Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/11/2012 in Event Comments

 1. 9 points

  until

  Ευχαριστώ όλες και όλους που διάβασαν και ψήφισαν την ιστορία μου (παρά τα προφανή λάθη και τις αδυναμίες της). Πιο πολύ ευχαριστώ όσες και όσους έχουν σχολιάσει τις ιστοριούλες μου τρία χρόνια που συμμετέχω σε αυτό το φιλόξενο σάιτ και με έχουν βοηθήσει να γίνω λίγο καλύτερος.☺️ Μπράβο και στα παιδιά που έγραψαν και έδωσαν ενδιαφέρουσες ιστορίες. Πολλά ευχαριστώ στις διοργανώτριες elgalla και naroualis, καθώς και σε όλους που διάβασαν και σχολίασαν τα διηγήματα του διαγωνισμού. Τα λέμε...
 2. 9 points

  until

  Ορίστε και μερικά στατιστικά, δια χειρός Elgalla. Όπως μπορείτε να δείτε, η διασπορά στην ψηφοφορία ήταν μεγάλη και όλες οι ιστορίες βρήκαν το κοινό τους. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, παιδιά, ότι για όλους σας υπήρξαν αναγνώστες που αγάπησαν τα διηγήματά σας πάρα πάρα πολύ. Τέτοια αποτελέσματα είναι που με κάνουν να χαίρομαι. [Έκανα λάθος, 17 άτομα ψήφισαν και όχι 18 όπως ανέφερα αρχικά] Πρώτη Θέση Τελευταία Θέση Καλύτερη Θέση Χειρότερη Θέση Elli_Sketo 3 φορές - 1η 8η Morfeas 3 φορές 1 φορά 1η 8η Solonor 3 φορές - 1η 7η Man_from_Earth 3 φορές - 1η 7η Ballerond - - 2η 8η Γιώργος 77 2 φορές 2 φορές 1η 8η Mournblade 3 φορές - 1η 8η John Herst - - 2η 8η Disco_Volante - 14 φορές 5η 9η
 3. 9 points

  until

  Έλλη συγχαρητήρια! Επίσης, αφού δεν τολμάει κανείς να πει την αλήθεια, θα το κάνω εγώ. Κανείς εδώ μέσα δε σκαμπάζει γρι απ’ το είδος. Όλοι mainstreamάδες είμαστε που γράφουμε Ε.Φ. για τις πωλήσεις.
 4. 9 points

  until

  Και, πάμε στη χρυσή μας τριάδα. Τους αγαπήσατε, τους ψηφίσατε, τώρα λούστε τους με συγχαρητήρια, γαρύφαλλα, χαρτοπετσέτες και τραγούδια του Κιάμου. Ή κάτι τέτοιο. Στην 3η θέση, λοιπόν, ο Man_from_Earth σπρίνταρε στα μέσα της ψηφοφορίας και δεν σταμάτησε να σπριντάρει, γιατί ξέρει το παιδί, θα ξεκουραστεί όταν πεθάνει. Με 107 βαθμούς. Στη 2η θέση, ισοψηφούν ο Solonor και ο Morfeas, με 113 βαθμούς. Μας έβγαλαν το λάδι γιατί άλλαζαν θέσεις όλη την ώρα, αλλά οι μαντικές ικανότητες της Ιρμάντα προέβλεψαν ότι η μικρή Σοφία θα κατέληγε στο τασάκι με τα αποτσίγαρα. Και, στην 1η θέση, με 118 βαθμούς, παραδίδω το στέμμα και το σκήπτρο στη φετινή μας νικήτρια και (για μία ακόμη χρονιά) μοναδική κυρία του διαγωνισμού ΕΦ... ΤΗΝ ELLI SKETO! Τα συγχαρητήριά μου σε όλους σας, ρίξαμε ιδρώτα και κλάμα με τα προσπεράσματά σας και το θρίλερ που παίχτηκε με τις αλλαγές θέσεων διαρκώς. Μέχρι και την τελευταία ψήφο, είχαμε αλλαγές. Ψήφισαν 18 άτομα και τους ευχαριστούμε όλους θερμά γι' αυτό. Οι συγγραφείς έδωσαν πραγματικά καλές ιστορίες και αυτό φάνηκε από το ότι όλα τα διηγήματα πλην ενός κέρδισαν τουλάχιστον μία πρώτη ή δεύτερη θέση. Παιδιά, τι να πω, μπράβο σας. Ήταν ένας εξαίρετος διαγωνισμός και με κάνατε πραγματικά χαρούμενη με τις εμπνεύσεις που σας έδωσε το θέμα μου.
 5. 9 points

