Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/20/2019 in all areas

 1. 6 points

  until

  Τι κάνετε ρε καθάρματα; Μου λείψατε. Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Ορίστε κι η δική μου ιστορία. Μυϊκή Μάζα
 2. 6 points

  until

  Unicron, μήπως έχεις κάποια σχέση με τον αείμνηστο Disco Volante;
 3. 5 points

  until

  Καλησπέρα σας. Δεν είμαι σίγουρος πως πράττω ορθά, καθώς είναι η 1η φορά που γράφω κάτι. Αλλά να μην με λυπηθείτε, χτυπήστε με ανελέητα :-) Για τις λεπτομέρειες μετά θα σας ρωτησω. Καλά να περάσουμε
 4. 5 points

  until

  Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι ολοκαίνουριο μέλος και σας βρήκα ψάχνοντας για διαγωνισμούς τους οποίους αντιμετωπίζω σαν ασκήσεις και σαν κίνητρο. Θα καταθέσω κι εγώ μια ιστορία με τη σειρά μου. Έχω γράψει προσχέδια μέχρι στιγμής αλλά ο κορμός υπάρχει και ας δούμε τι θα γίνει μέχρι το Σάββατο στις 11 και 59. Βρίσκω πολυ σπουδαία και οικεία την συνθήκη εδώ μέσα και γι' αυτό είμαι ευγνώμων.
 5. 5 points

  until

  "Τελικά δεν ήμασταν οι μόνοι που είχαμε αντιληφθεί την ύπαρξη γιγάντων. Η Σοφία που είχε μία καμπούρα σαν της καμήλας κι όποτε καθόταν, ξυνόταν ασταμάτητα σε όλο της το σώμα, μας μίλησε για την δική της εμπειρία. Της Σοφίας της άρεσε να ουρλιάζει προς έναν συγκεκριμένο τοίχο, δίπλα από την καφετέρια όπου άραζαν οι φύλακες. Την ενοχλούσε εκείνο το απαθές κίτρινο που ήταν απλωμένο σαν μουστάρδα πάνω του, την εκνεύριζε η φωτογραφία του διευθυντή του φρενοκομείου όπου με σοβαρό ύφος και με τεντωμένο μουστάκι έμοιαζε λες και τρύπωνε στα βάθη της ψυχής σου. Καθόταν λοιπόν σχεδόν κάθε μεσημέρι και ούρλιαζε μπροστά του. Στην αρχή της δίνανε ηρεμιστική ένεση, μετά την μαζεύαν με το ζόρι αλλά στο τέλος είχαν βαρεθεί και την άφηναν να ξεσπάσει. Η Σοφία, όμως, ήξερε." Coming(?) soon.
 6. 5 points

  until

  Και η δική μου συμμετοχή: Η Επιστροφή των Γιγάντων
 7. 5 points

  until

  Εντάξει, αυτή ήταν μία από τις πιο Δισκοβολαντικές απαντήσεις, ever.
 8. 5 points

  until

  Η Επιστροφή των Γιγάντων (είμαστε στη φάση των ειδικών εφέ και soundtrack)
 9. 4 points

