Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/20/2019 in Event Comments

 1. 6 points

  until

  Λοιπόν, μιλήσαμε και με τον Dreamer και είδαμε ότι οι βαθμολογίες είναι πολύ κοντινές, οπότε οι μέσοι όροι όντως δεν βολεύουν. Οπότε, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε ο dagoncult. Η τελική κατάταξη θα βγει βάσει του αθροίσματος των βαθμολογιών. Τώρα, για τα στοιχήματα, επιτρέπονται μόνο αν μέρος των κερδών πηγαίνουν στους moderators. 🤣 Σε παλιότερους διαγωνισμούς, αφού έβγαιναν τα αποτελέσματα, λέγαμε αν και πόσους πιάσαμε από την τελική κατάταξη. Τώρα, εφόσον είμαστε ακόμα σε διαδικασία ψηφοφορίας και για να μην επηρεάζουμε τυχόντες εναπομείναντες ψηφοφόρους, καλό θα ήταν να αφήσουμε τα στοιχήματα για την/τις πρώτη/ες θέση/εις για αύριο το βραδάκι. Όσοι χάσουν θα χρωστάνε διήγημα 1.500 λέξεων με θέμα την Ήττα. 😛
 2. 5 points

  until

  Το πρόβλημα δεν είναι η ισοβαθμία, αλλά η στρογγυλοποίηση που αλλάζει και κανονικοποιεί τα νούμερα, προκαλώντας αλλοίωση στο αποτέλεσμα. Και μάλιστα σε κάθε ιστορία δεν υπάρχει μία στρογγυλοποίηση, αλλά τρεις (μία για τεχνικό κομμάτι, μία για την προσωπική προτίμηση και μία για τον συνολικό βαθμό), οπότε η πιθανότητα αστοχίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Κι επιπλέον, ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γίνει η στρογγυλοποίηση για τον τελικό βαθμό; Πρέπει να βγει από το άθροισμα όλων των βαθμών δια του 26 ή από το άθροισμα της στρογγυλοποιημένης τεχνικής και προσωπικής βαθμολογίας δια του 2; Γιατί άνετα βγαίνουν διαφορετικά νούμερα αν εφαρμόσει κάποιος τον ένα ή τον άλλο τρόπο (αν κάποιος πάει στο παράδειγμα για το σύστημα βαθμολόγησης εδώ, στην τρίτη ιστορία, την ιστορία του Mesmer, ο ένας τρόπος δίνει τελικό βαθμό 8,125 δλδ 8,1 ενώ ο άλλος τρόπος δίνει τελικό βαθμό 8,15 δλδ 8,2. Τώρα, για το αν παίζει ρόλο 0,1 πόντος, να πω ότι στο ίδιο το παράδειγμα που έχει χρησιμοποιηθεί, το 8,1 κατατάσσει την ιστορία του Mesmer τρίτη, ενώ το 8,2 την κατατάσσει δεύτερη!). Για την στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό, νομίζω ότι πιο πολύ θα μπλέξει τα πράγματα και θα δυσκολέψει τους καταμετρητές, ενώ και πάλι αφήνει περιθώριο λάθους. Γενικώς, άσχετα από την εμπλοκή που προκαλούν οι στρογγυλοποιήσεις, σε έναν διαγωνισμό δεν έχει νόημα αυτό με τον μέσο όρο, παρά μόνο για την στατιστική μελέτη των αποτελεσμάτων. Χρειάζεται κάτι που να απεικονίζει απόλυτα την κατάταξη, όχι σχετικά. Οπότε συνεχίζω να πιστεύω ότι το καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό είναι το συνολικό σκορ κάθε ιστορίας, δλδ το άθροισμα και των 26 βαθμών. Ούτε στρογγυλοποιήσεις μπλέκονται, ούτε διαιρέσεις, ούτε μέσοι όροι, ούτε τίποτα. Μια πρόσθεση κάνεις, χωρίς να αλλάξεις απολύτως τίποτα στα νούμερα, και ξέρεις αμέσως τι έχει γίνει με απόλυτους αριθμούς, πόσους πόντους έπιασε η κάθε ιστορία. Δεν έχει πιο ξεκάθαρο από αυτό. Κι ας δοθούν οι μέσοι όροι μετά στα στατιστικά.
 3. 5 points