  until

  Λοιπόν μιας και το ζητήσατε, μιας και ο σύζυγος το βρήκε, το θέμα είναι... ΕΘΙΣΜΟΣ Θα επανέλθω σύντομα για τα περαιτέρω.
 6. 8 points

  until

  με 62 βαθμούς και το πιο σκοτεινό μωρό για φέτος, ο Solonor και φυσικά πρώτος με 68 βαθμούς κι ένα νησί που δεν το λες κι εξωτικό – ή μήπως το λες; - ο Γιώργος77! Από την ανθυποβοηθό της μεγίστης σουφουφουδιοργανώτριας, πολλά συγχαρητήρια στον νικητή αλλά και σε όλους όσους έγραψαν, διάβασαν, σχολίασαν και ψήφισαν. Η αφεντομουτσουνάρα μου πέφτει νεκρή – ε, τι τρόμος θα ήτο αν δεν υπήρχε κι ένας νεκρός – και σαν αφήνει στους μετριοπαθείς πανηγυρισμούς, κανονιοβολισμούς, γύρους του θριάμβου, γκρεμίσματα τειχών πόλεως και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά, όπως και σας αξίζει. Θα τα ξαναπούμε αύριο πάλι.
 7. 8 points

  until

  Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου την Έλλη που κατάφερε να συμμετέχει. Ακόμα πιστεύει ότι είναι μια πολύ καλά στημένη φάρσα όλο αυτό (ή ότι ξέχασε να πάρει τα χάπια που δε θυμάται ότι παίρνει) Αλήθεια δεν περίμενα να καταφέρω να συμμετέχω. Την ιστορία την έγραψα σε χαρτιά στο πήγαινε-έλα στη δουλειά, την πέρασα στον υπολογιστή με τη βοήθεια του google talk μέσα σε ένα απόγευμα και τις διορθώσεις τις έκανα από το κινητό μου πάλι στο μετρό to and fro. Also θέλω να πω ευχαριστώ στα κορίτσια που μας κάνανε host, ήταν ένα όμορφο, μαγικό ταξιδάκι μακριά από το στρες της ζωής μου αυτή την περίοδο. Δεν ήξερα ότι τον επόμενο διαγωνισμό τον οργανώνει ο προηγούμενος νικητής (τόσο γρόνθος). Συγχαρητήρια και στα παιδιά που παίξαμε και πάνω από όλα στους αφανείς μας ήρωες - τους αναγνώστες. Πάω για ύπνο, δουλεύω σε λίγες ωρες. Γκουντ ναιτ φόρουμ
 8. 8 points

  until

  Σας έχω ξεκινήσει κι εγώ, μου μένετε ακόμη ορισμένοι, αλλά έχω να πω πως μέχρι στιγμής παίζει πολύ τραγούδι, αγγλόφωνο και μη, και μάλιστα σε παρόμοια θέση στο κείμενο. Το επίπεδο αναμενόμενα υψηλό κι ενδεχομένως ν' ανέβει κι άλλο, κρίνοντας απ' όσα μου μένουν. Ένα παράπονο έχω μόνο: Μα καλά όλοι πολιτείες πάνω σε πλανήτες;! Τόσο λίγη φαντασία πια; Μα ούτε ένας να μην βάλει τη δυστοπία του σε μια μακρινή πολιτεία χτισμένη στον πυρήνα ενός ερυθρού υπεργίγαντα; Τουλάχιστον υπάρχουν εκρήξεις, δόξα τω Κθούλου. Ελπίζω οι εναπομείναντες να επανορθώσουν γιατί πολύ στενοχωρήθηκα και σήμερα.
 9. 8 points

