Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/25/2019 in Event Comments

 1. 8 points

  until

  Ήρθε η στιγμή της αποκάλυψης, ελπίζω να μην σας δυσκόλεψα πολύ, το θέμα πιστεύω ότι στέκεται καλά και στα τρία είδη. Ποιο είναι κοινό και στις 5 φωτογραφίες; Μα φυσικά το μέγεθος. Στην πρώτη εικόνα, βλέπουμε το μέγεθος της μαύρης τρύπας σε σύγκριση με το μικροσκοπικό διαστημόπλοιο. Στην δεύτερη, το μέγεθος του πλανήτη σε σύγκριση με το μικροσκοπικό διαστημικό σταθμό. Στην τρίτη, έχουμε τρία μεγέθη, τον μπλε πλανήτη που είναι μεγαλύτερος από το εξωγήινο πλάσμα και το εξωγήινο πλάσμα που είναι πολύ μεγαλύτερο από τους μικροσκοπικούς πλανήτες που βρίσκονται διάσπαρτοι γύρω του. Στην τέταρτη είναι αυτονόητο ότι ο δράκος είναι τεράστιος σε μέγεθος. Και στην πέμπτη δεν χρειάζεται επεξήγηση το θέμα "φωνάζει" από μακριά. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: Γίγαντες Γίγαντες γήινοι; γίγαντες εξωγήινοι; γίγαντες ρομπότ, γίγαντες κανίβαλοι, γίγαντες δράκοι; γίγαντες γιαχνί; 😄ότι τραβάει η όρεξη φαντασία σας. ___________________________________________________________________________________________ Διαβάστε προσεκτικά τους νέους κανονισμούς. ___________________________________________________________________________________________ Περίοδος συγγραφής: 15 Μαρτίου έως 13 Απριλίου (1 μήνας χωρίς παράταση) Θέμα: Γίγαντες
 2. 5 points

  until

  Η πρόκληση είναι να γραφτεί μια ιστορία που να μην υφίσταται χωρίς γίγαντες. Πράγματι ανυπομονώ να δω τι θα βγει.
 3. 4 points

  until

  Είμαστε εμείς του φανταστικού τόσο σνομπ; Οκ, έχω κι εγώ είδη της φανταστικής λογοτεχνίας που δεν γουστάρω, αυτό όμως δεν θα με απέτρεπε να διαβάσω ένα τέτοιο διήγημα εδώ. Πρώτον, γιατί δεν θα με σκότωνε. Και δεύτερον, γιατί να μη δώσω μια συναδελφική ευκαιρία στον συγγραφέα του; Είμαστε μαζί σε αυτό το παιχνίδι και μια ευκαιρία να διευρύνουμε τα γούστα μας. Επίσης, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έγραφα ιστορία με γίγαντες (χαζό και παιδικό θα το αποκαλούσε ένας παλιός μου εαυτός). Να όμως που γράφω.
 4. 4 points

  until

  Και ενώ σκεφτόμουν χθες ότι με βλέπω να δηλώνω παραίτηση, σήμερα το πρωί έσκασε μια εικόνα στο μυαλό μου και είχα ιδέα. Ξεκίνησα να γράφω. Γίγαντες; Γίγαντες. Διαλαλώ, ανακοινώνω και προειδοποιώ ότι δεν είμαι ένας αρκετά αφαιρετικός καλλιτέχνης, οπότε το διήγημα μου θα είναι με γίγαντες. Έχω και τίτλο: "Η Επιστροφή των Γιγάντων"
 5. 4 points

  until

  Καλή η κουβέντα αλλά βιαστείτε. Δε θα έχει παράταση! ΥΓ δε θέλω να σας αγχώσω, αλλά είμαι στις 1000 λέξεις. Και νομίζω είμαι στο είδος του τρόμου ή τουλάχιστον έτσι έχω αποφασίσει.
 6. 4 points

  until

  Εντάξει, θα γράψω το επόμενό μου sci-fi post apocalyptic με γίγαντες γιαχνί.
 7. 3 points