  until

  Ενημέρωση: Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ψηφίσει, συμπεριλαμβανομένων και δύο μελών. Στο σύνολο ψήφισαν 14 μέλη. *Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν, ότι την πρώτη θέση την μοιράζονται τρεις, αν, μέχρι το Σάββατο ψηφίσει και άλλο μέλος και αλλάξει αυτό, θα σας ενημερώσω.
 4. 4 points

  until

  Τουλάχιστον εβαλα λίγη φωτιά στο νήμα :-)))))
 5. 4 points

  until

  Εκτός, και αν προτιμάτε, οποίοι χάσουν το στοίχημα να γράψουν στίχους με θέμα την ήττα. Διαβάστε το παρακάτω ποίημα, με δική σας ευθύνη. Πιθανές παρενέργειες είναι τριχόπτωση, ζαλάδα ίσως πονοκέφαλος.
 6. 4 points

  until

  Σχολίασα και ψήφισα. Προσωπικά προτιμάω την νέα μέθοδο ψήφων παρ' όλο που παίρνει περισσότερο χρόνο. Σε βοηθάει να δεις λίγο πιο σφαιρικά ένα διήγημα και να μπορέσεις να κρίνεις και διαφορετικές κατηγορίες. Καλή επιτυχία σε όλους!
 7. 3 points

  until

  Ναι, είναι γεγονός, έφτασε η μέρα όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Στις 12 τα μεσάνυχτα... μείνετε συντονισμένοι.
 8. 3 points

  until

  Ποιος είσαι ρε τρελέ, ο Tus?
 9. 3 points

  until

  O Dagoncult έχει δίκιο. Έφτιαξα το excel μου χωρίς μέσους όρους αλλά με αθροίσματα. Όντως, δεν βγάζω τα ίδια αποτελέσματα με τον dreamer....
 10. 3 points

  until

  Γράφω και 2η ιστορία αυτή τη φορά sci fi. Προτείνω να αυξήσουμε το χρόνο των διαγωνισμών την επόμενη φορά να προλάβω να καλύψω και τις 3 κατηγορίες!
 11. 3 points

  until

  Ήλθον, είδον, ψηφίζω το βράδυ.
 12. 3 points

  until

  Δώστε ένα μασαζάκι να ζωντανέψει λίγο η κυκλοφορία του αίματος. Ο λαός ζητάει στοιχεία. Ψήφισαν όλοι; Αν όχι, πόσοι έμειναν; Είναι ντέρμπι; Πως κινείται το πράγμα; Δώστε σασπένς!! 🤓
 13. 3 points

  until

  Γράφεις πρώτα την λέξη που θέλεις π.χ Ματίλντα στην συνέχεια μαρκάρεις όλη την λέξη, και έτσι όπως είναι μαρκαρισμένη, στην γραμμή μορφοποίησης του κειμένου, κάνεις κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με αλυσίδα (όπως φαίνεται κυκλωμένο με κόκκινο χρώμα, στην εικόνα 1). Εικόνα 1 Έπειτα στο μικρό παράθυρο που θα σου ανοίξει (βλ. Εικόνα 2 παρακάτω) εκεί που γράφει URL θα κάνεις επικόλληση, αφού προηγουμένως θα το έχεις αντιγράψει, το link που θέλεις και θα κάνεις κλικ στο Insert into post. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό: Ματίλντα Εικόνα 2
 14. 3 points

  until

  Σε λίγο θα σας ανεβάσω την δική μου ιστορία (εκτός χρόνου διαγωνισμού αλλά εντός δεδομένων διαγωνισμού-στον επόμενο θα ξεκινήσω να γράφω έγκαιρα)! Ελπίζω και εύχομαι να έχετε κάποιες και κάποιοι από εσάς χρόνο και γι' αυτήν! Αδημονώ για τα σχόλιά σας 😊
 15. 2 points

  until

  ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ ήταν το θέμα, Ballerond, μη δίνεις λάθος εντυπώσεις! Κι είχατε γράψει διηγηματάρες!
 16. 2 points