  until

  ΛΟΙΠΟΝ. Γράφετε μέχρι 29/01, μέχρι 3.850 λέξεις. Θέλω να πω σε άπαντες ότι οι διαγωνισμοί μας είναι μια ευκαιρία να περάσουμε καλά, να γράψουμε και να διαβάσουμε όμορφα διηγήματα και, φυσικά, να εξελιχθούμε συγγραφικά. Είμαστε μια παρέα, η συγγραφή είναι το πάθος μας, διαγωνιζόμαστε και ΔΕΝ ανταγωνιζόμαστε. Από καλά διηγήματα, βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι. Από ζαβολιές και κακίες, βγαίνουμε όλοι χαμένοι. Ελπίζω να διαβάσω και καινούρια πρόσωπα (μη ντραπείτε, δεν δαγκώνουμε, είμαστε αξιαγάπητοι και χαδιάρηδες κατά βάθος) και παλιά πρόσωπα και, γενικά, να έχουμε έναν ωραίο διαγωνισμό που θα κυλήσει ομαλά και χωρίς ευτράπελα. Καλή επιτυχία σε όλους!
 10. 7 points

  until

  Πάρτε και τη συμμετοχή μου. Καλή μας επιτυχία! Πάνω από τις βροντές
 11. 7 points

  until

  http://community.sff.gr/topic/17396-το-πανδοχείο/?do=findComment&comment=316948 http://community.sff.gr/topic/17220-η-νύμφη-της-φωτιάς/?do=findComment&comment=317276 http://community.sff.gr/topic/17462-μια-ρωγμή-στη-μνήμη/?do=findComment&comment=316775 αυτές είναι οι κριτικές μου για να τις έχω έτοιμες κι ένα τήζερ καὶ ἐξανέτειλεν ὁ Θεὸς ἔτι ἐκ τῆς γῆς πᾶν ξύλον ὡραῖον εἰς ὅρασιν καὶ καλὸν εἰς βρῶσιν καὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς ἐν μέσῳ τοῦ παραδείσου καὶ τὸ ξύλον τοῦ εἰδέναι γνωστὸν καλοῦ καὶ πονηροῦ (Γένεσις 2,9)
 12. 7 points

  until

  Αχ, βρε Solonor, ξύλο που θα το φάς!!? Μας κούφανες! Η άμεση αντίδραση, μετά απ' το νευρικό γέλιο για το κουιζ: (Μπουπ: δηλαδή πέφτω κάτω έκπληκτη και χαρούμενη) Καλέ, τι ωραίο θέμα για δασολόγο, όπως εγώ! ?Έχω 3 ιδέες, τουλάχιστον, αλλά δυστυχώς δεν έχω αρχίσει να τη δουλεύω. Έχω και μια έτοιμη, αλλά δεν είναι πάρα μόνο η παρουσίαση μιας ιδέας και είναι πολύ μικρή. Πάντως, οπωσδήποτε θα γράψω.?
 13. 7 points

  until

  Κ εγώ για το δέντρο της γνώσης του καλού κ του κακού το πήγαινα. Αλλά το δικό μου θα το λένε "Μπάμπη"
 14. 7 points