  until

  1. Όταν λήξει ο διαγωνισμός, και έχουμε π.χ 10 ιστορίες, εσύ θα βαθμολογήσεις τις 9, εκτός την δική σου. *Πληροφοριακά να πω, ότι δεν μπορεί αυτός που ψηφίζει να βαθμολογήσει τον εαυτό του. Το προσωπικό μήνυμα που θα στείλεις στον διοργανωτή (σε εμένα), θα έχει μία μορφή, όπως στο παρακάτω παράδειγμα: Ballerond - Ούρλιαξε, κι αυτοί θα έρθουν Τεχνική Βαθμολογία (ή εν συντομία Τ.Β): 8 Προσωπική Βαθμολογία (ή εν συντομία Π.Β): 9 dagoncult - Μυϊκή Μάζα Τ.Β: 7,5 Π.Β: 7 Dimitra - Η Εισβολή των Μεγάλων Τ.Β: 7,5 Π.Β: 9 DinoHajiyorgi - Η Επιστροφή των Γιγάντων Τ.Β: 9,5 Π.Β: 8 gismofbi - Η κυρά της λήθης Τ.Β: 5,5 Π.Β: 7 John Ernst - Το Ρούσο Ρουμάνι Τ.Β: 7 Π.Β: 8,5 Rōnin - ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΦΕΡΡΙΟΝ Τ.Β: 7 Π.Β: 8 Roubiliana - Τα Δέντρα Περπατάνε Τ.Β: 5 Π.Β: 6,5 Η ωραία κοιμωμένη - Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Τ.Β: 7 Π.Β: 6 *Οι βαθμολογίες που έβαλα παραπάνω είναι τυχαίες. Μόλις ψηφίσουν όλοι, μέσα στα χρονικά πλαίσια που θα γνωστοποιηθούν, τότε θα βγουν τα σύνολα από τον διοργανωτή και θα επαληθευτούν τα αποτελέσματα από τον βοηθό του. 2. Προσωπικά, πιστεύω ότι καλό είναι, να αποφεύγονται σχόλια όπως Μπράβο! εξαιρετικό διήγημα, γιατί δεν έχουν κάποια χρησιμότητα για τον συγγραφέα. Μπορείς να γράψεις-αναπτύξεις π.χ μέσα σε 3-4 γραμμές ή και παραπάνω, τι σου άρεσε ή δεν σου άρεσε στην ιστορία που διάβασες και αν δεν σου άρεσε κάτι στην ιστορία προσπάθησε να το αιτιολογήσεις. Σχετικά με την φόρμα σχολιασμού, συμφωνώ με ότι προαναφέρθηκε από τους συνάδελφους διαχειριστές παραπάνω.
 10. 4 points

  until

  1. Εσύ στέλνεις μόνο την τεχνική και προσωπική βαθμολογία. Δηλαδή, στέλνεις το 2 και το 3 και αφήνεις το 2,5 στους βαθμολογητές. 2. Η κριτική είναι προσωπική επιλογή για το πώς θα γίνει. Το υπόδειγμα που δίνουμε είναι από τη μία για να δώσει μια φόρμα σχολιασμού σε όποιον πιστεύει ότι έτσι θα βοηθηθεί, από την άλλη θεωρούμε ότι είναι τα τεχνικά στοιχεία για τα οποία οι συγγραφείς επιθυμούν feedback.
 11. 4 points

  until

  Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 10 ιστορίες, για τον 50ο διαγωνισμό Διηγήματος, πιο αναλυτικά: Ballerond - Ούρλιαξε, κι αυτοί θα έρθουν. dagoncult - Μυϊκή Μάζα 👉 Νέα ιστορία Dimitra - Η Εισβολή των Μεγάλων DinoHajiyorgi - Η Επιστροφή των Γιγάντων gismofbi - Η κυρά της λήθης John Ernst - Το Ρούσο Ρουμάνι Rōnin - ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΦΕΡΡΙΟΝ Roubiliana - Τα Δέντρα Περπατάνε zefuros - O κρυφός Γίγαντας Η ωραία κοιμωμένη - Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Όσοι το επιθυμείτε, (για να κερδίσετε χρόνο) μπορείτε να ξεκινήσετε να διαβάζετε τις ιστορίες που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στον διαγωνισμό γράφοντας τους σχολιασμούς σας, για κάθε ιστορία ξεχωριστά στον επεξεργαστή κειμένου της επιλογής σας. Όταν τελειώσετε με την ανάγνωση μιας ιστορίας, αν θέλετε μπορείτε να σημειώνετε και τις βαθμολογίες (Τεχνική και προσωπική) για κάθε ιστορία ξεχωριστά. Μετά την λήξη του διαγωνισμού, θα ξεκλειδωθούν τα τόπικ των ιστοριών, και θα μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας, όσοι έχετε γράψει τον σχολιασμό σας, στον επεξεργαστή κειμένου της επιλογής σας, τότε απλά, μπορείτε να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση τους σχολιασμούς σας, στα τόπικ των ιστοριών. *Υπενθυμίζω, ότι αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα του διαγωνισμού, όσοι θέλετε να υποβάλετε το διήγημα σας, θα πρέπει να το κάνετε μέχρι το Σάββατο 13 Απριλίου, και ώρα 12 τα μεσάνυχτα (δεν θα υπάρξει παράταση). *Πληροφοριακά να σας αναφέρω, ότι τις βαθμολογίες, δεν θα πρέπει να τις γράψετε δημοσίως, μαζί με τα σχόλια σας μέσα στα τόπικ των διηγημάτων, αλλά μέσα στο χρονικό πλαίσιο του σχολιασμού και της ψηφοφορίας, που θα σας δοθεί μετά την λήξη του διαγωνισμού, να τις αποστείλετε για κάθε διήγημα ξεχωριστά, με προσωπικό μήνυμα στον διοργανωτή και στον βοηθό του.
 12. 4 points