  until

  Περίπου 3 σελίδες; Οκ, το χω.
 17. 2 points

  until

  Μπορείτε να εφαρμόσετε την παλιά καλή συνταγή στοιχημάτων: ο χαμένος γράφει διήγημα σε χρόνο και με αριθμό λέξεων και θέμα που ορίζει ο κερδισμένος. Για να σας δω τώρα, πόσοι τολμάτε στ' αλήθεια;
 18. 2 points

  until

  Όπως τα λεει ο συναγωνιστής dagoncult,. Επίσης για τζέρτσελο: Επιτρέπονται τα στοιχήματα;
 19. 2 points

  until

  Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Δηλαδή, μετά από 26 διαφορετικές βαθμολογίες για κάθε διήγημα να έχουμε ισοπαλία, και μάλιστα τριπλή. Θεωρώ ότι ένα μέρος του «προβλήματος» οφείλεται στη στρογγυλοποίηση στο πρώτο δεκαδικό. Έχω πει στον Dreamer να ελέγξει αν το πρόβλημα λύνεται με στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό. Αν υπάρξουν κι άλλες ψήφοι και ξεπεραστεί η ισοπαλία, τότε όλα έχουν καλώς και συνεχίζουμε όπως είμαστε. Αν δεν υπάρξουν άλλες ψήφοι, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι για την εκ των υστέρων αλλαγή στον τρόπο βαθμολόγησης. Διαφορετικά θα παραμείνουν οι ισοπαλίες και θα κάνουμε την αλλαγή στον επόμενο διαγωνισμό. Έτσι κι αλλιώς, οι ισοπαλίες δεν είναι κάτι καινούριο στους διαγωνισμούς. Στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαμε και πάλι τριπλή ισοπαλία στην πρώτη θέση. Όσον αφορά εμένα, δεν με πειράζει να γίνει η αλλαγή της βαθμολόγησης στο δεύτερο δεκαδικό.
 20. 2 points

  until

  Ε, ας μετρηθεί τότε το συνολικό σκορ κάθε ιστορίας και θα έχουμε ξεκάθαρη κατάταξη. (συνολικό σκορ εννοώ το άθροισμα των 26 βαθμών που συγκέντρωσε κάθε ιστορία).
 21. 2 points

  until

  Άντε να ψηφίσει και κανείς άλλος. Άντε να βλέπουμε την πλάστιγγα να γέρνει.
 22. 2 points

  until

  Ψήφισα και εγώ. Σε γενικές γραμμές ο διαγωνισμός είχε επιτυχία. Πολλές συμμετοχές και από νέα μέλη και κάποιες πολύ αξιόλογες. Αν και στην πρώτη τριάδα είχα καταλήξει από νωρίς. Καλή επιτυχία σε όλους και καλή καταμέτρηση.
 23. 2 points

  until

  Υπενθύμιση: Απομένουν 3 εβδομάδες για να σχολιάσετε και να ψηφίσετε. Σημαντικό: Σύμφωνα με τους κανονισμούς των διαγωνισμών, αν κάποιο μέλος, έχει υποβάλει την ιστορία του στον διαγωνισμό και δεν ψηφίσει, τότε θα αποκλείεται από τον διαγωνισμό και θα μηδενίζετε η βαθμολογία του.
 24. 2 points

  until

  Ψήφισα κι εγώ! Σε εμένα το καινούριο σύστημα βαθμολογίας δεν άλλαξε τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζω. Η διπλή βαθμολογία ήταν πολύ βολική, αλλά ακόμα αμφιβάλλω για το αν είναι και ο πιο δίκαιος τρόπος. Μένει να δούμε και το αν βολεύει το διοργανωτή (αυτός τραβάει το πολύ ζόρι). Εύχομαι να συνεχίσουν οι διαγωνισμοί να είναι τόσο πλούσιοι. Καλές γιορτές! Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.
 25. 2 points

  until

  Εμείς ακόμα περιμένουμε τα δικά σου σχόλια, για ένα έστω διήγημα του διαγωνισμού. Αν δεν σου είναι κόπος δηλαδή.
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information? (STRONGLY RECOMMENDED)

  Sign Up
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..