  until

  Εντάξει, τα στοιχεία που έδωσα για το θέμα, θα έστελναν τυχόν αστυνομικό μυθιστόρημα στα γκρέμια (ή στις λίστες με τα bestseller, κρίνοντας απ’ τον Γουλιέλμο του Έκο), όμως, ομολογώ πως το διασκέδασα. Η πρώτη φωτογραφία είναι (νομίζω) από εφημερίδα που δείχνει κι ένα κρασόνι κάπου. Εφημερίδα από χαρτί, δηλαδής. Η δεύτερη είναι από το Άλφα Ρομέο Μόντρεαλ, κορυφαίο αυτοκίνητο, με (όπως πολλά πολυτελή αμάξια της εποχής) ξύλινο τιμόνι. Η τρίτη απεικονίζει ένα λάδι για αλυσοπρίονα που κόβουν. Η τέταρτη είναι μια φωτιά που καίει. Η πέμπτη είναι ένα τσεκούρι που κόβει σε πιο φάντασυ κόσμο. Το έκτο στοιχείο που έδωσα, είναι το ξύλο που θα φάω. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω. Ακόμα να το βρούμε; Θα φλυαρήσω λίγο ακόμα. Αν και τα προηγούμενα φάντασυ διηγήματα που είχα γράψει θα χωρούσαν (μάλλον) στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, η έμπνευσή μου ήταν το πολυαναμενόμενο τελευταίο μέρος τριλογίας Έλληνα, που έρχεται σύντομα. Το θέμα του διαγωνισμού, λοιπόν, είναι: ΔΕΝΤΡΟ. Κυπαρίσσια, ιτιές, οξιές, βελανιδιές(με σμαραγδένια φύλλα ή χωρίς), πλατάνια, καβάκια, πεύκα (πεύκα; εντάξει όχι πεύκα), έλατα. Δέντρα μικρά και μεγάλα, ψηλά και κοντά, χοντρά, μελαχρινά· δέντρα μοναχικά ή σε συστάδες, σε λοφοπλαγιές ή σε βουνά, σε κοιλάδες, σε κήπους, σε πόλεις ή σε απέραντα δάση. Δέντρα που μιλούν, που περπατούν, που κολυμπούν, που ζωντανεύουν, που δεν πεθαίνουν, που τρώνε ανθρώπους, ζώα, άλλα δέντρα, δέντρα που πίνουν καφέ, που είναι καφέ, πράσινα, μαύρα και που ένα από αυτά είναι το μόνο που μπορεί να κρεμαστεί ένας καταραμένος αθάνατος (γκουχ-γκουχ). Έχω διαβάσει αρκετές υπέροχες ιστορίες και νομίζω πως το θέμα προσφέρεται για κάμποσες ακόμη. Θα τονίσω πως στα διηγήματα πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο το δέντρο και όχι με σύνδεση του τύπου των στοιχείων που έδωσα (Ο Διόδωρος Τσαμπούλβακας χάιδεψε το ξύλινο τιμόνι της Άλφα του, άναψε τσιγάρο και πάρκαρε έξω από τις γλάστρες του μπαρ-αναψυκτηρίου «Επιτέλους Μαζί»). Επίσης, πρέπει να είναι φάντασυ, ε; Καλή επιτυχία!
 15. 7 points

  until

  Εγώ νομίζω ότι το θεμα θα είναι "γράψτε μια ιστορία χρησιμοποιώντας όλες τις εικόνες των στοιχείων ΜΑΖΙ με την εικόνα του τζτζον"
 16. 7 points

  until

  Νομίζω ότι το θέμα μας θα είναι το Φάρμακο. Οι σταγόνες είναι φάρμακο, το λάδι είναι, τηρουμένων των αναλογιών φάρμακο για το αυτοκίνητο, και το σήμα της Άλφα Ρομέο περιλαμβάνει ένα πράσινο φίδι που είναι σήμα και των φαρμακοποιών.
 17. 7 points

  until

  Τις ευχαριστίες μου στη φανταστρουμφική συγκαταμετρήτρια, @Naroualis, που καθάρισε για πάρτη μου και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα. Πολλά μπράβο στον Γιώργο για την άξια πρώτη του πρωτιά και με μεγάλη μου χαρά του παραδίδω τη σκυτάλη του διοργανωτή. Η ψηφοφορία ήταν θρίλερ μέχρι κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, καθώς ΚΑΠΟΙΟΣ αποφάσισε να στείλει δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και να κάνει την ανατροπή (hint hint, μέχρι τότε είχαμε 4η θέση). Πρώτος-δεύτερο και τρίτος-τέταρτος-πέμπτος άλλαζαν θέσεις διαρκώς μεταξύ τους. Θα ανεβάσω και στατιστικά κάποια στιγμή, αλλά όλες οι ιστορίες φαίνεται πως βρήκαν το κοινό τους. Ευχαριστούμε στα παιδιά που έγραψαν και, φυσικά, σε όσους διάβασαν, σχολίασαν και ψήφισαν. Θα τα πούμε τώρα στον επόμενο που (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) θα μπορώ να γράψω σαν άνθρωπος, αντί να διοργανώνω. Φιλιά κι αγάπη.
 18. 7 points