  until

  Μου έχει έρθει μια ιδέα και πολλές πολλές λεπτομέρειες, έχω σκελετό και χαρακτήρες, αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω να την γράψω! Ελπίζω πως ναι, γιατί μου έχει λείψει πολύ αυτό το συναίσθημα! 😍 Υ.Γ.: Μια χαζή ερώτηση: όταν λέμε ότι η υποβολή λήγει το Σάββατο, έχουμε και το Σάββατο όλη μέρα έτσι;
 13. 4 points

  until

  Φου-φου, ανακοίνωση! Με χαρά ανακοινώνω πως τελείωσα κι εγώ το διήγημά μου. Μου είχε λείψει αυτό το συναίσθημα μιας κι έχω σχεδόν δυο χρόνια να γράψω κάτι ολοκληρωμένο. Το διήγημά μου μου θυμίζει, και λίγο ως προς το θέμα του και ως προς τον τρόπο γραφής, την πρώτη μου συμμετοχή στους διαγωνισμούς του φόρουμ, εκείνον τον μακρινό Ιούλιο του 2010. 20ός Διαγωνισμός τότε, 50ός Διαγωνισμός τώρα... Και ήρθε επιτέλους η ώρα να αποκαλύψω τον τίτλο του διηγήματός μου: Ξέρω-ξέρω, πολλοί θα σκέφτεστε: «Α τον παλιοκλέφτη». Αλλά είναι μόνο ένα διαφημιστικό τρικ. Δεν έχει καμία σχέση με το Σμήνος του Σέτσινγκ.
 14. 4 points

  until

  Είχατε δεν είχατε, με καταφέρετε κι έγραψα ιστορία σε 3 μέρες. Καλό χώσιμο! Ούρλιαξε, κι αυτοί θα έρθουν.
 15. 4 points

