Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/31/2019 in Event Comments

 1. 8 points

  until

 2. 7 points

  until

  Και πάλι, σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.
 3. 7 points

  until

  Έτσι, Dreamer, χωρίς φανφάρες, πολυλογίες, και μια ώρα μέχρι να μάθουμε τον νικητή. 🤣 Εντάξει, δικαιολογημένος είναι ο Dreamer. Πρώτη φορά διοργάνωσε διαγωνισμό, δεν είχε λάβει μέρος σε κανέναν ούτε του κάναμε και αναλυτική παρουσίαση, αλλά μια χαρά τα έβγαλε πέρα. Στο δια ταύτα. Συγχαρητήρια στον Ντίνο που επέστρεψε, δυναμικά, στα κύπελλα του sff! Επίσης, συγχαρητήρια σε Ballerond και dagoncult που συμπληρώνουν το βάθρο. Φυσικά, ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συμμετείχαν. Είχαμε καιρό να δούμε τόσα διηγήματα και τόσες νέες συμμετοχές σε διαγωνισμούς. Να συνεχίσουμε έτσι. Και να μην ξεχάσουμε τους διοργανωτές και βαθμολογητές μας, Dreamer και Γιώργος77, που δεν δέχτηκαν καμία δωροδοκία, όσο κι αν προσπάθησα.
 4. 7 points

  until

  Για να μη χαρακτηριστώ γκρινιάρης, θυμάστε οι παλαιότεροι που στον προηγούμενο διαγωνισμό είχα ελαφρώς εκνευριστεί με τη διαδικασία; Ε, νομίζω ότι αυτή τη φορά έχω να πω ότι ναι, οι διαγωνισμοί του φόρουμ έχουν δυνατότητες, ο συγκεκριμένος το αποδεικνύει. Δεν είναι μόνο οι πολλές συμμετοχές, έχουμε και εξαίσια κείμενα δοσμένα (κι ακόμα δεν τα έχω διαβάσει όλα) κι ένα όμορφο κλίμα (με σχολιασμούς προς τους καινούριους πολύ προσεγμένους). Δεν είναι μόνο η δουλειά των "από κάτω", τα συγχαρητήρια πάνε πρώτα στους διοργανωτές. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι!
 5. 6 points

  until

  Λοιπόν, μιλήσαμε και με τον Dreamer και είδαμε ότι οι βαθμολογίες είναι πολύ κοντινές, οπότε οι μέσοι όροι όντως δεν βολεύουν. Οπότε, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε ο dagoncult. Η τελική κατάταξη θα βγει βάσει του αθροίσματος των βαθμολογιών. Τώρα, για τα στοιχήματα, επιτρέπονται μόνο αν μέρος των κερδών πηγαίνουν στους moderators. 🤣 Σε παλιότερους διαγωνισμούς, αφού έβγαιναν τα αποτελέσματα, λέγαμε αν και πόσους πιάσαμε από την τελική κατάταξη. Τώρα, εφόσον είμαστε ακόμα σε διαδικασία ψηφοφορίας και για να μην επηρεάζουμε τυχόντες εναπομείναντες ψηφοφόρους, καλό θα ήταν να αφήσουμε τα στοιχήματα για την/τις πρώτη/ες θέση/εις για αύριο το βραδάκι. Όσοι χάσουν θα χρωστάνε διήγημα 1.500 λέξεων με θέμα την Ήττα. 😛
 6. 6 points

  until

  Τι κάνετε ρε καθάρματα; Μου λείψατε. Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Ορίστε κι η δική μου ιστορία. Μυϊκή Μάζα
 7. 5 points

