστο είναι το ποστ που μόλις διάβασα. Τουλάχιστον ελπίζω εσύ ν απιστεύεις ότι τις εικόνες τις δίνουμε με λέξεις και περιγραφές και όχι ανεβάζοντας εικόνες μέσα στο κείμενο.
 11. 3 points

  until

  Thats it. Αυτά είναι τα μοναδικά μου κριτήρια για μια ιστορία που διαβάζω και την οποία ψηφίζω. Διάβασα με προσοχή πάνω από μια φορά τις ανωτέρω εξηγήσεις και δεν κατάλαβα τίποτα. Πιθανόν να είμαι χαζός και πιθανόν να είμαι κολλημένος λόγω ηλικίας. Το τεχνικό κομμάτι μιας γραφής για μένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αίσθηση που που μου μεταδίδει μια αφήγηση. Μάλλον έχετε ανάγκη μιας τεχνοκρατικής ματιάς σε μια ιστορία (ως λογο-τεχνικό φόρουμ) αλλά δεν είμαι ικανός να τα διαχωρίσω αυτά τα δύο. Πρόβλημα μου. Σας παρακαλώ μην πανικοβάλλεστε. Θα υπακούσω τους κανονισμούς. Θα έχετε δύο βαθμολογίες.
 12. 3 points

  until

  Ορίστε και το δικό μου λιθαράκι σε ένα γιγάντιο διαγωνισμό...
 13. 3 points

  until

  Ο Disco Volante ήταν γίγας από μόνος του. Ό,τι και να έγραφε θα γονάτιζε εμάς τους υπόλοιπους, ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε το μέγεθος του. Εξού και η εξορία του από τους τζουτζέδες του φόρουμ. 😛
 14. 3 points

  until

  @Unicron Μπα, όχι, αναφέρεται στην Italo Disco. Και σε ένα παλιότερο μέλος που έφαγε ban από το φόρουμ. Ένας από χωριό είναι, δεν τον ξέρεις.
 15. 3 points

  until

  Αν κατάλαβα καλά από τα σχόλια σας και τα υπονοούμενα όλοι την ίδια ιδέα είχαμε όταν είδαμε τη λέξη γίγαντες. Ας είναι, θα γράψω!
 16. 3 points

  until

  Ομολογώ πως το δικό μου εγχείρημα είναι εντελώς έξω απ' τα νερά μου, είναι δύσκολο, είναι πρώτη φορά που θα επιχειρήσω να γράψω κάτι τέτοιο και γενικά αποτελεί ρίσκο. Αν πετύχει θα είναι ωραίο πιστεύω αλλιώς αν δεν δέσει η συνταγή θα είναι για τα σκουπίδια εντελώς.
 17. 3 points

  until

  Ξεκίνησα κι εγώ σήμερα. Πάλευα μέχρι στιγμής με μια ιδέα στο μυαλό μου κι αφού ωρίμασε, ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί.
 18. 3 points

  until

  Α, ξεκινήσαμε; Το έχω νομίζω με το θέμα. Θα σας παίξω αν ψήνεστε
 19. 3 points

  until

  An epic battle between giants...
 20. 3 points

  until

  Εγώ έκανα μια μικρή προσπάθεια, αλλά δεν καρποφόρησε. Περιμένω μια καλή ιδέα και να μ' αφήσει ο γιος να γράψω μια νορμάλ ώρα. Το δεύτερο χλωμό. Αλλά αν έρθει το πρώτο, κάτι θα γίνει.
 21. 3 points

  until

  Mesmer; Ιρμάντα; Roubiliana; Aptemida; Κάποιος από τους Maybe; Επίσημος διαγωνισμός είναι, όχι Write-Off. Μια βινιέτα για να κινείται λίγο το τόπικ: Η Κλοκρό άλλαξε πλευρό προσπαθώντας να βολευτεί μέσα στο στομάχι του δράκου. Δεν ήταν εύκολο με όλα τα σκουπίδια που κατάπινε ο τρισκατάρατος σαβουροφάγης. Όποτε ξεφυσούσε την φλόγα του, έφταναν στο στομάχι πυρακτωμένα κάρβουνα που έδιναν έναν σχεδόν ειδυλλιακό φωτισμό και αρκετή ζέστη για να αντέχεται η βρωμερή υγρασία. Άκουγε πνιχτά τους ιππότες απ’έξω, τις ιαχές και τις στριγκές τσιρίδες που ακολουθούσαν. Μετά γέμισε το στομάχι πιατάκια πανοπλίας με μπιφτέκια να τσιρτσιρίζουν πάνω τους ευωδιαστά. Μάζεψε με την τσιμπίδα της τρία πυρακτωμένα κάρβουνα, τα έβαλε μέσα σε μια περικεφαλαία και τοποθέτησε από πάνω της το τσαγερό. Ένα ζεστό αφέψημα ήταν ό,τι πρέπει για να χαλαρώσει μετά το πατιρντί που είχε προηγηθεί. «Κατάπιε και κανέναν αμάσητο, βαρέθηκα μόνη μου» φώναξε, του κάκου.
 22. 3 points

  until

  Γεια σου JamesMann, καλωσόρισες στο Sff.gr και στον 50ο Διαγωνισμό μας. Την ιστορία σου θα την ανεβάσεις στην Βιβλιοθήκη του φόρουμ, πιο συγκεκριμένα αν είναι ιστορία φαντασίας θα την δημοσιεύσεις μέσα στο Ιστορίες Φαντασίας, αν είναι τρόμος μέσα στο Ιστορίες Τρόμου ή αν είναι ιστορία επιστημονικής φαντασίας θα την δημοσιεύσεις μέσα στο Ιστορίες Επιστημονικής Φαντασίας. Πως ακριβώς θα την δημοσιεύσεις; Ακολούθησε τις οδηγίες στις παρακάτω εικόνες. ΒΗΜΑ 1 ΒΗΜΑ 2 ΒΗΜΑ 3 ΒΗΜΑ 4
 23. 3 points

  until

  Καλησπέρα σε όλους, Είμαι καινούριος μέλος και ενδιαφέρομαι να πάρω μέρος στον διαγωνισμό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι διαβάζοντας τους κανόνες, δεν έβγαλα νόημα για το πώς και το που θα πρέπει να ανεβάσω την ιστορία (αν και όποτε με το καλό τελειώσει). Αν μπορούσε να με διαφωτίσει κάποιος θα ήμουν ευγνώμων. Καλή επιτυχία σε όλους!!
 24. 3 points

  until

  Fantasy το δικό μου. Μάλλον η "εύκολη" οδός. Θα ήταν σίγουρα πιο ιντριγκαδόρικο σαν τρόμος ή επιστημονική φαντασία. Στο δεύτερο ο νους πάει σε μεγέθη πλανητών, αλλά στο πρώτο, στον τρόμο, εκεί σε θέλω μάστορα. Πως να ξεπεράσεις το "Στους Λόφους, Οι Πόλεις" του Clive Barker;
 25. 3 points

  until

  Έτοιμος κι εγώ. 3820 λέξεις που περιμένουν διόρθωση. Αλήθεια, ενδιαφέρον θα είχε να δούμε τι είδος (τρόμος, φαντασία, Ε.Φ.) γράφει, όποιος γράφει! Για πείτε....
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information? (STRONGLY RECOMMENDED)

  Sign Up
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..