  until

  Μια μέρα έλειψα, χαμός έγινε. 😛 Δεν ξέρω αν έμειναν πολλά να πούμε για το νέο σύστημα βαθμολόγησης. Σίγουρα, δεν είναι μια απόφαση που την πήραμε μέσα σε ένα βράδυ. Υπήρξε μια σειρά από συντελεστές που μας έσπρωξε προς τα εκεί. Και φυσικά, οι συντελεστές αυτοί έχουν να κάνουν με τους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς και τα σχόλιά τους. Υπήρξαν «παράπονα» για τον αριθμό των συμμετοχών. Προσπαθήσαμε να το λύσουμε κάνοντας τους διαγωνισμούς γενικούς, ώστε να έχουμε συμμετοχές από όλα τα είδη. Υπήρξαν «παράπονα» ότι πολλοί δεν δίνουν βάση στους σχολιασμούς τους, ενώ θέλουν να δέχονται αναλυτικές κριτικές. Προσπαθήσαμε να το λύσουμε εισάγοντας την τεχνική βαθμολογία, ένας τρόπος για να εξεταστεί μια ιστορία πιο βαθιά. Υπήρξαν «παράπονα» για τους περιορισμούς στους διαγωνισμούς. Τους αφαιρέσαμε. Γνωρίζαμε από παλιότερους γενικούς διαγωνισμούς ότι θα υπάρξουν «παράπονα» για την κριτική διαφορετικών ειδών. Προσπαθήσαμε να το λύσουμε με τη διπλή βαθμολογία. Υπήρξαν σχόλια πως πολλές φορές η θέση μιας ιστορίας δεν αντιπροσώπευε την ποιότητά της. Προσπαθήσαμε να το λύσουμε, αλλάζοντας το σύστημα βαθμολόγησης από αθροιστικό, σε βαθμολογική κλίμακα με βάση το 10, πιστεύοντας ότι θα είναι πιο αντικειμενικό. Δεν κάναμε τις αλλαγές επειδή εμείς το θέλαμε. Αλλά επειδή φαινόταν ότι κάτι τέτοιο ήταν επιθυμητό. Φυσικά δεν περιμένουμε να γίνουμε όλοι σπουδαίοι κριτικοί διηγημάτων, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε. Μπορούμε να πούμε πότε μια ιστορία έχει ορθογραφικά λάθη. Μπορούμε να πούμε πότε μια ιστορία δεν έχει καλή μορφοποίηση. Πολλές φορές μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη στη στίξη, στους χρόνους, αν υπάρχουν αγγλισμοί, το «show, don't tell». Αν είναι πολύ εμφανείς, μπορούμε να διακρίνουμε τις ασυνέπειες στην κοσμοπλασία. Κάποιες φορές νιώθουμε πως θα θέλαμε να γνωρίσουμε καλύτερα κάποιον χαρακτήρα. Οι διάλογοι μπορεί να μας φανούν κάπως ξεροί και μονότονοι. Πραγματικά, από τη μεριά μας δεν ζητάμε κάτι τραγικό, μόνο αυτό που είχε πει ο Ντίνος: «Αν προσέξω κάτι λογο-τεχνικό θα το αναφέρω στα σχόλια». Αυτό μόνο. Θα είναι αρκετό γι' αυτόν που δέχεται το σχόλιο. Επίσης, δώσαμε κάποια μέσα για να κάνει κάποιος πιο εύκολα μια πιο εποικοδομητική κριτική. Ένα τόπικ της Ιρμάντα και ένα MasterClass. Κάποιοι ξόδεψαν πολλές ώρες για να γίνουν αυτά. Όπως είναι καινούριο για εσάς όλο αυτό, έτσι είναι και για μας. Θέλουμε να πάει καλά επειδή πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει περισσότερο τους συγγραφείς. Από όλους εμάς εξαρτάται. Μην το απορρίπτετε πριν το δοκιμάσετε.
 16. 4 points

  until

  Το θέμα της διπλής βαθμολογίας θεωρώ ότι έχει απαντηθεί, αλλά, παιδιά, ας χαλαρώσουμε. Αν δεν τραβήξει γυρνάμε στα παλιά (ή πάμε για άλλα.) Όσον αφορά στο παράδειγμά σου, θα σου πω ότι με τον όρο κοσμοπλασία δεν εννούμε σώνει και ντε τον πολυσέλιδο και ιλουστρασιόν άτλαντα του σύμπαντος που φτιάξαμε (γεωφυσικός, πολιτικός, παραγωγικός και με παράρτημα ασκήσεων.) Όχι. Εννοούμε το πώς έπλασες τον κόσμο σου, όσο μικρός ή μεγάλος ή ιδιαίτερος και αν είναι αυτός. Ο κόσμος του φυλακισμένου που περιγράφεις ποιος είναι; Τα σκοτάδια, η πείνα, η δίψα του, οι ώρες που περνούν και δεν έχει με τι να τις μετρήσει, οι αναμνήσεις του, από πριν τον συλλάβουν. Αυτός είναι ο κόσμος του και το πώς θα μας τον παρουσιάσεις αυτόν τον κόσμο είναι η κοσμοπλασία. Καθόλου 0 λοιπόν. Απλώς, ένας κόσμος που περιγράφεται με άλλα δεδομένα. Η κοσμοπλασία υφίσταται σε μικρή κλίμακα το ίδιο πετυχημένα, πρωτότυπα και πειστικά, όσο και σε μεγάλη.
 17. 4 points