  until

  ααααα δεν θέλω τέτοιααα!!! Ο νίτσε έχει πει ότι όταν είμαστε 30 κοιτάμε στα 20 και λέμε αχ τα νιάτα, όταν είμαστε 40 κοιτάμε στα 30 και λέμε αχ τα νιάτα, όταν είμαστε 50 κοιτάμε στα 40 και λέμε άχ τα νιάτα, όταν είμαστε 60 κοιτάμε στα 50 και λέμε αχ τα νιάτα και ούτω καθεξής. Τελικά, λέει, όλη η ζωή είναι νιάτα. Και ας μην κοιτάμε που αυτός κάηκε. Μπήκε στη διαδικασία να λύσει τις αντιφάσεις της ύπαρξης ενώ έπρεπε απλώς να τις αποδεχτεί
 8. 5 points

  until

  ενημερώνω ότι έχω ξεκινήσει την ρομαντική μου ιστορία και έχω ολοκληρώσει ήδη τις 3 πρώτες σκηνές!!!! love story on the way!
 9. 5 points

  until

  Το Μυική Μάζα στα πρώτα τρία... "στα πρώτα τρία" Ντίνο! Μάθαινε από τον dagoncult! 🙄
 10. 5 points

  until

  DinoHajiyorgi τα θερμά μου συγχαρητήρια που κατέκτησες την πρώτη θέση. Συγχαρητήρια και στον Ballerond που κατέκτησε την 2η θέση αλλά και στον dagoncult που κατέκτησε την 3η. Επίσης ευχαριστώ, όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν τον 50ο Διαγωνισμό Διηγήματος, καθώς επίσης και τον βοηθό μου στην καταμέτρηση των ψήφων Γιώργος77. Πραγματικά, δεν περίμενα ότι ο 50ος διαγωνισμός θα έχει τόσο ζωηρή συμμετοχή, και πάλι ευχαριστώ. *Αύριο μέσα στην ημέρα, θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα με την καλύτερη τεχνική και προσωπική βαθμολογία.
 11. 5 points

  until

  Έχει συμβεί αυτό μερικές φορές. Αυτούς που το έκαναν τους έχουμε σε κάτι σκοτεινά μπουντρούμια του sff. 🤣
 12. 5 points

  until

  Το πρόβλημα δεν είναι η ισοβαθμία, αλλά η στρογγυλοποίηση που αλλάζει και κανονικοποιεί τα νούμερα, προκαλώντας αλλοίωση στο αποτέλεσμα. Και μάλιστα σε κάθε ιστορία δεν υπάρχει μία στρογγυλοποίηση, αλλά τρεις (μία για τεχνικό κομμάτι, μία για την προσωπική προτίμηση και μία για τον συνολικό βαθμό), οπότε η πιθανότητα αστοχίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Κι επιπλέον, ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γίνει η στρογγυλοποίηση για τον τελικό βαθμό; Πρέπει να βγει από το άθροισμα όλων των βαθμών δια του 26 ή από το άθροισμα της στρογγυλοποιημένης τεχνικής και προσωπικής βαθμολογίας δια του 2; Γιατί άνετα βγαίνουν διαφορετικά νούμερα αν εφαρμόσει κάποιος τον ένα ή τον άλλο τρόπο (αν κάποιος πάει στο παράδειγμα για το σύστημα βαθμολόγησης εδώ, στην τρίτη ιστορία, την ιστορία του Mesmer, ο ένας τρόπος δίνει τελικό βαθμό 8,125 δλδ 8,1 ενώ ο άλλος τρόπος δίνει τελικό βαθμό 8,15 δλδ 8,2. Τώρα, για το αν παίζει ρόλο 0,1 πόντος, να πω ότι στο ίδιο το παράδειγμα που έχει χρησιμοποιηθεί, το 8,1 κατατάσσει την ιστορία του Mesmer τρίτη, ενώ το 8,2 την κατατάσσει δεύτερη!). Για την στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό, νομίζω ότι πιο πολύ θα μπλέξει τα πράγματα και θα δυσκολέψει τους καταμετρητές, ενώ και πάλι αφήνει περιθώριο λάθους. Γενικώς, άσχετα από την εμπλοκή που προκαλούν οι στρογγυλοποιήσεις, σε έναν διαγωνισμό δεν έχει νόημα αυτό με τον μέσο όρο, παρά μόνο για την στατιστική μελέτη των αποτελεσμάτων. Χρειάζεται κάτι που να απεικονίζει απόλυτα την κατάταξη, όχι σχετικά. Οπότε συνεχίζω να πιστεύω ότι το καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό είναι το συνολικό σκορ κάθε ιστορίας, δλδ το άθροισμα και των 26 βαθμών. Ούτε στρογγυλοποιήσεις μπλέκονται, ούτε διαιρέσεις, ούτε μέσοι όροι, ούτε τίποτα. Μια πρόσθεση κάνεις, χωρίς να αλλάξεις απολύτως τίποτα στα νούμερα, και ξέρεις αμέσως τι έχει γίνει με απόλυτους αριθμούς, πόσους πόντους έπιασε η κάθε ιστορία. Δεν έχει πιο ξεκάθαρο από αυτό. Κι ας δοθούν οι μέσοι όροι μετά στα στατιστικά.
 13. 5 points