  until

  Το θέμα, λοιπόν, του 48ου διαγωνισμού είναι... ΕΞΟΡΙΑ [Η πρώτη εικόνα ήταν από τη Γυάρο, η δεύτερη από τη Μακρόνησο] Με υπενθύμιση κανονισμών κτλ θα επανέλθω αύριο.
 19. 7 points

  until

  Λοιπόν, ένα ενδιαφέρον σχόλιο. Τα τρία τελευταία χρόνια, υπήρχε μόνο μία γυναικεία συμμετοχή στους διαγωνισμούς ΕΦ. Κέρδισαν και οι τρεις. Huh.
 20. 7 points

  until

  Μπορώ να φανταστώ και πιο μέγιστες ΕΦ.
 21. 7 points

  until

  Θα ψηφίσω σε λίγο, Μπράβο στα παιδιά για τις ιστορίες τους. Θα περιμένω την κατάταξη. Θα σταθώ μόνο σε ένα meta-κομμάτι. Για μένα η μεταφορά του διαγωνιστικού τόπικ στο Calendar δεν έχει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα. Π.χ τώρα που ο διαγωνισμός έγινε extended δυο μέρες και οι ημερομηνίες δεν ανανεώθηκαν έπρεπε να μπω στην θεματική ενότητα διαγωνισμών, να πατήσω απάνω στον διαγωνισμό και να πατήσω πάνω στο λινκ. Αν βάλεις και το ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε υπάρχουν νέα ποστ(εκτός κι αν κάνεις follow)παρά μόνο ένας μετρητής απαντήσεων που ανανεώνεται μια φορά την μέρα, προσωπικά, βρήκα το νέο σύστημα κάπως πιο δύσχρηστο(χώρια που κρύβει υπογραφές/ τι διαβάζουμε/ κτλπ)
 22. 7 points

  until

  Λοιπόν, έχω να δηλώσω ότι σας διάβασα όλους και είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί διάβασα πραγματικά πολύ καλές και ενδιαφέρουσες ιδέες, αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους κιόλας. Θα με δυσκολέψει η ψηφοφορία αυτή τη φορά, τόσο στις ιστορίες του βάθρου (που, για μένα, ξεχώρισαν αμέσως) όσο και στις υπόλοιπες (των οποίων η σειρά θα κριθεί σε λεπτομέρειες). Μπράβο σας, παιδιά!
 23. 7 points

  until

  Οι μέλισσες εξαφανίστηκαν και μια γκομενα είναι πολύ λυπημένη γιαυτό.
 24. 6 points

  until

  Θα σας κάνω παρέα (μάλλον) γράφοντας μία νοβελέττα (μάλλον) που θα είναι western dark fantasy (μάλλον). Οπότε μάλλον θα σας πρήξω πάλι εκβιάζοντας συναισθήματα και γράφοντας για τετριμμένα, καθημερινά πράγματα όπως δυστυχήματα, οικογενειακές σχέσεις κτλ.
 25. 6 points

  until

  Intriguing... Για να πέφτουν τα στοιχήματα παρακαλώ. Όποιος θέλει κάποιο hint από τον άνθρωπο που μπαίνει στα όνειρα της πυργοδέσποινας (με την ιδιότητα του ονειραφέντη γιατί ως σύζυγος μόνο ως κομπάρσος παίζω πια, τα 'χουν αυτά οι μακροχρόνιες σχέσεις), ας στείλει πιμί, τα στοιχήματα μέχρι αύριο το βράδυ θα έχουν εκτοξευτεί στο μισό μπιτκόιν, προλάβετε όσο είναι ακόμη προσιτά τα ποσά.
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information? (STRONGLY RECOMMENDED)

  Sign Up
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..