  until

  @Unicron Δεν ψάχνει κανείς σοκολάτα στο νεραντζάκι, απλώς καλό νεραντζάκι. Άμα εσύ φτιάξεις νεραντζάκι χωρίς σιρόπι ή δεν το ξεπικρίσεις σωστά, δεν φταίει αυτός που δεν θα το φάει, αλλά αυτός που δεν το έκανε σωστά. Επίσης, πρόσεχε, καρφώνεσαι.
 18. 4 points

  until

  Ο τελικός αποδέκτης ενός έργου είναι φυσικά ο αναγνώστης. Αλλά αυτό εδώ δεν είναι το wattpad, όπου συγγραφείς απευθύνονται σε αναγνώστες. Αυτό είναι το sff.gr και, μας αρέσει ή όχι, είναι μια πλατφόρμα στην οποία συγγραφείς απευθύνονται σε άλλους συγγραφείς (peer reviewing, που λέμε). Το αν άγγιξε ένα διήγημα τους τελικούς του αποδέκτες, τους αναγνώστες, είναι κάτι πολύ σημαντικό μεν, πλην όμως είναι και κάτι που κρίνεται σε δεύτερο χρόνο, αν και όταν το εν λόγω διήγημα βρεθεί δημοσιευμένο. Ο συγγραφέας που ανεβάζει ένα διήγημα στο sff.gr το κάνει για να βελτιωθεί πρωτίστως και δευτερευόντως για να προβληθεί, να ακουστεί το όνομά του και να αποκτήσει κάποιο αναγνωστικό κοινό. Και απευθύνεται για τη βελτίωσή του σε ομοίους του, με σκοπό να αποκομίσει χρήσιμες συμβουλές που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί. Επομένως, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρίνουμε τα τεχνικά κομμάτια ενός διηγήματος ξεχωριστά από τα μη τεχνικά, καθώς έτσι θα μπορέσει πιο εύκολα και ξεκάθαρα να κατατοπιστεί ο συγγραφέας σχετικά με το τι κάνει καλά, τι μπορεί να διορθώσει, τι δεν κατέχει καθόλου κτλ. Η προσωπική αρέσκεια και η εποικοδομητική κριτική είναι διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, εμένα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το hard sci-fi. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε συγγραφέας για να με κάνει να μου αρέσει. Αλλά έχω διαβάσει αξιόλογα διηγήματα αυτού του είδους και δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την τεχνική και λογοτεχνική τους αξία. Επίσης, η προσωπική δυσαρέσκεια δεν είναι απαραίτητα αποτυχία του συγγραφέα. Ο συγγραφέας μπορεί να τα κάνει όλα άψογα. Εμένα πάλι δεν θα μου αρέσει το hard sci-fi. Επί της ουσίας, επειδή όλοι μας εδώ είμαστε λίγο πολύ και αναγνώστες και συγγραφείς, η διπλή βαθμολογία στοχεύει στο να διαχωρίσει αυτά τα δύο. Εν τέλει, η Δημουλίδου αρέσει σε πολλούς ανθρώπους και η Γέλινεκ σε λίγους, αλλά η μία από τις δύο είναι Νομπελίστρια και η άλλη γράφει ανορθόγραφα μηνύματα στο facebook.
 19. 4 points

  until

  Σε άλλα νέα: έχω καινούρια ιδέα! Έχω καιρό να κάνω ΕΦ μπρεϊνστόρμινγκ και νιώθω έτοιμος. Επίσης, πάνε σχεδόν δυο χρόνια από τότε που έγραψα κάτι ολοκληρωμένο και ανυπομονώ.
 20. 3 points