  until

  Ενημέρωση: Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ψηφίσει, συμπεριλαμβανομένων και δύο μελών. Στο σύνολο ψήφισαν 14 μέλη. *Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν, ότι την πρώτη θέση την μοιράζονται τρεις, αν, μέχρι το Σάββατο ψηφίσει και άλλο μέλος και αλλάξει αυτό, θα σας ενημερώσω.
 14. 5 points

  until

  Κοντοστάθηκε. Ένα περίεργο συναίσθημα τον είχε καταβάλει. Ένα συναίσθημα τρόμου και αγωνίας. Κοίταξε τριγύρω προσεκτικά. Τα πάντα έδειχναν φυσιολογικά. Παρ’ όλα αυτά ένιωθε πως κάποιος ή κάτι τον παρακολουθούσε. Όταν ήταν ακόμη νέος, είχε διαβάσει διάφορα μυθιστορήματα τρόμου που περιέγραφαν με λεπτομέρειες αυτό το αίσθημα. Πάντα πίστευε πως επρόκειτο για ευφάνταστα ψέματα και φαντασίες των συγγραφέων. Τώρα όμως ήταν απόλυτα βέβαιος πως το αίσθημα αυτό ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Κάτι υπήρχε πίσω από τις φυλλωσιές των δέντρων, καλά κρυμμένο από το πυκνό σκοτάδι της νύχτας. Κάτι που παραμόνευε την κάθε του κίνηση. Περίμενε μεθοδικά να κάνει το μοιραίο λάθος και τότε αυτό να τον αρπάξει, να του σκίσει τις σάρκες και... Stay tuned! Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε "What lies beneath the giants".
 15. 5 points

  until

  Με αφορμή αυτά που διαβάζω τώρα να πω κι εγώ ως ολοκαίνουριο μέλος ότι χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχετε, μου αρέσει πολύ που διαβάζω τις δουλειές σας, εμπνέομαι και ανυπομονώ να ολοκληρώσω το δικό μου διήγημα που ξεκίνησε στα πλαίσια του διαγωνισμού (και παρόλο που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί τηρεί σαν άσκηση τις προϋποθέσεις) ελπίζοντας να βρείτε κάποια στιγμή χρόνο και γι αυτό. Δεν ξέρω τι γινόταν στο παρελθόν όμως μου αρέσει πολύ η διαδικασία στην οποία έχω μπει: αφενός να γράφω για ένα κοινό που θα διαβάσει και αφετέρου να δίνω εγώ περισσότερη προσοχή σε αυτά που διαβάζω, στις λεπτομέρειές τους. Με κάθε τρόπο βελτιώνομαι. Δηλαδή τέλεια. Εφόσον μπήκα στην διαδικασία να σχολιάσω μάλλον θα ψηφίσω κιόλας. Και παρόλο που διαβάζω κυρίως σάι φάι θα ψηφίσω με βάση το ποιο κείμενο με άγγιξε περισσότερο, σε ποιο από αυτά βρήκα το μεγαλύτερο νόημα διαβάζοντάς το, ποιο άξιζε πιο πολύ τελικά τον χρόνο που του αφιερώθηκε. Αυτά
 16. 5 points