  until

  Απ' την άλλη, μπορούμε να μαζευτούμε όλοι μαζί όσοι γράφουμε τρόμο ή ΕΦ ή φάντασυ, να γράψουμε, να διαβάσουμε κάτι διαφορετικό απ' αυτό που που μας αρέσει, και να ανταλλάξουμε απόψεις. Είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα και η εμπειρία μας στο φόρουμ δείχνει ότι υπερισχύει η παραπάνω. Οι γενικοί διαγωνισμοί δεν είναι κάτι καινούριο στο φόρουμ και απ' όσο θυμάμαι, δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση που "εγώ δεν θα γράψω επειδή δεν μ' αρέσει να διαβάζω το τάδε είδος". Το κύριο πρόβλημα ήταν πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε μαζί διηγήματα από διαφορετικά είδη. (Μη σας βάζω φυτίλια :P). Όσον αφορά εμένα, μέσω του φόρουμ και των διαγωνισμών ήρθα σε επαφή με το φάντασυ κι είναι πλέον αυτό που νιώθω πιο κοντά, συγγραφικά. Εμπνευστείτε, γράψτε καλά και περάστε όμορφα. Είναι προτιμότερο να διαβάσεις ένα καλό διήγημα από ένα είδος που δεν σ' αρέσει, απ' το να διαβάσεις ένα κακό διήγημα στο αγαπημένο σου είδος.
 8. 3 points

  until

  Θα διαφωνήσω, Νίκο. Όπως είπα, μια ιστορία που έχει γίγαντες σπάνια είναι μια ιστορία που έχει θέμα τους γίγαντες. Προσωπικά, μπορώ να σκεφτώ μόνο μια κλασική ιστορία φαντασίας που θα ταίριαζε κι αυτής το κεντρικό θέμα δεν είναι οι γίγαντες στην πραγματικότητα, αλλά η μοναξιά. Γίγαντες μπορείς να βάλεις οπουδήποτε, το έκανε κι ο King στο Gerald's Game. Αλλά το θέμα του βιβλίου είναι άλλο, απλώς τυχαίνει να υπάρχει κι ένας γίγαντας μέσα. Το ζήτημα είναι να καταφέρεις να γράψεις ένα διήγημα που δεν θα έστεκε χωρίς τους γίγαντες κι αυτό το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, παρόλο που φαίνεται εύκολο!
 9. 2 points

  until

  Αράχνες ας πούμε όπως στο Mirkwood ή η Shelob ή γορίλες σαν τον Κονγκ! Ή να το πάμε πιο κοσμικά ; Πλανητικά σώματα ή εξωγήινοι;
 10. 2 points

  until

  30 μέρες, ο μήνας θα ήταν στις 14 μιας και ο Μάρτης πάει 31. Οπότε μέχρι Σάββατο 13 Απριλίου 2019 23:59:59 πρέπει να παραδώσουν όλοι γραπτό. Άντε να δούμε.
 11. 2 points

  until

  Εγώ νομίζω πως το θέμα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Βασικά είναι πανεύκολο να γράψει κάποιος μια ιστορία με γίγαντες μέσα, αλλά λιγότερο εύκολο να γράψει μια ιστορία με θέμα τους γίγαντες. Βρίσκω επίσης πως ρίχνει αρκετά το είδος του τρόμου. Καλή επιτυχία σε όλους και ανυπομονώ να διαβάσω ο,τι γράψετε.
 12. 2 points

  until

  Ο ένας μήνας είναι μόνο για τη συγγραφή. Να θυμάστε, χωρίς παρατάσεις. Εντωμεταξύ, μου έχει έρθει ενδιαφέρουσα εφετζίδικη ιδέα, νωρίς-νωρίς. Αν κι απέχει πολύ απ' το να γίνει διήγημα. Θα την αφήσω για λίγο στην άκρη, επειδή θα προτιμούσα να γράψω κάτι σε τρόμο. Βλέπομεν. Το θέμα είναι ωραίο και αρκετά τσάλλεντζινγκ, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα γνωστά μονοπάτια. Καλές εμπνεύσεις!
 13. 2 points