  until

  Ορίστε και η δική μου συμμετοχή.
 21. 3 points

  until

  Δεν μπορεί, πρέπει να έχεις! Σαν να ακούω τον αείμνηστο είναι το ποστ που μόλις διάβασα. Τουλάχιστον ελπίζω εσύ ν απιστεύεις ότι τις εικόνες τις δίνουμε με λέξεις και περιγραφές και όχι ανεβάζοντας εικόνες μέσα στο κείμενο.
 22. 3 points

  until

  Thats it. Αυτά είναι τα μοναδικά μου κριτήρια για μια ιστορία που διαβάζω και την οποία ψηφίζω. Διάβασα με προσοχή πάνω από μια φορά τις ανωτέρω εξηγήσεις και δεν κατάλαβα τίποτα. Πιθανόν να είμαι χαζός και πιθανόν να είμαι κολλημένος λόγω ηλικίας. Το τεχνικό κομμάτι μιας γραφής για μένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αίσθηση που που μου μεταδίδει μια αφήγηση. Μάλλον έχετε ανάγκη μιας τεχνοκρατικής ματιάς σε μια ιστορία (ως λογο-τεχνικό φόρουμ) αλλά δεν είμαι ικανός να τα διαχωρίσω αυτά τα δύο. Πρόβλημα μου. Σας παρακαλώ μην πανικοβάλλεστε. Θα υπακούσω τους κανονισμούς. Θα έχετε δύο βαθμολογίες.
 23. 3 points

  until

  Ορίστε και το δικό μου λιθαράκι σε ένα γιγάντιο διαγωνισμό...
 24. 3 points

  until

  Mesmer; Ιρμάντα; Roubiliana; Aptemida; Κάποιος από τους Maybe; Επίσημος διαγωνισμός είναι, όχι Write-Off. Μια βινιέτα για να κινείται λίγο το τόπικ: Η Κλοκρό άλλαξε πλευρό προσπαθώντας να βολευτεί μέσα στο στομάχι του δράκου. Δεν ήταν εύκολο με όλα τα σκουπίδια που κατάπινε ο τρισκατάρατος σαβουροφάγης. Όποτε ξεφυσούσε την φλόγα του, έφταναν στο στομάχι πυρακτωμένα κάρβουνα που έδιναν έναν σχεδόν ειδυλλιακό φωτισμό και αρκετή ζέστη για να αντέχεται η βρωμερή υγρασία. Άκουγε πνιχτά τους ιππότες απ’έξω, τις ιαχές και τις στριγκές τσιρίδες που ακολουθούσαν. Μετά γέμισε το στομάχι πιατάκια πανοπλίας με μπιφτέκια να τσιρτσιρίζουν πάνω τους ευωδιαστά. Μάζεψε με την τσιμπίδα της τρία πυρακτωμένα κάρβουνα, τα έβαλε μέσα σε μια περικεφαλαία και τοποθέτησε από πάνω της το τσαγερό. Ένα ζεστό αφέψημα ήταν ό,τι πρέπει για να χαλαρώσει μετά το πατιρντί που είχε προηγηθεί. «Κατάπιε και κανέναν αμάσητο, βαρέθηκα μόνη μου» φώναξε, του κάκου.
 25. 3 points

  until

  Fantasy το δικό μου. Μάλλον η "εύκολη" οδός. Θα ήταν σίγουρα πιο ιντριγκαδόρικο σαν τρόμος ή επιστημονική φαντασία. Στο δεύτερο ο νους πάει σε μεγέθη πλανητών, αλλά στο πρώτο, στον τρόμο, εκεί σε θέλω μάστορα. Πως να ξεπεράσεις το "Στους Λόφους, Οι Πόλεις" του Clive Barker;
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information? (STRONGLY RECOMMENDED)

  Sign Up
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..