  until

  Πάλεψα με νύχια και με δόντια για να ολοκληρώσω το διήγημα, αλλά από όταν σκέφτηκα την ιδέα αυτή με κυνηγούν γιγάντιες υποχρεώσεις. Έτσι, δε θα μπορέσω να έχω έτοιμη την ιστορία μου μέχρι την διορία του διαγωνισμού. Εύχομαι σε όλους γιγάντια επιτυχία! (Bad pun, bad pun, I know...) Θα προσπαθήσω πάντως να είμαι μέρος του διαγωνισμού με τα σχόλια και την ψήφο μου. Επίσης, μη θεωρήσετε ότι γλιτώνετε από την ιστορία μου. Κάποια στιγμή όταν θα είναι έτοιμο, 'το δάκρυ του γίγαντα' θα κυλήσει και θα ανέβει. Και θα χαρώ πολύ να δω τα σχόλιά σας!
 17. 5 points

  until

  Τα διάβασα όλα... Θεοί, θα έχει κι άλλα;
 18. 5 points

  until

  Καλησπέρα σας. Δεν είμαι σίγουρος πως πράττω ορθά, καθώς είναι η 1η φορά που γράφω κάτι. Αλλά να μην με λυπηθείτε, χτυπήστε με ανελέητα :-) Για τις λεπτομέρειες μετά θα σας ρωτησω. Καλά να περάσουμε
 19. 5 points

  until

  Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι ολοκαίνουριο μέλος και σας βρήκα ψάχνοντας για διαγωνισμούς τους οποίους αντιμετωπίζω σαν ασκήσεις και σαν κίνητρο. Θα καταθέσω κι εγώ μια ιστορία με τη σειρά μου. Έχω γράψει προσχέδια μέχρι στιγμής αλλά ο κορμός υπάρχει και ας δούμε τι θα γίνει μέχρι το Σάββατο στις 11 και 59. Βρίσκω πολυ σπουδαία και οικεία την συνθήκη εδώ μέσα και γι' αυτό είμαι ευγνώμων.
 20. 5 points

  until

  "Τελικά δεν ήμασταν οι μόνοι που είχαμε αντιληφθεί την ύπαρξη γιγάντων. Η Σοφία που είχε μία καμπούρα σαν της καμήλας κι όποτε καθόταν, ξυνόταν ασταμάτητα σε όλο της το σώμα, μας μίλησε για την δική της εμπειρία. Της Σοφίας της άρεσε να ουρλιάζει προς έναν συγκεκριμένο τοίχο, δίπλα από την καφετέρια όπου άραζαν οι φύλακες. Την ενοχλούσε εκείνο το απαθές κίτρινο που ήταν απλωμένο σαν μουστάρδα πάνω του, την εκνεύριζε η φωτογραφία του διευθυντή του φρενοκομείου όπου με σοβαρό ύφος και με τεντωμένο μουστάκι έμοιαζε λες και τρύπωνε στα βάθη της ψυχής σου. Καθόταν λοιπόν σχεδόν κάθε μεσημέρι και ούρλιαζε μπροστά του. Στην αρχή της δίνανε ηρεμιστική ένεση, μετά την μαζεύαν με το ζόρι αλλά στο τέλος είχαν βαρεθεί και την άφηναν να ξεσπάσει. Η Σοφία, όμως, ήξερε." Coming(?) soon.
 21. 5 points

  until

  Και η δική μου συμμετοχή: Η Επιστροφή των Γιγάντων
 22. 4 points

  until

  το ίδιο ισχύει και για μένα δυστυχώς. όμως θα σας γνωρίσω τελικά με την ματίλντα μέσα στις επόμενες ημέρες
 23. 4 points