  until

  @Dreamer Μια λεπτομέρια: στην τρίτη φωτογραφία. το μπλε σώμα στην επάνω αριστερή γωνία της εικόνας (από το οποίο βλέπουμε μόνο ένα μέρος του) δεν είναι πλανήτης αλλά ένα τεράστιο άστρο που ανήκει στην κατηγορία των κυανών υπεργιγάντων! Επίσης εκεί που τείνει το χέρι του το εξωγήινο πλάσμα έχουμε ένα άκομα νορμάλ άστρο και όχι πλανήτη! Υπαρχει κάποιο bonus επειδή βρήκα το θέμα του διαγωνισμού;!
 14. 2 points

  until

  Μήπως το θεμα είναι ¨Γίγαντες¨; Καθότι στις εικόνες βλέπουμε μια γιγάντια μελανή οπή, ένα άστρο κυανό υπεργίγαντα, έναν γιγάντιο δράκο, και τέλος έναν legit γίγαντα! Αν όντως το θέμα είναι γίγαντες, τότε ας γράψουμε για τη Giant του Δράκου! 🤣
 15. 2 points

  until

  Η σύνδεση με το μέγεθος "μεγαλώνει". Από το μικροσκοπικό ως το τεράστιο.
 16. 2 points

  until

  Βλέπω είναι ανυπόμονο το πλήθος. Αυτό είναι καλό. Ξεκινάμε με το 1ο στοιχείο (το δεύτερο θα δοθεί απογευματινές ώρες)
 17. 2 points

  until

  🎵Τα χέρια είναι σκοινιά και τα κορμιά καράβια κι όποιος τα κόβει τα σκοινιά μενεί η καρδιά του άδεια🎵 Θα περιμένω και εγώ τα στοχεία!
 18. 2 points

  until

  Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί
 19. 2 points

  until

  Πολύ καλό και κατατοπιστικό. Χρειάζεται μελέτη βέβαια και προσοχή. Συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ στα παιδιά που το έφτιαξαν!
 20. 1 point

  until

  Εγώ σας παρακολουθώ, πρώτο τραπέζι πίστα.
 21. 1 point

  until

  Δεν είχα το σνομπισμό κατά νου (αυτό είναι φανταστικό, παραμύθια δε διαβάζω λχ) αλλά πιο γενικές καταστάσεις. Ο Τρόμος ας πούμε δεν είναι για όλους και το σπλάτερ πειράζει και εμένα (ίσως επειδή έχω μπει πολλές φορές σε χειρουργείο και είδα μπόλικο αίμα από το δικό μου μάλιστα) και έτσι μου προέκυψε το ερώτημα. Ωστόσο υποκλίνομαι στην εμπειρία των παλαιμάχων του φόρουμ που ξέρουν καλύτερα. Αγαπητέ Άγγελε, εγώ το έκανα ανάποδα, ήταν το φανταστικό που με έφερε εδώ. Για δώστε και μια αναφορά να δούμε ποιοι γράφουν!
 22. 1 point

  until

  Βασικά πάει παντού. Και στα τρία είδη. Μπράβο Dreamer!
 23. 1 point

  until

  Το διόρθωσα, είχα προσθέσει (λανθασμένα) στο χρόνο συγγραφής και το χρόνο ψηφοφορίας. Περίοδος συγγραφής: 15 Μαρτίου έως 13 Απριλίου* (1 μήνας χωρίς παράταση) *Η προθεσμία λήγει στις 13 Απριλίου τα μεσάνυχτα
 24. 1 point

  until

  Μην χρησιμοποιείτε ακόμη τις μαντευτικές σας ικανότητες, φυλάξτε τις δυνάμεις σας για αύριο Πέμπτη. 🙂 Πολύ σωστά συμπέρανε ο William, στο banner είναι απλά 3 εικόνες όπου η κάθε μία αντιπροσοπεύει το κάθε είδος (Sci-Fi, Fantasy και Horror).
 25. 1 point

  until

  Dreamer μας την έσκασες. Τώρα κατάλαβα ότι οι εικόνες που έχεις βάλει στο banner είναι τα στοιχεία και δεν θα ανεβάσεις hints σταδιακά. Για να δούμε, ποιος γενναίος θα τα αποκρυπτογραφήσει.
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information? (STRONGLY RECOMMENDED)

  Sign Up
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..