  until

  1. Όταν λήξει ο διαγωνισμός, και έχουμε π.χ 10 ιστορίες, εσύ θα βαθμολογήσεις τις 9, εκτός την δική σου. *Πληροφοριακά να πω, ότι δεν μπορεί αυτός που ψηφίζει να βαθμολογήσει τον εαυτό του. Το προσωπικό μήνυμα που θα στείλεις στον διοργανωτή (σε εμένα), θα έχει μία μορφή, όπως στο παρακάτω παράδειγμα: Ballerond - Ούρλιαξε, κι αυτοί θα έρθουν Τεχνική Βαθμολογία (ή εν συντομία Τ.Β): 8 Προσωπική Βαθμολογία (ή εν συντομία Π.Β): 9 dagoncult - Μυϊκή Μάζα Τ.Β: 7,5 Π.Β: 7 Dimitra - Η Εισβολή των Μεγάλων Τ.Β: 7,5 Π.Β: 9 DinoHajiyorgi - Η Επιστροφή των Γιγάντων Τ.Β: 9,5 Π.Β: 8 gismofbi - Η κυρά της λήθης Τ.Β: 5,5 Π.Β: 7 John Ernst - Το Ρούσο Ρουμάνι Τ.Β: 7 Π.Β: 8,5 Rōnin - ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΦΕΡΡΙΟΝ Τ.Β: 7 Π.Β: 8 Roubiliana - Τα Δέντρα Περπατάνε Τ.Β: 5 Π.Β: 6,5 Η ωραία κοιμωμένη - Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Τ.Β: 7 Π.Β: 6 *Οι βαθμολογίες που έβαλα παραπάνω είναι τυχαίες. Μόλις ψηφίσουν όλοι, μέσα στα χρονικά πλαίσια που θα γνωστοποιηθούν, τότε θα βγουν τα σύνολα από τον διοργανωτή και θα επαληθευτούν τα αποτελέσματα από τον βοηθό του. 2. Προσωπικά, πιστεύω ότι καλό είναι, να αποφεύγονται σχόλια όπως Μπράβο! εξαιρετικό διήγημα, γιατί δεν έχουν κάποια χρησιμότητα για τον συγγραφέα. Μπορείς να γράψεις-αναπτύξεις π.χ μέσα σε 3-4 γραμμές ή και παραπάνω, τι σου άρεσε ή δεν σου άρεσε στην ιστορία που διάβασες και αν δεν σου άρεσε κάτι στην ιστορία προσπάθησε να το αιτιολογήσεις. Σχετικά με την φόρμα σχολιασμού, συμφωνώ με ότι προαναφέρθηκε από τους συνάδελφους διαχειριστές παραπάνω.
 24. 4 points

  until

  1. Εσύ στέλνεις μόνο την τεχνική και προσωπική βαθμολογία. Δηλαδή, στέλνεις το 2 και το 3 και αφήνεις το 2,5 στους βαθμολογητές. 2. Η κριτική είναι προσωπική επιλογή για το πώς θα γίνει. Το υπόδειγμα που δίνουμε είναι από τη μία για να δώσει μια φόρμα σχολιασμού σε όποιον πιστεύει ότι έτσι θα βοηθηθεί, από την άλλη θεωρούμε ότι είναι τα τεχνικά στοιχεία για τα οποία οι συγγραφείς επιθυμούν feedback.
 25. 4 points

  until

  Μου έχει έρθει μια ιδέα και πολλές πολλές λεπτομέρειες, έχω σκελετό και χαρακτήρες, αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω να την γράψω! Ελπίζω πως ναι, γιατί μου έχει λείψει πολύ αυτό το συναίσθημα! 😍 Υ.Γ.: Μια χαζή ερώτηση: όταν λέμε ότι η υποβολή λήγει το Σάββατο, έχουμε και το Σάββατο όλη μέρα έτσι;
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information? (STRONGLY RECOMMENDED)

  Sign Up
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..